61 Knutseltips voor luie moeders

In onze mamablogger appgroep werd de vraag gesteld of onze kinderen vaak knutselen en of wij daar voorbereidingen voor treffen. Als je al die geweldige ideeën op Pinterest ziet, voel je je soms bijna verplicht om ook zoiets te doen. Nou lieve mama’s, laat je niet gek maken, mijn dochters knutselen bijna elke dag maar ik ben daarin een hele luie mama! De werkjes waarvoor voorbereidingen getroffen moeten worden, die doen ze bij oma of op school. En toen ze jonger waren werd er bij de gastouder en op het kinderdagverblijf ook veel geknutseld. Hoe gaat dat dan bij ons thuis?

knutseltips voor luie moeders

Laat ik voorop stellen dat ik het heerlijk vind om mijn kinderen uit te dagen. Ik vind het belangrijk dat ze zich creatief kunnen uiten. Vroeger knutselde ik zelf ook heel graag en ik heb jarenlang als fanatiek scrapbooker een knutselspullenverzameling aangelegd waar je u tegen zegt. Goed voorbeeld doet volgen, dus jullie snappen dat ik een hele creatieve mama heb waar ik allerlei creatieve hobby’s van het afgekeken. Waar zij echter gezellig meedoet, kies ik er meestal voor om erbij te zitten aan tafel en ondertussen aan mijn blog te werken of om de keuken op te ruimen. Ik ben van het faciliteren, af en toe een ideetje opperen, zorgen dat ze over de juiste spullen beschikken en de bende enigszins in toom houden.

Ben jij ook een luie mama? Doe je liever andere dingen dan mee knutselen? Weet je niet goed wat je de kinderen aan kunt bieden? Mijn luie mama tactiek pas ik al van jongs af aan toe. Zo rond een jaar of 2 zette ik ze (met knutselschort voor) aan een tafeltje met creatieve materialen. Wat vooral belangrijk is: afwisseling! Dan blijft het leuk en zijn ze dus langer zoet. Nu mijn dochters 4 en 6 jaar zijn, kan ik er nog luier in zijn. Ik hoef soms alleen maar te zeggen wat ze wel of niet mogen pakken en een knutselkleed neerleggen. Heerlijk!

Wat kun je aanbieden aan creatieve materialen en activiteiten?

Veel van hetzelfde is niet leuk. Ik heb dus een shitload aan spul in huis. Afhankelijk van wat ze vragen of wat ik wil aanbieden, zet ik een mix van de volgende items op tafel waarmee de kinderen zelf creatief aan de slag gaan.

