Keek op mijn Week: wijngadget, oud en nieuw, highs en lows

De eerste week van 2019 zit er weer op! Vierde voor het eerst een jaarwisseling zonder mijn kinderen en had het daar om middernacht toch best moeilijk mee. Ik begon het jaar vol goede moed en deed mijn best om die na de eerste tegenslagen vast te houden. Hoe heb jij de eerste week van het nieuwe jaar beleefd?

Wijngadget testen: Bottle Rocket

Zaterdag was mijn eerste kindloze dag in het weekend. Dat betekende mijn dag starten in de sportschool, als een wervelwind door het huishouden razen en de vaart er in qua werk. Op de dagen dat ze er zijn, lukt het minder goed om de vaart er in te houden. Gelukkig kon ik lekker doorwerken omdat ik me niet om het avondeten hoefde te bekommeren: ik mocht aanschuiven bij mijn ouders om de kerstrestjes op te eten. Om ook daar verder te ‘werken’ nam ik een fles rode wijn mee en een coole nieuwe wijngadget waarmee ik deze kon openen.

Dit is hem:

Webshop Van Televisie had me dit handige apparaatje gestuurd omdat ik regelmatig schrijf hoe onhandig ik ben. En inderdaad: ik drink graag een wijntje, maar koop expres flessen met schroefdop zodat ik het gedoe met een kurkentrekker niet hoef te doorstaan. Met de Bottle Rocket is het vermijden van flessen met kurk niet meer nodig. Ik vond het wel een beetje spannend, maar met het handige mesje had ik snel de kurk vrij om de flessenraket er in te prikken. Na een paar pompjes liet één onderdeeltje los maar het apparaat werkte gelukkig nog wel. Omdat ik het toch een beetje spannend vond, heeft mijn vader me geholpen en zowaar kwam net als in het filmpje de kurk naar boven. Daarna kon ik netjes zonder te knoeien onze wijnglazen volschenken met de schenktuit uit de Bottle Rocket verpakking op de fles. Werkt erg fijn. En er hoefde ook geen kurk terug in: in het zakje zat een handige dop voor op de fles. Al hebben we natuurlijk goed ons best gedaan om hem zo leeg mogelijk te maken. Het was zaterdagavond tenslotte. Je koopt de Bottle Rocket bij Van Televisie voor 29,95 euro.

Lazy Sunday

Zondag sliep ik uit, deed wat werk, draaide wasjes en hing lekker voor de televisie. Gewoon een lazy sunday zoals je die af en toe nodig hebt. Op Netflix begon ik aan 2 series: Dynastie en You.

Niet zo gezellig nieuws.

Oudejaarsdag

Maandag stond ik weer lekker op tijd in de sportschool. Nog even fit het jaar uit! Daarna uitgebreid douchen met de Top 500 van het Foute Uur op Q Music aan. Hilarische liedjes. Werd er melig van en werkte de rest van de dag lekker door met deze muziek op. Tussendoor had ik een leuk gesprek met een business coach. Daarna spullen inpakken en door naar Amsterdam. Tamara hostte een NMLK Oud & Nieuw Feestje en ik zou helpen om alles klaar te zetten. Fijn om een nieuwe vriendin gemaakt te hebben en zo zat ik op oudejaarsavond niet alleen maar met een flinke groep gezellige mensen. Toch had ik het om 12 uur erg moeilijk. De eerste jaarwisseling zonder mijn kinderen, ik miste ze verschrikkelijk. Gelukkig kon ik even met ze videobellen ook al konden we elkaar niet zo goed verstaan, was toch fijn om ze even te zien.

Meisjes knuffelen

Dinsdag hielp ik met opruimen en schotelde Tamara me weer een heerlijk ontbijtje voor. Ondertussen appte ik met mijn ex en spraken we af dat ik ze die middag al zou komen halen in plaats van de wissel in de avond. Zo konden we ook nog even nieuwjaar wensen bij opa en oma. De meisjes waren de hele avond wakker gebleven (het was té gezellig met hun nichtje en superspannend met al die knallen) en erg moe. Daarom gingen we tijdig naar huis om heerlijk op de bank te ploffen voor een Netflix-marathon met z’n drietjes. We keken onder meer Misfit met MeisjeDjamila. Leuke film!

