Wijnglazen schoon met de Spot-Not

Een wijntje op zijn tijd vind ik best lekker, maar waar ik tegenop zie is het schoonmaken van de wijnglazen. In de vaatwasser breken ze, met de hand knijp je ze vaak zelf kapot. Nu is daar dan de oplossing die ik voor jullie mocht proberen: de Spot-Not! Alleen de naam is al leuk, als je er eenmaal mee aan de slag gaat, snap je niet hoe je ooit zonder hebt gedaan. Met deze uitvinding kun je wijnglazen schoonmaken, drogen én tegelijkertijd poleren. Handig!

Ik ontving de Spot-Not en WineChill om te proberen.
Ik ontving de Spot-Not en WineChill om te proberen.

Ik heb deze Spot-Not inmiddels alweer even in huis, maar de foto’s vragen om een schoon aanrecht en dat was met een druk programma als werkende mama lastiger te realiseren. Da husband heeft dit weekend echter grote schoonmaak gehouden terwijl ik andere huishoudelijke klusjes deed, dus nu was de tijd rijp om dit keukengereedschap te proberen. Ik begon met de wijnglazen en heb daarna ook direct de ijscoupes gedaan. In een schone keuken is het extra fijn als de dingen op de planken ook weer fris zijn tenslotte. Alles wordt toch al gauw wat vettig in de buurt van de kookplaat.

De handschoen haal je er makkelijk af en je doet hem er net zo eenvoudig weer op. Mijn dochters probeerden het uit :-)
De handschoen haal je er makkelijk af en je doet hem er net zo eenvoudig weer op. Mijn dochters probeerden het uit 🙂

Met gemak glanzend

Wijnglazen afwassen en daarna ze op de juiste manier droog krijgen, is niet altijd even makkelijk en vaak een tijdrovende klus. Niet eentje die ik graag doe in ieder geval. De glazen zijn te smal of te diep zodat je er niet goed bij kunt, ze breken gemakkelijk en dan blijven er ook nog eens pluisjes van de theedoek aan hangen, waardoor die perfect glanzende look uitblijft. De Spot-Not glaswerk droger brengt daar verandering in. Hij is eigenlijk vooral bedoeld voor het drogen en poleren van de glazen, maar ik heb hem ook gebruikt om de glazen zelf schoon te krijgen in een afwassopje. En dat werkte ontzettend fijn! Met een sponsje of afwasborstel is het anders eigenlijk niet te doen en in de vaatwasser breken ze. Het afwassen en daarna drogen met de Spot-Not was nu snel en fijn gedaan. Het is me duidelijk dat dit product niet voor niets een bronzen A’Design Award heeft gewonnen in 2014.

Lees ook: Wijn die ik lekker vind

Hoe maak je de wijnglazen ermee schoon?

Spot-Not bestaat uit een handvat met daaraan vast een multi flexibele kern van rubber die zich aanpast aan de vorm van ieder glas, van champagneflute tot rode wijnglas. Om deze kern zit een afneembare mouw van microvezel die vocht absorberend werkt en zorgt voor glanzende pluisvrije glazen. Deze mouw kan in de wasmachine (tot 60 graden), mits je geen wasverzachter gebruikt. Je kunt zowel de binnenkant als de buitenkant van glazen er goed mee schoonkrijgen, ook als ze zoals in mijn geval vettig zijn geworden omdat ze vlakbij de kookplaat op een plankje staan. De Spot-Not glaswerk droger kost € 19,95 en is te koop via de wijngadget webshop Wine Chill, waarop je ook fysieke verkoopadressen kunt vinden. Ik ben erg blij met dit huishoudelijke handigheidje!

WineChill wijnkoeler + winactie

WINECHILL bottle with grapesVan deze webshop die zich specialiseert in must-have wijnaccessoires ontving ik niet alleen de Spot-Not, maar ook een bijzondere wijnkoeler: de WineChill. Bedrijven kunnen deze wijnkoeler ook met hun eigen logo bestellen. Deze is erg fijn in gebruik. Het is een dunne staaf die je in de vriezer legt (minimaal 2 uur). Op het moment dat je een fles wijn op tafel zet, is hij dan klaar voor gebruik. Zorg dat er al wat wijn uit de (reeds gekoelde) wijnfles is geschonken, zodat er ruimte is voor de WineChill. Nu doe je de staaf in de fles. Om gekoelde wijn in te schenken haal je het dopje eruit en kun je via de koeler schenken. Na gebruik dopje weer op de fles. Supersimpel en het neemt niet zoveel plek in op tafel als de traditionele dubbelwandige wijnkoeler die we hebben. Bovendien staat dit leuker op tafel. Deze WineChill Original kost € 24,95 en het leuke is dat ik er één mag verloten onder mijn lezers!

