Keek op mijn Week: Blogger by Nature, ziek, site plat en Koningsspelen

Kwam alle vermoeidheid eruit? Gewoon 2x iets verkeerds gegeten? Ik weet het niet. Ik was in ieder geval druk met Blogger by Nature, ziek en daardoor een giga achterstand want eindelijk kwamen er allerlei opdrachten los! Superfijn natuurlijk, maar wel even extra hard knallen als je nog geen slokje water binnen kunt houden. Enerverende week dus weer 😉 lees je mee?

openingspraatje blogger by nature
Foto: JufMaike.nl

Blogger by Nature

Zaterdag was D-Day: het Blogger by Nature event editie 3! We hadden een gezellige start van de dag mijn roomie Esmée en ik, al had ik wel even wat moeite om uit het bovenste stapelbed te klimmen. Daarna lekker ontbijten met Joyce en Frank en samen de dagplanning doorspreken. Verder was het alleen maar genieten. Alles liep soepel, qua inchecken en de goodiebags hadden we dit keer netjes aan kapstokken hangen zodat het er minder chaotisch uitzag.

yoast netwerkplein
Even de techniek achter mijn blog laten checken door Taco van Yoast en mijn plugins getweakt op het netwerkplein.

Veel enthousiaste bloggers de hand geschud en daarna mocht ik ons openingspraatje weer doen. Dat ging dit keer toch een stuk soepeler dan bij de allereerste editie. Ik had er lol in! Kreeg ondertussen leuke foto’s van mezelf doorgeappt (dankje Maike) en complimentjes. We hebben een topdag gehad! Het bleef droog (maar wel fris), de sfeer was goed en veel opgestoken van de trainingen. Tijdens de bitterballen kregen we feedback om het event volgend jaar nog beter te maken. Dit hebben we allemaal uitgebreid besproken tijdens ons etentje na afloop bij de Griek. Eenmaal thuis nam ik nog snel een uitpakvideo op van onze goodiebag:

Daarna ging het echter bergafwaarts. Ik werd me een partij misselijk… ’s nachts kon ik gelukkig op tijd naar mijn wasbak rennen. Die ik de volgende ochtend schoon heb staan poetsen. Pfff…

Dagje offline

Zondag hield ik daarom een offline dag. Laptop uit. Zo min mogelijk op de foon. Het was stralend weer, dus ik ging wandelen in Reeuwijk. Heerlijk! Onderweg zag ik dartelende konijnen in het weiland, ganzen, een broedende zwaan en zelfs een schildpad. Ringslangen gelukkig niet. Scheelt weer, haha. Ondanks de offline dag wel een filmpje op Netflix gedaan, maar dat is geen social media hè, dus dan mag het. Even onthaasten.

Kortingscodes voor Marstyle lezers

Waschbaer: 20% korting op je favoriete artikel!
20% korting op je favoriete artikel!
25D 849
Minimum order: 30,00 EUR

Dekbed Discounter: BTW weg ermee: 21% korting op kussens
BTW weg ermee: 21% korting op kussens
KUSSEN21

Choice of Green: 5% op alle Bloeiende kamerplanten – Choice of Green
5% op alle Bloeiende kamerplanten
bloeiendekamerplanten5
-2 x te gebruiken per klant -alleen op de categorie bloeiende kamerplanten

Korting Plopsaland: Naar de Plopsa parken met korting

Pretpark korting: Pretparkweken De pretparkweken zijn begonnen! De meeste pret- en dierenparken openen binnenkort hun deuren. Graag je tickets goedkoop binnenhalen? Bied dan mee op Ticketveiling.nl, win de veiling en geniet van je dagje uit!

Fonq: 10% korting op wonen

Vakantiepark Ackersate: Kortingsacties

Elfjesvakantie: Beleef een magische tijd tijdens het Elfjesvakantie arrangement. Boek vanaf €204,-!

Knallen!

Maandag knallen qua werk! Veel aanvragen en zaken die opgevolgd moesten worden. Ik maakte mijn vorige weekoverzicht af en was goed op dreef. Mijn to do lijst was heel erg lang, maar heb behoorlijk wat kunnen afvinken. Tsjakka! Nog even op de fiets om boodschappen te doen tussendoor ook. Frisse lucht snuiven en door.

Wimpers en ziek…

Dinsdag reed ik naar Woerden om mijn wimpers te laten doen bij Star Lashes. Het was gezellig, maar ik werd steeds een beetje stiller… voelde me ineens helemaal niet lekker. Snel naar huis en daar ging het bergafwaarts. Terwijl de schoonmaakster mijn huis op orde maakte, lag ik ziek op de bank en in bed mijn teiltje te vullen. Goed voor de lijn. Ik hield nog geen slokje water binnen… maar vrolijk word je er natuurlijk niet van. Zo goed en kwaad als het ging, stond ik nog wat klanten telefonisch te woord (waarna ik het teiltje er weer bij pakte, zo gaat dat). Verder kwam ik echter niet, terwijl mijn mailbox ondertussen explodeerde van de belangrijke berichten. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Mijn kinderen mochten nog een nachtje bij papa blijven. Ik miste de ouderavond over Lentekriebels (hè echt een blogbaar onderwerp, balen!) en hield vooral rust in een poging dat teiltje niet meer te hoeven gebruiken.

