Zo organiseer jij thuis zelf een leuke wijnproeverij met Wild Pig Wines

Heb je zin in een gezellige activiteit met een groepje wijnliefhebbers? Organiseer zelf een leuke wijnproeverij! Je kunt dit in real life doen op 1,5 meter afstand, of je organiseert het feestje online. Dan is het alleen wat lastiger om al die flessen leeg te krijgen… Voor het mooie haal je voor jouw wijnproeverij natuurlijk verschillende smaken in huis. Bijvoorbeeld de 7 verschillende smaken van Wild Pig Wines, die je gewoon bij Albert Heijn in je winkelwagentje kunt doen.

blogboot groepsfoto
Proost! Op een gezellig #blogboot event met wijntjes van Wild Pig Wines.

Hoe pak je dit wijnfeestje aan?

 • Nodig mensen uit waarvan je weet dat ze een wijntje op z’n tijd kunnen waarderen.
 • Gebruik datumprikker om een gezellig gezamenlijk moment uit te kiezen. Kan een avondje zijn, een vrijdagmiddagborrel of je noemt het ‘high wine’ en borrelt in het weekend.
 • Zorg dat je genoeg schone wijnglazen hebt, of organiseer het zo dat je na elke proefronde de deelnemers hun glas laat omspoelen of leeggooien.
 • Koop een stuk of 7 verschillende wijnsoorten. Als je kiest voor Wild Pig Wines is dat makkelijk: chardonnay, sauvignon blanc, viognier, syrah rosé, merlot, cabernet sauvignon, syraz. Kun je ze mooi allemaal in dezelfde vorm fles presenteren, staat leuk op je tafel. Elke fles is 5,99 euro, waarmee je proeverij ook betaalbaar blijft. Oh, en voor je kritische vrienden: al deze wijnen zijn vegan!
 • Zet alle witte wijnen en rosé soorten koud voor je gaat proeven ?.
 • Regel een borrelplankje met broodjes en dips voor een bodempje in de maag. Warm stokbroodje met aoli gaat er bij mij altijd wel in. Hartige hapjes kun je zelf snijden en leuk presenteren, maar je kunt het ook wat grootser aanpakken en bijvoorbeeld een gevulde Kippiepan huren. Ligt een beetje aan je gezelschap.
 • Print vooraf voor elke deelnemer een invulpagina. Je kunt – als je voor Wild Pig Wines gaat – ook dit handige wijnwiel gebruiken:
wijnwiel wild pig wines
Je download dit wijnwiel in groot formaat op de website van Wild Pig Wines.

Hoe werkt het wijnwiel?

Als beginnende wijnliefhebber is het lastig om na te denken over smaaktonen en geurnoten bij het proeven. Iedereen weet wel een beetje dat je een wijn eerst laat rondgaan in het glas, ruikt, dan voorzichtig proeft, over je tong laat gaan en bij een officiële proeverij ook weer uitspuwt. Maar dit is een gezellige proeverij met vriendinnen of je collega’s die normaal liever aan het bier gaan. Dus is jouw proeverij met dit wijnwiel wat minder formeel. Lekker alle wijntjes opdrinken als je dat zou willen dus (schenk het glas dan niet te vol, je moet er 7 proeven).

wijnglas schoonmaken

Makkelijk zonder breken je wijnglazen schoonmaken? Lees hier over deze handige wijngimmick: de spot-not.

Wild Pig Wijnen stelt dat de meeste mensen hun favoriete wijnsmaak vooral kiezen op het gevoel dat ze hiermee associëren. Na elke smaak die je proeft, schrijf je op het wijnwiel welk gevoel, welke beleving deze bij je oproept en met wie je deze wijn zou willen drinken. Dit geeft hele andere referenties die je makkelijk kunt onthouden én die eigenlijk voor iedereen anders zijn. Je kunt dus sowieso geen fouten maken! Dat maakt proeven volgens dit ‘systeem’ plezierig, simpel en toch heel leerzaam voor de herkenning van de druivenrassen.

wijnbeleving
Welk gevoel associeer jij met deze wijn? Wild Pig leert ons over smaakbeleving.

