Weekendje Landal Heideheuvel met de kinderen

Landal Heideheuvel heeft de Brasserie onlangs helemaal vernieuwd. Deze single mama en haar kinderen zijn nogal gek op uit eten gaan, dus de uitnodiging om dit restaurant te komen ervaren tijdens een weekendje weg in dit vakantiepark op de Veluwe namen we graag aan. Landal Heideheuvel ligt in een bosrijke omgeving, we zagen op het park talloze vogels, eekhoorntjes, konijnen en muisjes. Zo leuk om met je kinderen de natuur in je eigen achtertuin te beleven!

In dit artikel vertel ik je wat we allemaal gedaan hebben tijdens ons weekendje Landal, hoe dat is bevallen en natuurlijk wat de mogelijkheden op het park allemaal zijn. 

Bij aankomst vergiste ik me trouwens wel. Aan de weg staat een groot bord Landal, maar tot mijn verbazing zag ik nergens de bekende Landal vlaggen bij de receptie… Ik bleek bij Droompark Beekbergen te staan, Landal Heideheuvel is nog een klein stukje verder rijden en daar zie je heel duidelijk dat het ook echt Landal betreft! Even opletten dus. *oeps*

Wifi op Landal Heideheuvel

Laten we qua review beginnen met het belangrijkste punt voor een blogger: de kwaliteit van de wifi op dit vakantiepark. De code die ik bij het inchecken kreeg, was geschikt om 6 apparaten tegelijk op het wifi-netwerk te laten werken. Erg fijn! Met je mobiel, laptop en de kinderen op de tablets en mobiel, zit je daar al heel snel aan. In de meeste vakantieparken krijg je een code die slechts voor 2 devices geschikt is, maar bij Landal is dat gelukkig anders. Met 6 devices online, kun je met z’n allen tegelijk surfen, vakantiekiekjes delen op social media of wat je ook wilt doen. De eerste avond moest ik mijn weekoverzicht afmaken en diverse foto’s uploaden. Ook maakte ik een roomtour die ik op youtube wilde uploaden. Qua snelheid had ik niets te klagen. Werkte gewoon zoals thuis. Dikke prima dus, die wifi op Landal Heideheuvel!

Roomtour van ons vakantiehuisje op de Veluwe

Wij hadden een 6-persoons bungalow type C. In het hele park heb je alleen maar vrijstaande vakantiehuisjes met veel (groene) ruimte er omheen. De kinderen konden heerlijk spelen in onze eigen tuin. De auto parkeer je gewoon naast het huisje (voor extra auto’s is heel dichtbij voldoende parkeerplek). Het terras lag op de zonzijde, dus we konden buiten lunchen. Heerlijk! Het sanitair is zoals je ziet niet heel bijzonder, maar gewoon prima. De rest van het huisje daarentegen… ziet er tip top uit! Comfortabele banken, alles modern ingericht, fijne stoelen bij de eettafel en vooral ook bedden die goed slapen! In de ouderslaapkamer is een luxe wastafel aanwezig. Grote plus vond ik de aanwezigheid van een Senseo koffieapparaat. Er was ook een gewone koffiezetter waarvoor Landal doosjes met filter en zakjes koffie had klaargezet, maar met mij als enige koffieleut was de Senseo – waarvoor ik zelf mijn pads had meegenomen – erg fijn. Oh, en er is een spellendoos aanwezig! Bekijk het filmpje om te zien hoe het huisje er binnen uit ziet:

Knutselen en creatief in het Atelier

Veruit het meest unieke en gave element van Landal Heideheuvel is het Atelier. Dit is op slechts 1 ander Landal park aanwezig (Rabbit Hill), maar WAUW wat supertof! Als moeder van kinderen die graag knutselen en creatief bezig zijn, vond ik dit echt geweldig. Het Atelier is elke dag open van 10 tot 5 en je kunt dan gewoon in en uit lopen. Er is niet altijd begeleiding aanwezig, maar meestal zijn de mensen van het animatieteam daar wel te vinden.

landal heideheuvel ervaring knikkerbaan

Alleen de toffe knikkerbaan is het al waard, zie dit filmpje dat ik op facebook deelde:

