Oplossingen voor problemen met gel-a-peel

Gel-a-Peel, kennen jullie dit knutselspeelgoed nog? Wij mochten het reviewen en hadden er toen wat problemen mee, waardoor ik mijn artikel heb voorzien van handige gebruikerstips. Daardoor werd er ook massaal door jullie gereageerd op de winactie in mijn Sinterklaaswinweek. Mijn dochters zijn namelijk nog wat aan de jonge kant, Gel-a-Peel is eigenlijk bedoeld voor meisjes van rond de 10. Wat is er na Sinterklaas gebeurd?

Nou, we hebben natuurlijk zelf nog een paar keer met de gel gespeeld. Maar vooral opvallend (helemaal vlak na Sinterklaas) was het aantal bezoekers dat via zoektermen als ‘problemen met gel-a-peel’ en ‘hoe krijg je gel-a-peel vlekken uit kleding’ op mijn blog kwam. Ook nu, in januari, kwamen er nog dagelijks mensen via zoekmachines door die termen op mijn blog terecht.
Ook bij ons is het gebeurd dat het spul per ongeluk op stof terecht kwam. De gel-a-peel kwam op de mouw van een longsleeve terecht. Ook was papa een keer zo handig om iets op de gel-a-peel werkstukken die lagen te drogen neer te zetten… Daarom heb ik navraag gedaan bij de fabrikant, hoe je dit soort problemen nu het beste op kunt lossen. Helaas is er soms gewoon niets meer aan te doen.

Veel voorkomende problemen met gel-a-peel en hoe je die op kunt lossen

Hoe krijg je Gel-a-Peel van je huid af?

Je moet eigenlijk voorkomen dat het in aanraking komt met je huid, tot het helemaal is opgedroogd. Met het schoonmaken van de tuutjes is dat echter lastig. Als er gel op je huid komt, kun je het beste wachten tot het helemaal droog is en dan van je huid af pellen / peuteren.

De gel is al voor gebruik opgedroogd, wat nu?

Was de verpakking al eerder geopend? Dan heeft je kind hem waarschijnlijk niet goed dicht gedaan na gebruik. Zorg dat je na elke speelbeurt de tuutjes verwijderd en het dopje er weer op draait. Anders moet je even met het bonnetje erbij terug naar de winkel gaan en om vervanging vragen.

Ik krijg de plastic placemat die opgerold in de verpakking zit niet recht, wat nu?

Ja, dat hadden wij dus ook. Eigenlijk hoor je het om te buigen naar de andere kant en dan een paar minuten onder heet water te houden. Kort laten afkoelen en dan grondig drogen. Bij ons werkte dit helaas niet afdoende. Mijn eigen oplossing: leg er een grote plastic placemat onder en zet de sheet vast met breed plakband. Van dat spul waarmee je postpakketten dichtplakt. Gewoon plakband volstaat zeker niet, het moet krachtig zijn. Breed tape werkt voor ons prima.

Hoe verwijder je gel-a-peel uit kleding?

Wanneer het een beetje dik is, heb je nog kans dat het lukt. Wacht eerst tot de gel goed droog is (minimaal 2 uur) zodat je het er af kunt peuteren. Meestal ontstaat de ellende echter doordat je met je mouw door je werkstuk harkt. Dan is de vlek dus plat. Dit was ook bij ons het geval en hier kun je niets meer aan doen. De stof wordt hard en de vlek is niet te verwijderen of te reinigen. Helaas, pindakaas. Gooi maar in de prullenbak dat kledingstuk… en gebruik volgende keer een knutselschort (en eventueel blote armen) om dit te voorkomen.
Zeker als je kinderen al wat ouder zijn en graag zonder toezicht knutselen, moet je bij gel-a-peel even goed alert zijn. Je kunt er veel creativiteit in kwijt en het is origineel materiaal, maar als je even niet oplet kun je net als wij een prima longsleeve wegmikken. Maar goed, dat kan ook als ze op straat een gat in de broek vallen gebeuren natuurlijk.
Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met dit artikel, er zijn helaas geen betere oplossingen.
Wat zijn jouw ervaringen met gel-a-peel?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Momm zegt:

  Hoe krijg je dat verwijderd van glas?

  1. Marguerita zegt:

   Ik zou het met een verfmesje proberen. Te koop bij de bouwmarkt, van die platte schrapertjes waarmee je bij het verven ook restjes verf verwijdert van de ramen. Succes en balen joh.

 2. Carina zegt:

  Gel a Peel heb ik uit kleding gekregen met nagellakremover

  1. Marguerita zegt:

   Wat een goede tip, dankjewel!

 3. Sandra zegt:

  De grote ingedroogde vlek op mijn dochters shirt kreeg ik er grotendeels uit met wasbenzine. Na het aanbrengen werd lostte het spul gelijk op in de wasbenzine.

  1. Marguerita zegt:

   Wat een goede tip, dankjewel!

 4. Marian van Trigt zegt:

  Ken het niet. Lijkt mij wel.lwuk voor 2 knutselmeisjes

 5. bloem van Tilburg zegt:

  Jeetje wat een kut spul even de nadelen hier:
  *Je krijgt het nooit meer van je handen af
  *Het is super duur
  *Het stinkt echt super erg
  *Het is super moeilijk
  Bij mij waren 2 tubes al helemaal hard toen ik het uit de winkel had maar ik kreeg mijn geld niet terug want de verpakking was kapot????????????. DUS NIET KOPEN

 6. Poeh, niet echt een aanrader dus als je niet zo handig bent. Maar het ziet er wel erg leuk uit!

 7. Mom zegt:

  Je kunt natuurlijk ook een leuke appliqatie over de plek maken….
  Hihi, Borduurmachine Oma…..

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, maar het was op een mouw en dat zou niet echt handig zijn. Was een hele grote plek ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.