Toffe Nintendo Switch games voor jonge meisjes

Hebben jullie een spelcomputer? Ze zijn anno 2020 – hét thuisblijfjaar – niet aan te slepen, begrijp ik. Inmiddels overweeg ik zelf ook of het niet handig is om er één te hebben, vanwege de gezelligheid. En vooral omdat samen op een groot scherm gamen beter voor je houding en ogen is dan in je uppie op de bank in je telefoontje gedoken. Aangezien ik een 65” televisie van mezelf cadeau kreeg voor mijn laatste verjaardag, leek het me de overweging waard. Dus we leenden de Nintendo Switch van de papa van mijn kinderen, om het eens te proberen. Welke spellen spelen mijn dochters graag?

nintendo switch spellen meisje
Foto: Shutterstock

1. Animal Crossing; New Horizons

Een schattig simulatiespelletje waarbij je kinderen hun eigen eiland opbouwen. Soort sims maar schattiger en simpeler. Ziet er ontzettend cute uit. De meisjes wilden deze heel graag hebben, de jongste kreeg hem daarom voor haar verjaardag van opa en oma. Het spel gaat mee met de jaargetijden, is Nederlandstalig en je bouwt als het ware je eigen leven op van jouw persoonlijke eiland en karaktertje. Heel hoog schattigheidsgehalte. 3+ spel

 

2. Just Dance

Kregen we voor mijn blog en houdt de kinderen in beweging! Ze oefenen de coolste dansmoves die ook voor tiktokdansjes van pas komen. Hun vader heeft gezegd dat dit niet als schermtijd telt, omdat je ondertussen je conditie traint. Erg leuk om je kinderen mee bezig te zien! Zie ook onze aparte review van Just Dance. 3+ spel

3. Let’s Sing 

Karaoke! Ik kreeg dit spel mét microfoon onlangs toegestuurd en het ligt pas net in de winkels.

karaoke
Lion King staat ook op Sing 2021.

Vanwege de videoclip van oa Billie Eilish staat er PG 12 op, maar je kunt ook een nummer uit de Lion King zingen. Deze vind ik dus zelf super. Lekker samen zingen (of nou ja om de beurt, want ik heb nog geen game account en daarom kunnen we onze mobieltjes niet connecten als extra microfoon voor de game). Dance Monkey van Tones and I staat er bijvoorbeeld op en Somewhere I belong van Linking Park. 12+ spel

Oh en deze met Queen nummers wil ik zelf heel graag:

4. Minecraft

Moet ik daar nog iets over zeggen? Alle kinderen hebben dit spel op hun wishlist omdat ‘de hele klas het speelt’. Minder schattig dan Animal Crossing en die zombies vind ik niks, maar de kinderen vinden het leuk. Ze kunnen compleet eigen werelden bouwen en op youtube vind je talloze tutorials om gave gebouwen in elkaar te zetten. Je kunt zelf bouwen, op ontdekkingsreis gaan of met een splitscreen samen met je vrienden spelen. 7+ spel

5. Pokémon Sword

Mijn kinderen zijn weg van Pokémon. Niet alleen van de kaartjes, maar ook van de spelletjes. In Pokémon ontdekken ze de wereld en hebben ze heel veel gevechten met verschillende Pokémon om zo de beste trainer te worden. 7+ spel

6. Slide Stars met Freek Vonk

Hebben jullie pas ons grappige tiktokfilmpje gezien met opblaasflamingo?

flamingo slide stars
Feestje gemaakt met dit perspakket.

Dat was een perspakket dat we kregen vanwege de lancering van het spel Slide Stars met onder meer Freek Vonk als speelbaar karakter. Je kunt ook kiezen om één van de 19 andere bekende influencers te spelen, maar eerlijk gezegd is Freek de enige die ik ken. In dit spel kies je een maf opblaasfiguur en daarmee glijd je door allerlei wildwaterbanen en is het de bedoeling dat je maffe stunts uithaalt. Je poppetje kan ook verdrinken en nare ongelukken krijgen. Een soort gekke race over het water vol actie, maar best moeilijk. 7+ spel

7. Spirit: Lucky’s Big Adventure

Een paardenspel in het thema van de tekenfilm Spirit is de 1-speler game Spirit: Lucky’s Big Adventure, lees onze review hier. De game heeft wel veel tekst (in het Nederlands gelukkig). Mijn dochters vinden het omkleden in de dressing room het allerleukste van dit spel. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

spirit perspakket

8. The Addams Family Mansion Mayhem

Een leuke platformgame die kinderen vanaf 7 jaar met tot wel 4 spelers tegelijk kunnen spelen is The Addams Family Mansion Mayhem. Een spel van Outright Games. Mijn meisjes hebben de film nooit gezien, maar zetten het aan en waren direct verslingerd aan het spel. Ze kozen als karakter Wednesday en Morticia uit en moeten lachen om alle gekke levels in het spel, zoals over de soep springen. Je verzamelt muntjes en andere dingen terwijl je door het huis van de Addams Family loopt en tussendoor zitten geinige minigames. 

 

perspakket addams family

9. Life in Willowdale: Farm Adventures

Met landbouw, vriendschappen en avonturen in de hele regio, is dit de perfecte game voor liefhebbers van farming-adventure games. Life in Willowdale: Farm Adventures komt uit in september 2022 (en nu alvast te reserveren in de Nintendo eShop). Geschikt voor kids vanaf 7 jaar.

In het eens zo levendige dorpje Willowdale heerst chaos. Penny, de zakelijke dochter van de burgemeester houdt niet van het platteland en wil het dorp veranderen in een modern toeristen-oord. De dieren krijgen geen aandacht meer en ook de dorpsbewoners voelen zich niet meer thuis. Jouw oom, de burgemeester van Willowdale, heeft jouw hulp nodig om het dorp weer in haar oude glorie te herstellen. Red Willowdale door een levendige boerderij op te zetten, gebouwen in het dorp te bouwen en vriendschappen te sluiten met de kleurrijke bewoners. Krijg jij het voor elkaar om de vertrokken en inmiddels verwilderde dieren weer terug te brengen naar de boerderij? Ga op avontuur en ontdek het verrassende, maar prachtige leven in Willowdale.

willowdale nintendo switch game

Vakantietip voor Nintendo Fans: Japan!

Nintendo-fans opgelet: in 2021 kun je zelf door je favoriete spellen rondlopen in pretpark Super Nintendo World in de Universal Studios Japan. De exacte openingsdatum is nog niet bekend. Je kunt er muntjes verzamelen, overal met je pet naar gooien en echt achter het stuur van een Mario-kart kruipen.

nintendo pretpark japan
Foto: Super Nintendo World

Voor de kleinste kinderen is Paw Patrol nog een leuk spel, ze kijken die serie tenslotte massaal! Lees bij Website4Mama een fijne Paw Patrol Switch review.

Als je van racen houdt, is Mario Kart ook leuk trouwens. Welke games op de Nintendo Switch spelen jouw basisschoolkinderen graag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. RANDOMGUY zegt:

    OOK MIITOPIA MOET ER BIJ STAAN. DAT IS OOK EEN MEISJES GAME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.