Spot the bloggers: ik ging op blogweekend!

Een paar maanden geleden zag ik een oproepje in de facebook groep Bloggers Gezocht. Ellen van The Girl Next Door ging een bloggerweekend organiseren en vroeg wie er mee wilde. Ze had allerlei workshops en verrassingen geregeld voor de deelnemers. Het idee was verder: lol hebben met mensen die net zo gek zijn van hun blog als jijzelf. Helemaal leuk!

Wel spannend natuurlijk, op stap gaan met allemaal mensen die je niet kent. Toch gaf ik me op, ik vond het een ontzettend leuk initiatief en het leek me goed om eens in contact te komen met ander soort bloggers dan die uit het mamablogwereldje. Vlak voor vertrek werd er een app-groep gestart en die stond direct roodgloeiend!

Afgelopen weekend was het dan zover, ik ging naar Brunssum. Een weekendje waarbij iedereen constant op haar telefoon zat, de paparazzi van fototoestellen niet uitgeschoten raakte en we steeds op moesten letten of er niet iemand bezig was met een vlogje. Overbelaste wifi dus in EuroParcs Brunssummerheide!

Ik stel jullie even aan iedereen voor:

Dit is organisator Ellen van The Girl Next Door.
Stephanie is actrice en make-up artist.
Isabeau reist als make-up artist en haarstylist de wereld over.
Nicky van NickyNails is nagelgoeroe.
Janick van Beauty-food.nl was mijn roommate.
Evelyne van Travelgloss.nl en Buttercupsisters.nl is foodie en weet alles over hotspots.
Kimberley van Lifestylekimberley.nl.
Eke vlogt en blogt op Ekebrouwer.nl.
En ik heb ontzettend gelachen met Simone van Simscupoftea.nl.

Hip huisje

Het huisje zag er ontzettend mooi, modern en hip uit! Leuke kussentjes op de bank, bontjes, koperkleurige accessoires, veel hout… Ik kwam helemaal in de vakantiesfeer. We bleken een upgrade gekregen te hebben, superfijn. Daarbij hadden Stephanie en Ellen het huisje nog extra leuk aangekleed met rozen gesponsord door Damasque Roses, er stond een mandje met heel veel paaseitjes klaar gesponsord door Jamin (voor een spelletje om gekke smaken te proeven), iedereen had een shitload aan lekkers meegenomen, in de badkamers lag decoratieve confetti én op mijn bed en kussen trof ik leuke verrassingen aan!

Mijn kussen met een lolly en een cadeautje van Mineralissima: mascara en een oogpotlood. Leuk!
Op het bed lag bovendien een knalroze tas van webshop Fashion & Flamingo’s! Daarin zat het magazine Girlz én een supercute armbandje met de tekst ‘blogger’ waar ik echt ontzettend blij mee ben! Leuk weetje: Fashion & Flamingo’s is een webshop, maar de eigenaresse woont net als ik in Bodegraven. Hoe leuk is dat? (Sterker nog, ik blijk haar een paar weken geleden zelfs ontmoet te hebben, toen ik een stapel magazines ophaalde voor mijn fashion collage voor de Soulstyling Club. Klein wereldje!)
Paasei proeverij gesponsord door Jamin!
Zijn ze niet prachtig, deze rozen van Damasque?
Zo blij mee, ik draag hem elke dag dit ‘blogger’ armbandje. Dankjewel Fashion & Flamingo’s!
Hip huisje met overal hout. Er zat zelfs een sauna in.

Gezellige avond

Bij aankomst maakte ik kennis met iedereen en later deden we nog een iets uitgebreider voorstelrondje. Spulletjes op de kamer netjes neerzetten, kennis maken met mijn kamergenote, bed opmaken, verbinden met de wifi en lekker theeleuten. Helaas voelde ik mezelf al een beetje grieperig en dat werd steeds erger. Ben je een keer een weekend weg… Een aantal bloggers was wat later, waardoor we ook later dan gepland gingen eten bij Brasserie De Uitvlucht op het park. Helaas werd ik nu ook misselijk, dus ik heb weinig op. Wel was het ontzettend gezellig, maar ik voelde me echt een party pooper. En ik was al de oudste van de aanwezigen. Pff… Gelukkig wilden er nog een paar meiden op tijd terug naar het huisje om even plat te liggen. Ik twijfelde nog, maar voelde me steeds beroerder dus ik ging al heel vroeg naar bed in de hoop dat het zondag beter zou gaan.

