Review Roompot park Eksel in België

Vakantiepark Roompot Eksel is een splinternieuw park in de prachtige omgeving van de regio Bosland in het Belgische Limburg. Wie van wandelen en fietsen houdt moet absoluut naar deze omgeving op vakantie. Wij waren uitgenodigd in een 6-persoons vakantiehuisje terwijl het hoofdgebouw nog in aanbouw was. Er komen snel meer faciliteiten maar ook met alleen de waterspeeltuin, padelbanen en moderne houten huisjes met ruime vlakke tuin voor en achter zit je hier prima. Zeker als je graag geniet van rust en natuur!

roompot eksel
Wederom een stralende dag bij Roompot in Eksel, België.

Eksel in België ligt vlak over de grens bij Eindhoven. We reden er vanuit het Groene Hart van Nederland in 1,5 uur naartoe. Roompot Eksel is een kleinschalig park waar de kinderen heerlijk rondjes kunnen steppen of skeeleren. Wij speelden met plezier potjes Kubb in de vlakke voortuin, maar ook aan de achterkant van de vakantiewoningen ligt een grasweide.

roompot eksel

Zoals bij alle Roompot parken die wij hebben bezocht, zijn er voldoende laadpalen voor elektrische auto’s aanwezig op de centrale parking. Daar dien je de auto na het uitladen te parkeren, het park zelf is autovrij, maar er zijn geen slagbomen dus de auto voorrijden om de kinderwagen en koelbox in te laden is geen probleem. Mijn dochters kregen een tas met kleurplaten van Koos Konijn en stiften mee. Voor mij stond er een heerlijk Spiekelspade likeurtje in het huisje en een prachtige bewaarcatalogus van Beleef Bosland met daarin een overzicht van de mooiste wandelingen en fietsroutes.

roompot eksel
Potje Jaipur, ken je dat kofferproof spel?

Rondleiding vakantiehuisje

Op youtube kunnen jullie onze rondleiding door het vakantiehuisje vinden, maar ik deel graag onze aanvullende bevindingen met je in dit artikel.

De nieuwe parken van Roompot zijn duurzaam ingericht. Je kookt dus elektrisch, afval zamel je gescheiden in en de verwarming is tegelijk ook de airconditioning. Deze heteluchtverwarming vond ik zelf wel even wennen, omdat de betonnen vloerdelen erg koud aanvoelen. Je hebt dus pantoffels nodig en – omdat warmte stijgt – is je hoofd warm (voor mij als lenzendrager is de droge lucht daarbij een dingetje). De temperatuur op de slaapkamers boven was hierdoor zeer aangenaam.

roompot eksel vakantiepark belgië

Op de slaapkamer beneden was het steenkoud (hihi, snap je het woordgrapje?), ik sliep hier de eerste nacht maar werd wakker van de kou en de heteluchtverwarming op deze slaapkamer maakt geluid en er brandt een lampje dus dat was niet prettig. Boven heb ik wel als een zonnetje geslapen. Op warmere dagen kan ik me voorstellen dat juist de benedenslaapkamer je favoriet zal zijn. Hoewel er ook boven zoals je ziet een airco hangt.

roompot eksel vakantiepark belgië

Duurzaam detail: de heater in de badkamer werkt met een timer. Je draait hieraan om in te stellen hoe lang het kacheltje mag verwarmen om aangenaam uit te kleden en af te drogen. Douche je in een kwartiertje of een half uurtje? Fijne douche overigens, prima straal.

roompot eksel vakantiepark belgië

De gratis wifi in de huisjes werkt top (bovenstaande roomtour was snel geupload). Op de smart TV kun je moeiteloos je streamingdiensten casten. Helaas voor mij bevat het zenderaanbod geen RTL4 en mijn Ziggo app wil alleen naar Apple toestellen streamen, dus we hielden het bij Netflix. Dat werkt prima: eerst even switchen van het gewone wifi-kanaal naar dat van de televisie, snacks en limonade erbij en genieten maar van je filmavondje.

roompot eksel

Elektrisch koken was voor mij de eerste keer maar dat ging prima. Fijn dat er een koffiecup automaat in de keuken staat en ik mijn eigen cupjes mee had. Het gescheiden afval inzamelen vond ik top geregeld. Verder prettig dat er zoals altijd een vaatwasser en combimagnetron aanwezig zijn. Onder de trap is genoeg plek om speelgoed, spelletjes en schoenen uit de loop op te bergen.

roompot eksel vakantiepark belgië

Horeca bij Roompot Eksel

Het hoofdgebouw met campingwinkel en horeca was tijdens ons verblijf nog in aanbouw. We kregen een folder mee van Turks restaurant Oklava dat op het park je shoarma, pizza, pasta, kapsalon of kindermenu bezorgd. Liever uit eten? Op loopafstand vind je brasserie De Oude Meule, het zat hier stampvol vanwege de paasdrukte en we proefden wel waarom.

de oude meule
Brasserie de Oude Meule.