 1. Plakkaatverf of vingerverf. Dit is niet helemaal voor de echt luie mama, zeker als ze klein zijn moet je hierbij blijven mét toetendoekjes in de aanslag. Als ze groter worden is het makkelijker: papier, eierdoos met in elk vakje een spuit verf, goedkope kwastjes, een oude mok met water en keukenrol om de kwasten schoon te maken. Kost je als mama wel wat tijd qua voorbereiding en opruimen dus dit doen ze bij ons niet zo vaak. Met feestdagen kun je ook lege glazen potjes aanbieden om te beschilderen. Waxinelichtje erin en klaar. Hier nog tips over veilige vingerverf.
 2. Toverboekjes, HEMA heeft deze onder andere. Zeer geschikt voor hele jonge kinderen! Alleen een waterdicht schort (te koop bij Action, Hema of Lobbes), kwastje, keukenrol en een bakje water nodig. Terwijl je kind de natte kwast over de kleurplaat verft, verschijnt er een kleur. Heel mooi resultaat, koelkastwaardig.
 3. Stickers. Toen mijn dochters heel jong waren, was dit nog moeilijk, maar vanaf 3 jaar kunnen ze zeker de stickers zelf lospeuteren en opplakken. Alleen papier bij nodig of lege kartonnen doosjes of wc-rollen.
 4. Stickerboeken zijn ook een succes. Ik heb een review van een stickerboek met vormen, maar er zijn ook stickerboeken verkrijgbaar met taferelen die je met de stickers (vaak elders in het boek) compleet maakt.
 5. Kleurpotloden, pennen, stiften, wasco. En leg ook papier neer. 😉
 6. Waterverf. Geeft veel minder troep dan plakkaatverf, snel neergezet en snel opgeruimd.
 7. Prittstiften. Leuk voor beginnende knutselaars, zeker in combinatie met een speelgoedboek: scheur (of knip) plaatjes of vormpjes uit en plak die op.
 8. Gompapier. Hieruit knip of scheur je vormpjes, even likken aan de achterkant en opplakken maar!
 9. Lijm al dan niet met een kwastje. Je hebt ook lijm in knijpflesjes of lijmtubes.
 10. Schaar, vormschaar. Voor hele jonge kindjes zijn er ook scharen die alleen in papier kunnen knippen (en dus niet in andere dingen).
 11. Ponsjes om vormpjes uit gekleurd papier te stansen. Kost wel kracht dus niet voor hele jonge kinderen. Die kun je ook een perforator geven om confetti te maken van reclamefolders. Eventueel plak je dit daarna ergens op.
 12. Vouwblaadjes met origamipatronen. Als de instructie er op staat hoef je zelf weinig voor te doen.
 13. Looms. Ik snap daar zelf helemaal niets van, ook niet na het kijken van youtubefilmpjes die mijn dochter zo leuk vindt. Maar: dit leren kinderen van elkaar op de BSO dus je hoeft het als moeder ook niet te snappen.
 14. Beados, ook bekend onder merken als spray beads (Action) en Aquabeads. Ze leggen deze bolletjes op een patroontje, sprayen er water over en laten het drogen. Beados werken een stuk makkelijker dan strijkkralen omdat je hier als moeder niet bij hoeft te helpen. Voor jongens zijn er de Qixels.
 15. Strijkkralen. Als je wel puf hebt om na afloop het strijkijzer erbij te pakken. Voor jonge kinderen heb je ook maxi strijkkralen. Net als Beados is dit goed voor de fijne motoriek. Wil je het een stapje moeilijker maken, dan ga je voor strijkkralen patronen op basis van je eigen foto’s.
 16. Scratchvellen. Haal je bijvoorbeeld bij de Action. Ze zijn helemaal zwart en als je er met een pennetje overheen krast, verschijnen er regenboogkleuren.
 17. Oefenboekjes. Dit soort boekjes zijn er voor alle leeftijden, vanaf een jaar of 2 tot einde basisschool hoewel je dan meer overgaat op puzzelboekjes met creatieve opdrachten tussendoor. Heel goed voor de schrijfmotoriek en jonge kinderen vinden de opdrachtjes ook erg leuk om te doen. Nadeel is wel dat je vaak als mama uitleg moet geven over het opdrachtje en dus steeds geroepen wordt als er iets klaar is.
 18. Kleurboeken zijn een basisbehoefte voor je knutselkast. Als ze uitgekeken zijn op kinderkleurplaten, heb je ook bij Zeeman en Action hele leuke kleurboeken voor volwassenen. Mijn dochters pikken die van mij ook regelmatig. Of koop een grote turbo kleurplaat, of kleurplaat op rol. Ook leuk.