En voor het slapen gaan kreeg ik nog een heel lief cadeautje van Ellen… of nou ja, eigenlijk van L’Oréal! Ze deelde aan iedereen een ‘Low Shampoo’ van Elvive uit. Sulfaatvrij, kleurbeschermend en hij schuimt niet. Die heb ik de volgende ochtend direct uitgeprobeerd! Ik had geen crèmespoeling bij me, maar bij deze shampoo heb ik hem ook niet gemist. Geen pluizig haar!

Voor het slapengaan kreeg ik deze fijne shampoo van L’Oréal.

Easy like sunday morning

Zondagmorgen voelde ik mezelf een stuk beter! Ik was al heel vroeg uit de veren en kroop lekker achter de laptop in de hoop een blogje af te ronden. Zodra men gerommel hoorde, kwamen er meer bloggers met laptop aan tafel erbij en was het meer theeleuten dan bloggen.

Gezellig in pyjama achter de laptop samen bloggen.

Hoe dan ook, het was gezellig, ik voelde me beter en ik heb wat tips en ervaringen met de andere wakkere meiden uitgewisseld. We spraken ook wat meer over wie nu welke onderwerpen aanstipt op haar blog enzo. Leuk! Voor het ontbijt sprong ik nog snel even onder de douche om de shampoo te testen en daarna schoof ik fris en fruitig aan de prachtig gedekte tafel. Rude Health had havermout gesponsord en er was Appelsientje met een rietje.

Lekker op de ramen kladderen

In de ochtend was er tijd om producten te fotograferen en ik wilde de allesreiniger van Method uitproberen. Heel mooi vormgegeven flesjes! Hoe dan ook, ten behoeve van deze test had ik een set raamstiften mee. Ik kladderde zelf als eerste wat op de ruiten en deelde toen subiet de stiften uit. Nou, als mamablogger word je rond elke feestdag bedolven onder blogs met de mooiste raamtekeningen, maar voor mijn reisgenootjes was het iets nieuws. Kreten als “wauw, is dit niet het leukste wat je ooit hebt gedaan?” vlogen in de rondte. Hahaha, geweldig! Poesjes, bloempjes, hartjes, teksten en zelfs een zeemeermin verschenen op de vensters. Ze gingen helemaal los, zo leuk! (Ik voelde me meteen ook geen party pooper meer.)

Goodiebag

Na het ontbijt belde ik even met het thuisfront. Vandaag stonden er 2 presentaties op het programma maar eerst kregen we allemaal een flinke goodiebag van L’Oréal! In de vlog van Ellen zie je hoe ik de lipstick meteen opdoe.

Goodiebags!
Zelfportretje met de lipstick Superstay 24 hr color van Maybelline.
Hier kun je iets beter zien hoe hij staat. Eigenlijk heel natuurlijk, toch?
De rest van de goodies: Elnett haarlak, Nude Magique Cushion Foundation, Essie gel setter, 3 haar bobbles, Garnier reinigingsgel, Maybelline Volum Express mascara en een Maybelline Browsatin wenkbrauwpotlood. Wat zijn we verwend!

Unboxing

Daarna heb ik voor de groep de enorme doos unboxed die we kregen van Yakso. Het was eigenlijk de bedoeling om daar zaterdagavond een springrollworkshop mee te doen. Ik had hiervoor alle benodigdheden meegenomen, maar ik voelde me zo ziek dat het er niet van gekomen was. Voor iedereen zat er een grote zak kroepoek en een kleinere zak rijstsnacks in. Thuis heb ik deze met mijn man samen geproefd en ze waren echt veel te snel op! Onze grote favoriet was het kleine zakje met Teriyaki smaak, maar die andere was ook heerlijk. Yakso is een bio organic foodmerk (je koopt het bijvoorbeeld hier) en had ons daarnaast Tempeh, rijstpapier, sojasaus en chilisaus gestuurd voor de workshop.

