Workshop netwerken voor bloggers

Weer een maand voorbij, het gaat maar door. Tijd om een kleine update te geven over Marstyle! Gisteren postte ik mijn eerste ‘award’ als blogger, een tag of grapje meer eigenlijk maar toch ook een vorm van waardering. Waardering die bedoeld is voor kleine bloggers en dat ben ik nog altijd, al vind ik het heel erg leuk om te ontdekken dat mensen verwachten dat ik veel groter zou zijn.  Hoe kom ik als kleintje dan toch aan al die leuke events en reviews?

Ik heb er zoals jullie weten een sport van gemaakt om leuke, bijzondere en originele samenwerkingen aan te gaan voor mijn blog. Zodat ik jullie, mijn lezers echt iets nieuws kan vertellen. Zodat jullie er bij voorkeur niet op allerlei andere blogs over gelezen hebben of het in ieder geval in een andere vorm te gieten zodat er iets te ontdekken valt. Zodat ik ondanks noodzakelijke besparingen mijn kinderen kan verwennen. En vooral zodat ik leuke blogonderwerpen heb, omdat ik met mijn man heb afgesproken geen al te persoonlijke verhalen te delen. De insteek van iedere bespreking is dan ook dat ik deze juist persoonlijk probeer te maken.

Lees ook: PLOG: Ik deed een PR-bureau toer

Workshop netwerken voor bloggers?

Nu weet ik door mijn werkervaring en uitgebreide netwerk vaak precies waar ik moet zijn. En hoe ik een samenwerking in de vorm van een review wil aanpakken. Dat heb ik in het verleden als woon- en lifestyleredacteur namelijk al heel vaak gedaan. Contacten met pr-bureaus onderhouden en contacten leggen met interessante bedrijven. Ok, het is al heel wat jaren geleden en sommige bureaus zijn ter ziele en er zijn veel nieuwe bureaus bijgekomen, maar ik heb diverse contacten van ‘vroeger’ weer hernieuwd. Toen ging PR ook heel anders. Bloggers waren er nog niet echt zoals nu. Althans, ik blogde wel destijds maar alleen over mijn hobby en welke spullen ik daarvoor kocht en gebruikte (en won, ja toen deed ik ook graag mee aan prijsvragen).

Public Relations

Daarna heb ik ook nog een jaar bij een pr-bureau gewerkt waar ik de perscontacten onderhield en redacties bezocht. Waanzinnig leuk in die functie was het wekelijks doorlezen van alle tijdschriften om te zien of er een plaatsing was. Vervolgens heb ik nog heel veel andere dingen gedaan, maar wel allemaal in de marketing, communicatie en redactiewereld. Binnenkort zal ik wederom werkloos zijn: een baan armer en nieuwe skills rijker. Als er één ding is waarvan ik met recht kan zeggen dat ik er goed in ben, dan is het netwerken. En teksten schrijven natuurlijk, haha.

Influencer marketing met betaalde blogposts is nu in opkomst en daar ben ik nog niet zo erg ervaren mee. Traditionele PR daarentegen wel. Wat is nu mijn punt? Ik hoor veel bloggers ‘zeuren’ dat ze te klein zijn voor samenwerkingen. Of men verbaast zich over de dingen die een ‘kleintje’ als ik wel voor elkaar krijgt. Terwijl ik zelf van mening ben dat het toch allemaal niet zo moeilijk is. Als ik het kan, kun jij het ook, was altijd mijn motto. Waar ik van andere bloggers nog wat kan leren van het bereiken van hoge bezoekcijfers, realiseer ik mijzelf nu dat ik wellicht een cursus ‘netwerken voor bloggers’ zou kunnen geven!

Aan de ene kant tricky, want als iedereen hetzelfde gaat doen als ik… willen er dan nog wel bedrijven met mij in zee? Aan de andere kant heb ik zeer veel tijd geïnvesteerd in netwerken. En dat blijf ik ook doen. Dát is namelijk precies de reden waarom ik het bloggen zo leuk vind! En waarom ik leuke reviews mag doen en word uitgenodigd op events.

Lees ook: Whitepaper: als blogger samenwerken met bedrijven, hoe doe je dat?