De winechill uitproberen, heel vervelend... NOT :-)
De winechill uitproberen, heel vervelend… NOT 🙂

Zin in een koud wijntje? Doe dan gezellig mee door hieronder een berichtje achter te laten. Let goed op dat je je e-mailadres correct invult! Drink jij liever rode of witte wijn, of misschien rosé?

En de winnaar – getrokken door Naamloten.nl – is geworden: Daniele! Van harte, proost er op met een wijntje. Ik ga je mailen voor de afhandeling 🙂

Lees ook: Zo organiseer jij thuis zelf een leuke wijnproeverij met Wild Pig Wines

Wat vind jij van de Spot-Not? Breken jouw wijnglazen ook altijd bij de afwas?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. amy zegt:

    Super handig voor mijn schoonouders, die houden wel van een wijntje maar hebben deze handige set nog niet.

  2. Sabrina zegt:

    Allebei heel handig! Ik drink graag hugo achtige wijnen, soms doe ik daar ook een ijsklontje in. Maar dat verdunt dan weer. Ik maak graag kans!

  3. Cabbitch zegt:

    Met dit zomerweer gaat een roseetje er wel in! Lekker bij de bbq, of gewoon ’s avonds nog even relaxen. Mijn wijnglazen was ik altijd met de hand af, omdat ze nét niet bovenin de vaatwasser passen. (En ik sneller die glazen heb afgewassen dan het rek naar beneden heb gezet 🙂 )

  4. Elisabeth zegt:

    Mijn wijnglazen blijven gelukkig heel in de vaatwasser, maar ik ken het wel dat je wijn warm wordt. Vooral als je meerdere soorten tegelijk open trekt, dan staan ze gewoon te lang buiten de koelkast. Mijn favoriet is zoet wit.
    Lijkt me een hele handige koeler die je mag weggeven, dus ik doe graag mee!

  5. Peggy Elizen zegt:

    Hopelijk zal ik dan ook langer doen als 1 jaar met mijn wijnglazen.

  6. Kim zegt:

    Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Wat onwijs handig zeg! Ik zit altijd te knoeien met stof in mijn glazen. Zou er bijna een wijntje minder om drinken haha. Doe dan ook graag mee!

  7. Dino Neutel zegt:

    Een wit wijntje vind ik het lekkerst 🙂

  8. Sandra Benedick zegt:

    Wat een leuke actie
    Sinds kort drinken we wijn en daarom doen we graag mee

  9. Jacques zegt:

    ben zelf geen groot wijndrinker, maar als ik visite krijg is het altijd een soort kansspel of ik de glazen goed schoon krijg en heel houd, handig ding die spot-not… De wijn is dan ook nooit echt op de goede temperatuur, dus die Wine Chill komt goed van pas. Dames willen meestal witte wijn..
    Ben benieuwd

  10. Lin van de Werf zegt:

    Heel herkenbaar allemaal! Rosé en witte wijn zijn bij ons favoriet. Geen gedoe meer met glazen wassen en droger en altijd gekoelde wijn; daar teken ik voor!

  11. Anneliese de Waal zegt:

    Ik hou erg van rode wijn, vind ik de lekkerste wijn.

    Super handig om de wijnglazen schoon te maken, ik doe graag mee.

  12. Kim zegt:

    Hi!! Ik doe zeker graag mee met deze geweldige actie!!

    Ik ben nu helemaal weg van de blauwe wijn 🙂 zo’n gezellig kleurtje en het is nog heerlijk ook!!

