Grote voorjaarsschoonmaak deel 1: Method schoonmaakmiddel

Het voorjaar is echt begonnen, tijd om ramen en deuren open te gooien. Zelfs een sloddervos als ik wil graag een schoon huis. En ik wil het nu! Daarom probeer ik de komende tijd wat schoonmaakinnovaties uit. Mijn moeder kan trots op me zijn. Sterker nog, ze verwonderde zich na afloop van de barbecue over mijn nieuwe afwasmiddel. Het mooie flesje had ze niet als zodanig herkend… Wij begonnen onze grote schoonmaak dan ook met de Limited Edition design collectie van het merk Method. Niet duur en te koop bij Albert Heijn, dus lees even mee 😉 .

method schoonmaakmiddelEr zijn natuurlijk leukere dingen te bedenken dan schoonmaken, maar als het voor je blog moet krijgt het toch een andere dimensie. Ja, echt! Het hielp ook mee dat de Method flesjes er echt heel mooi uit zien én dat mijn dochters heel graag wilden helpen met schoonmaken. Kleine lieffies <3

Geen kleurboek, maar afwasmiddel

Zijn er onder mijn lezers mensen met de hobby kleuren voor volwassenen? Misschien ken je dan Johanna Basford, een illustratrice die heel veel kleurboeken voor volwassenen heeft uitgebracht. Zij werd door schoonmaakmerk Method gevraagd om de flesjes van de limited edition schoonmaakmiddelen te ontwerpen. Heel erg leuk gedaan zo met die vogeltjes, lekker vrolijk en ik ben ook erg blij met de bijpassende theedoek die ik erbij kreeg. Sinds 15 maart kun je deze producten bij Albert Heijn kopen (tot maandag zijn ze in de bonus, klik hier). Heb jij ze daar al in het schap gespot?

afwassen met method
Mama’s kleine hulpje had er plezier in.

“The beauty of cleaning”

Van kleuren word je vrolijk en met vrolijke producten ga je met enthousiasme aan de slag, was de gedachte van Method. Jullie kennen me, ik ben geen huishoudgoeroe. Ik houd van grote stappen, snel thuis. Maar deze flesjes zet ik graag in het zicht. Ik word er blij van en inderdaad ik pak ze er sneller bij. Of is dat misschien een stukje jaloezie als één van mijn dochters vraagt of ze even met dat mooie flesje mag sprayen en schoonmaken? In ieder geval werkt het voor mij. Plus de blogmotivatie uiteraard. Om een product te testen móet je het wel gebruiken.
streeploos schoon
Nog zo’n lief hulpje <3

Lekker fris, ruikt naar bloemetjes

De grote vraag is natuurlijk, wat is onze ervaring met het afwasmiddel en de spray van allesreiniger? Nou, om te beginnen ruikt het lekker. Het heeft niet die bekende schoonmaakgeur, maar ruikt bloemig. Dat viel ook mijn moeder – in mijn ogen toch wel meer een deskundige op schoonmaakgebied dan ik – op bij het afwassen: “Wat ruikt het lekker fris!” Ook de allesreiniger ruikt bloemiger dan mijn andere allesreinigersprays. Method heeft dan ook geprobeerd een parfumachtige ervaring neer te zetten met geuren als verse koriander, perzik, pioenrozen en magnolia.

Maakt het dan wel goed schoon?

Ja, de vaat was keurig schoon en fris. Mijn dochters en ik hebben de ruitjes op de tussendeuren in huis ook streeploos schoon gekregen zonder al te veel moeite. Toen begon ik aan de ultieme test: mijn auto. Al zeker een jaar, misschien 2 niet van binnen gereinigd… Normaal hoor je voor een auto gebruik te maken van een speciale cockpitspray om het dashboard schoon te maken, maar die had ik niet. En deze Method allesreiniger had ik wel bij de hand. Het dashboard werd netjes, de binnenkanten van mijn ruiten ook. Het enige dat niet helemaal verdween zijn de schimmelplekken die in de bekleding van het plafond en op de zonneklepjes van mijn auto zitten. Ze werden wel iets minder, maar zijn niet helemaal weg.

 Hoe milieuvriendelijk is Method?

De schoonmaakmiddelen van Method worden gemaakt om net zo lief voor de planeet te zijn als genadeloos voor vuil. Ze maken dus goed schoon, zónder gebruik van chemische troep of dierproeven. Ik heb mij laten vertellen dat de Method producten al jaren erg populair zijn in Amerika. In Nederland is het merk nog een goed bewaard geheim, maar wie weet enthousiasmeer ik met de mooie foto’s een paar mensen om het eens te proberen? Je koopt deze mooie flesjes exclusief bij Albert Heijn, de allesreiniger heeft een adviesprijs van € 2,99 en het afwasmiddel een adviesprijs van € 3,99. Maar goed, tot maandag in de bonus en dus goedkoper!
Kijk voor meer informatie op www.methodhome.nl.
Wat vind jij van deze flesjes? Had je ze al gespot in de supermarkt?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. HuisInfoLijn zegt:

  Ik ben helemaal enthousiast geworden na het lezen van jouw artikel. Naar mijn mening wordt er nog veel te weinig gedaan met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ik ga ze ook kopen!
  Groetjes,
  Vivian de Lange

 2. Joandi Loes Tholen zegt:

  Wat leuk dat je dochter zo goed heeft meegeholpen. Zo een product wil ik ook wel in huis!

 3. Diana zegt:

  In het voorjaar heb ik ook al zin om meer schoon te maken. Vandaag ook weer een hoop kunnen doen. Geeft toch een fijn gevoel zo schoon huis.

 4. MamaPlaneet zegt:

  Zo vaak kom ik niet meer in een supermarkt maar na jouw review wil ik ook wel zo’n flesje 🙂 Binnenkort eens halen en uitproberen.

 5. Miryam zegt:

  Ik heb ze nog niet gezien maar ziet er in ieder geval vrolijk uit. Misschien dat ik schoonmaken dan wat leuker ga vinden ?

 6. Yvonne Koop zegt:

  Leuke tip, ik kende het merk ook nog niet. De mooie verpakking vind ik een groot pluspunt, heb zo’n hekel aan die knallende kleuren die schoonmaakflessen meestal hebben!

 7. Fleur zegt:

  Ik ken ze niet, maar ziet er vrolijk uit. Mss helpt dat het schoonmaken ook wat leuker maakt 😉

 8. Marileen van Mamaissues zegt:

  Super fijn niet zo’n agressief schoonmaakmiddel
  Heerlijk he als alles weer lekker fris is en heerlijk ruikt!
  Helaas zal schoonmaken nooit mijn hobby worden 😉

 9. layla zegt:

  Dit lijkt me wel een fijn product. al dat chemische spul is ook eigenlijk niet goed

 10. Merel zegt:

  Ga ze ook eens halen. Ik vind de verpakking fantastisch en het feit dat ze beter zijn voor het milieu is een plus. Prijs valt me ook reuze mee!

 11. Wat fijn een schoonmaak middel zonder chemische troep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.