Mijn tips voor bloggers:

 • Heb een bord voor je kop. Nee heb je, ja kun je krijgen. Niet geschoten, altijd mis. Dus krijg je een leuk persbericht en zou je graag iets uitproberen voor je blog? Reageer dan en vraag naar de mogelijkheden. Je zult vaak nee horen, want er zijn nu eenmaal erg veel bloggers die ook iets aanvragen. Maar soms is het antwoord “ja leuk”. En zelf heb ik daar heul veul ervaring mee, nee horen. Zowel als sollicitant als in mijn bloggersrol. Gewoon doorgaan!
 • Pak de telefoon! Wat let je om na een korte mailwisseling eens de telefoon te pakken en op die manier bij te praten met een pr-bureau of merk? Stel je vragen, kijk samen waar er mogelijkheden zijn. Wat vindt jouw samenwerkingspartner prettig? Persoonlijk contact heeft nog altijd een meerwaarde in dit digitale tijdperk.
 • Bezoek events. Word je uitgenodigd voor een leuk, relevant event en heb je de organisatie nog niet eerder in het echt ontmoet? Ga er zeker heen! Om dezelfde reden als hierboven: persoonlijk contact heeft een meerwaarde. Dit geldt overigens ook voor beurzen, hier kun je face-to-face contacten leggen die je later per mail opvolgt. Van diverse merken kreeg ik op events te horen dat ze het zo fijn vonden dat ik ze persoonlijk aansprak, in tegenstelling tot mensen die zich er ‘met een mailtje vanaf maken’.
 • Doe ik zelf ook vaak hoor, mailen. Dat is dus de volgende tip. Spot je een interessant merk waarover je zou willen schrijven? Google het pr-bureau en schrijf ze aan met de vraag of je in het persbestand mag óf neem rechtstreeks contact op met het merk met diezelfde vraag. Stuur ook altijd na publicatie de link toe, zodat men de geweldige kwaliteit die jij alleen kunt leveren ook kan zien.
 • Ga niet zitten wachten! Passief = passé! Een enkele keer heb je het geluk dat bedrijven jou benaderen, gebeurt mij nu ook steeds vaker, maar neem verdikkie zelf initiatief! Ik zeg dit een tikje gefrustreerd, nadat ik een telefoongesprek van 3 kwartier gevoerd heb met een leuke samenwerkingspartner omdat meer bloggers uit mijn netwerk interesse hadden in een samenwerking. Afgesproken dat ik het e-mailadres mocht delen… om vervolgens (dag ervoor vragen van 10 bloggers om deze contactgegevens) na 4 uur nog slechts 2 likes op mijn inspanningen te zien… Echt mensen, als je zelf niet het initiatief kunt opbrengen om een in de schoot geworpen pareltje een mail te sturen én Sinterklaas (nou ja, Marstyle) even te bedanken door middel van een like dan verdien je het ook niet. Blijf dan lekker wachten. Die frustratie daargelaten, heb ik van enkele oude contacten op die manier het bloggerbestand flink kunnen opkrikken én een heleboel wél actieve bloggers aan een relevant nieuw contact kunnen helpen.
 • Help elkaar! Elkaar helpen is ontzettend belangrijk. Netwerken komt tenslotte van 2 kanten. Hoe kan een merk jou helpen en hoe kun jij iets voor dit merk betekenen? Of voor dit pr-bureau? Wat voeg jij toe? Hetzelfde geldt voor collega-bloggers. Zo nu en dan krijg ik wat hulp in de vorm van leuke tips, omdat mijn collegabloggers weten dat ik zelf altijd bereid ben om dit soort tips terug te geven.

Goed, hopelijk kun je even vooruit met deze digitale schop onder je kont. Niet meer zeuren dat je nergens voor uitgenodigd wordt: MAKE IT HAPPEN!

Overigens zijn mijn bezoekcijfers weer ietsje gestegen afgelopen maand, ik nader de 2k! Ook omdat enkele sociale merken zo lief waren om mijn blogposts op Facebook te delen. Goed voor hun edgerank en goed voor mijn cijfertjes. Ken je bloggers die baat zouden hebben bij mijn tips? Do share 😉

Lees ook:

Mamabloggersdag

Nationale Mamablogger Dag2Staat deze trouwens al in je agenda? Tot nu toe een ketting van 55 deelnemende mamablogs die allemaal een prijs ter waarde van ongeveer 15 euro zullen verloten! Ik ben erbij en ik heb het logo in elkaar geflanst.