 19. Sjablonen. Er zijn allerlei soorten sjablonen. Zo zitten er bij Blo-pens vaak vormpjes om erbij te gebruiken (zelf vind ik Blo-pens waardeloos, zowel van merken als budgetwinkels doet de helft het niet en je moet constant opletten waar er heen geblazen wordt zodat niet alles onder zit.) Vroeger hadden wij sjablonen van Tupperware om vormpjes mee te tekenen, en van David de Kabouter bijvoorbeeld. Dit soort tekensjablonen liggen gewoon in de speelgoedwinkel en soms zitten ze erbij in een knutselset. Met sjablonen kun je nog meer dan alleen het vormpje tekenen of verven. Met wasco zoals de Crayon Rocks kun je er bijvoorbeeld overheen wrijven als het sjabloon onder je tekenvel ligt voor weer een ander effect.
 20. Beeldjes of vogelhuisjes verven. Erg leuk, maar sommige knutselsets blijven bij ons wat langer liggen omdat je eerst zelf de beeldjes moet maken met gips. Voor mij als luie mama is dat niet zo geschikt (dus dat moet papa doen), ik haal wel geregeld kant en klare schildersetjes bij budgetwinkels. Daar zit alles al in, ook handig op vakantie: vuilniszak aan als knutselschort, vuilniszak op tafel en verven maar!
 21. Boekjes maken. Dit kan op allerlei manieren. Je kunt een plakboek kopen met witte vellen, een schrift aanbieden of multomap met losse bladeren, maar mijn dochters maken hun boekjes meestal zelf. Ze pakken wat leuke velletjes papier bij elkaar, vaak vouwblaadjes of blaadjes die ze uit een notitieboekje hebben gescheurd. Het mooiste zou zijn met de perforator gaatjes maken en een draadje erdoor, maar mijn dochters pakken het liefst de nietmachine (met gekleurde nietjes) of plakband. Als er geen plakband voorhanden is, gebruiken ze stickers of washi tape. Mocht je er zelf één willen maken, ik gebruikte voor deze DIY een kartonnen kinderboek.
 22. Cut-it-out. Nieuw knutselspeelgoed voor grotere kinderen (vanaf 6 jaar, er volgt nog een review). Dit zijn snijmesjes voor beginners. Waar ik met scrappen heel veel gebruik maak van scherpe snijmesjes, stanleymessen en snij apparaten (die laatste mogen de dochters onder begeleiding wel gebruiken), kun je die nog niet aan een kind van 6 geven. Mijn dochter zet nu haar eerste stapjes in het snijden van papier op basis van het volgen van lijntjes (dus niet langs een ijzeren snijlineaal) met de Cut-it-out, waarna ze de uitgesneden vormpjes op elkaar plakt.
 23. Gel-a-peel en andere 3D-lijmen. Van gel-a-peel kun je armbandjes en andere sieraden maken, als luie moeder moet je je wel realiseren dat je zult moeten helpen met het schoonmaakwerk na gebruik óók bij grotere kinderen. Je kunt ook 3d lijmen in een knijpflesje kopen, dat werkt wat makkelijker. Ik had bij de Soxs latex gekregen om er een anti-sliplaag op te maken en nu gebruiken mijn dochters deze flesjes bij het knutselen. Ze kunnen er vormen mee maken op hun knutselwerk of er dingen mee vast plakken.
 24. Glitterlijm of stickles. Glitters zijn altijd goed bij kleine meisjes, dus glitterlijm is dé musthave bij ons thuis. Net als bij bovengenoemde 3d lijmen. Ze kunnen er van alles mee op papier en op karton en naast glitteren lijmt het ook dingen aan elkaar vast. Heel handig.
 25. Pompoms. Je kunt dit op 3 manieren interpreteren, zo heb je de PomPomWows die je met een glue dot vast zet op je kunstwerken, maar ook de ronde bolletjes die je bijvoorbeeld bij Hema kunt kopen worden pompoms genoemd. Net als wat je zelf vroeger deed met een kartonnetje: wol eromheen wikkelen, open knippen, touwtje erom en oogjes erop. Ook dit heet een pompom.
 26. Scoubidoo. Het is een hype geweest, scoubidoo touwtjes. Ik weet zelf niet zo goed wat de lol er van is, maar je kunt je kinderen hiermee bijvoorbeeld wel leren vlechten omdat het wat stugger is dan draad of Barbiehaar.
 27. Veertjes. Bij Hema kun je zakjes vol met gekleurde veertjes kopen. Voor op een plakwerkje, een indianentooi, een doos… wat je maar verzint.
 28. Glitterpailletten. Kinderen zijn net eksters, als het glimt willen ze er heel graag mee plakken. Houdt jij niet van lijm? Dubbelzijdig tape of 3d tape of stickertjes werken ook prima om deze glimmertjes mee op te plakken.
