Uitstapje: Mangrove Musical in Burgers Zoo

Zin om naar de dierentuin te gaan? In Burgers Zoo in Arnhem is afgelopen week de Mangrove geopend en tot en met zondag 27 augustus speelt in het theater van dit park de bijbehorende musical. Zoë en Silos, bekend van de tv-serie die je ook via YouTube kunt bekijken, schitteren in deze Mangrove Musical van producent Van Hoorne Entertainment. Wij mochten deze blacklight show afgelopen zaterdag bekijken en zijn natuurlijk daarna ook in de nieuwe Mangrove geweest!

Voor ons bezoek keken we eerst een aantal afleveringen van de tiendelige televisieserie ‘Zoë & Silos’ via YouTube. De serie is ook ze zien bij RTL Telekids (RTL 8) waar dierenfan Zoë de stage lopende dierverzorger Silos leert kennen. Het verhaal speelt zich af in Burgers Zoo. Zo wisten mijn dochters alvast een beetje wie de hoofdrolspelers uit de nieuwe musical zijn, want het verhaal gaat op het toneel verder in Zoë & Silos – De Mangrove Musical. Spelenderwijs nemen ze je mee in hun verhaal en leer je over de Caribische zeekoe, de morphovlinder en de wenkkrab. Toegang tot de musical is bij de entreeprijs inbegrepen, deze speelt 4x per dag in het Safari Meeting Centre. De zeekoe, vlinder en krab kun je daarna in de nieuwe Mangrove bewonderen.

musical burgers zoo
Persfoto: Van Hoorne Entertainment

Hoe vonden we de musical?

Wij bezochten de eerste voorstelling van de dag, die om 12 uur. Dat was nog even haasten want we waren in desert toen ik er achter kwam dat de show al bijna zou beginnen. Heel snel doorgelopen dus en precies op tijd liepen we het theater binnen. We kozen plekken redelijk vooraan aan de zijkant. Mijn advies is om toch in het midden te gaan zitten, dan kun je het waarschijnlijk beter zien. Het filmpje vooraf, uit de televisieshow, is vanaf de zijkant niet heel goed te zien. Omdat het een blacklight show is, zijn mijn foto’s niet goed gelukt. Daarom laat ik jullie de persfoto zien.

Het was erg leuk gedaan in ieder geval met dat blacklight. Geeft een hele andere dimensie aan zo’n show. Mijn dochters hebben ervan genoten en ik vond het ook leuk, misschien een beetje erg spannend in het begin. Hij duurt ongeveer een half uur denk ik en dat is heerlijk om even je benen rust te geven van het vele lopen in de dierentuin. De stoelen zitten prima en we hadden genoeg beenruimte. Burgers Zoo heeft best veel heuveltjes en het is een grote dierentuin. Dan wil je na één of meer uur lopen wel even lekker zitten en uitpuffen. Ideaal om dit met deze leuke musical te combineren. Na afloop was er voor de kinderen een snelle meet & greet met Zoë en Silos in het Safari Restaurant.

Hoe was de Mangrove?

De nét geopende Mangrove was één van de laatste dingen die we bezochten. Je kon heel goed zien dat het allemaal nog splinternieuw was. Buiten is een vrolijk gebouwtje met hangmatten waar ook toiletten te vinden zijn. Alle toiletten die we deze dag hebben bezocht waren gelukkig schoon en fris, alleen werkte niet overal de handdrogers. De beplanting van de Mangrove moet duidelijk nog verder groeien, maar het zag er goed uit! De zeekoe was lastig te fotograferen, maar de krabben en vlinders waren zeer fotogeniek.

Vooral mijn jongste dochter hoopte heel hard dat er een vlinder op haar zou komen zitten en stak steeds haar vingertje uit zodat er eentje op zou kunnen landen. Uiteindelijk kwam er spontaan een prachtige blauwe vlinder op haar schoen zitten. Ze was in de wolken! En hij ging er niet meer af ook, het beestje zat prima. Heel voorzichtig liep ze door, waarna er nog een vlinder op haar rug ging zitten. We schakelden bij de uitgang de hulp in van een medewerker om de vlinder voorzichtig weg te halen. Dat lukte, waarna de vlinder op mijn jurk landde  😆 . Toen heb ik het beestje zelf maar op mijn vinger genomen en er was een dame zo lief om foto’s te maken. Heel bijzonder dit!

Wat vonden we van Burgers Zoo?

Voor mijn dochters was dit hun allereerste bezoek aan Burgers Zoo. Wanneer ik hier zelf voor het laatst ben geweest? Geen idee… maar het is zeker 15 jaar geleden. Het was voor ons een uur rijden, wat op zich best meevalt. Wat is het trouwens een ontzettend grote dierentuin! We hebben bijna 6 uur in de dierentuin rondgewandeld en hebben niet eens alles gezien. Een deel van de Desert en Bush, de Rimba en het Park hebben we overgeslagen. Ook de binnenspeeltuin Kids Jungle en speeltuin Avonturenland zijn we niet in geweest.

Toch hebben we ons niet verveeld! We begonnen in de Bush en Desert (overdekt dus ook ideaal als het regent) waar heel veel te ontdekken viel. De paadjes waren een beetje een doolhof, gelukkig konden we de bordjes volgen toen we ons na een uur wandelen naar de musical haastten. Na de musical hebben we de kindervoordeelmenus’s van 6 euro besteld in het Safari Restaurant. Hiervoor krijg je een flinke portie boerenfriet (mijn kinderen vonden deze patat te zoet), een kroketje (of knakworst), een leuke plastic beker als aandenken en een flesje drinken. Voor mijzelf bestelde ik alleen drinken en dat was maar goed ook, we kregen het eten niet eens op met z’n 3tjes.

De Safari met giraffen, zebra’s, neushoorns en leeuwen is met jonge kinderen natuurlijk een must. Vooraf hadden ze aangegeven dat ze in ieder geval graag de giraf en de olifant wilden zien en dat hebben we gedaan. De olifanten stonden vrij dicht bij de uitgang van het park, dus die hebben we als laatste bekeken. Heel erg mooi was de Ocean. Mijn dochters raakten hier niet uitgekeken en wilden eigenlijk niet weg bij de vissen. Vanwege de filmpjes die we ’s ochtends hadden bekeken, was het Gigantisch Apenkooien ook een mustsee op ons lijstje. Met kinderen van bijna 5 en 6 was dit helemaal top. Echt een giga speeltuin met een spannend survival parcours. Ik had hier overigens wel een flink mamastressmoment: volgens de plattegrond is hier geen toilet aanwezig! Uiteindelijk bleek deze er wel te zijn gelukkig, maar ik zag echt even in de rats toen mijn jongste aankondigde dat ze heel nodig moest. Een ander nadeel: mijn telefoon had er geen bereik. Verder was het heel fijn dat langs deze speeltuin heel veel tafeltjes en stoelen staan, zodat je er als ouder rustig neer kunt ploffen en je kinderen redelijk in de gaten kunt houden.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets hier. Als je de kaartjes via internet bestelt, krijg je een euro korting op de verkoopprijs en betaal je 21 euro per volwassene en 18 euro voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Kinderen onder de 4 zijn gratis.

Meer lezen over dierentuinen?

Wanneer ben jij voor het laatst in Burgers Zoo geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Roelina zegt:

    Ik kom best vaak in Burgers Zoo, vind juist de grootte van de dierentuin een minpuntje. Ben na het lezen van je blog wel enorm nieuwsgierig naar de mangrove en de musical. Toch maar eens heen dan.

  2. Ik ben er nog nooit geweest. Het zier er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.