In het asperge seizoen kun je hier allerlei heerlijke gerechten met deze groente bestellen. Groot pluspunt is de salade bij de kindermenu’s, met tomaatjes en komkommer is hier een gezichtje op gemaakt. Die Belgen weten wel dat kinderen ook iets gezonds moeten eten! De oudste koos bitterballen, de jongste ging voor het kindermenu met biefstukje en ik bestelde een wienerschnitzel met champignonsaus.

6 Mooie wandelroutes met kinderen in Bosland

Hoewel mijn jongste dochter dolgraag naar een indoor klimparadijs in de buurt wilde, koos ik vanwege het prachtige weer (eindelijk zon, hoewel nog koud buiten) enkele leuke kinderwandelroutes uit. De regio Bosland barst van de prachtige natuur die de plaatsen Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt met elkaar verbindt.

roompot eksel wandelen klankenbos

Het Klankenbos in Pelt

Adres: Toekomstlaan 5 in Neerpelt

Natuur, speelelementen en constructies die geluid maken: het Klankenbos in Pelt is een kindvriendelijke wandeling die meerdere zintuigen prikkelt. Wij hebben niet echt een wandelroute gevolgd omdat de kinderen verrukt rondrenden zodra ze een volgende installatie ontdekten. Je kunt klimmen, schommelen, luisteren en je verbazen terwijl je ondertussen in een mooi natuurgebied loopt. Je bent hier ongeveer 1,5 uur zoet. 

roompot eksel wandelen klankenbos

Wandelen en Fietsen door de Bomen bij Pijnven

Adres: Kiefhoekstraat 16 in Pijnven

Op dit verzamelpunt  bij Pijnven starten diverse wandel- en fietsroutes. Naast de parking staan deze aangegeven bij een speeltoestel en daarnaast vind je – heel handig – een toiletgebouw dat tijdens ons bezoek schoon, fris en met voldoende toiletpapier was. Wij liepen de blauwe ‘Bosbewonersroute’ van 2,8 kilometer en weken een stukje uit toen we ‘Fietsen door de Bomen’ passeerden. Deze liepen we ook – echt supergaaf om te doen en tussen de boomtoppen omhoog te gaan en door het bos te kijken, echt een belevenis – om weer terug te keren naar de oorspronkelijke blauwe route met de nodige bosdieren verstopt als herkenningspunt. Op de route zijn verschillende speelweides met speeltoestel. De routes staan erg goed aangegeven!

roompot eksel wandelen pijnven

Andere aanraders:

 • De Sahara in Lommel 
  Vertrekpunt De Soeverein, Sportveldenstraat 10 in Lommel
  De mooiste wandelroute van België door een miniatuurwoestijn, langs meertjes, heide en bossen. De kinderroute is 3 kilometer.
 • De Reus van Bosland in Lommel
  Vertrekpunt De Soeverein, Sportveldenstraat 10 in Lommel
  Beklim tijdens deze wandeling een 30 meter hoge uitkijktoren van hout en touwen, het uitzicht rijkt tot Eindhoven.
  De kortste route is 6 kilometer.
 • Vlinderwandeling in Kattenbos
  Vertrekpunt Zandstraat in Kattenbos
  Opdrachtjes op kindermaat en speeltuigen waarbij je alles over de levenscyclus van vlinders leert.
  De groene route is 2,2 kilometer.
 • Het Reigerpad in Hechtel-Eksel
  Vertrekpunt Begijnenstraat in Hechtel-Eksel
  Een speelse wandeling met onder meer een uitkijkpunt door bos en waterrijk Resterheide. 
  De blauwe route is 5,6 kilometer.

roompot eksel wandelen pijnven

Naast wandelen kun je ook terecht in verschillende speeldernissen en speelbossen, het boek van Bosland noemt er maar liefst 9! Daarnaast zijn er speeltuinen, binnenspeeltuinen en schatzoektochten in de regio te vinden. Kortom: meer dan genoeg gratis uitstapjes, dus je hoeft je niet te vervelen. Bij ’t Ezelsbrugske in Pelt kun je overigens ook wandelen met een ezel, maar dat is niet gratis uiteraard. Ook leuk is een uitstapje naar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven.

Kortom: het park is heerlijk rustig en kleinschalig en deze regio in België heeft alles voor een vakantie om te ontprikkelen en er lekker op uit te trekken in de natuur. Bovendien zit je er vanuit de Randstad zo! 

Boek je Roompot vakantie hier.

roompot eksel vakantiepark belgië

Lees ook onze andere Roompot reviews:

Ben jij al eens in Eksel op vakantie geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nele zegt:

  Heb je geen geluidsoverlast hebt van de snelweg die vlak achter het park doorloopt?

  1. Marguerita zegt:

   Die hebben wij niet gehoord, de snelweg is een stukje verder weg. Er zijn wel wegen maar niet hoorbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.