Bij Landal op mamabloggerweekend #lolinlimburg

Blogweekenden zijn helemaal hip! Op verschillende blogs lees je over dit soort weekendjes weg met andere bloggers. Twee weken geleden ging ik met 9 andere meiden die ik nog niet kende naar Brunssum (hier het verslag). Het afgelopen weekend zaten we met 8 mamabloggers in een huisje. En die kende ik allemaal wel, sterker nog we komen uit de Mama en Blogger West app groep en hebben dus veel contact met elkaar. Hoe dit weekend er van kwam, wat we gedaan hebben en hoe het was?

blogweekend
Prachtige zonsondergang vrijdagavond.

Nou, ik had me dus aangemeld voor het eerdere blogweekend en vroeg in de app-groep of er iemand mee wilde. Toen volgde al snel het idee om zelf een weekend te organiseren met elkaar. We hadden al snel een groep van 10 mamabloggers om het event op poten te zetten. Helaas moesten 2 dames uiteindelijk toch afhaken en bleven we over met een groepje van 8: Merel, Linda, Miriam, Charlotte, Fleur, Lisette, Saskia en ikzelf.

Hoe organiseer je zo’n blogweekend?

 • We startten een aparte app-groep om de andere niet te vervuilen.
 • Er werd een datumprikker rondgestuurd.
 • Er kwam een besloten facebookgroep waar de taken werden verdeeld en waar we over het programma nadachten.

Nou met 8 enthousiaste dames kwam dit blogweekend razendsnel van de grond. De één regelde het programma en zette dit in een schema, de ander deed boodschappen, iemand benaderde de locatie en regelde een passende excursie in de buurt en ik zelf deed de sponsoring om het weekendje extra feestelijk te maken. Ik denk dat het idee er in januari was en op 31 maart vertrokken we naar Landal Hoog Vaals! Waar het andere blogweekend vooral gezelligheid en beauty als insteek had, wilden wij allemaal graag inhoudelijk iets leren op bloggebied. Van sprekers benaderen is het uiteindelijk niet echt gekomen, omdat ieder van ons een eigen ‘specialisme’ bleek te hebben. De zaterdag zat dus volgepland met workshops in steeds weer een andere werkvorm. Op zondag deden we nog een leuke excursie via VVV Zuid-Limburg bij het Gulpener Brouwlokaal.

Vrijdag reisden we af naar Limburg

Op vrijdag vertrok iedereen naar Limburg voor ons #ontdeklandal avontuur. Charlotte kwam mij ophalen – uiteraard kwam ze in een chaos aan en moest ik nog mailen met een sponsor en tegelijkertijd belde Saskia die al aangekomen was – en we deden dozentetris in haar auto. Gelukkig paste het! We gingen eerst even eten bij de Mac en daarna reden we de files in en hadden we dus alle tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Onderweg mocht ik af en toe wat filmen met Charlottes vlogcamera, echt een ontzettend mooi ding en ze had er ook een handige tripod bij om hem vast te houden of neer te zetten. Leuk om eens te oefenen! Toen we er bijna waren zagen we een schitterend mooie zonsondergang over de glooiende heuvels vlakbij Vaals, zo mooi!
Vaals ligt bij het drielandenpunt en Landal heeft ook over de grens mooie bungalowpark. Zoek je het leukste Landal vakantiepark in Duitsland?

Aangekomen in het park ontmoetten we Saskia en Merel die er al waren. Ook stond de verrassing van Kärcher in het huisje klaar, yay! Ik was zo benieuwd wat de reacties zouden zijn. Als gezegd regelde ik een aantal gesponsorde producten en ik had geheim gehouden wat we precies hadden gekregen om er een blogfeestje van te maken. De producten waren eigenlijk bedoeld om te kunnen oefenen met fotograferen en vloggen, wat er uiteindelijk niet zo van gekomen is door het volle programma. Charlotte, Saskia en Merel waren gelukkig razend enthousiast en ontzettend benieuwd wat er in de overige dozen zat.