 29. Stempels. Je hebt natuurlijk kinderstempelsets met houten stempels die je op een inktkussen drukt, maar er is meer mogelijk. Je kunt ook met verf stempelen via bijvoorbeeld wc-rollen die je als stempel gebruikt. Zelf heb ik ook een hele voorraad verfstempels in mijn scrapbookvoorraad, van alfabet tot Halloween. Daarnaast heb ik ook luxe clear stamp stempelsets die ik voor het scrappen gebruikte met mijn eigen mooie inktkussentjes in allerlei kleuren. Je plakt deze op een doorzichtig stempelblok om ze te gebruiken. Deze moet je wel na elk gebruik schoonmaken met billendoekjes!
 30. Washi tape en plakband. Te gebruiken om allerlei knutselmaterialen vast te zetten, maar ook om er decoratieve patroontjes mee te plakken.
 31. Stokjes, zowel cocktailprikkers als ijsstokjes. Je kunt hiermee de hoogte in als je met doosjes knutselt of je maakt er armpjes van op een plat werkje. Zet het gewoon neer en kijk wat je kinderen ermee doen in combinatie met lijm en andere materialen. Ik heb ze bijvoorbeeld gebruikt bij deze Fairy Garden.
 32. Wiebeloogjes, te koop bij Action en Hema. Zo wordt elke lege doos een poppetje. Ook te gebruiken op platte vellen papierr uiteraard of op pompoms.
 33. Plak edelstenen. Geeft alles al snel een prinsessenlook. Je kunt ook knutselsets kopen waarin al kant en klare kroontjes of armbandjes zitten in combinatie met plak edelstenen. Lekker makkelijk, je kinderen hoeven alleen naar het voorbeeld te kijken en dat na te maken.
 34. Kerstkaartknutselsets. Ooit had ik plannen om zelf kerstkaarten te maken. Nooit van gekomen natuurlijk. Het was ook een jaar of 10 voor de komst van mijn eerste kind, maar de benodigdheden had ik al die tijd bewaard. Wie zegt dat kinderen hier de rest van het jaar niets mee kunnen? Ik niet, dus af en toe zetten we ook die zooi gewoon op tafel erbij.
 35. Losse glitters in een potje, hoewel je luie mama hier meestal niet voor kiest omdat je moet blijven opletten. Zowel of ze het niet in hun ogen smeren als dat het over de tafel of vloer gaat.
 36. Crêpepapier en vloeipapier. Scheur of knip deze tot kleine vlakjes en rol er balletjes van die je ergens op kunt plakken. Bijvoorbeeld op een wc-rol om hyacintjes te maken. Je hebt ook kant en klare knutselsets met vloeipapier. Hier trek je steeds een deel van het stickerpatroon los, dat je vervolgens beplakt met propjes papier. Elk ander deel van de sticker krijgt een andere kleur en zo ontstaat een figuur. Wij kregen dit soort knutselsets bij het kindermenu van Kwalitaria.
 37. Confetti. Geen zin om propjes te maken? Rond carnaval kocht ik bij Zeeman een zak vol gekleurde confettisnippers die de kinderen met liefde op hun werkjes plakken.
 38. Patroonpapier. Ik heb een overload aan patroonpapier op scrapbookformaat in een oude gepimpte platenkoffer zitten, vinden mijn dochters geweldig. Maar ook voor hen heb ik bij budgetwinkels voor een prikkie allerlei soorten patroonpapier op A5 formaat gevonden. Je kunt ook behangwinkels afgaan voor oude behangboeken om mee te knutselen. Wij gebruikten het bijvoorbeeld voor de Schoenmaatjes doos.
 39. Knopen. Ik heb een pot vol mooie knopen gespaard in mijn scrapperiode. Mijn jongste dochter vond het altijd erg leuk om daarin te rommelen en knoopjes te sorteren. Maar je kunt ze ook met lijm of glue dots op een knutselwerkje plakken.
 40. Knutselboeken. Willen je kinderen graag een voorbeeld? Gooi een zwik knutselboeken neer. Ook als ze niet kunnen lezen, raken ze door de plaatjes geïnspireerd. Soms vragen ze dan om extra materialen zoals watjes of… Op mijn blog vind je reviews van het Winterknutselboek, het IJsprinsessenboek.
 41. Rub-ons oftewel afwrijfplaatjes.
 42. Vilt. Je kunt dit knippen en plakken, maar mijn dochters zitten bij oma ook achter de Sew Cool. Dit is een speciale kindernaaimachine voor vilt.
 43. Vlechtstroken (of filigraan als je dat nog hebt liggen van vroeger). Je kunt ze in elkaar weven, opplakken of er schakelkettingen van maken.
