Toffe Nintendo Switch games voor jonge meisjes

Hebben jullie een spelcomputer? Ze zijn anno 2020 – hét thuisblijfjaar – niet aan te slepen, begrijp ik. Inmiddels overweeg ik zelf ook of het niet handig is om er één te hebben, vanwege de gezelligheid. En vooral omdat samen op een groot scherm gamen beter voor je houding en ogen is dan in je uppie op de bank in je telefoontje gedoken. Aangezien ik een 65” televisie van mezelf cadeau kreeg voor mijn laatste verjaardag, leek het me de overweging waard. Dus we leenden de Nintendo Switch van de papa van mijn kinderen, om het eens te proberen. Welke spellen spelen mijn dochters graag?

nintendo switch spellen meisje
Foto: Shutterstock

Animal Crossing; New Horizons

Een schattig simulatiespelletje waarbij je kinderen hun eigen eiland opbouwen. Soort sims maar schattiger en simpeler. Ziet er ontzettend cute uit. De meisjes wilden deze heel graag hebben, de jongste kreeg hem daarom voor haar verjaardag van opa en oma. Het spel gaat mee met de jaargetijden, is Nederlandstalig en je bouwt als het ware je eigen leven op van jouw persoonlijke eiland en karaktertje. Heel hoog schattigheidsgehalte. 3+ spel

 

Just Dance

Kregen we voor mijn blog en houdt de kinderen in beweging! Ze oefenen de coolste dansmoves die ook voor tiktokdansjes van pas komen. Hun vader heeft gezegd dat dit niet als schermtijd telt, omdat je ondertussen je conditie traint. Erg leuk om je kinderen mee bezig te zien! Zie ook onze aparte review van Just Dance. 3+ spel

Let’s Sing 2021

Karaoke! Ik kreeg dit spel mét microfoon onlangs toegestuurd en het ligt pas net in de winkels.

karaoke
Lion King staat ook op Sing 2021.

Vanwege de videoclip van oa Billie Eilish staat er PG 12 op, maar je kunt ook een nummer uit de Lion King zingen. Deze vind ik dus zelf super. Lekker samen zingen (of nou ja om de beurt, want ik heb nog geen game account en daarom kunnen we onze mobieltjes niet connecten als extra microfoon voor de game). Dance Monkey van Tones and I staat er bijvoorbeeld op en Somewhere I belong van Linking Park. 12+ spel

Oh en deze met Queen nummers wil ik zelf heel graag:

Minecraft

Moet ik daar nog iets over zeggen? Alle kinderen hebben dit spel op hun wishlist omdat ‘de hele klas het speelt’. Minder schattig dan Animal Crossing en die zombies vind ik niks, maar de kinderen vinden het leuk. Ze kunnen compleet eigen werelden bouwen en op youtube vind je talloze tutorials om gave gebouwen in elkaar te zetten. Je kunt zelf bouwen, op ontdekkingsreis gaan of met een splitscreen samen met je vrienden spelen. 7+ spel

Pokémon Sword

Mijn kinderen zijn weg van Pokémon. Niet alleen van de kaartjes, maar ook van de spelletjes. In Pokémon ontdekken ze de wereld en hebben ze heel veel gevechten met verschillende Pokémon om zo de beste trainer te worden. 7+ spel

Slide Stars met Freek Vonk

Hebben jullie pas ons grappige tiktokfilmpje gezien met opblaasflamingo?

flamingo slide stars
Feestje gemaakt met dit perspakket.

Dat was een perspakket dat we kregen vanwege de lancering van het spel Slide Stars met onder meer Freek Vonk als speelbaar karakter. Je kunt ook kiezen om één van de 19 andere bekende influencers te spelen, maar eerlijk gezegd is Freek de enige die ik ken. In dit spel kies je een maf opblaasfiguur en daarmee glijd je door allerlei wildwaterbanen en is het de bedoeling dat je maffe stunts uithaalt. Je poppetje kan ook verdrinken en nare ongelukken krijgen. Een soort gekke race over het water vol actie, maar best moeilijk. 7+ spel

Vakantietip voor Nintendo Fans: Japan!

Nintendo-fans opgelet: in 2021 kun je zelf door je favoriete spellen rondlopen in pretpark Super Nintendo World in de Universal Studios Japan. De exacte openingsdatum is nog niet bekend. Je kunt er muntjes verzamelen, overal met je pet naar gooien en echt achter het stuur van een Mario-kart kruipen.

nintendo pretpark japan
Foto: Super Nintendo World

Als je van racen houdt, is Mario Kart ook leuk trouwens. Welke games op de Nintendo Switch spelen jouw basisschoolkinderen graag?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.