Keek op mijn Week: Roompot Waterstaete, chill, carwash en het strand

Genoten van de vrije dagen afgelopen week? Mijn kinderen hadden een studiedag, dus een extra dagje ‘chill’. Het weekend beleefden we in Ossenzijl bij het leuke Roompot park Waterstaete met bootje bij het huisje. Verder vooral lekker rustig gewerkt en het tempo omlaag geschroefd, heerlijk!

giethoorn bezoeken
Lunchen met uitzicht op de voorbij varende bootjes in Giethoorn, terras heette ’t Vonder en we hebben heerlijk gegeten.

Dagje Giethoorn

Zaterdag heerlijk relaxt wakker worden bij Roompot Waterstaete Ossenzijl waar we een weekendje mochten verblijven. Ik zat met koffie in de stoel en keek uit over het weiland, waar net op dat moment de koeien in kwamen lopen. Zo leuk! Aan de andere kant – bij ons eigen bootje – zagen we steeds de familie eend en een automatische grasmaaier die zijn weg over het gazon van de buren zocht. 

roompot waterstaete ossenzijl
Eendjes kijken vanaf onze eigen boot.

Aangezien ik vorige maandag met de Blogboot in Giethoorn was en van diverse mensen tips had gekregen over een leuk winkeltje met edelstenen, stelde ik een tripje voor aan de kids naar dit ‘Venetië van het Noorden’. Het was dit weekend een stuk drukker met toeristen en we genoten van de wandelen en de voorbij varende bootjes, punters en waterfietsen.

giethoorn bezoeken
Museum De Oude Aarde is een aanrader, het winkeltje alleen al is leuk maar wij zijn uren zoet geweest in het (helemaal niet zo grote) museum.

Bij De Oude Aarde gaf ik ze de keuze: alleen het winkeltje in of ook het museum? Ze wilden het museum en daarvoor hadden we verschillende opties. Ze kozen de duurste (dit was 11,95 euro per kind, mijn entree was 3,90 euro) met speurtocht, goud zoeken en zelf een kristalbol kapot knippen. Eigenlijk had ik verwacht dat we met een half uurtje wel weer buiten zouden staan – het is niet groot – maar we zijn in totaal iets van 4 uur zoet geweest! Ze vonden het prachtig. De soorten edelstenen, het winkeltje vol natuurschatten, het relaxt zeven van zand om edelsteentjes te vinden en als klapper natuurlijk nog het kapot knippen van de geode om te zien welke schat er in zat. 

giethoorn bezoeken
Wauw, wat een enorme geode!

Daarna nog lekker op een terras geploft voor de lunch en weer terug naar het vakantiepark. We reden dwars door natuurgebied Weerribben Wieden, zo mooi!

giethoorn bezoeken
Zand zeven en edelstenen zoeken.

Kanoën en bootje varen

Zondag beddengoed afhalen en een beetje inpakken, maar eerst nog even genieten op het park. Deze dat was het minder winderig en heerlijk zonnig. Ideaal om een kano te huren (daarvoor betaalde ik 12,50 euro voor 3 uurtjes)! De jongste bleek er zeer behendig mee en genoot. Voor haar was dit echt het ultieme weekend weg met alles waar ze van houdt (edelstenen en op het water in de natuur).

roompot waterstaete ossenzijl
Hoe leuk, lekker kanoënd over het vakantiepark.
roompot waterstaete ossenzijl
Proost! Op een heerlijk weekendje weg.

Met de oudste deed ik een spelletje op de picknicktafels bij de receptie, totdat ik zeker wist dat het kano varen onder de knie was. We bestelden een borrelplankje en genoten van het kanoënde kind, dat onderweg vrolijk praatjes maakte en mensen begroette. Daarna vaarde ze naar onze eigen aanlegsteiger, waar de buren een sup hadden gehuurd. Lekker op de loungeset genieten van de waterpret. 

roompot waterstaete ossenzijl
Zonnige zondagmiddag op het water.

De buuropa boodt aan om met ons een stukje te varen en zijn kleinzoon ging ook gezellig mee. Het was heerlijk op het water, zo mooi en rustig en veel watervogels gezien. Ik mocht ook nog even sturen, haha. Daarna doken de kids het water nog even in terwijl ik alles inpakte, schoonmaakte en in de auto deed. Op tijd weer naar huis want hun papa zou de barbecue voor ons aanzetten en maandag weer naar school. Dit weekendje was eigenlijk veel te kort, een perfect park om met tieners te bezoeken en een geweldige omgeving om op vakantie te gaan. Hier komen we graag nog eens terug!

roompot waterstaete ossenzijl
Ik heb ook een stukje gestuurd. Vakantievibes hoor dit!

Vakantiewasdag

Maandag vakantiewasdag. Alle bagage opgeruimd, kleding in de was en natuurlijk lekker werken en pakketjes uitpakken. Het Crossnet volleybal net, mijn nieuwe koffiecupapparaat (de oude was kapot gegaan afgelopen week) en de Marstyle relatiegeschenken waren binnen gekomen, ik heb zonnebrillen met logo en opvouwbare tasjes besteld voor de Blogboot events.

marstyle relatiegeschenk
Woei, mijn eigen Marstyle zonnebrillen en handige opvouwbare tasjes voor de Blogboot events.