Vanwege Earth Day (waarin op het park een uurtje alle lampen uit gingen) had ik mijn dochters opgegeven voor de workshop Lampion Maken. Erg leuk, met een echt werkend lampje aan een stokje, crêpepapier etc. Dit kostte 4 euro per kind. Achteraf was het eigenlijk niet nodig geweest, omdat er zo ontzettend veel materialen en werkvormen aanwezig zijn waarmee je zonder extra te betalen aan de slag kunt. Zo was er onder meer:

 • een hamertje tik muur
 • dozen vol plastic
 • dozen karton
 • genoeg hout en gereedschap om te timmeren of figuurzagen
 • een overvloed aan stiften, crêpepapier, gewoon papier, lijm, verf
 • een bak vol kinetisch zand 
 • de grote knikkerbaan
 • heel veel Kapla
 • een Berg Toys hoek waar je zelf een auto in elkaar kunt sleutelen (de sio montage die ik van vroeger ken, maar dan in het groot)
 • onderdelen van hout om zelf een knikkerbaan te bouwen

Ook voor oudere kinderen en creatieve papa’s is het Atelier een walhalla. Aan de muur hingen verschillende betaalde projecten die je ook zou kunnen maken. Een dino van hout? Of aan de slag met een precisiewerkje: een vorm van piepschuim uitsnijden? Er zijn volop ideeën en materialen verkrijgbaar om mee aan de gang te gaan. Voor ouders is eventueel aan de zijkant een theehoek ingericht, mocht je geen zin hebben om mee te knutselen. 

Ik heb mijn kinderen hier bij de animatie achtergelaten, zodat ik even snel een boodschapje kon doen in de Parkshop. Ideaal, want ze vermaakten zich prima.

landal heideheuvel ervaring schminken

Goed nieuws trouwens: Landal Heideheuvel heeft plannen om het Atelier nog verder uit te breiden! Als het dan regent of kouder is, kunnen er nog meer kinderen lekker bezig zijn met ‘hun motorische en creatieve ontwikkeling’ om het zo maar even te noemen. Een unieke plek en ik hoop oprecht dat meer Landal vakantieparken dit idee overnemen.

>> Lees ook mijn ervaring op Landal Hoog Vaals

Activiteiten op het park zie je in de Landal App

Als single mama kijk ik zelf vooral naar wat er op het park te doen is, zodat ik zelf ook de nodige rust kan pakken. Naast het terras van de Brasserie zijn bijvoorbeeld de nodige speeltuinen, waar je vanaf je zitplekje goed zicht op hebt. Ideaal!

Verder had ik de Landal App geïnstalleerd en dat is erg handig. Je selecteert in de app op welk Landal park je verblijft en ziet dan 4 knoppen:

 • Eten en drinken: met de openingstijden van de Brasserie en snackbar
 • Op het park: met (openings)tijden van alle faciliteiten zoals het zwembad, de wasserette, de parkshop, bowlingbanen, fietsverhuur, de dierenweide… maar ook de plattegrond van het park en de contactgegevens van de receptie vind je hier.
 • Fun & Entertainment: alle workshops en activiteiten die je deze dag kunt doen vind je hier, zoals de Ontdekbox die je kunt lenen (hiermee kunnen je kinderen leren over de natuur), een chocolade workshop, huifkartocht, rondleiding op Kasteel ter Horst, een rondleiding door de Papierfabriek, schminken, de Bollo show, de bingo…
 • In de omgeving: geselecteerd op categorie en aantal kilometers afstand van het park, zie je hier wat er te doen is in de omgeving. Open Erf bij zorgboerderij De Groote Modderkolk, Ouwehands Dierenpark, De Spelerij, Dinoland Zwolle, de Wilde Bloemenroute bij Zutphen, ’t Veluws Zandsculpturen festijn of winkelen in Deventer.

Ik wist dankzij de app precies hoe laat we overal terecht konden. Scheelt weer zoeken in foldertjes en de informatiemap die in het vakantiehuisje ligt.

