Foto wordt strijkkralenplaatje

Op zoek naar leuk vermaak voor een regenachtige dag? Mijn dochters vermaken zich graag met strijkkralen. Je hebt hiervan allerlei grote en kleine sets, maar een leuke nieuwe doos is die van de Photo Pearls. Met de Photo Pearls app (activatiecode in de doos) kun je zelf op de pc je foto’s omzetten in een strijkkralen patroon. Ik heb dit zelf uitgeprobeerd met mijn logo. Erg leuk bedacht van fabrikant Goliath en ook zonder eigen patroon heb je met deze doos vele uren creatief plezier.

photo pearls strijkkralen

Wij ontvingen deze doos PhotoPearls al begin dit jaar voor een review, maar hij ligt nu eindelijk echt in de winkels in drie uitvoeringen in de winkels. Een doos met 5.000 kralen, de set die wij kregen met 7.500 kralen en een navulset met zelfs 10.000 gekleurde strijkkralen.

Netjes gesorteerd op kleur

Het zijn er dus echt veeeeeeeel! En zo fijn dat ze allemaal netjes op kleur gesorteerd zijn in aparte bakjes met elk een nummer. Dit in tegenstelling tot de chaotische bakken met strijkkralen die elders in huis zwerven… Mijn dochters waren er direct van gecharmeerd juist omdat alles netjes gesorteerd is en je dus direct de kleur kunt gebruiken die je nodig hebt.
Wauw, dat zijn veel strijkkralen!
Wauw, dat zijn veel strijkkralen!

Hoe werkt deze strijkkralen set met app?

Eenvoudig. Kies eerst een favoriete foto. Maak er op de computer met de bijgeleverde softwarecode een kralenpatroon van of mail het patroon via een app op je ipad of mobiel naar jezelf. De software en de app zijn gratis te downloaden via de site van Goliath Games. Let er wel op dat de foto niet te druk is. Vooral als je slechts 1 kralentegeltje gebruikt zoals ik (omdat je de rest met je dochters wilt delen). In de app kun je het patroon bekijken en bij echte foto’s werd dat niet heel mooi omdat ik niet alle tegels gebruikte. Daarom besloot ik in te zoomen op het hartje uit het Marstyle logo. Niet te moeilijk en lekker herkenbaar!
En toen kwam ik beneden en waren de meiden al enthousiast bezig, zonder fotosjabloon...
En toen kwam ik beneden en waren de meiden al enthousiast bezig, zonder fotosjabloon… Herkenbaar voor andere bloggers? Dat je even met het huishouden bezig bent… Afijn, dat is dus de reden dat ik moest kiezen voor een patroon op slechts 1 bordje. De kleine boeven die zoet waren als engeltjes.

Print het patroon vervolgens uit, leg het onder de grondplaat en vul met kralen. Op het patroon staan nummertjes die je op de kralenbak terugvindt. Zo weet je waar welke kleur hoort. Werk het af met de meegeleverde dubbelzijdige kleeffolie en het resultaat is een origineel kunstwerkje. Ik heb zelf overigens gewoon de traditionele methode gebruikt: de strijkbout en een velletje bakpapier ertussen. Werkte ook prima en nu, een half jaar later, is het hartje nog netjes in tact.

Het geprinte sjabloon.
Het geprinte sjabloon.
Het hartje in mijn logo is nu met strijkkralen gevormd!
Het hartje in mijn logo is nu met strijkkralen gevormd!

Tip: denk ook aan kleurplaten die je overal kunt downloaden! Want dit werkt dus niet alleen met foto’s: ik gebruikte mijn logo. Met een kleurplaat van je favo karakter is het nóg leuker. (Wil zelf een patroon maken van My Little Pony voor een regenachtige dag.)

Met de herfst weer op komst en de feestdagen om over na te denken, is dit een ontzettend leuke zoethouder. De adviesprijzen van PhotoPearls 5.000 (vijfduizend parels in dertig kleuren, vier grondplaten en vier kleeffolies), PhotoPearls 7.500 (7.500 parels in dertig kleuren, vier grondplaten en vier kleeffolies) en PhotoPearls 10.000 (tienduizend parels in dertig kleuren) zijn respectievelijk 24,99, 32,99 en 19,99 euro. De PhotoPearls kun je bijvoorbeeld via mijn affiliatelinkje aanschaffen bij Bol.com. Goed voor de fijne motoriek!
 

Hier nog een leuk filmpje over de PhotoPearls:

Het enige nadeel van strijkkralen is alleen dat ze altijd hun weg naar de grond weten te vinden. Bij deze set valt het mee, omdat ze in sorteerbakjes zitten, maar ook dán kunnen ze tijdens het creatief zijn moeiteloos overal heen rollen. Herkenbaar? Deze set van Goliath is overigens onvergelijkbaar met de goedkope strijkkralensetjes van bijvoorbeeld de Action. De kwaliteit is echt stukken beter en dat merk je echt tijdens het maken van de precisiepuzzel én tijdens het strijken.

Lees ook: meer dan 60 knutseltips

Hebben jullie veel strijkkralen in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marieke zegt:

    Wat ontzettend leuk knutselspul! Ik kende het nog niet. Ga ik onthouden. Mijn dochter kan al heel goed strijkkralen leggen, maar ze is nog echt te klein om het volgens patroon te leggen.
    En ja … ik vind de kraaltjes overal terug … niet handig met een klein mannetje die nog in de fase zit dat hij alles in zijn mond stopt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.