De 10 leukste vakantieparken met kinderen

Papa’s en mama’s opgelet, het boekseizoen is weer van start! Nog een paar weken dan is het voorjaarsvakantie, vrije dagen rond Pasen, de 2 weken lange meivakantie en natuurlijk 6 weken vrij in de zomer. Tijd om na te denken of je er dan even tussenuit wilt. Zelf houd ik niet zo van lang in de auto zitten met mijn kinderen, daarom zet ik vandaag de 10 leukste vakantieparken in Nederland en België voor je op een rij. Welke van deze parken kun jij al van je lijstje strepen?

speeltuin op parc la clusure

Uit onderzoek van voordeelsite Parkaanbiedingen blijkt dat in 2017 de Veluwe de populairste vakantiebestemming van Nederland was. Vroeger was dat anders, maar het gebied heeft veel gedaan op het gebied van marketing en verschillende bungalowparken in de regio hebben hun accommodaties en faciliteiten op hun parken verbeterd, Landal GreenParks bijvoorbeeld. En dat is de grootste aanbieder in deze regio met maar liefst zeven vakantieparken. In Hoenderloo op het park Miggelenberg werden bijvoorbeeld 50 vakantiebungalows vervangen door duurzame, zeer luxe exemplaren en werd de parkwinkel en het restaurant vernieuwd. Ook hebben ze daar nu een luxe boomwoning die je kunt huren. De attracties op de Veluwe zien hierdoor ook hun bezoekersaantallen stijgen: de Apenheul, Burgers’ Zoo, Julianatoren en het Kröller-Müller Museum bijvoorbeeld.

Wat zijn de leukste vakantieparken met kinderen?

Center Parcs De Vossemeren

Eén van de bekendste parken van Center Parcs over de grens. En niet voor niets: hier is ontzettend veel te doen. Behalve het mooie subtropische zwembad, zoals je van Center Parcs mag verwachten, kun je jezelf hier heerlijk in de watten laten leggen in de Nature & Spa. Verder kun je genieten van een heerlijke maaltijd in één van de restaurants, livemuziek en genoeg andere vormen van entertainment in de Market Dome.

Landal Het Vennenbos

De ideale plek als je dol bent op een bosrijke omgeving. In Landal Het Vennebos vind je alle entertainment die je nodig hebt: van een subtropisch zwemparadijs tot een mooie speeltuin, een doolhof en waterfietsen. Heb je daar geen zin in, dan ga je gewoon lekker wandelen in het bos. Dit is hét ideale park om lekker met de kinderen naartoe te gaan, die zich hier zonder enige moeite een weekend of (mid)week kunnen vermaken.

Parc La Clusure

Ik heb zelf mogen ondervinden hoe prachtig Parc La Clusure is. Je kan hier kiezen tussen kamperen of verblijven in een stacaravan. Deze camping kreeg van de ANWB maar liefst 5 sterren en dat is niet voor niets: mijn dochters hebben zich hier echt enorm vermaakt. Ze gingen lekker knutselen met de twee Nederlandse knutseljuffen en maakten een prachtige herfstmandala voor onze luxe stacaravan. Je kunt in de prachtige omgeving van de Ardennen natuurlijk heerlijk wandelen en aan (buiten)speelruimte geen gebrek. We kwamen als herboren thuis. (Uitgelichte afbeelding heb ik op dit park gemaakt.)

Vakantiepark Efteling Bosrijk

Leuk voor jong en oud: op vakantie naar de Efteling. Het attractiepark is eigenlijk te groot om in een dag rustig te kunnen bekijken. Zeker wanneer je kleine kinderen bij je hebt. Daarom krijg je bij een verblijf in vakantiepark Efteling Bosrijk ook onbeperkt toegang tot het park. Je kan lekker op je gemak door de Efteling slenteren en zo vaak als je wil in de Baron of genieten van de prachtige Droomvlucht. En het voordeel is ook dat je niet eerder weg hoeft om files te omzeilen: je kunt blijven tot sluitingstijd! In het park zelf kunnen jullie verder nog genieten van ontspanning in het zwembad of spelen in de speeltuin. Wij zijn hier nu 2x geweest en ik kan niet wachten om er nog eens naartoe te gaan, want de Symbolica hebben wij nog niet gezien…

Park Molenheide

Dit Belgische vakantiepark is van alle gemakken voorzien om tijdens jullie verblijf ook nog aan jezelf en elkaar toe te komen. Wat dacht je van heerlijk zwemmen met het hele gezin in het subtropische zwembad? Of de kinderen lekker laten spelen in de maar liefst 7.500 vierkante meter aan indoor speelhal? En wil je graag een avondje bowlen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Als je een vakantie boekt in Park Molenheide weet je één ding zeker: jezelf vervelen zal hier niet lukken!

