Leren over je lijf: kinderboek met megapuzzel

Is jouw kind ook gefascineerd door zijn lichaam? Wat zit er nu eigenlijk aan de binnenkant? Hoe werkt dat allemaal? Waarom kun je je handen optillen? Wat gebeurt er als je moet plassen? Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een nieuw boek verschenen waarmee ze dit allemaal kunnen leren én zelf kunnen ervaren door de bijbehorende puzzel van verschillende lagen en met bewegende onderdelen: Mijn Lichaam, ik maak het zelf.

Het boek telt 29 pagina’s maar is toch ontzettend dik. Het achterste deel is namelijk een doos die je aan de bovenzijde kunt openen. Daarin zit de bijbehorende puzzel. En die is best heel lastig, ook voor kindjes van 6 die hem samen met papa en mama maken, haha. Wij moesten echt een paar keer goed door het boek bladeren om te zien welke onderdelen waar moeten.

kinderboek mijn lichaam ik maak het zelf

De puzzel is namelijk het menselijk lichaam in verschillende lagen. Bovendien zitten er scharnierende delen aan, zodat je tijdens het spelen de armen en benen ook echt kunt bewegen. Zo kun je in de praktijk zien wat er in het boek wordt uitgelegd. In totaal is hij 90 centimeter lang en wat is er dan leuker om ernaast te gaan liggen?

Ik moet eerlijk zeggen dat we het boek nog niet helemaal uit hebben. Het is namelijk geen voorleesboek, maar echt een leerboek. Met allemaal interessante feitjes en weetjes over het menselijk lichaam. We pakken hem dus vooral als één van de dames een vraag heeft over ons lijf en zoeken dan het antwoord op. Heel handig ook als iemand ‘klachten’ heeft, dan kun je even samen opzoeken hoe dat deel van je lichaam werkt. Er staat ook uitleg in over waarom sommige mensen een bril dragen, hoe je proeft, hoe alle soorten botten heten en nog heel veel meer. Achterin het boek kun je een woordenlijst vinden met uitleg van bepaalde termen.

Een leuk boek als je kind dokter wil worden, ook in combinatie met bijvoorbeeld het spelletje Dokter Bibber en een set van Tip Toi. Zo kunnen ze spelenderwijs van alles ontdekken. Je lichaam bestaat wel uit dingen met een moeilijke naam, dus voor mijn 3e groeper is het nog lastig om lange stukken zelf te lezen. Daarvoor moeten ze echt al iets ouder zijn. Toch is het zeker al leerzaam voor kinderen van 6 (en 5) jaar!

Wij hebben dit boek ontvangen ter review, maar in de winkel kost het 22,50 euro bijvoorbeeld hier bij Bol.com (affiliate linkje, ontzettend bedankt voor het klikken!).

Stellen jouw kinderen ook weleens lastige vragen over hun lijf?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.