    Groetjes Kim

  13. brants zegt:

    witte of rode wijn smaakt altijd als het maar op een goede temperatuur is
    de glazen, ziet er een handige koeler uit

  14. kempenaers zegt:

    ziet er zeer handig uit, wit of rood als het maar goed gekoeld is

  15. Elke van Vugt zegt:

    Graag een glaasje rosé!

  16. Dikkiedik zegt:

    Ja, bij ons sneuvelt menig glas bij de afwas! Ik doe heel graag mee want een glas goed gekoelde wijn vinden we hier altijd fijn!

  17. Lise zegt:

    Met dit mooie weer een lekker glaasje wit of roze gaat er wel in.

  18. Loes zegt:

    ik drink graag rode wijn

  19. bertie peters zegt:

    ideaal want nu is het elke keer een hele klus de glazen mooi glanzend te krijgen

  20. Marijke zegt:

    Leuk! Ik geef de voorkeur aan witte wijn!!

  21. Bianca zegt:

    Wij zijn van de witte wijn of rosé: puur genieten!

  22. Jan zegt:

    Witte wijn of en heerlijke rosé is werkelijk om van te genieten !
    Ik waag graag een kansje met deze leuke win actie .

  23. El zegt:

    Ik doe graag mee. Een rode of witte wijn of rosé, allemaal lekker toch??

  24. yvonne zegt:

    Lijkt me ideaal, hou van mooie glazen en een lekker wijntje, een koele witte om zo te drinken, en heerlijke rode wijn bij het eten

  25. MarliesS zegt:

    ik drink het liefst zoete witte wijn

  26. rooo zegt:

    ik drink het liefste rose…en wat superhandig die snufjes!

  27. lena zegt:

    Mijn vader is zot op rode wijn, deze handige spulletjes waren mij nog niet bekend. Ik zou echter heel graag meedoen en deze winnen aangezien hij binnenkort 60 wordt en ik geen idee had wat ik hem kado zou kunnen doen totdat ik dit las! Fingers crossed dus 🙂

  28. Mar Berger zegt:

    Een heerlijk koele rose daar geef ik de voorkeur aan.

  29. Rowena zegt:

    Dit is een TOP uitvinding! Ik drink graag een glaasje witte wijn tijdens een heerlijk diner op een zonnig terras.

  30. anica aarts zegt:

    Rose.. Super leuke winactie! Mijn glazen breken haast nooit maar moet dan wel extra en extra voorzichtig zijn…

  31. michael noo zegt:

    Mijn voorkeur gaat uit naar rode… Doe heel graag mee Leuke actie!!

  32. Claudie Buurman zegt:

    Dat wil ik wel proberen. Mijn man neemt vaak uit de winkel(zijn slijterij) even snel een wijntje mee, dan is het makkelijk om het even te kunnen koelen. Het liefst drink ik droge witte, maar af en toe een rood glas of op een terrasje in de zon een rosetje vind ik ook niet slecht.

  33. Myrthe zegt:

    Een heerlijk gekoelde ……… rode wijn! Echt waar, de uitvinding van de eeuw. Zo lekker. Vooral met jonge rode wijn perfect!

  34. Inge Groenen zegt:

    Mijn ouders staan altijd voor mij klaar
    en daarom verdienen zij een verwengebaar.
    Als echte Brabantse Bourgondiërs genieten zij graag van lekker eten en een goed glas wijn.
    Deze fijne ‘wijnprijs’ vinden zij dus heel fijn!

  35. Marian zegt:

    Rood of wit als er maar smaak aan zit!
    Handig hoor.

  36. Paula zegt:

    Ik drink alles: rode, wit… Maar het liefste rosé.
    Rosé drink ik namelijk alleen in de zomer. Echt ijskoud en met een lekker zonnetje!
    En laat marstyle daar nou net een hele handige gadget voor hebben. Duim ik ondertussen dat die verdwenen zomer weer gezellig terug komt.
    Ik zeg win-win situatie! 🙂

  37. geke uffels zegt:

    witte wijn ’s middags rode wijn ’s avonds

  38. Fleur zegt:

    Wat handig! Ik lust wel een glaasje koude witte wijn of rose! Proost

  39. Marloes zegt:

    Al vele glazen gesneuveld, waardoor wij nu aan lelijke cheap-ass wijnglazen zitten te lurken. Niet zo charmant dus, een zeer handige optie die Spot-not!
    En om mijn favoriete rode wijn even te koelen, is die WineChill helemaal briljant!