Center Parcs De Eemhof

Houden jullie van lekker zwemmen? En vindt jouw stoere zoon of dochter het tof om te leren surfen? Boek dan een vakantie op Center Parcs De Eemhof. Hier vind je namelijk een Flow Rider. Behalve spectaculaire glijbanen, valt hier nog veel meer te beleven. Denk bijvoorbeeld aan Family Paintball. Of windsurfen aan het water, banaanvaren of leren golfen? Zeker ook leuk als je al oudere kinderen hebt die je geen plezier meer doet met een bezoekje aan de kinderboerderij. Ik ben hier op huwelijksreis geweest, en mocht de nieuwe belevingsrestaurants bekijken met het Loedermoederdiner.

Sunparks Haan aan Zee

Aan de Belgische kust ligt Sunparks Haan aan Zee. Een vakantiepark waar je even lekker tot rust kan komen met een wandeling aan het strand. Of een dagje naar het welness centre. Intussen vermaken de kinderen zich ook prima in het zwembad of in de indoor speeltuin. Buiten vind je een aantal speeltuinen en een kinderboerderij. Terug in de bungalow ontbreekt het je werkelijk aan niets: wat dacht je van je eigen privé sauna? Ook deze kan ik van mijn lijstje strepen, mocht lang, lang geleden eens met een vriendinnetje mee op vakantie naar Sunparks De Haan, toen bestond het net. Erg mooi huisje weet ik nog en een leuk zwembad.

Landal De Lommerbergen

Bijzonder aan De Lommerbergen is de Sprookjesgolf. Een midgetgolfbaan, volledig in sprookjesstijl. Verderop kan je genieten in de vlindertuin en bij de moestuin, en de oudere kinderen genieten van de leukste glijbanen in het subtropisch waterparadijs. De Lommerbergen is de ideale vakantiebestemming als je weggaat met kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Oudere kinderen en volwassenen kunnen later nog even de strijd aan gaan tijdens een potje poolen en je kan je lekker laten verwennen in de beautysalon.

Landgoed ’t Loo

Aan de rand van de prachtige Veluwe ligt vakantiepark Landgoed ’t Loo. Het staat bekend als één van de meest kindvriendelijke parken van Nederland en terecht. Zeker voor kleine kinderen is hier genoeg te beleven. De bungalows staan allemaal rondom een grote plas waarop ze naar hartenlust kunnen spelen. Ook is hier natuurlijk een mooi zwembad te vinden en kan je lekker gaan fietsen in de omgeving of één van de omliggende stadjes bezoeken.

Landal Village l’Eau d’Heure

Heb je zin om heerlijk te ontspannen aan een meer? Dan is Landal Village l’Eau d’Heure echt iets voor jullie. Terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen in het zand, kan je zelf genieten met een boek. Of je gaat lekker samen zwemmen. En regent het? Dan kan je jezelf in het binnenzwembad ook prima vermaken tegen een aangepast tarief. Leuk voor de kinderen: in de vakantieperiode is Bollo aanwezig!

Grappig weetje

Landal GreenParks heeft op de Vakantiebeurs drie “Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2018 Awards” gewonnen. Naast de award voor Vakantieparken XL en Groene Vakanties was Bollo de grote winnaar van de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award.

Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Roelina zegt:

    Wij zijn twee jaar geleden naar Landal Village l’Eau d’Heure geweest, prachtig daar! Dichtbij en toch het idee dat het echt buitenland is. Ook lommerbergen zijn wij geweest, hoewel wat gedateerd is dit echt voor kinderen idd een enorm leuk park (net als meerdal overigens). Mooi overzicht!

  2. Iris zegt:

    Dat is leuk, ik heb een paar weken terug een vakantie geboekt naar Landal Village l’Eau d’Heure, tof om te zien dat hij hier tussen staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.