Fijne motoriek oefenen met het HABA Magneetspel Getallenlabyrint

Na het leuke tandwielspel van HABA, mochten mijn jongens nu aan de slag met het Getallenlabyrint, ook van HABA. Ook dit spel ziet er vrolijk uit en er valt genoeg van te leren! Omdat op de doos staat dat het geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar, zette ik ook dit keer in op mijn kleuter. Echter al snel bleek dat mijn 6-jarige zoon er ook nog prima mee uit de voeten kon.

Gastblog door Esther Noordergraaf

Vakjes vullen

Op het eerste oog ziet het spel er vrij gemakkelijk uit. Er zijn 5 kleuren balletjes die met behulp van een mangneetstokje geordend kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld 1 rood balletje dat naar het vakje met de rode stip moet, en zijn 5 witte knikkertjes die naar de 5 vakjes met een witte stip moeten. Maar de allerkleinsten kunnen natuurlijk ook gewoon zorgen dat de vakjes gevuld worden, ongeacht de kleur.

Wat valt er te leren?

Spelenderwijs worden met het sorteren van de balletjes de aantallen 1 tot en met vijf geoefend. En ook de fijne motoriek. Daarnaast oefenen de kinderen ongemerkt ook de pengreep door het vasthouden van het magneetstaafje. Daarnaast  moet er om alle balletjes op de juiste plek te krijgen moet logisch na gedacht worden. De balletjes liggen door elkaar, en doordat het magneten zijn plakken ze aan elkaar. Dit vergt een handigheidje! (Wat ze overigens snel onder de knie hebben).

Schuifjes

Niet alleen moeten de balletje door het labyrint geloodst worden en zijn ook nog schuifjes die weggetjes open of juist dicht kunnen zetten. Deze schuifjes kunnen het makkelijker maken het doel van het betreffende knikkertje te bereiken, of houd juist andere balletjes tegen die anders in de weg zouden liggen. Ook dit zorgt er dus voor dat er logisch nagedacht moet worden.

Haba magneetspel review

Uitdaging

Nadat alle balletjes naar de juiste dieren zijn gebracht, kunnen ze ook weer terug gebracht worden naar het midden. Daar staat een piramide voor alle 15 balletjes, deze is ook op kleur. En daar zit een partij uitdaging in! Mijn oudste kreeg het niet voor elkaar, dus mama ging het even proberen. Maar nee, het lukte mij zo één, twee, drie ook niet… Grrr… Het spel bleef trekken, dus in de avond heb ik het er nog even bij gepakt, maar man zeg! Het was echt moeilijk! Maar dat maakt het dus gelijk ook weer heel leuk, ook hier dus uitdaging genoeg voor jong en oud!

Makkelijk meenemen

Het spel heeft een heel mooi formaat, het is 23 cm in doorsnede. En het pennetje zit mooi in de zijkant verstopt, het is dus altijd compleet. Het spel is hierdoor gemakkelijk mee te nemen en overal te spelen! Ook in de auto en als je op visite gaat. Van dit magneetspel zijn verschillende varianten beschikbaar. Je koopt ze onder andere hier bij Bol.com.

Hebben jullie thuis al zo’n magneetspel? En grijpt jouw kind er ook altijd naar in de kleuterklas of op de peuterspeelzaal? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.