Associaties tijdens de Huishoudbeurs

Vorig jaar probeerde Wild Pig dit al uit tijdens de Huishoudbeurs. Daar kwamen leuke associaties uit. Zo werd een chardonnay vergeleken met een ochtenddouche, gezelligheid, spontane kus van een vreemde. Bij de sauvignon blanc kwamen associaties als borrelen met vriendinnen, rollebollen in het gras, eerste lentezon. Een viognier deed denken aan flirten, dame met pitzwemmen bij maanlicht. Voor de syrah rosé gingen de dromen onder andere naar een koude lentenacht, een terrasje, pootje baden in de zee, Champs Elysee. Voor de rode wijnsoorten waren de associaties duidelijk warmer zoals voor de merlot die voor sommigen stond voor liefde, onder een dekentje bij de open haard, vlees fondue en chocolade. En een cabernet sauvignon kiest men bij een goed gesprek, intiem, met goede vrienden, samen plannen maken. Bij een syraz dacht men meer aan  mysterie, dansen op tafel, flamenco dans, beweging, koken met kruiden. Door je eigen associatie op te schrijven zul je snel leren welke wijn voor jou bij welke gelegenheid past. Superleuk toch?

wild pig wijnen

Duurzaam en vegan

Sinds 2020 komen de wijnen van Wild Pig in lichtere flessen om de CO2 uitstoot terug te dringen. De fles weegt nu 410 gram in plaats van 500gr. Hiermee wordt jaarlijks 2.000 ton glas uitgespaard.  Wild Pig wijnen worden geproduceerd door een vrouwelijke wijnmaker in het zuiden van Frankrijk. Het is haar persoonlijke missie toegankelijke wijnen te creëren die herkenbaar zijn vanwege de typische druivenrassen. Daarom zal de range van Wild Pig zich heel goed lenen om de verschillende druivenrassen opnieuw aan je eigen associatie test te onderwerpen. Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige middelen. Alle wijnen zijn volledig vegan!

bottle rocket

Geinige wijngimmick met handige schenktuut: de bottle rocket. Lees hier de review. Wild Pig Wines gebruikt gelukkig een draaidop, scheelt een hoop gedoe met kurk.

Over Wild Pig Wines

Met de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt is Wild Pig ongekend populair in Nederland. Wijnhuis Gabriel Meffre, een van meest toonaangevende huizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt bijna dagelijks wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven. In Nederland zijn de volgende soorten van Wild Pig verkrijgbaar bij Albert Heijn: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syraz en syrah rosé. Alle wijnen zijn Vegan!

wijnfeestje organiseren proeverij

Winactie

Zin om je eigen wijnfeestje te organiseren? Of gewoon om een lekker koud wijntje mee te nemen op een romantische picknick met je lief? Doe dan mee aan deze winactie. Ik verloot een leuk cadeaupakketje met onder meer een Wild Pig wijnkoeler, waarmee je de gekoelde wijnfles op temperatuur houdt terwijl je de draagband over je schouder gooit. Kans maken? Vertel me hieronder over jouw meest bijzondere wijnbeleving (ging de fles over de bank, deed je lief een aanzoek, kwam je erachter dat die heerlijke smaak uit een fles van een paar duizend euri kwam…) Ik ben heel benieuwd!

Bedankt voor al jullie bijzondere verhalen. De winnaar is geworden: Mirjam Hellingman! Gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Mijn eigen leukste wijnbeleving? Wijnboeren bezoeken in de Costa Dorada.

Volg ook de facebookpagina van Wild Pig Wines.

Lijkt het je leuk zo’n wijnfeestje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Robin Bakker zegt:

  Mijn mooiste wijnervaring was in Italië in Veneto, waar ik op date ben meegenomen door mijn man (sinds 18/08/2018) naar een van de mooiste wijn proeverijen, zal het nooit vergeten ❤️?

 2. Jade zegt:

  MIjn eerste wijnervaring; Ik was hopeloos verliefd op een jongen, maar durfde niet op hem af te stappen. Mijn nichtje moedigde me aan om eerst een wijntje te nemen tegen de zenuwen. Na 3 wijntjes, die ik vrij snel achter elkaar naar binnen goot, had ik voldoende moed. Op van de zenuwen en dizzy van de wijntjes, ik had nooit eerder wijn gedronken, stapte ik op hem af om vervolgens, na mijn openingszin, over zijn schouder heen te spugen. Het is nooit wat geworden tussen ons.