Karton aan de kant. Bijkletsen met een buurvrouw die mijn papierbakken had gedaan. En ook nog even mijn oude stofzuiger weggegeven aan een plaatsgenote, die zo lief was om toch wat geld ervoor te geven zodat ik met de kinderen een ijsje kan halen. Deze dag regende het, dus ik bleef vooral lekker binnen en deed nog een workout van Natasha Mohan om toch in beweging te zijn.

hellofresh
We moesten lachen om gerechtnaam ‘bibimbap’, ik vond het heerlijk de kinderen hebben er helaas niet veel van gegeten, beetje rijst, het eitje, een vleesje en de komkommer… zo gaat dat. Ik houd geen rekening meer met ze, ze eten toch niet en dan heb ik in ieder geval gezonde lekkere maaltijden. Herkenbaar?

Stofzuigen en tikken

Dinsdag tijd om de nieuwe stofzuiger uit te pakken en te gebruiken. Lekker de trap gedaan en alles schoon en fris. Ik pleegde wat telefoontjes en werkte heel hard aan allerlei artikelen, de mailbox en natuurlijk moest er ook een nieuwsbrief uit voor de volgende editie van de Blogboot met het thema ‘Proef de Zomer’. Ik zoek hiervoor nog een paar merken voor de goodiebag en op de boot, want al 13 bloggers hebben aangegeven graag mee te varen in Amsterdam. Aansluitend is er nog een ander event op wijngebied zag ik, dus ik verwacht dat veel bloggers het graag combineren. Na de werkdag nog een fijn wandelrondje gedaan en daarna voor de tv gehangen.

radijsjes
Dochterlief had flink radijsjes geoogst met school, terwijl ik werkte serveerde ze mij radijsbloemetjes met een kopje koffie. Zo lief!

Studiedag

Woensdag hadden de meiden een studiedag en bleven ze iets langer bij hun papa, zodat ik in de ochtend nog even werkmeters kon maken en rustig een zoomcall kon doen. De HelloFresh werd al vroeg bezorgd en ik heb aansluitend meteen maar even een workout van Natasha Mohan gedaan, zodat ik de werkdag met een positief gevoel kon starten. Woop, woop! ’s Middags haalde ik ze op en hebben ze lekker gerommeld in hun kamertje. Na het avondeten mocht de oudste kijken bij de scouts, omdat ze na de zomer naar deze groep mag overvliegen. Ze heeft het erg leuk gehad!

pietje potlood polder met koeien bodegraven
Lekker een rondje wandelen.

Hemelvaartsdag

Donderdag lekker uitslapen natuurlijk. Terwijl ik rustig mijn werk deed, genoot ik van gezang en gezelligheid uit de kinderkamer. Ze waren samen een eigen serie aan het opnemen, compleet met intro liedje en montage in capcut. Genieten hoor, dan besef je pas goed wat een rijkdom je hebt. ’s Middags hebben ze me ingemaakt met een potje memory en gaf ik ze tijdens een wandeling uitleg over verschillende soorten plantjes. Kleefkruid blijft hilarisch, wij gooiden dit vroeger op weg van school naar huis al naar elkaar. ’s Avonds keken we met z’n drietjes Extinct, een schattige aniematiefilm op Prime over de supercutesie Flummels.

kleefkruid
Hahaha, grappig jongen dat kleefkruid…

Carwash Westland en Beachclub Makani Beach in Ter Heide

Vrijdag stond er een relaxt dagje strand op het programma. Ik was uitgenodigd om de auto vogelpoepvrij te maken bij Carwash Westland in Naaldwijk. Kinderen die hier door de carwash gaan, krijgen altijd een lolly dus de meiden vonden het wel chill. Best een stukje rijden, maar aangezien we ook uitgenodigd waren bij beachclub Makani Beach, mooi te combineren.

carwash westland
Zeg maar dag tegen de vogelkak! Einde dag zat de vers gestofzuigde auto weer vol met strandzand, maar de buitenkant straalt nog steeds.
makani beach ervaring ter heijde
Ziet het er niet idyllisch uit? Op instagram kreeg ik al de vraag in welk exotisch oord ik nu toch weer was… nou, het zeer exotische Zuid-Hollandse Ter Heijde!

Daar mochten we een drankje doen en lunch bestellen van de splinternieuwe menukaart. Erg gezellig want we hadden afgesproken met gastblogger Lisanne en haar dochter zodat we mooie instagram content konden maken. Over Makani Beach komt nog een aparte review, maar als Ter Heijde voor jou goed is aan te rijden echt een aanrader: het ziet er heel fotogeniek uit, ruime plek om kinderen te verschonen in het toilet, lekker gegeten en… je kunt daar gratis parkeren voor je dagje strand!

makani beach ervaring ter heijde
Instagrammble, check!

Er is een speeltoestel en een volleybalnet aanwezig bij de beachclub. Was er heerlijk rustig en waaide iets te hard om buiten te zitten, maar dan nog een heerlijke hotspot aan het strand. Je kunt hier leuk kitesurfers bekijken en klasjes van de naastgelegen surfschool.

makani beach ervaring ter heijde
Gezellige middag met Lisanne en haar dochter, de lunch viel ook bij alle kids goed in de smaak! Bij de mama’s ook trouwens. Erg leuk plekje, een onbekende hotspot.

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Wat zijn jouw weekendplannen? Ben je een weekendje weg of lekker thuis rommelen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.