ZZP-update: Hoe combineer ik mijn blogger jetset leven met geld verdienen?

Radio Bodegraven interviewde mij er vorige week nog over en ook op verjaardagen word er veel naar gevraagd: ik doe veel leuke dingen voor mijn blog, maar hoe combineer ik dat met geld verdienen? Tja, dat vraag ik mezelf ook weleens af… Haha, nee hoor geintje. Ik heb mijn eigen droombaan gecreëerd en wil daar best wat over vertellen.

Soms zit het mee en soms zit het tegen, net als bij elke andere ondernemer. In loondienst weet je iedere maand wat je krijgt en op welke dagen en tijden je aan het werk bent. Dat is bij mij niet zo. Als zzp-er deel je zelf je dagen en tijden in. Als ik alles mee tel, maak ik wekelijks absurd veel uren. Maar werk en privé vloeien bij mij in elkaar over, dus het voelt niet direct zo.

Zijn persreizen wel werk?

Afgelopen weekend bijvoorbeeld ben ik eigenlijk vanaf vrijdagochtend 8 uur tot zondagavond 19.00 uur non-stop aan het werk geweest. We waren op persreis naar themapark Puy du Fou in Frankrijk en dat was niet alleen voor mij ‘hard werken’, maar ook voor mijn kinderen. Zorgen dat je genoeg ziet om over te schrijven, mooie foto’s maken (of ervoor poseren), op tijd op de afgesproken plekken aanwezig zijn en natuurlijk zorgen dat het ook gezellig is met de andere aanwezigen. We hebben keihard genoten hoor! Dit was echt een epische ervaring waarover ik een uitgebreid verslag wil maken inclusief de nodige filmpjes en foto’s. Geld kreeg ik er niet voor. Toch vind ik het wel werk. De beloning zat hem hier in onvergetelijke herinneringen (mét de kinderen), vliegtickets, hotelovernachtingen en alle maaltijden. Deze reis was tot in de puntjes georganiseerd. Bovendien zeer geschikt om er geweldige content voor mijn site en social kanalen van te maken.

Zo hebben jullie gezien dat ik dit jaar meer leuke reisjes heb gemaakt voor de blog. Ik hoef dus eigenlijk zelf geen vakantie meer te boeken, wat mij weer geld scheelt. Qua geluksgevoel las ik in de Happinez dat meerdere korte reisjes je geluksgevoel ook behoorlijk extra boosten ten opzichte van 1 langere vakantie, omdat je steeds weer geniet van de voorpret, de reis zelf en de prachtige herinneringen achteraf. 

Op dit punt zeggen mensen vaak lachend tegen me dat ze dan ook maar blogger worden. En dat kun je doen als het je ligt inderdaad. Als je mij volgt zie je echter dat ik al sinds 2015 bezig ben en dat het allemaal niet vanzelf komt. Het is wel de bedoeling dat je een goed product levert: een kwaliteitstekst voorzien van goed beeldmateriaal, content op meerdere social kanalen en dan ook nog bij een substantiële groep lezers die toevallig ook nog bij de doelgroep van je samenwerkingspartner aansluiten. Het is tenslotte toch een soort reclame, ook al heb je wel de ruimte om eerlijk je verbeterpunten aan te geven.

Geld verdienen, hoe dan?

Naast geweldige ervaringen om over te kunnen schrijven en producten die ik dan zelf niet hoef aan te schaffen, heb ik natuurlijk ook financiële middelen nodig om rond te komen. De huur en de boodschappen moeten ook betaald. In mijn artikelen zie je zo weleens linkjes staan naar webshops als Bol.com. Als je daarop doorklikt en vervolgens ook daadwerkelijk iets aanschaft, krijg ik daar een kleine vergoeding over. Dat noemen ze affiliate inkomsten. Bij Bol.com is dat elke maand ongeveer 1x boodschappen doen aan inkomsten.

Leuk meegenomen, maar niet genoeg dus om rond te komen. Dat gebeurt dus op andere manieren, lees vooral mijn zzp-updates als je het leuk vindt om daarover meer te horen. Onderaan dit artikel, kun je bijvoorbeeld een logootje vinden waaronder staat ‘sponsored of affiliate’. Dat betekent dat ik in dit artikel een betaald linkje heb verwerkt. Dit is mijn grootste bron van inkomsten en ze noemen dat linkbuilding. 

Opdrachten voor linkbuilding komen via mijn mailbox binnen, maar krijg je ook via influencer marktplaatsen waar je kunt pitchen op opdrachten. Zo kwam ik ook aan deze opdracht op het gebied van influencer marketing, waarmee ik 2 vliegen in 1 klap heb: een leuke en relevante opdracht én weer een nieuwe naam om aan mijn artikel over influencer marktplaatsen toe te voegen, namelijk Loggershut. Voor deze opdracht heb ik mij direct ingeschreven, maar uiteraard nog niet direct een opdracht ontvangen. Dat duurt over het algemeen wel even. Ben ontzettend benieuwd!