Echt megaveel producten ontvangen van Yakso, dankjewel daarvoor!

Powervrouw

Dat was overigens niet mijn enige Yakso-momentje. Korte tijd na de unboxing klonk er afgrijselijk gegil en gekrijs. Dames in nood! Er zat een heel eng beest op één van de slaapkamers. En hij bewoog! Ik schoot hard in de lach en besloot even te gaan kijken. Powervrouw ben ik he? *Kuch* De damsels in distress waren snel bevrijd van het monster in de slaapkamer, dank zij mijn koelbloedigheid, een leeg glas en een flyer van Yakso. Ik heb het beestje snel vrijgelaten op het balkon waar hij maakte dat hij wegvloog! Geen idee wat voor beest het was, maar groot was hij zeker! En iedereen vond mij heel stoer 😎  😆

Workshop Salad in a Jar

Inmiddels arriveerden de dames van de eerste workshop over gezond leven. We kregen uitleg over E-power en daarna mochten we zelf aan de slag met de workshop Salad in a Jar. Sla in een potje dus! Té leuk! En lekker. Je krijgt een enorme weckpot waarin je eerst de dressing doet, dan de harde groenten, rijst of kinoa en vervolgens zachte groenten en sla. We waren lekker bezig allemaal en daarna mochten we onze creatie opeten. Ik moet zeggen dat mijn experiment meer dan geslaagd was, smaakte heerlijk!

Mijn overheerlijke salad in a jar. De weckpot mochten we houden om het thuis nog eens te maken. Superleuk deze workshop!
Groepsfoto met slalalalalala!

Veertje van Feathery

Daarna kwamen de dames van Feathery bij ons langs. Soof is het creatieve brein achter Feathery en doet dit naast haar studie. Ze maakt zelf allerlei sieraden die ze ook bij zich had en daarnaast zet ze veertjes en glitters in haren voor een subtiele boho-look. Aangezien ik met Lego World erg jaloers was op de haartjes van mijn dochters, wilde ik wel zo’n veertje. Ik koos voor een Rainbow Dash variant met turquoise en roze. Het ding kan zeker een half jaar blijven zitten en je kunt je haren gewoon wassen, stijlen, föhnen enzovoorts. Ik voel me superhip! Overigens is Feathery ook in te huren om dit te doen op festivals of kinderfeestjes, tip 💡

Het proces van het veertje zetten in mijn haar, eerst een vlechtje dan het veertje:

Toen iedereen voorzien was van hairsparkles en veertjes, verrastte Feathery ons allemaal nog met een gepersonaliseerde goodiebag. Echt ontzettend lief!

Een door Soof gemaakte choker, een dromenvanger voor aan de sleutelbos en een prachtig potlood met diamantje… heel erg leuk gedaan! Thanks!

Helaas werd ik door alle drukte weer niet lekker. Gelukkig besloot ook Eke om voor het donker naar huis te rijden. Aangezien het ook voor mij ruim 2 uur rijden zou zijn, nam ik afscheid van iedereen. Het was ontzettend gezellig geweest! Van Ellen en Stephanie kregen we nog snel een sjiek doosje van Soon Salon in onze handen gedrukt. Dit bedrijf maakt 3D sieraden. In mijn doosje vond ik een hele mooie paarse 3D ketting van een vogel in een kooitje <3

Is ie niet schattig, mijn 3D geprinte ketting van Soon Salon?

Thuis was ik op! De volgende dag bleek ik een beginnende longontsteking te hebben… Blegh… Maar ik heb toch een ontzettend leuk weekend gehad en ik ben blij dat ik al deze mensen heb leren kennen! Jullie zijn lief meisjes <3

Oh en blunder, ik liet mijn dochter nog even snel poseren voor een foto van de Girlz… Ze las 1 woord op de toevallig open geslagen pagina en ik wist niet hoe snel ik het uit haar handen moest rukken. Ik ken het blad nog niet, maar het is zoiets als de brievenrubriek van de Fancy van vroeger.