 44. Stukjes stof met leuke patroontjes. Bij Action verkopen ze voor weinig ook kant en klare setjes om bijvoorbeeld Barbie-kleertjes van te maken.
 45. Fashion4U mode ontwerpen. Dit is net nieuw op de markt voor kinderen vanaf een jaar of 7 om zelf topjes te ontwerpen. Wij testen dit momenteel uit, dus een review volgt. Hiermee maken ze zonder hulp of met een klein beetje uitleg hun eigen kledingstukken en ze zijn er wel even zoet mee.
 46. Foam. Je kunt het knippen en plakken en het is lekker zacht. Voor de echt luie moms zijn er bij Zeeman voor een klein prijsje grote zakken vol foamstickers te koop, ook in de letters van het alfabet.
 47. Kartonnen cijfers en letters. Of andere vormen natuurlijk, die je kind ook zelf kan tekenen en dan uitknippen. Die kun je op allerlei manieren decoreren met tekengerei of plakkers. Wij maakten op het kinderpartijtje van mijn dochter zeemeerminnenstaarten van karton: tekenen, uitknippen, met een touwtje aan een grote mensen sok (van de Zeeman) vastmaken en dan versieren. Twee kindervoetjes erin en klaar!
 48. Prikpen werkjes. Vormpjes uitprikken (bij jonge kinderen wel erbij blijven uiteraard) en inkleuren.
 49. Funmais of speelmais. Je kunt hier 3d vormen van maken maar er zijn ook sets waarbij de kinderen met plastic mesjes de mais in de juiste vorm snijden en deze dan opplakken. Wij probeerden bijvoorbeeld deze set van SES.
 50. Klei of foamklei (of brooddeeg als je geen luie mama bent). Gewone klei kennen jullie waarschijnlijk wel, je hebt klei waar je zelf vormen mee maakt, er zijn speelsets die de fantasie stimuleren, kleisets in combinatie met kartonnen onderdelen of insteeklichaamsdelen als armpjes en oogjes, maar je hebt ook foamklei waarmee je karton of beeldjes kunt decoreren.
 51. Foil art. Lees hier onze review van een foil art knutselkit, mijn dochters vonden het erg leuk. Je hebt sjablonen met stickerpapier dat je er deel voor deel afpeutert. Hierop leg je een folie, je trekt dit los en klaar is je prachtig ingevulde patroontje. Weer eens iets anders en daarom interessant. Plus: glitter en glans!
 52. Aankleedpopjes maken. Wij reviewden een leuke knutselset waarbij de kinderen zelf jurkjes inkleuren en dan uitknippen.
 53. Knutselen met eten: kinderreceptjes. Koekjes bakken is best creatief, maar misschien niet zo geschikt voor de luie moeder. Dit leuke Kinderkokkie recept van een pauw was wel heel snel klaar.
 54. Spirograph. Je hebt die met pennen waarmee je met de cirkels mooie patronen maakt (zoals deze), maar ze zijn er ook voor stoepkrijt.
 55. Raamstiften. Laat je kinderen eens niet op papier tekenen, maar op de ramen. Kliederen naar hartelust. Een dagje laten zitten en dan haal je het zo weer weg. Voor luie mama’s een goede motivatie om de ramen weer eens te zemen.
 56. Pixels. Leuke kleine vierkantjes waarmee je a la Minecraft leuke patroontjes maakt. Alle pixels hebben dezelfde afmeting, verder lijkt het op ministeck. Hier kun je de Pixels zien.
 57. Armbandjes weven. Vroeger deed ik dit heel vaak op school of aan de keukentafel, tegenwoordig heb je er ook speciale knutselsets voor zoals de Bracelet Factory.
 58. Tassen, T-shirts of andere stoffen items pimpen. Juist omdat het geen papier is, raken ze enthousiast als je dit neerlegt. Een kwestie van de juiste materialen en ze gaan ermee aan de gang, ontdekte ik hier.
 59. Overtrekken. Als je een light box hebt of overtrekpapier (tegen het raam kan ook werken) dan is het overtrekken van kleurplaten een leuke afwisseling om het tekenen onder de knie te krijgen. Succesmomentje als je kind ineens iets heel moois heeft gemaakt! Overigens kun je hier ook knutselsets voor kopen, zo hebben wij een Xoomy.
 60. Pijpenragers. Deze gekleurde ijzerdraadjes met borstel kun je in alle vormen buigen die je maar wilt. Je prikt ze in schuimblokken, buigt ze om elkaar heen, gebruikt ze op plat papier… Je kinderen verzinnen wel wat.
 61. Kralen. Kralen rijgen is een leuke motorische vaardigheid, maak bijvoorbeeld een repeterend patroon na. Maar je kunt kralen ook gebruiken met klei of (hele kleine) kraaltjes ergens op lijmen.