Even wat persoonlijke aanraders:

Huifkartocht

Tijdens ons verblijf hebben wij een huifkartocht gemaakt. Superleuk om te doen! Niet duur ook: ik betaalde 7 euro voor mijzelf en 6 euro per kind. Even ter vergelijking (op een ander vakantieoord bedroegen de kosten 150 euro met een minimum bezetting van ik meen 10 personen en heb ik er toen van af gezien). Naast ons gezinnetje waren een andere single mama en haar kinderen en natuurlijk de mensen van het huifkar-bedrijf ons enige andere gezelschap. Heel tof dat het met maar 6 passagiers toch door ging! Het was koud, maar erg leuk en gezellig. Lekker onthaasten en genieten van de mooie omgeving en het tempo van de paarden. De tocht duurt een uurtje, precies goed voor de kinderen en leuk voor zowel de allerkleinsten als de wat grotere kids.

huifkartocht

Massage in je vakantiehuisje

Een weekendje was eigenlijk te kort. Was ik wat langer op Landal Heideheuvel gebleven, dan had ik zeker gebruik gemaakt van de optie om een massage te krijgen in ons eigen vakantiehuisje. Ideaal als single parent, want je hoeft niet naar een wellnessruimte toe, de masseur komt naar jou! Je kinderen kunnen ondertussen een slaapje doen, gamen of gewoon spelen en jij geniet van de ultieme ontspanning… Dit kost 35 euro voor een hoofdpijnmassage van 40 minuten, of 25 euro voor een gezichtsmassage van een half uur, dus zeker betaalbaar. Ook lichaamsmassages of nek en schouder massages zijn mogelijk. Bij de receptie ontvang je hiervan een flyer. Heerlijk!

bollo show

Bollo show

De jongens van het animatieteam deden hun best om mijn dochters om te toveren in een draak en een witte tijger, tijdens het uurtje schminken. Vlak daarna begon de beroemde Bollo Show. Beer Bollo is de mascotte van Landal en je kunt niet om hem heen op het park. Er is een Bollo speelhuis, in de Brasserie eten de kinderen van het speciale Bollo buffet en er zijn momenten om Bollo een high five te geven. Maar het allerleukst is natuurlijk de Bollo show! Egel en Bij hadden een speurtocht voor hem uitgezet en de kinderen mochten daarbij helpen. Tussendoor werd er gedanst en na de show kon je met de knuffelige beer op de foto. Als mama zat ik ondertussen met verse muntthee en smeersels op het naastgelegen terras.

>> Lees ook de 10 leukste vakantieparken met kinderen

Zwembad 

Het zwembad is klein maar fijn. Zo houd je als ouder alleen goed overzicht op je kinderen. Er is geen toezicht aanwezig en meestal is het erg rustig in het zwembad. Je hebt een dieper bad om baantjes te trekken, een ondiep bad met glijbanen voor de nodige kinderpret en er is een pierebadje voor de allerkleinsten. Het water is lekker warm en desgewenst kun je nog (tegen betaling) gebruik maken van bijvoorbeeld de infraroodcabine. Mijn kinderen hebben hun zwemdiploma’s en vermaakten zich prima. Ik was er iets eerder klaar mee en dook toen in een strandstoel in de zon. De wifi werkte ook hier prima.

Faciliteiten zoals de Brasserie

Bij het toelichten van de Landal app werden er al enkele faciliteiten uitgelicht. Wij waren echter op dit park vanwege de net vernieuwde horeca, dus daar laat ik graag wat foto’s van zien. Na aankomst (veel files) was het heerlijk dat we zo konden aanschuiven in de Brasserie. We hadden een gezellig tafeltje met bankjes in een inhammetje. Heerlijk rustig om even met elkaar te zitten. We hadden gereserveerd bij de receptie direct bij aankomst, daarom lagen er voor de meisjes direct kleurplaten en potloodjes klaar. Zij hoefden ook niet op hun eten te wachten, maar konden een mooi Bollo bordje pakken en zelf in Bollo’s Moestuin (een speciaal kinderbuffet) opscheppen wat ze lekker vonden. Ideaal! Dat zorgde er wel voor dat ik het later zonder gezelschap moest doen, want ze waren natuurlijk sneller klaar en doken toen het televisiehoekje in waar een mooie animatiefilm speelde. Zelf heb ik heerlijk á la carte een biefstukje gegeten, met vooraf verse tomatensoep en uiteraard een smakelijk toetje van de kaart.

bollo's moestuin

De Brasserie en snackbar zijn erg mooi ingericht met veel groen. Overal hangen planten en is de natuurlijke (hout) look doorgetrokken. Gezellige zithoekjes zorgen ervoor dat je niet direct op je buren zit. Uiteraard zijn ook kinderstoelen aanwezig. Je loopt vanuit de Brasserie zo de bowlingbaan op.