Wat kun je komende maand op Marstyle verwachten?

Ik heb een paar blogs over plantjes op de planning staan, verzorgingsproducten voor kinderen, schoenen, boeken, een schommel met skateboardlook, haarfrutsels en ik moet nog druk aan de slag met een nieuwe app die ik uitprobeer om een fotoboek te maken. In september ben ik officieel werkloos en ga ik heel hard aan de bak omdat de events dan weer losbarsten. En ik denk hard na of ik misschien niet beter weer zou kunnen freelancen omdat ik … goed ben in netwerken! Bovendien is werken onder schooltijd iets wat me op dit moment erg aanspreekt. Ondertussen hoop ik nog wat mamachallenges te kunnen doen, maar de verplichtingen in de vorm van reviews die ik mezelf heb opgelegd zijn ook belangrijk om netjes af te handelen. Er komt dit weekend weer een Winspiratie online (deel vooral linkjes naar jouw eigen winacties met mij, dan zet ik ze erbij).

Hopelijk was mijn “cursus netwerken voor bloggers” voor ten minste één lezer een eyeopener. Ik kan er nog veel meer over vertellen, misschien doe ik dat ook nog wel 💡  Laat hieronder je vraag achter voor deel 2 van deze cursus, whahahaha 😆

Vind jij netwerken ook altijd een beetje spannend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Maaike zegt:

  Goede tips! Ik denk dat als je iets wilt, je er zelf ook kei hard voor moet werken. Niet afwachten tot iemand je vraagt. Precies zoals je het beschrijft. Ik wil zelf nog niet te veel tijd kwijt zijn aan mijn Blog, zie het echt nog als hobby, maar vind het wel interessant om te lezen hoe je stap voor stap kunt groeien en je ontwikkelen.

 2. Gaëlle zegt:

  Heel leuk geschreven! Ik ben net gestart met mijn blog en daar ben ik als kleine visje in de bloggerszee heel wat mee 🙂 bedankt!

 3. Jacqueline zegt:

  Ik ben nog wat onervaren op het gebied van netwerken en samenwerken, maar na het lezen van je blog en de reacties heeft het me overtuigd om in ieder geval wat pr-bureaus op te zoeken om aan te schrijven of ze me in hun perslijst willen meenemen. Nu nog bedenken hoe ik die ga vinden, haha!

 4. Lisette van Dijk zegt:

  Fijn voor het uitschrijven maar ik blijf het lastig vinden .. ik schrijf geregeld bedrijven/merken en hun pr bedrijven aan. Meerendeel zegt idd nee maar enkele zeiden vanaf het begin af aan al, prima we nemen je op enz enz. Maar vervolgens zijn we 6 maanden verder en heb ik nog niks gehoord, een enkeling heb ik een email gestuurd.. “opgenomen maar nog niks gehoord, is het wel goed gegaan of loopt er niks” puur uit interesse. Maar dan krijg ik te horen, we hebben niks wat voor jou wat toepassing is .. vervolgens zie ik andere (grote) bloggers er wel over schrijven en de nieuwe dingen liggen al in de winkel.. bijna elke maand. Tja, dan denk ik? Wat doe ik verkeerd? Ben nu 9 mnd bezig en ben zelf nog nooit benaderd, wel paar samenwerkingen gehad maar pr berichten? Vanaf eind feb / maart zijn ze op 1 hand te tellen helaas. Ik heb er idd ook al eens aangedacht om te bellen maar wil niet “opdringerig” overkomen, zeker als ze al eerder hebben gezegd, momenteel hebben we niks voor je.. dus ja .. 😀 ik vind het persoonlijk heel lastig nog hoor haha

 5. Merel zegt:

  Heel erg bedankt voor de tips.
  Ik dacht eigenlijk ook te klein te zijn, maar dat valt dus wel mee. Moet gewoon echt werk gaan steken in dit gedeelte. Zoals de meesten begon ik te schrijven voor de lol, maar zo langzamerhand ontdek ik steeds meer van de wereld achter het bloggen. In netwerken moet ik tijd gaan steken, dank je wel. Ben soms misschien toch te bescheiden, maar je komt er ook niet door niets te ondernemen natuurlijk. Die digitale schop kon ik wel gebruiken 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   You’re welcome! Fijn om te lezen dat je er iets aan gehad hebt. Blij verrast dat ik zoveel leuke reacties op dit stuk krijg 🙂