Pokémon kaartspel gekocht.

Winkelen

Woensdag deden we lekker rustig aan. Het enige op onze takenlijst was voor mij boodschappen doen en een kalender kopen bij Kruidvat en de meisjes wilden de kerstcentjes die ze van opa en oma hadden gekregen uitgeven bij de Intertoys. Winkelen dus. Met tussendoor nog een familiebezoekje. Zo vloog de dag voorbij. Ze hebben uiteindelijk allebei een Pokémon starterdeck gekocht en ik appte in de Intertoys snel met papa of hij het aan ze uit zou willen leggen.

Kwartaalafsluiting

Donderdag was ik druk met het doorsturen van bonnetjes en facturen. Q4 is afgelopen en de administratie moet weer naar de boekhouder. De kinderen verdienden een zakcentje door de tuin en straat te vegen. Ik probeerde wat meters te maken qua werk. ’s Avonds reageerde ik chagrijnig op een eetweigeraar aan tafel dus we sloten de dag niet gezellig af.

Tand nummer 4 op een rij ging er uit bij Skatefever.

Nog even snel alles doen

Vrijdag wilde ik nog even alles inhalen waar ik steken had laten liggen: kinderen laten lezen bijvoorbeeld. Bij de oudste was ik heel actief met de groep 3 leesbingo die ze toen mee kreeg. De jongste die eigenlijk had moeten lezen deze vakantie heb ik totaal niet gestimuleerd. Niet aan gedacht vanwege alle andere druktes. Heel slecht, want zij heeft het juist nodig. We hadden wel een boekje gekregen met opdrachtjes van de juf, maar dat moest je printen en ik heb de printer boven staan omdat de kerstboom in huis staat. Oh en die kerstboom moet ook nog opgeruimd worden! En de toets om een AOV zonder duur advies te kunnen afsluiten moet ik ook nog een keer doen. De laatste dingen van de kwartaalafsluiting van mijn bedrijf. Iets van werk, iets van huishouden, iets met de kinderen aan quality time… waaaaahhh alles in 1 dag gepropt. Nou ja, ik kan ook in mijn eigen huis iets leuks met de kinderen gaan doen. Scheelt weer reizen. Doen we dat wel. Krijg ik die andere punten ook afgehandeld misschien.

Op de spoedeisende hulp

Na typen van bovenstaande besloot ik de boel de boel te laten en de meisjes mee te nemen naar de rollerdisco voor het broodnodige plezier samen. We waren er net een uurtje toen het mis ging (lees het hier in de bloghop). Om hun plezier niet te bederven, hield ik mij groot en heb ik met een smile op mijn gezicht toch nog een paar rondjes gerolschaatst en samen patatjes gegeten. Ondertussen maakte ik een afspraak bij de HAP in het ziekenhuis in Gouda. Voorzichtig daarheen gereden en de HAP stuurde me een deur verder naar de Spoedeisende Hulp. Veel wachten daar. Gelukkig kon mijn ex mijn vader brengen die mij en mijn auto naar huis zou rijden en nam hij de meisjes mee naar mijn moeder die ze heeft ingetukt in hun eigen bedjes. Om een uurtje of 10 in de avond was ik weer thuis voorzien van drukverband. Geluk gehad dus: geen gips. Dit moet er minimaal 5 dagen om zitten. De hand moet hoog en mag niet belast worden.

Ik kan dus even weinig, maar probeer mijn zegeningen te tellen. Gelukkig zijn de meisjes groot genoeg om me te helpen!

Een relaxte week met hier en daar wat pech dus. Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Gelukkig niet gebroken. Hopelijk gaat het na de 5 dagen wat beter.

  2. Kelly zegt:

    Wat een pech! Geen fijn begin van het nieuwe jaar… succes de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.