Ranger worden in Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren heeft vanaf deze meivakantie een nieuw karakter: Cas de Ranger. Wij mochten zijn allereerste voorstelling bijwonen op maandag 30 april en dat was heel erg leuk! Cas is een avontuurlijke onderzoeker. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en verteld hen alles over dieren, planten en bomen. Cas is te zien zijn in zijn eigen YouTube serie waarin hij vragen over de natuur beantwoord van kinderen. Daarnaast zal hij in zijn show op het pretpark iedereen klaarstomen voor de Experience. Mijn dochter moest vooral lachen omdat hij voor haar in de achtbaan zat “en hij vond het echt super eng mama!”

Het is dus echt een kinderheld en we gaan zijn YouTube-kanaal Cas de Ranger TV zeker volgen. Er staan nu 2 afleveringen online, bij deze deel ik het introfilmpje zodat jullie dit personage ook op je netvlies hebben. Educatief én leuk voor kinderen, hij behandeld vragen als “heeft een slak wel eens haast” of “heeft een specht wel eens hoofdpijn?”. Elke zaterdag rond 16.00 uur staat er een nieuwe video op YouTube.

Cas de Ranger Experience

Naast het YouTube-kanaal geeft Cas de Ranger ook boswachterwaardige voorstellingen in kinderpretpark Julianatoren en is er een Experience wandelroute met speurtocht door de natuur in het park. Op de Showheuvel  achter in het park stoomt Cas de Ranger de bezoekers klaar om op avontuur te gaan. Er mochten 2 papa’s een wedstrijdje doen wie het langst aan het touw kon hangen, kinderen moesten raden welke dingen ze voelden (en het publiek kon zien of ze het goed hadden) en er was een spannende eierrace over een parcours. Leuk om te zien en hij wist de kinderen goed mee te krijgen met zijn dansje en show.

Naast de Showheuvel is de ingang van de Cas de Ranger Experience. Deze experience is een spannend bospad met bij de ingang een speurtocht met natuurvragen. Wij deden deze op een rustig moment (terwijl Cas een andere voorstelling gaf) zodat de kinderen optimaal konden genieten van de rustige omgeving na al het pretpark geweld. Hier stonden mooie houten sculpturen, bordjes met informatie over de natuur én natuurlijk hebben we alle vragen van de speurtocht beantwoord. Achteraan het bospad zagen we ook een heel groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa. Je leert hier over allerlei planten en dieren die je in Nederland op de Hoge Veluwe kunt tegenkomen. Erg leuk gedaan en mijn leergierige oudste dochter genoot er ontzettend van om de vragen te beantwoorden. De jongste was meer onder de indruk van wat er te voelen en doen was op de route. Even lekker de rust op zoeken deed ons goed en daarna natuurlijk weer verder genieten van de attracties!

Genieten ondanks de regen

We trokken na de allereerste show van Cas de Ranger op met Joyce en haar kinderen, dat was wel zo praktisch. Zo deden wij beiden met mijn oudste een ritje achtbaan, terwijl de kleintjes eindeloos ritjes op de paardjes ernaast maakten. Iedereen happy. De regen was wel een domper, maar daardoor was het zo rustig in het park dat we nergens lang hoefden te wachten. Met de allerergste hoosbuien genoten we in het restaurant van de lunch en daar was gelukkig ook een speelzone voor de kinderen. Tussen de buien door deden we wat attracties samen en daarna ging ieder z’n eigen weg omdat de kindjes zo hun eigen interesses hebben vanwege de verschillende leeftijden. In Julianatoren is er genoeg te doen! Nu mijn dochters 5,5 en 7 jaar zijn, kunnen ze overal prima samen in. Mama ging ook graag een keer mee in de luchtballonnen, maar mijn jongste is nu boos op me… “Dat doe ik nooit meer mama, veel te eng!” Sorry schatje…  😳 Gelukkig mocht ik in een paar andere attracties ook mee. Vooral het dinosaurus-ritje maakte alles goed. Topper van de dag was de achtbaan voor mijn oudste en de paardjes voor mijn jongste.

Goed begin van de meivakantie zo. Dankjewel Julianatoren voor de heerlijke dag en Cas de Ranger we gaan je filmpjes volgen!

Houden jouw kinderen van de natuur? Dan zou ik zeker de filmpjes van Cas de Ranger op YouTube eens bekijken, leerzaam én heel leuk. En staat een bezoek aan Julianatoren dit jaar nog op je wishlist?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.