Wat zat er in die dozen?

Als eerste opende ik de dozen die we hebben gekregen van Keptin JR (zie ook mijn blog over GMO-vrije knuffels): voor elk kindje een lieve knuffel met ‘no tear’ garantie. Mocht je kindje ooit zijn favoriete knuffel kwijtraken en hij ligt niet meer in de winkel, dan kun je het nummer opsturen en maakt Keptin kosteloos een nieuwe, exact dezelfde knuffel. Deze hebben we op alle kussens gelegd. Ze zijn echt superschattig, dus de oooohs en aaaahs (helemaal bij de babyknuffeltjes) waren niet van de lucht.

Op het bed van elke blogger kwam bovendien een leuk roze presentje… Speciaal voor het voorspelde mooie weer. We kregen allemaal een Hydro Silk Bikini van Wilkinson: een scheermesje en trimmer in één en dit product won onlangs nog de Astir Award. Dit weekend was het toch te koud, maar iedereen gaat hem thuis op z’n gemak proberen. Het volgende blogevent bij warm weer kunnen we aan de blote benen zien of het gelukt is 😆 .

Natuurlijk vielen de enorme dozen van Kärcher ook direct op. Die zetten we op een leuke plek in de woonkamer: voor het haardvuur. Er waren vloerreinigers en raamreinigers waarmee we aan de slag kunnen. Hilarisch natuurlijk om met elkaar het huishouden te bespreken en één van de dames had al zo’n ruitenreiniger in huis en het schijnt echt een topapparaat te zijn. Nóg hilarischer overigens om na thuiskomst op de app te lezen dat juist onze mannen hier rázend enthousiast over zijn! Zelf hebben wij een hogedrukreiniger van dit merk die heel fijn is (en nodig weer gebruikt moet worden om de groene aanslag van de tuintegels te spuiten). Geen van ons had een dergelijke samenwerking gehad met Kärcher, dus dat maakt de verrassing extra leuk! Aan de voorjaarsschoonmaak dus 😉

Verder was er natuurlijk lekker eten! Bio organic foodmerk Yakso had ons voorzien van die heerlijke zakken chips en kroepoek die je ook op het andere blogweekend voorbij zag komen. En van ingrediënten om springrolls mee te maken. Dat was ontzettend leuk om met elkaar te proberen tijdens de lunch op zaterdag. Bij mij ging het een beetje mis, ik had alle rijstvellen tegelijk in het water gelegd namelijk. Dat kun je beter één voor één doen. Mijn man was bij thuiskomst helemaal blij dat ik de Yakso chips weer bij me had, die vond hij de vorige keer ook al zo lekker! Net als ik trouwens.

Ook van TerraSana, wederom positive eating met biologische producten, kregen we een grote doos vol heerlijkheden. Voor iedereen zat er bovendien een stoffen tasje bij en receptenboekjes, om er ook thuis mee aan de slag te kunnen. Vanwege de vermoeidheid na een lange dag workshops zijn we uiteindelijk niet aan de slag gegaan met de banana rolls, heerlijke koude soepen, speciale noodles, sushi bladeren en rijst en piadina’s. De koriander hummus is uiteraard wel geproefd, heerlijk! Iedereen kreeg dus wat producten mee naar huis om daar te proberen. Zelf confisceerde ik wat gazpacho, want die vond ik op de Proefparade zo lekker.

En de hummus uiteraard, jummie jummie! Ook van het merk Bio Organic proefden we de hummus die Fleur had geregeld. Volgens mij waren Fleur en ikzelf overigens de grootste hummusfans in het huisje, haha.

