Een precisie werkje: freubelen met Beados

Heb je een kind dat graag in opperste concentratie precisie werkjes doet? Het alternatief voor strijkkralen is dan een mooie cadeautip: de Beados! Ik kende dit knutselmerk nog niet tot we een set kregen toegestuurd van fabrikant BOTI (Big on toy Innovation). Wij ontvingen de Beados Gems, die glinsteren in een zonnevlinder-pakket. Er zijn ook sets van met sieraden, tashangers etc. maar met het zonnevlinder-pakket kun je een mobile maken voor je slaapkamerraam. Als de zon er op schijnt, ontstaat een magisch effect! Hoe werkt het freubelen met de Beados?

DSC_0036

Voor ons was dit concept helemaal nieuw, dus een echte ontdekkingstocht. Nu houdt onze oudste erg van ‘nieuw’ en ‘freubelen’, dus ze wilde het wel proberen. De Beados zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar, maar let er dan wel op dat je geen kind hebt dat nog graag kraaltjes in de neus stopt want de Beados zijn erg klein. Net zo groot als strijkkralen. Doet je kind dat graag? Dan heeft het waarschijnlijk ook het geduld en de precisie om met de Beados aan de slag te gaan. Nu we het geprobeerd hebben, ik heb zelf ook een voorbeeldje gevuld, denk ik dat het echt leuk en geschikt is vanaf een jaar of 6. Mijn dochter vond het overigens erg leuk hoor!

DSC_0040

Wat zat er in de doos?

Op deze foto hebben we de doos net geopend. Er zitten zo’n 600 kraaltjes in, 1 opbergdoosje, 1 zonnevangerhanger, 5 touwtjes, 9 ophanghaakjes voor de zonnevanger, 6 ontwerpsjablonen, 2 werkbladen, 1 verstuiver, 1 pincetpen en (gelukkig) 1 handleiding.

Vang het zonlicht met deze schitterende vlinderzonnevanger met deze kraaltjes die je samentovert! Gewoon maken, besproeien en laten zien! WAUW! Je hebt een schittersprankelende Zonnevanger gemaakt van Beados Gems!

Nu moest mama even lezen hoe het werkt. Je stopt een kaartje met voorbeeld sjabloon in één van de houders en moet daar dan de kraaltjes in de juiste kleur op leggen. Er zit een speciaal soort pincet / grijpertje bij om dit te kunnen doen. Zowel mijn dochter als ik zelf kon hier niet makkelijk mee werken. Wij zijn dus na even pielen over gestapt op met de handen er op leggen. Zorg dat je handen droog zijn!

DSC_0043

Het is echt een precisiewerkje want je moet ervoor zorgen dat de kralen niet van hun plek rollen en het patroon door de war raakt. Vooral bij de laatste kraaltjes had mijn dochter van 4 hier wat hulp bij nodig.Ook ikzelf moest echt even goed mijn best doen om alles netjes op z’n plek te krijgen en houden. De 3-jarige wilde het ook dolgraag proberen, maar dat vond ik geen goed idee. Ze mocht wel even helpen toen de eerste vlinders klaar waren.

DSC_0041
Met de hand werkt toch handiger dan met het tangetje.
Zodra alle kraaltjes op de plek liggen, vul je het ienieminie spuitbusje met water en spuit je ongeveer 8 keer over je werk. Als alle kraaltjes goed nat worden, kleven ze aan elkaar. Dan moeten de Beados minimaal een half uur drogen. Je kunt dus steeds 2 vlinders tegelijk maken, omdat er 2 houders zijn. Met één vlinder is je kind best wel even zoet! Wij deden 2 knutselsessies over 1 vlinder omdat halverwege het geduld op was.

Met de hand gaat het toch handiger dan met het tangetje.
Met de hand gaat het toch handiger dan met het tangetje.
Daarna konden we spuiten zodat de kraaltjes aan elkaar plakken. Daar mocht de peuter bij helpen en dat is een serieuze taak zoals je ziet 🙂 En ja, ze heeft zelf haar kapsel gestyled, hihi.

Met het pompje spuit je de Beados figuren nat, zodat ze aan elkaar kleven.
Met het pompje spuit je de Beados figuren nat, zodat ze aan elkaar kleven.

Nu 30 minuten wachten tot hij goed droog is.
Nu 30 minuten wachten tot hij goed droog is.
De vlinders zien er wel magisch mooi uit met die glinsterende kraaltjes! Ik moet eerlijk bekennen dat wij in alle hectiek nog niet alle vlinders af hebben en de mobile dus nog niet hangt. Wel vind ik het een leuk vernieuwend knutselconcept. Weer even iets anders dan we gewend zijn. Zeker voor iets oudere meisjes dan de mijne is het heerlijk om hier mee te freubelen op regenachtige dagen. Daarom ook deze blog al online ook al zijn wij zelf nog niet uitgespeeld: het is een leuke Sinterklaastip voor creatieve meisjes met weinig wensen op hun verlanglijst! Je shopt de Beados bijvoorbeeld hier bij Bol.com.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.