En nu?

Over 2 weken heb ik een mama blogger weekend gepland met de dames uit mijn app-groepje die ik al langer ken en regelmatig zie op events. Heel andere insteek dan het afgelopen weekend, maar ik heb er helemaal zin in! Hopelijk voel ik me dan niet ziek. En met dit groepje gaan we misschien nog wel een keer meeten, want het was echt heel erg leuk!

groepsfoto blogweekend
Was onwijs leuk meiden, fijn om jullie te ontmoeten!

Ellen vraagt op haar vlogkanaal ook of er meer mensen zijn die het leuk vinden om een keer mee te gaan. Na het lezen van dit verslag zijn er vast enthousiastelingen, want ze had het heel erg leuk aangepakt allemaal. Klik even door via de eerder genoemde YouTube-link en meld je snel aan ➡

Lees ook:

Ben jij weleens op stap geweest met allemaal onbekenden? En wat vind je van zo’n bloggerweekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dhini zegt:

  Wat ziet er gezellig uit. Beterschap

 2. Frank zegt:

  Haha tof zo’n weekend heel leuk idee! Op stap met vreemde… nope ik ben iemand die vastigheid om zich heen nodig heeft, maar kan me ook wel heel snel aanpassen. Leuk artikel ?

 3. Verena zegt:

  Ik had al de vlog van Ellen gezien. Ziet er uit als een tof weekend!

 4. Diana zegt:

  Klinkt als een gezellig leuk weekend. Ik zit nu ook bij een groep waar we elkaar beter leren kennen. Zo leer je ook meer mensen uit het wereld van bloggen kennen.

 5. Jamey zegt:

  Wat super leuk georganiseerd zeg!

 6. Wat een bijzonder en leuk initiatief zeg! Het lijkt me heel bijzonder om zo de bloggers die je kent in het echt te ontmoeten!

 7. Esmee zegt:

  Wat een gaaf weekend hebben jullie gehad! En wat zijn jullie verwend! Hoe leuk is het om zo mensen te ontmoeten met dezelfde hobby’s en interesses! Heel leuk verslagje om te lezen, volgens mij kan het niet anders dan dat het supergezellig was!

 8. sabine zegt:

  Hoe leuk en leerzaam is een blog weekend! Dat zou ik nou heel leuk vinden om te doen zeg ! xx

 9. Liesbeth zegt:

  Leuk, leuk, leuk! Ondanks dat je niet topfit was er wel ff lekker tussenuit!

 10. Serafina zegt:

  Leuk.. Grappig dat je met jannick sliep… Ik ben gastblogger voor haar..

 11. Bente zegt:

  Klinkt als een erg gezellig weekend, goed verwend ook zijn jullie!

  Balen dat je je op zaterdag niet lekker voelde, gelukkig wel snel opgeknapt 🙂

 12. Fleur zegt:

  Klinkt als een heel gezellig weekend! Jammer dat je niet lekker was. Over een paar weken gaan we het gezellig nog eens over doen

 13. Maikel zegt:

  Wat leuk dat Stephanie er ook was! Ze is zo geweldig

 14. Lodi zegt:

  Dat klinkt en ziet zeker als een heel leuk weekend. Jammer dat je je zaterdag niet lekker voelde, maar dat je zondag toch weer van de partij was. Onwijs leuk armbandje, snap helemaal dat je hem elke dag om hebt!

 15. Barbara zegt:

  Ziet er heel erg leuk uit! Fijn dat het zo geslaagd is geweest.
  Beterschap!

 16. Wat tof! Ik zou ook wel een keer mee willen gaan. Moet eerst mijn dochter een keer minder afhankelijk worden van mij maar dat komt vast een keer goed. Een heel weekend is nog iets te lang.

 17. laura zegt:

  ziet er superleuk uit

 18. Joyce zegt:

  Klinkt gezellig allemaal!

 19. Ilse van Kreanimo zegt:

  Ziet er heel gezellig uit!

  En dat armbandje *smelt*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.