Verder acquireer ik opdrachten voor zo’n 40 andere blogtitels op het gebied van linkbuilding. Leuk om te doen, want je helpt elkaar met z’n allen verder. Bovendien vind ik het erg leuk om ‘er tussen’ te zitten. Zo help ik zowel bureaus of merken als de bloggers voor wie ik werk. Hiervoor krijg ik een percentage van de fee die ik onderhandel. Omdat ik breder werk dan alleen mijn eigen titel, is het voor mij haalbaar om te leven van mijn bedrijf.

Daarnaast organiseer ik jaarlijks samen met 2 andere hele leuke bloggende collega’s het kennisevent Blogger by Nature. Dat zorgt eens per jaar voor wat inkomsten. En ik ben bezig met het opzetten van een nieuw initiatief op PR-gebied (public relations, mocht je de term niet kennen): de #blogboot. Dat leek me ook een mooie toegevoegde waarde voor merken, bureaus en bloggers. Doordat verschillende sponsors de kosten delen, kunnen we een leuke experience neerzetten voor bloggers in een specifieke niche (afgestemd op de deelnemende merken) die daarmee weer input hebben voor toffe content. En je helpt zowel bloggers als merken aan nieuwe, fijne contacten.

Kortom: ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe manieren om anderen te helpen. Dat doe ik met inspiratie, opdrachten en nog veel meer. Voor mijn lezers wil ik een lezersdag organiseren, maar ik verwacht niet dat ik daar iets aan verdien. Dat is gewoon heel erg leuk!

Het loopt allemaal heel aardig. Ik mag wel zeggen dat ik na een periode van narigheid nu een heel rijk leven heb. Toch maak ik me regelmatig zorgen om de financiën en of ik een maand wel doorkom. Er komen als ondernemer nu eenmaal genoeg tegenslagen en uitdagingen op je pad, die er ook voor zorgen dat je weer kunt groeien en je jezelf steeds opnieuw uitvindt.

Eén van de coachingstrajecten die ik op dit moment volg, moet ervoor zorgen dat ik door dat piepende stemmetje van mijn ego bij elke tegenslag niet meer direct in de paniek schiet. Dat ik meer moet geloven in mijzelf en vooral moet kijken naar de overvloed die er wel in mijn leven is. Ook als dat misschien nu even niet die goed gevulde bankrekening is waar ik van droom. 

Waar ik in het verleden van droomde heb ik tenslotte nu al gerealiseerd: mijn eigen droombaan die zoveel mooie kansen en ervaringen biedt. Waarmee ik echt iets beteken voor mijn dochtertjes én ook nog voor veel andere mensen op allerlei gebieden. Hoe waardevol is dat eigenlijk? En hoe erg mag ik in mijn handen knijpen dat ik het qua gezondheid, vangnet van familie en vrienden, mijn eigen creativiteit, intelligentie en ondernemerschap en alle kansen die er op mijn pad komen ook daadwerkelijk zo kan doen…

Want wat de titel van dit artikel al zei… het voelt in 2019 wel echt even alsof ik een jetset-leven heb dit jaar. Wauw!

Bedankt voor het lezen, fijn dat ik het even met je mocht delen. Heb jij dat af en toe ook even nodig net als ik? Om echt stil te staan bij alles waarvoor je oprecht dankbaar bent, zodat het piepende stemmetje dat fluistert dat je niet goed genoeg bent even aan de kant geschoven kan worden?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat leuk dat je dit deelt. Ik vind het zo super knap hoe je het allemaal ‘maar’ doet. Natuurlijk ook supertof dat je met je nieuwe project #blogboot bezig bent. Heel veel succes er meer en ik verwacht niet anders dan dat het een succes zal worden. Liefs, Maddy

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Maddy! Idd superspannend allemaal maar veel zin in

   1. Kan me voorstellen dat het spannend is, is ook logisch lijkt me. Maar dat gaat natuurlijk gewoon goed komen. Geniet er vooral van 🙂

 2. Kelly Aarts zegt:

  Mooi om weer te lezen! Knap hoe je bezig bent, daar heb ik echt wel bewondering voor. Je doet wat je leuk vindt, en wat een leuke ervaringen doen jij en je meiden op! Natuurlijk spannend als je niet weet of je die maand uitkomt, maar ik denk zeker dat als je er later op terugkijkt, je vooral aan de vele mooie ervaringen denkt.
  Je bent een topper!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Kelly en herinneringen maken is inderdaad super waardevol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.