Maar goed… toen bleven er dus nog hele geheimzinnige roze doosjes over… En op elk doosje stond de naam van één van de aanwezigen. Ik vond dit zo ontzettend leuk gedaan door het pr-bureau dat deze doosjes heeft gemaakt voor ons, dat die netjes op een stapel werden neergelegd en nog even dicht moesten blijven totdat iedereen er was. Voor sommigen was de spanning ondraaglijk *proest* dus toen ook Linda, Fleur, Miriam en Lisette arriveerden, zaten we al snel met z’n allen op de bank voor de unboxing. Zorgde direct voor een leuk sfeertje! De roze doosjes gingen open en daarin zaten 2 schattige Zoomer Zupp pups (ik schreef er hier al over) en een klein bijpassend cadeautje: een hondenbot. Gekregen van Spin Master en helemaal leuk! Ook hier weer enthousiaste reacties en verraste gezichten. Plus bij thuiskomst blije kindjes, altijd een fijne binnenkomer als mama cadeautjes mee heeft :mrgreen:  .

Zaterdag: cursusdag

Na een korte nacht blijk ik tóch te snurken (ik had mijn roomie Lisette met een stalen gezicht gezegd dat ik dat écht niet deed), maar we hadden zowaar uitgeslapen tot kwart over 8! We werden wakker van Miriam en Linda die onze kamer binnen gluurden. Heel relaxt trouwens, wij vieren sliepen boven waar 2 ruime badkamers waren en nog een apart toilet. De andere 4 dames hadden een kamer (en badkamer) beneden. De douche was zálig en er stonden van die schattige kleine Rituals pakketjes klaar.

Landal had bovendien onze bedden opgemaakt en handdoeken neergelegd. Bovendien werd er een overheerlijk en uitgebreid ontbijt in onze 12-persoons bungalow bezorgd mét ook nog een cadeaupakket voor Limburgse lekkernijen. Wát een luxe! En het huisje was ook echt heel mooi en tiptop in orde, zelfs met 2 aparte zitgedeeltes in de woonkamer, ideaal als je met meerdere gezinnen bent. Ik was nog niet eerder op een Landal park geweest, maar zeker voor herhaling vatbaar.

Roomtour

Ik heb een filmpje gemaakt met een roomtour, zodat jullie kunnen zien hoe het huisje er uit ziet:

Blog workshops

Na het ontbijt was Charlotte zo lief om nog even een paar foto’s van mij te maken voor een outfit of the day die binnenkort verschijnt. Iedereen kon even chillen, totdat Fleur ons tot orde riep om de planning te bewaken. Ik heb ontzettend veel geleerd van iedereen. Omdat we elkaar al goed kenden, was het lekker informeel en overal was ruimte voor vragen en onderlinge discussies. De onderwerpen die aan bod kwamen: Instagram, fotografie, Canva, juridische aspecten van bloggen, omgaan met pr-bureaus, SEO, viral gaan, mediatraining en provocerende stellingen over blog gerelateerde onderwerpen om discussies uit te lokken. Die laatste deden we tijdens het pizza eten in het restaurant. Supergrappig want Fleur liet ons eerst antwoorden invullen via een app op onze telefoon en maakte vervolgens snel een foto voor Instagram: “Kijk eens hoe gezellig ik uit eten ben met mamabloggers!” Hahaha. De stemming zat er dus goed in. Het werd erg gezellig en erg laat met foute jaren ’90 YouTube muziekclips: New Kids on the Block, Spice Girls, East 17 and so on…

Die zondag ging de karaoke nog gezellig door in de auto van Miriam, ik zit achter Fleur dus je ziet mij vrijwel niet in beeld (gelukkig, haha):

Zondag bier excursie

Bier lijkt ineens toch ook vaker terug te keren op mijn blog, want na het ontbijt, chillen en inpakken stapten we in de auto naar Gulpen. Bij de Gulpener Bierbrouwerij is ook hun eigen bierwinkel en Brouwlokaal. Hier kregen we een lunch aangeboden met daarbij een sterk geurend biertje dat een beetje naar balsamico azijn smaakte. Heel apart, ik moest echt even checken of ik nu bier aan het drinken was. Erg donker van kleur ook. We zaten heerlijk buiten in het zonnetje te genieten. En wie flikkerde er van het picknickbankje af nog zonder dat ze een druppel bier op had? Juist, ik dus *zucht*. Daarna kregen we nog wat uitleg over het Gulpener bier en hun mooie filosofie om lokale producten en ingrediënten te gebruiken. We mochten bovendien een kijkje nemen in de bierkelder!