>> In het kader van die Lentekriebels heb ik de Lijfgids uit de kast getrokken en na het horen van de term ‘seks’ bij mijn dochters in de handen gedrukt. “Geen vieze praat, ga eerst maar even lezen wat er allemaal met je lijf gebeurd.”

Site plat

Woensdag voelde ik me gelukkig beter. Heel voorzichtig at en dronk ik iets en dat bleef binnen. Ondertussen doelgericht aan de bak met mijn ontplofte mailbox. Structuur. Stap voor stap. Beetje bij beetje kwam ik richting waar ik wezen wilde. ’s Middags haalde ik de kinderen bij hun papa op en werkte daarna stevig door tot in de erg late uurtjes. Rustig aan doen, zeggen ze dan…

Maar dat was even geen optie. Terwijl ik met de kinderen bij hun atletiekles stond, zag ik berichten van mijn lezers: je site ligt plat! Waar ik vanaf het sportveld natuurlijk weinig aan kon doen. Snel een bericht naar mijn host. Ik wist waar de oorzaak lag: ik had plugin Cloudflare verwijderd en de DNS servers terug gezet naar die van TransIP. De host reageerde gelukkig snel met een oplossing. Die niet bleek te werken, omdat mijn SSL certificaat ineens naar een oude (verlopen) versie was teruggezet. Afijn, technisch verhaal maar mijn host reageert gelukkig altijd snel en voordat ik aan het avondeten begon, was alles opgelost. Pffff… wat een stress.

Lekker doorgaan

Donderdag zou ik afspreken met een vriendin die ik al lang niet gesproken heb, maar dat moest ik afzeggen. Eerst mijn werk inhalen. Dat is me gelukt. Ik had focus en de drive om alles op te pakken en af te handelen dat moest gebeuren. Tijdens het werken door luisterde ik nog naar een Mastermoves call over SEO, maar voordat mijn eigen vragen aan bod kwamen moest ik door naar school. Heel veel puntjes afgewerkt en de review over Landal Heideheuvel gepubliceerd. Yeah. Tot grote teleurstelling van de meisjes had ik geen tijd om een unboxing met ze op te nemen en een spelletje te fotograferen. Gelukkig had ik van Asmodee op het netwerkplein van Blogger by Nature het spelletje Dobble gekregen, dat ze wel samen mochten spelen. Bij mijn oude huis bleek nog een perspakketje bezorgd, dus na het avondeten racete ik nog even heen en weer. Het bleek een mooie knuffel te zijn van de Missing Link.

Koningsspelen en Marktplaats gehackt

Vrijdag was een zeer sportieve dag. Die Pasapas zou eindelijk op het schoolplein gedanst worden, maar eerst stonden er andere leuke sportieve dingen op het programma. Dat betekende dat ook deze mama een fikse inspanning moest leveren aangezien wij niet bepaald dicht bij school wonen sinds de scheiding. Beide kinders moesten op de fiets: de bovenbouw ging zwemmen en de onderbouw had fietslessen op het programma staan. Daar kreeg ik van een leuke ondernemende mama deze toffe foto van toegestuurd:

fietsen in school

De kinderen lunchten op school en om 12 uur kon ik de jongste ophalen. Met haar fiets. Met kinderen die hun fiets niet op tijd kunnen stoppen als er auto’s aan komen, is dat nog een hele uitdaging. Om 2 uur moesten we er weer zijn om haar grote zus te halen, waarbij ik de jongste nu achterop had. Scheelt weer en het kind was doodmoe. Na het zwemmen en fietsen was ook de oudste bekaf. Mama ook, na 3x een rondje dorp fietsen.

Daarom keken we gezellig de kerstfilm van De Grinch! Die hadden we voor de blog ontvangen omdat hij nu op dvd uit is, inclusief 3 grappige nieuwe mini filmpjes. Kan ik volgende week de review met winactie schrijven. Na de film gingen we bij oma en opa op de thee omdat iemand graag door oma een badge op haar scoutingblouse wilde laten naaien. 

Als laatste stond de La Place op ons programma. Mijn jongste wilde daar graag een keer eten en ik had ze beloofd als er 2 dagen goed het bord leeg ging, dat we dit vandaag zouden gaan doen. Het speelhoekje viel in de smaak en ik had op mijn La Place app net een voucher van 20% korting staan, dus dat kwam goed uit. Zelf nam ik een wokschotel, de meisjes het Efteling kindermenu en voor nog geen 20 euro hadden we een ‘avondje uit eten’ om het weekend in te luiden.

Hoe was jouw week? Deed jullie school ook mee aan de Koningsspelen? Heb je dit weekend leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Amanda Gout zegt:

  Doe griep blijft maar terugkomen..net als al die verkoudheden!

 2. ByJon zegt:

  Gelukkig ben je weer opgeknapt!
  Met mijn klas had ik een leuke kinderyoga workshop, judo workshop, spelletjes op het plein en nog uurtje spelen in de speeltuin met Koningsdag.
  En mijn eigen kinderen, hutten bouwen, tevens afsluiting van hun thema.

  Fijn weekend nog!

  1. Marguerita zegt:

   jij ook een fijn weekend Marjon, klinkt ook erg leuk! Ze weten toch op elke school wel weer leuke dingen te verzinnen voor de koningsspelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.