Bloedvlekken weg + winactie (gesloten)

Vlekken in de kleding. Met kinderen ontkom je er eigenlijk niet aan. Toen ze kleiner waren was het vooral de uitdaging om poepvlekken uit de hydrofieldoeken te krijgen. Tegenwoordig is de kleding van mijn man de grootste uitdaging. Hij draagt namelijk vaak lichtgekleurde blouses. En de kinderen zijn gek op hem. Dus die blouses daar komt nog weleens een vlek op. Zo ook afgelopen week vlak nadat onze peuter aan haar amandelen was geholpen.

vanish gold

Zelf ging ik mee naar de operatiekamer en moest daar een blauwe overall aantrekken. Mijn kleding was dus beschermd. Terwijl mijn man kort na de ingreep knuffelde met de kleine, ging ineens haar hoofdje omhoog. Ik liep er snel naartoe met een ijsje, maar die ingeving was verkeerd. Het ingeslikte bloed moest eruit. Arme pop. En het zou niet bij deze keer blijven. Afijn, het kwam niet alleen op de grond terecht, maar ook op de witte blouse die papa droeg. Een goede reden om bij thuiskomst de Vanish Gold Oxi Action uit te proberen, die ik voor mijn blog ontving. Vanish Oxi Action Gold is de krachtigste vlekverwijderaar van Vanish en speciaal voor de witte was bestemd.

Handwas

Aangezien we zoals je begrijpt bij thuiskomst erg druk waren met de kleine, ben ik eerst even snel naar boven gerend met de witte blouse en de hydrofieldoek die we in de auto gebruikten in een emmer heet water met een schep Vanish te zetten. Het merk adviseert om wit textiel maximaal 6 uur weken. Daarna moeten ze in de wasmachine.

Machinewas

Toen de tijd daar was heb ik de spullen met de rest van de witte was in de machine gedaan en laten draaien op 60 graden. Al is volgens Vanish 40 graden goed genoeg. Ik draai de witte was eigenlijk altijd op 60, vanwege de bacteriën die je daarmee doodt. Beddengoed doe ik daarom standaard op 90 graden. Voor de rest volstaat 30 of 40. In ieder geval deed ik naast gewoon wasmiddel en wasverzachter ook nog een schep Vanish in de machine. Om er zeker van te zijn dat de vlekken zouden verdwijnen. Want met andere merken waarbij je dingen in de week zet, is dat niet altijd het geval. Nou, deze methode werkte prima. Geen bloed meer te bespeuren, zowel de blouse als de hydrofieldoek die toch behoorlijk onder zaten (en ‘ervaren’ ouders weten dat dit geen rood, maar meer zwart bloed betreft) waren spierwit! Top! Ik was er zo door verrast dat ik een paar dagen later ook een blouse met penvlek die ik er eerder niet uit kreeg in de week zette en vervolgens op dezelfde manier met de witte was liet meedraaien. Ook die vlek was weg, yeah!

Sneakpeek van mijn wasplek op zolder
Sneakpeek van mijn wasplek op zolder

Winactie

Hebben jullie ook een operatie in het vooruitzicht? Of heb je gewoon vaak vlekken omdat je nu eenmaal je kleding ook echt gebruikt en het dus vies wordt? Of omdat je het type Floddertje kinderen hebt? Goed nieuws, ik mag van Vanish een pot Vanish Oxi Action Gold verloten. Als je wint, kun je de vlekkenkracht van dit middel dus zelf ervaren. Welke vlekken wil jij met Vanish te lijf gaan als je wint? Laat het mij weten en je maakt kans!

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.