 6. Ilse van Kreanimo zegt:

  Ik ben nog steeds een erg kleine blog. In juni haalde ik meer dan 2000 bezoekers, maar in juli kelderde dat weer tot 1400…
  Toch heb ik deze maand een hele leuke give-away kunnen binnen halen en helemaal op eigen initiatief ook onder het motto: “Neen heb ik!”.
  Het bedrijf vond het helemaal niet erg, ik had fijn e-mail contact en ze hebben mijn voorstel zelfs nog verbeterd voor mij!
  Dus ik denk dat ik over de drempel ben om het vaker gewoon zelf te vragen! 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Gaaf dat je al over de 2k zat! Bij mij was maart de topmaand qua cijfers, maar ik ben er bijna. Hoop dat ik deze maand over de 2k heen kom

 7. *Raises hand* Hier iemand die het bijster interessant vond om te lezen hoor! Ik vind het leuk om te lezen dat je ‘nog’ niet zo groot bent, het opent mijn ogen wel een beetje, om inderdaad lekker assertief te werk te gaan. Een brutaal mens heeft de halve wereld, laten we maar zeggen (wel op een goede manier overigens hoor, niet zo opdringerig, afijn, de ‘middenweg’ zeg maar). Ik heb tot nu toe 2 leuke samenwerkingen gehad waar ik zelf ook super enthousiast van werd, en ik ben nog steeds aan het leren, dus dit soort artikelen vind ik altijd leuk om als bagage weer in mijn virtuele rugzakje te stoppen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Nou heel graag gedaan, lief wat je zegt! Ik zie bij jou ook de fairy garden, ik moet daar ook nog over schrijven, zooo schattig. Die bekijk ik vanwege de creativiteitsfactor echt op elke blog waar ik hem tegenkom.

 8. Kim zegt:

  Samenwerken is zo belangrijk. Ik merk dat op dat vlak dat er zoveel mensen argwanend zijn. Heel eerlijk; ik heb in het verleden en zelfs kort geleden nog, zoveel mensen geholpen.. helaas kreeg ik er niet altijd iets voor terug. Sommigen laten nu zelfs niks meer horen. Beetje jammer.

  Zelf ben ik vandaag begonnen met een nieuwe blog. Jammer dat ik nu niet meer zoveel K bezoekers heb maar ik was toe aan iets nieuws. Lekker rebels haha.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat is jammer, als het van één kant komt… en wel rebels idd om ineens vanaf scratch opnieuw te beginnen! Succes met je nieuwe blog!

 9. Rory zegt:

  Goed artikel! Met name ook het elkaar helpen herken ik. Leuk ook dat ik via de blog van Linda dit keer bij jou ben terecht gekomen. Ik heb altijd het idee dat je uit elke situatie wat kunt halen en van alles en iedereen wat kunt leren. Beide artikelen heb ik aandachtig doorgelezen (terwijl ik eigenlijk behoorlijk wat tijdgebrek heb). Supernuttig en heel handig!

  1. Marguerita78 zegt:

   Graag gedaan, en ik was erg blij dat ik begin dit jaar niet alleen naar dat event hoefde te gaan, maar met een ‘bekende’ ging, ook al hadden we elkaar daarvoor nog nooit gezien!

 10. Kleine Prinses zegt:

  interessant hoor! Ben zelf beginnende en hier staan echt wel goede tips !!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, graag gedaan 🙂

 11. Cassandra zegt:

  Ik krijg zelf nogal een nare nasmaak van het stukje over “ga niet zitten wachten” ik kan erin komen dat het frustrerend kan zijn dat er misschien “maar” 2 likes op een post van jou komt waar je veel werk aan hebt gehad. Maar houdt er ook rekening mee dat niet iedereen de hele dag in die groep actief is. Ik heb zelf die oproep/post vandaag pas gezien en gereageerd omdat ik voorgaande dagen gewoon aan het werk was en dus niet in de groep heb gekeken. Ik krijg hier een wijzend vingertje gevoel van, terwijl je niet kunt kijken in de agenda van de dames, daarnaast is het vakantieperiode..