Na het kopen van extra bier voor het thuisfront, stapten we in de auto. Miriam was zo lief om mij in haar overvolle auto te adopteren (had ik toch leuk genoeg gezongen met de try out karaoke die je hierboven zag) en naar huis te rijden. Gelukkig zat ook Linda in de auto, want Linda en Google dat is wel een dingetje zo samen. Google fluisterde haar precies op tijd in dat er een orgaantransport auto op z’n kant lag bij Bodegraven en het verkeer dus stil stond. Snel bij Woerden eraf dus en via de toeristische route naar huis. Overigens zijn de organen gelukkig veilig gesteld, zo las ik later op het nieuws.

Het was heel gezellig geweest, maar oh wat was het heerlijk om ontvangen te worden met de knuffels en kusjes van … mijn oudste dochter (de jongste was te druk met spelen) 😆

Lieve meiden, ontzettend bedankt voor het fijne weekend! Landal, wat ontzettend lief dat jullie dit prachtige vakantiehuisje beschikbaar stelden. Ook grote dank aan alle pr-bureaus, VVV Zuid-Limburg, het Gulpener Brouwlokaal en alle merken die hebben bijgedragen aan deze bijzondere blogmeeting. Het was erg lief allemaal en iedereen was ontzettend positief verrast. Big success dit mamablogweekend, volgend jaar weer?

groepsfoto

Lees ook de blogs over dit weekend van:

3 landen punt
Hier zie je in de verte, vanaf het vakantiepark Landal Hoog Vaals, het drielandenpunt.

Ga jij weleens een weekend weg met een groep vriendinnen? Of ben je al eens op blogweekend geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Shirley zegt:

  Leuk dat jullie zo genoten hebben. Nee ik nog nooit gedaan?

 2. Liesbeth zegt:

  Wat heb jij genoten zo te zien en lezen, heerlijk!
  Binnenkort willen wij jouw karcher hogedrukreiniger even lenen, nu ik zie dat jij die hebt. Hier ook twee terrasjes nodig toe aan onderhoud 😉

 3. Nathalie zegt:

  Wat ziet het er gezellig uit! Ik hoor en zie het her en der inderdaad ook wel eens voorbij komen! Jullie hebben het goed geregeld met elkaar zo te zien!

 4. Nog nooit op blogweekend geweest maar zodra mijn dochter eens een keer niet afhankelijk is van mij dan wil ik ook graag een keer mee! Super gaaf!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat zou gezellig zijn!

 5. LISETTE zegt:

  Dozentetris , hahaha haha, die kan op voor het woord van 2017! superleuk verslag, en met oordoppen in viel dat gesnurk best mee hoor…
  Xxx je roomie

  1. Marguerita78 zegt:

   Gelukkig <3 En werk ze nog even he, met alle ramen van de kassen en de Kärcher 😉

 6. Nicole zegt:

  Op blogweekend nee, met vriendinnen ja! En bij ons groepje zijn er ook wel plannen alleen dan niet in dezelfde vorm qua blogweekend maar gewoon lekker met z’n allen relaxen!

  1. Marguerita78 zegt:

   Chillen kan ook, net wat je zelf wilt natuurlijk. Wij zijn in ieder geval weer een stuk wijzer haha

 7. Merel zegt:

  Superleuk om zo nog eens terug te lezen! Ook met al die foto’s… Was idd echt een topweekend, veel geleerd en gedaan. Kinderen waren hier ook echt ontzettend blij met de pups trouwens, die gezichten… Priceless! Ik ga je straks toevoegen aan mijn verslag ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.