  40. Natascha Serie zegt:

    wat een handige tools…ideaal voor de glazenbreker zoals ik, daar gaan we eens achteraan terwijl mn wijntje lekker gekoeld wordt door de mooie, handige wijnkoeler…count me in 😀

  41. Sandra zegt:

    Wat handig allemaal, ik ga voor een lekker koel roseetje maar een lekker glaasje droge wit of slobberrood 😉 sla ik ook niet af!

  42. Joyce Zwarts zegt:

    Erg leuk!

    Ik doe graag mee want wij hebben altijd wel een flesje wijn in huis.

  43. Danielle Bruitzman zegt:

    Wij drinken graag zoete witte wijn of een rosetje , erg lekker en vooral koel !

  44. milou zegt:

    Wij drinken het liefst een glaasje koude droge witte wijn, liefst een lekker frisse sauvignon. Ik kende dit soort koeler nog niet, ziet er mooi uit!

  45. Iris zegt:

    Ideaal!!!! Niks is erger dan een lauw of warm wijntje als de fles even op tafel staat. Zelf doe ik regelmatig een rood wijntje bij het avondeten. In het weekend als er vrienden langskomen dan staat de fles langer op tafel, waar deze koeler ideaal voor zou zijn!!

  46. Anouk zegt:

    In ons huis wordt bijna nooit wijn gedronken maar we hebben wel altijd een aantal exemplaren staan voor de visite. Helaas betekent dit dan ook vaak dat we de wijn niet koud hebben staan…. Jammer. Zou hier dus zeker gebruikt worden

  47. Femke Vd Kampen zegt:

    Zomers een ijskoude Chardonnay. Maar ook de nieuwe Blauwe wijn, kloekt heerlijk weg!

  48. Mar zegt:

    Rosé, dat blijft toch mijn favoriet.

  49. J. zegt:

    Een lekker rood wijntje bij het eten….

  50. Bea zegt:

    Oh ja, ik drink het liefst witte wijn….

  51. Mde zegt:

    Ik drink liever rode wijn. Lijkt me een fijn ding.

  52. Bea zegt:

    Handig hoor. Ik doe graag mee.

  53. Brit Weijers zegt:

    Wij houden wel van een goed glaasje en dit is ideaal.

  54. W Nijssen zegt:

    In de zomer drink ik graag een glas witte of rosé en het najaar /winter geef ik de voor keur aan een glas rode wijn. Dit is trouwens een super handige prijs, ik loot echt onwijs graag mee!

  55. Anna zegt:

    Ik hpu heel erg van rosé, vooral in de zomer.. Leuke winactie..

  56. Aniek zegt:

    De witte is mijn favoriet

  57. Romy zegt:

    Gave winactie! Ideaal voor mijn wijntje tijdens het avondeten.

  58. Jacqueline zegt:

    Schitterend hoor!

  59. Ciska Verzijden zegt:

    Ik drink graag een glaasje witte wijn, chardonnay , en gekoeld is dat het allerlekkerst! Maar een rosé is een goede tweede keus.

  60. Liesbeth zegt:

    Handig ding! Ik herken het pluisjesverhaal! Heel irritant! De chillen lijkt mij heel handig en leuk op tafel!

  61. Nathalie zegt:

    Van breken hebben we geen last, we hebben dan ook hele dure wijnglazen.

  62. Bodil zegt:

    Super handige spulletjes zeg! Nou moet ik bekennen dat ik zelf niet zo vaak drink. Al hebben we op vakantie vorige week ontzettend genoten van een witte muscat wijn. En ik heb ook genoeg vriendinnen die verliefd zijn op Hugo (ze delen hem heel goed) dus de Wine Chill zal hier zeker in de smaak vallen!

  63. Daniele zegt:

    Zon = Rose anders gewoon een goede droge witte!

  64. elisabeth maria martina zegt:

    ideaal

  65. Judith zegt:

    Wat een handige dingen, ik ben jaren barkeeper geweest dus de glazen heb ik zo gedaan maar die chiller lijkt mij heel erg handig! Ik drink het liefst rode wijn, en in de zomer ijskoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.