Aan de slag met de Sewcool kindernaaimachine

Oma is zeer creatief en heel handig met de naaimachine. Toen wij klein waren maakte ze onze kleding, ze heeft jarenlang trouwjaponnen gemaakt bij een bruidsmodezaak en ze publiceert regelmatig mooie projecten in het magazine Stitch @ Home. Het leek haar leuk deze passie over te brengen op de kleinkinderen. Ze oriënteerde zich al op kindernaaimachines bij haar vertrouwde merken, toen wij haar verrasten met de nieuwe gadget SewCool!

sewcool naaimachine
Eerste naailes van oma met de Sew Cool.

Creatief met naald en draad blijkt namelijk een najaarstrend onder jonge meiden anno 2015. Oma is dus hartstikke hip met haar handwerkskills! Speelgoedmerk Spin Master heeft naast de Sewcool lijn ook Knitscool voor de breiliefhebbers op de markt gebracht. Wij mochten op mijn verzoek de Sewcool uitproberen en dat vonden oma en de meisjes erg leuk. “Het is geen echte naaimachine, het is een punchmachine,” aldus oma tijdens het uitpakken van de set.

Dat klopt, deze machine met afgeschermde naalden werkt zonder draad. Hij is bestemd voor kinderen van 6 tot 9 jaar, om onder begeleiding van een volwassene de eerste stappen op het gebied van zelfmaakmode te zetten. Ons testpanel van 3 en 4 was aan de jonge kant, daar waren we ons van bewust maar ik vond dat oma een meer dan deskundige mening kon geven over dit speelgoed.

sewcool naaimachine
We ontvingen twee grote dozen met naaiprojecten.

Sewcool richt zich als gezegd op meisjes van ongeveer 6 tot 9 die graag modeontwerpster willen zijn. Je kunt hier door het gebruiksgemak ook al veel jonger mee aan de slag dan met een echte naaimachine. Zo heb ik zelf een naaimachine op zolder staan die ik eigenlijk niet gebruik, omdat ik het zo ingewikkeld vind om de draad en het spoeltje te wisselen. Als mama die er geen verstand van heeft, kun je met de Sewcool toch uit de voeten om je dochter met haar naaipassie te helpen. Mijn dochters vonden dit reuze interessant!

De SewCool mag alleen onder begeleiding van een volwassene gebruikt worden
De SewCool mag alleen onder begeleiding van een volwassene gebruikt worden

Hoe werkt de Sewcool?

Eerst stop je er vier AA batterijen in. Zorg dus dat je deze in huis hebt, want ze zitten niet bij de machine. En leg een klein schroevendraaiertje klaar om ze er in te kunnen doen. Om het naaien goed onder de knie te krijgen, worden er bij de naaimachine drie nieuwe patronen, acht vellen stof, vulling, knopen en accessoires geleverd. De eerste twee waarmee je aan de slag kunt zijn het ijsje en het uiltje. Hierop staat precies aangegeven hoe je moet ‘naaien’ en waar je moet stoppen om het knuffeltje te vullen.

Waar je bij een gewone naaimachine gewend bent om er lekker de vaart in te zetten, moet je dat bij deze punchmachine niet doen! Hoe langzamer je de stof er doorheen haalt, hoe meer de machine kan punchen en hoe beter de stof dus aan elkaar hecht.

sewcool naaimachine
Een van de startersprojecten is dit lieve uiltje.
sewcool naaimachine
De machine puncht gaatjes in het vilt waardoor de stoffen in elkaar verweven.

De meisjes vonden het erg leuk om samen met oma te mogen naaien. Oma gaf wel aan dat de meiden er eigenlijk nog veel te jong voor zijn. Ze moest de dames heel goed begeleiden. Ook omdat ze errug enthousiast waren en snel wilden naaien, waar je het met de Sewcool beter rustig aan kunt doen.

De oudste die erg veel gevoel heeft met de fijne motoriek (knippen, tekenen en verven) is wel het type dat hier over een jaartje mee uit de voeten zou kunnen. Altijd bedenkt ze knutselprojecten, tot in de kleinste verrassende details. Het naaien en vullen en later versieren van het knuffeltje en tasje dat ze maakte, werd serieus en met interesse opgepakt. De jongste vond het vooral geweldig dat er een lampje brandde in de machine, dat ze iets samen met oma deed en dat ze het naaiwerkje kon knuffelen toen het af was 🙂

sewcool naaimachine

Omdat het een punchmachine is, kun je er alleen vilt mee aan elkaar maken. Er zijn aanvullende kant-en-klare naaiprojecten te koop van Sewcool, maar als je dochter het leuk vindt om zelf patronen te maken en vanuit eigen creativiteit te werken ga je voor het budget alternatief. Vilt van de Action of een andere budgetketen. Voor een klein bedrag heb je dan een flinke stapel. Oma had nog wat vilt liggen van de Action, dat we met de Sewcool aan elkaar hebben gemaakt. Werkt prima!

Lees ook: Met Sodastream zelf je frisdrank maken

Knuffeltje vullen.

Project ‘Quilt Kit’

Behalve de doos met de Sewcool machine, ontvingen wij ook het project ‘Quilt Kit’ een grote lappendeken. In dit naaipakket zitten twaalf voorgesneden lappen stof, vier randen, zes knopen en de voering waardoor de lappendeken in totaal een oppervlakte krijgt van 90cm x 70cm. Lekker om mee op de bank te kruipen in de winter of om de poppen en knuffels toe te dekken.

Je zet met de Sewcool snel en veilig patronen in elkaar zonder dat hier scherpe naalden hoeven te worden gebruikt, maar je moet niet de kwaliteit van een naaimachine met draad verwachten. Oma, als echte coupeuse, was niet onder de indruk. Het blijft speelgoed én er komt geen draad aan te pas. Daar is de prijs dan ook naar: € 39,99 voor de machine. Voor echt beginnende naaisters met ouders die net zoals Poldermama geen verstand hebben van naaimachines, vind ik het een uitkomst. Helemaal met alle kant-en-klare projectjes en het leren werken met patronen.

Lees ook: In het Rijksmuseum van Oudheden op zoek naar Toetanchamon

sewcool naaimachine

Naast de deken zijn er nog enkele andere fashion-aanvulpakketten te koop: een sweet summer set met onder andere een handtas, hoofdband en zonnebrillenhoes en een trendy stationary set waar een boekcase, boekenlegger en etui bij horen. Allen zijn simpel in elkaar te zetten of te pimpen met de Sewcool naaimachine. Ik zou zelf eerst de machine cadeau geven met extra Action vilt en dan kijken hoe leuk ze dit vinden. Bij veel enthousiasme kun je dan de navulsets aanschaffen (bijvoorbeeld de Sewcool voor Sinterklaas en een aanvulling met Kerst).

Lees ook: Knutselen met foil art

sewcool naaimachine
De inhoud van het pakket met het dekentje, exclusief de Sew Cool.

De producten zijn verkrijgbaar bij alle bekende speelgoedwinkels.
Prijzen van de extra uitbreidingssets (Tip: bij Amazon vind je veel uitbreidingen!):
Lappendeken “Quilt Kit” – € 24,99
Fashion re-fill pakket – € 4,99
Plush Character re-fill: € 7,99
Large Fabric Kitt re-fill: € 12,99

sewcool naaimachine
Oma had nog vilt van de Action liggen en dat kun je prima gebruiken met de Sewcool.
sewcool naaimachine
De Sewcool op een placemat die oma met de borduurmachine heeft gemaakt.

Lees ook:

Was jij al bekend met naaimachines voor kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.