  Verder zijn je tips denk ik erg handig voor beginnende bloggers. Ik ben van mening dat een brutaal (wel correct) mens de halve wereld heeft. Netwerken is daarnaast hét key-word voor jezelf en je blog om jezelf op de kaart te zetten. Helaas werk ik behoorlijk veel en kan ik niet altijd overal aanwezig zijn.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat kan, maar aangezien ik de dag ervoor vlak na de post van 10 bloggers vragen om contactgegevens kreeg… nou ja, dan snap je waarom ik er teleurgesteld over was (andere posts waren wel actief, meldingen omtrent facebookalgoritme dat niet alles toont, etc).
   En als werkende mama is het inderdaad lastig, al zijn er gelukkig ook events in het weekend. Heb zelf in meimaand eventmaand heel veel afgeslagen. Maar goed, als je dan ergens geweest bent zijn het wel direct heel andere contacten geworden. Als je er een gezicht bij hebt voelt het blijkbaar vertrouwder.

 12. Janske zegt:

  Erg interessant artikel! Daar kan ik wel wat mee 🙂 Dankjewel voor je tips!

  1. Marguerita78 zegt:

   Graag gedaan 🙂

 13. Els zegt:

  Wat interessant om te lezen. Ik ben echt nog zo onervaren op dit gebied…

 14. Nathalie zegt:

  Vaak zijn de events op doordeweekse dagen georganiseerd. Ik probeer uiteraard te komen en het met iets anders te combineren. Zoals laatst bij een event in Scheveningen, dan bekijk ik daar meer dingen en heb zo twee vliegen in één klap om over te schrijven. Hier toevallig drie. Die derde komt morgen online. Vaak moet ik er ook nog eens 2 of meer uren voor reizen. En weer terug maar dat vindt ik nooit zo erg. Het lijkt me leuk om jou een keer ergens te ontmoeten 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat is ook wel erg ver rijden inderdaad, ik bekijk zelf altijd of iets een beetje te doen is qua afstand maar ik woon gelukkig in de randstad. Kost je toch al snel een halve dag ook al is iets maar een uur rijden… moet dan wel de moeite waard zijn. Lijkt me ook erg leuk om jou eens te ontmoeten!

 15. Laura zegt:

  Ik vond het zo eng om de eerste keer naar een event te gaan. Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat ik echt een periode had waarbij ik nogal mensenschuw was en liever niet met vreemden in contact kwam. Vanachter je laptop is het dan lekker veilig. 😉 Toch heb ik de stap destijds genomen en heb ik er zo ongeveer een wereldreis voor afgelegd vanuit het Limburgse land en ik moet zeggen dat het me goed bevallen is. Het mailt op de een of andere manier makkelijker met een persoon die je een hand hebt mogen geven dan met een persoon die je nog nooit eerder gezien hebt.
  Wel ben ik nog steeds wat afwachtend, inderdaad omdat ik het idee heb ‘het niet waard te zijn/te klein te zijn’ Desondanks weten bedrijven mij wel steeds vaker te vinden en dat is dan weer een opsteker.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat hebben veel mensen, het is ook spannend om zomaar contact op te nemen. Maar omdat veel andere bloggers er tegen op zien, kun je daarmee dus wel punten scoren.

 16. Evelien zegt:

  Dankjewel! Heel interessant om te lezen en ik hoop dat er een deel 2 komt. Ik ben (nog) geen blogger maar denk er al een tijdje over na. Van dit soort tips en ervaringen word ik erg blij.

  1. Marguerita78 zegt:

   Lief van je, weet nog niet of er een deel 2 komt, maar wie weet…

 17. Minke zegt:

  Super leuk, bedankt! Fijn om zo eens te lezen. Ik probeer veel van wat je schrijft in de praktijk te brengen. Maar bellen. Ik vind dat echt zo niet fijn haha. Maar ik rpobeer naar events te gaan al is dat vaak lastig met de kinderen en oppas regelen. Ik sla deze post zeker op om het later nog eens te lezen en kijken hoe het dan gaat.