Het terras naast de Brasserie ligt lekker op de zon en vlak naast de diverse speeltuinen. Goed overzicht op je kinderen dus, terwijl jij lekker kunt borrelen. 

Op de kaart zag ik niet staan dat ze voor kinderen ook speciale lunchporties met bijbehorende lage prijs hanteren. Dat was een fijne verrassing! De meisjes kozen beiden een tosti, en ik genoot van de bruine boterhammen met Van Dobben kroket.

brasserie landal

Tijdens ons verblijf hebben we ook de snackbar bezocht, om in ons huisje de bestelling op te kunnen peuzelen. Ziet er heel netjes uit en hier staat een grote tafel met tijdschriften om door te bladeren terwijl je wacht. Genoeg keuze voor iedereen en alles schoon en in weer die gezellige natuurlijke look met overal plantjes. Ik nam een schnitzelmenu en de kinderen konden het met frietjes en kipnuggets af. En natuurlijk een hapje van mijn salade.

Uitstapjes in de regio Apeldoorn

Op de Veluwe is genoeg te doen voor jong en oud. Wij hebben ons op het vakantiepark goed vermaakt, maar ben je wat langer op vakantie dan wil je natuurlijk een leuk tripje maken. Een paar tips voor uitstapjes op een rij:

 • Ouwehands Dierenpark in Rhenen
 • Dierenpark Amersfoort
 • Apenheul
 • Julianatoren
 • Kröller Müller Museum
 • Loenense Waterval
 • ’t Veluws Zandsculpturen Festival
 • Passiflorahoeve (vlindertuin)
 • Attractiepark de Waarbeek
 • Klimbos Garderen
 • Fluisterboot Zutphen
 • Paleis het Loo
 • Dinoland Zwolle
 • Afrika Museum
 • Escaperoom Harderwijk
 • Nationaal Park de Hoge Veluwe
 • Dolfinarium
 • De Spelerij
 • Kastelen
 • Hanzesteden
 • Rondleiding bij Brouwerij Hert Bier
 • Wijnhoeve De Veluwe in Otterlo
landal heideheuvel ervaring vogel

Milieubewust op vakantie

De Veluwe is natuurlijk een prachtige streek, waar je groot wild als edelherten, de vos, een ree of zwijn tegen kunt komen. Met mijn kinderen genoot ik ervan dat we op het vakantiepark eekhoorntjes, konijnen, allerlei soorten vogels en muisjes tegenkwamen. Vlakbij ons huisje! Landal is sowieso erg bezig met duurzaamheid en de natuur. Dat merk je al in het huisje, waar je zoals je in ons filmpje zag, je afval kunt scheiden. Overgebleven etenswaar kun je (mits nieuw in de verpakking) na je verblijf inleveren bij de receptie. Daarna wordt dit gedoneerd aan de Voedselbank. Bij aankomst kregen de kinderen een leuk Landal Paspoort mee, met spelletjes die het spelen en leren in de natuur stimuleren. Landal deed tijdens ons verblijf mee aan Earth Day: een uur lang het licht uit om energie te besparen voor moeder aarde. 

Samenwerking Landal en Natuurmonumenten

Landal is een samenwerking met Natuurmonumenten aangegaan om meer wilde natuur te creëren op de vakantieparken. Wij hebben tijdens ons verblijf een filmpje op Instagram gezet over het zaaien van onze eigen mini natuur op het park. Veel bloemen en insecten verdwijnen en met kleine zakjes bloemzaad die je in je tuin kunt strooien, in de berm of in een bloembak, kun jij daar eenvoudig verandering in brengen. Een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. Bovendien is het wildzaaien ontzettend leuk voor je kinderen om te doen! Meer hierover kun je lezen op de website van Natuurmonumenten.

Als single mama is dit weekendje weg mij in ieder geval goed bevallen. Alles op het park op loopafstand, veel natuur, supermarkt op zondag open, genoeg te beleven op het park en de excursies niet te duur. Ontdek alle nieuwe en vernieuwde accommodaties van Landal.

Naar welke Landal parken ben jij al eens geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.