Kinderen zien vaak in alles knutselmateriaal. Mijn tip voor luie mama’s is om een aantal ingrediënten van bovenstaande lijst op een knutselkleed aan te bieden en te kijken wat je kinderen ermee doen. Wissel bovenstaande materialencombo’s steeds af.

Zo ziet dat er uit op een kinderpartijtje:

knutsel partijtje zeemeerminstaart
Zeemeermin staarten maken, ieder meisje maakte er iets anders van.

Ben je geen luie mama? Dan kun je zelf zoutdeeg maken en daarna verven met de kinderen. Mijn oudste had afgelopen week op scouting bijvoorbeeld een paasmandje gemaakt met eieren van brooddeeg. En een leuke creatieve activiteit voor jezelf is gelukspoppetjes maken!

Zo zag onze knutselweek er uit

 • Maandag: kaarten maken met glitterlijm
 • Dinsdag: cut it out snijwerkjes en daarna opplakken
 • Woensdag: eieren verven met waterverf voor het paasontbijt
 • Donderdag: waterverf in combinatie met tekenspullen en 3d lijm
 • Vrijdag: spray beads van de Action in paasthema
 • Zaterdag: Fashion4u

Hopelijk heb ik jullie op ideeën gebracht met deze makkelijke knutseltips? Weinig werk voor mama, veel plezier voor de kids. Moeten je kinderen wel van creatieve activiteiten houden natuurlijk…

Hoe vaak wordt er bij jullie thuis geknutseld? Doe je dan mee of ben je ook een luie mama?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Ben ook niet echt een knutsel-moeder, maar met deze tips kan ik wel uit de voeten

 2. laura zegt:

  Vroeger deed ik ook vaak vingerverven, ik kan me voorstellen dat kinderen daar enorm veel plezier uit halen want het is gewoon lekker kliederen en je mag je handen eindelijk vies maken van mama, dat is altijd leuk

 3. Ik ben helemaal geen knutselaar, maar vond het wel belangrijk om het te doen met mijn kinderen. Want dat doen Leuke Moeders vond ik. Vlechten met stroken was bij ons erg populair.

 4. marjonS zegt:

  Genoeg ideetjes en spulletjes dus.
  Ik kan mijn lijstje idd nog even aanvullen, want ik zie er nog veel tussen staan dat we ook hebben.
  Heerlijk al die knutselspulletjes 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja je hebt soms meer dan je denkt!

 5. Wat een leuk en inspiratievol artikel! Lekker veel tips. Doet me denken aan mijn eigen kindertijd. Ik knutselde heel veel, zoals je zelf ook beschrijft: goed voorbeeld doet volgen. Mijn moeder was enorm creatief.

  Ik denk niet dat je jezelf lui mag noemen, als ik het zo lees steek je er toch wel een hoop tijd in!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel lief van je, maar ik knutsel niet zelf mee he 😉 Daarentegen alles neerzetten en opruimen komt inderdaad wel op mij neer, haha

 6. Wat een leuke tips, vooral op een regenachtige of koude dag is dit echt een aanrader. Of gewoon wanneer je daar zin in hebt 😀

 7. Hier is een overvloed aan aanbod van materialen.
  Ze kunnen al heel wat zelf en ik laat hun creativiteit ook gaan.
  Samen doen we het ook, vooral in het weekend of in de vakantie.
  Maar omdat het mijn job ook een beetje is, probeer ik het niet te vaak te doen!
  Vooral als ze het zelf willen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja kan me voorstellen dat jij nog veeeeeel meer leuke knutselspullen hebt. Hier ook vaak als ze zelf willen, maar ik zeg ook weleens nee als het even niet uitkomt al die zooi op tafel.

 8. Verena zegt:

  Wat een hoop tips! Dit ga ik zeker onthouden voor als mijn kleine neefje een dag langs komt.

 9. sabine zegt:

  Handige tips voor luie moeders. Af en toe mag je best eens lui zijn toch? Als de kids plezier hebben in het knutselen is dat toch het allerbelangrijkste?

 10. laura zegt:

  Wat een leuke tips!

 11. Marlies zegt:

  Haha, ook voor luie niet-mama’s zijn dit geweldig leuke ideeën. Ik ben niet echt een knutselaar, maar af en toe kriebelt het om eens iets zelf te maken 🙂
  Ik ga deze tips doorgeven aan mijn collega, die knutselt ook keiveel met haar kindjes 🙂

 12. Amy zegt:

  Wat een leuke knutseltips! Zelf heb ik hier ook enorm veel crêpepapier liggen voor als de kindjes van vriendinnen op bezoek komen. Daar ga ik ook graag creatief mee aan de slag.

 13. cassandra zegt:

  Ik ben ook mee va het faciliteren hoor hhaa. Leuk zo die tips!

 14. superleuke artikel!!!! mijn kinderen zijn weer grote fan van schilderen, dus meot ik mijn fantasie vaak gebruiken !! hahaha

 15. maddy zegt:

  Ik vind het een geweldig lijstje! Zitten super leuke tips tussen waar ik niet aan gedacht zou hebben!

 16. Lucia zegt:

  Jaa leuke tips! En ziet er heel gezellig uit dat feestje! Als je als meisje je eigen zeemeerminnenstaart mag maken is dat natuurlijk helemaal geweldig! 😀

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, en wat een leuke webshop heb je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.