  1. Marguerita78 zegt:

   Events zijn ook lastig, helemaal als je ook nog werkt. Heb dit jaar heel veel af moeten slaan, maar straks weer werkloos maar dan mét schoolgaande kinderen en dat is veel makkelijker in te plannen 🙂

 18. Ik vind netwerken prima, maar dan bij voorkeur online. En in de 14 jaar dat ik blog heeft dit gelukkig ook altijd prima gewerkt. Het is één van de voordelen van bloggen vind ik, dat je juist niet overal je gezicht hoeft te laten zien.

  Hoewel ik inderdaad wel het idee krijg dat dit verandert. Baal.

  1. Marguerita78 zegt:

   Yes, de telefoon pakken of fysiek afspreken is voor veel mensen een drempel. Het gaat er om dat je top of mind blijft in een wereld waar heel veel bloggers actief zijn. Jij springt er waarschijnlijk door je bezoekersaantallen wel uit, maar dit is hoe ik als kleine blogger de gunfactor krijg 😉

 19. MetMirjam zegt:

  Eyeopener – check! Wat een fijne tips! Ik vind het best wel lastig om persbureaus te benaderen met de vraag om op de perslijst te mogen. Ik vraag me altijd af waar ik precies moet zijn en of ik niet te voorbarig ben met mijn vraag.. (ik was dan ook erg blij toen ik je actie van gisteren zag ;)) Maar zo te lezen kan het geen kwaad om de vraag te stellen of je op de perslijst gezet zou kunnen worden 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Nee zeker niet, en wat Linda zegt doe ik ook: ik vraag of ik op de lijst mag en bij iets wat ik superleuk vind neem ik contact op en vraag naar de mogelijkheden. Overigens zijn er ook bureaus die mij te klein vinden voor hun lijst. No problem. Zoals je op mijn blog ziet is er ook genoeg mogelijk als je nog niet heel groot bent. Als je maar zorgt dat jijzelf heel erg leuk bent om mee samen te werken 😉

 20. Yvonne zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens, je moet niet gaan zitten afwachten. Ik heb dan ook geen zomerdip! Ik heb allemaal samenwerkingen doorlopen. Dit komt omdat ik zelf inderdaad veel mail en contacten onderhoud. Veel mailen en leuke nieuwe artikelen en zo samenwerkingen bedenken.

  Ik ben het helemaal met je eens dat je elkaar moet helpen. Samen met twee andere bloggers deel ik veel. Zij met mij en ik met hun. Ik merk dat sommige alleen maar komen halen. Het hoeft heus niet op een weegschaal, maar een beetje over een weer is wel fijn.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja inderdaad, het moet wel van 2 kanten komen! Als ieder goed is in iets anders, kun je wel veel aan elkaar hebben.

 21. Linda zegt:

  Tja, ik snap het wel. Veel grotere bloggers die zelf ook initiatief tonen proberen dat andere te ontmoedigen ‘omdat je nog zo klein bent’ . Bang dat er voor hun niets (betaald) overblijft. Zelf ben ik van mening dat je dan maar moet zorgen dat je dan op een andere manier meerwaarde moet bieden en daardoor interessant wordt. Zelfde geldt voor het bezoeken van events, ook zonder mega goodiebag of wat dan ook is dit goed voor je netwerk. Zelf vraag ik vaak alleen om opgenomen te worden op de perslijst om op de hoogte te blijven. Als er iets interessants voorbij komt kan je altijd nog reageren als het bij je past. Tenslotte had ik nog een tip maar ben ik door dit verhaal al vergeten, als ik het weer weet kom ik er nog op terug 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Wees bescheiden misschien? Dat is een tip die ik zelf nog vergeten ben. Want merken worden idd soms door heel veel bloggers benaderd.

 22. Fleur zegt:

  Dank je wel voor je online cursus! Weer zeer waardevolle tips! Heel erg waar dat je het initiatief zelf moet nemen om ergens te komen. Vaak word ik erg ontmoedigd als ik hoor hoeveel bezoekers andere bloggers hebben, maar ik heb me zeker wel aangemeld voor het bloggersevent. Je weet te spotte maar nooit. Ook je eerder tip om me aan te melden voor een perslijst heeft me al een paar mooie laarzen opgeleverd! Mijn dank dus daarvoor!
  Ik lees graag je 2e online cursus. Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe je een goede mediakit opstelt.

  1. Marguerita78 zegt:

   Fijn Fleur, dan heb ik mijn doel bereikt 🙂 1 lezer aanspreken 🙂 En dank voor je vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.