 3. Anneliese de Waal zegt:

  Heel erg leuk.
  Ik hou erg van wijn, ik heb een keer een oude wijn uit de kelder gepakt, maar de kurk was ook oud geworden, de helft van de kurk viel in de wijnfles. En zat in het glas van visite, ze vonden het niet erg ??, de wijn was wel lekker ?? Groetjes Anneliese de Waal

 4. Sophie zegt:

  Ehhh die keer dat ik een fles La Mondotte van 250 euro kapot liet vallen tijdens het inschenken van het eerste glas…
  Op het crèmekleurige vloerkleed van mijn schoonmoeder…

 5. Sandra zegt:

  In een ver grijs verleden hadden wij een paar flessen wijn als relatiegeschenk gekregen. In 1 van mijn gerecht moest witte wijn toevoegen. De 1e fles die ik tegenkwam in de koeling was de relatiegeschenk-fles. Ik had destijds weinig benul van wijnen en merken 😉 dat bleek ook wel want mijn wijnminnende buurman kwam iets lenen voor zijn maaltijd en zag welke wijn ik had gebruikte…. een dure Rothschild wijn…. oepsie…. we hebben het restant bij de maaltijd genuttigd, was inderdaad ergggg lekker haha

 6. lottie zegt:

  De mooiste wijn beleving: een wijnproeverij in een oud en verlaten kasteel in Frankrijk: DE ULTIEME wijnervaring!

 7. Gera zegt:

  Onze mooiste of gekste wijnbeleving? Ik weet er zo weinig meer van…hik!

 8. Renilda zegt:

  Leuk. Ik waag een kans

 9. iris zegt:

  Altijd handig. Ik doe mee!

 10. Yvonne zegt:

  mijn onromantische man heb ik een keer meegenomen na het eten naar het strand, en daar verrast met een heerlijk wijntje en klein hapje kijkend naar de zonsondergang, het wijntje smaakte zeker extra lekker

 11. Heidi zegt:

  Mijn leukste wijn-experience was in Nieuw-Zeeland, met een elektrische fiets diverse vineyards bezoeken, zodat wij de heerlijke wijn tijdens het proeven niet uit hoefden te spugen en gewoon op konden drinken…aan het einde van de rit waren wij een beetje tipsy en een paar flessen wijn rijker, optimaal wijn-genot?

 12. Anja jager zegt:

  leuk voor een leuke avond met een vriendinnen. spelletjes spelen met een goede wijn dat is altijd fees

 13. Wij drinken graag een lekkere wijn tijdens onze vierwekelijkse eetclub, altijd erg gezellig en leuke gesprekken, op deze wijze doe je nog wel eens een verrassende wijntip op.

 14. marij brand zegt:

  wat super leuk! Ik hou met aantal vriendinnen maandelijks een eetclubje (met wijn) zo zien we elkaar toch geregeld

 15. Nelly zegt:

  Leuke winactie, ik loot graag mee.

  1. Jan zegt:

   We kregen de fles niet meer open :p

 16. jacq007814 zegt:

  Super gaaf wat een mooie actie

 17. Mirjam Hellingman zegt:

  Ik geniet graag van een heerlijk wijn samen met familie en vrienden. Al ben ik zelf niet zo handig. Dat heerlijke glas rode wijn op onze huis warming party ging pardoes over mijn nieuwe witte vloerkleed heen… Dat heeft nog heel veel moeite gekost om weer een beetje toonbaar te worden.

 18. Kristel Gubbels-daemen zegt:

  Wat super leuk. Wij spreken nu steeds met 3 vriendinnen af
  Wijntje en een puzzel maken. Helaas ging de lekkere wijn over de puzzel die we bijna af hadden 🙂

 19. Anna wienen zegt:

  Gaaaf! Wine love hier!! Een bepaald moment heb ik niet, maar wel de gezellige avonden met vriendinnen en een paar flessen wijn en de meest gave gesprekken komen tot stand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.