Knutselen met foil art

Knutselen met foil art… tot voor kort hadden we hier geen ervaring mee, maar je kon er al wel over lezen in mijn ’61 knutseltips voor luie moeders’. Tot grote vreugde van mijn dochters stuurde importeur Bertoy ons een leuke foil art kit van het merk Tiger Tribe toe. Deze knutselkits op reisformaat zijn gericht op de Australische cultuur waar men uren in de auto zit op zondag, om met vrienden bij te kletsen in de pub. Je neemt ze makkelijk mee en de kinderen vermaken zich prima met zo’n cadeautje, is het idee erachter.

Nu ben ik zelf geen café-ganger, maar mijn kinderen houden wel van knutselen. Of het leuk is konden we dus prima uitproberen. En deze knutselkits van Tiger Tribe kun je ook prima meenemen naar bijvoorbeeld het bejaardenhuis, feestjes zonder vertier voor de kinderen of andere familiebezoekjes. Met knutselen zijn de kinderen over het algemeen rustiger dan met drukke spelletjes tenslotte. Ik schreef eerder al over de travel kit met aankleedpopjes, nu is dus de foil art kit aan de beurt.

tiger tribe activity set

Foil Art Activity Set – Princess Gowns

Uit de leuke serie creative kits van Tiger tribe die gericht zijn op kinderen van verschillende leeftijden, koos ik voor mijn dochters de Foil Art set met prinsessenjurken uit. Er is ook een foil art kit met als thema ‘Under the Sea’ waarmee dierenliefhebbers aan de slag kunnen.

Wat zit er in deze knutselkit?

 • 5 zelfklevende jurktemplates om te versieren
 • 2 stencils om eventueel patroontjes mee te maken
 • 6 rolletjes folie

Wat is onze ervaring met deze foil art set?

Nou, op de doos staat geschikt voor 5 jaar en ouder. Dan denk je eigenlijk dat je het als moeder allemaal wel weet. Ook al hadden we nog niet eerder met folie geknutseld. Dus het begin ging even mis. Wij dachten dat je de zwarte stickerdelen van de jurkentemplate moest afpeuteren, maar het moest natuurlijk andersom. Het zwarte deel laat je zitten en de losse witte stickers peuter je los zodat je de jurken met folie kunt ‘inkleuren’. Of opvullen, dat is een passender woord.

Afijn, we hadden snel door hoe het werkt. Het enige ‘lastige’ was om de folie op grotere stukken goed plat aan te drukken zodat het glinsterende patroontje vastplakt aan de stickerondergrond. Easy peasy. En dus ook geen enkel probleem voor mijn 4-jarige kleuter die het ook snel onder de knie had. Het grootste pluspunt? Dit is knutselvermaak zonder rotzooi! De tafel blijft schoon en de kleding van de kinderen blijft schoon. Je hoeft alleen de verwijderde stickervelletjes en lege rolletjes folie na afloop weg te gooien en dat is het. Bovendien neemt het weinig plek in.

Vanwege de glinsterende folietjes alleen al, vonden ze het geweldig leuk om te doen. Ze vermaakten zich heel goed en hadden veel plezier in het uitwisselen van de gekleurde rolletjes folie. Het enige jammere? Met 2 dames aan de knutsel waren ze in een uur klaar met alle 5 de templates… De overgebleven rolletjes folie hebben we bewaard om nog eens op een andere manier te kunnen gebruiken.

Een leuke knutselactiviteit dus om eens mee af te wisselen. Als moeder hoef je er niet mee te helpen en het geeft geen rotzooi.

Tiger Tribe knutselkits kun je onder andere hier online kopen:
foil art activity set
Het resultaat: prachtige glinsterjurken!

Hebben jullie de foil art techniek al eens geprobeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marlies zegt:

  Hé wat leuk, zou ik als kind ook geweldig gevonden hebben ! 🙂 Ik heb geen kindjes maar misschien wel ideaal om aan te raden aan bevriende mama’s 🙂

 2. Wat een super leuk setje! ik kende dit ook nog niet, maar zal vast nog eventjes moeten wachten tot die van mij wat ouder is haha

 3. Oh super leuk! Als kind was ik echt gek op knutselen. Zo jammer dat je dat uit het oog verliest als je ouder wordt. Als ik straks kinderen heb ga ik ook weer lekker knutselen!

 4. Amy zegt:

  Wat een leuke set, kun je zeker creatief mee aan de slag! Inderdaad ook handig dat het zo compact is en dat je achteraf geen rommel hebt.

 5. Fleur zegt:

  Wat een leuk setje. Ik kende het ook helemaal niet. Fijn ook als de kinderen zich er zelf mee zoet kunnen houden

 6. Dewi zegt:

  Wat leuk! Dit zou mijn jongste leuk vinden. Knutselen zonder rommel ben ik ook wel voorstander van ;))

 7. Dat is nog eens leuke post! Ik heb helaas geen jongere nichtjes of neefjes (al hoop ik wel snel!), maar ben zelf wel helemaal fan van oa mijn bullet journal… Denk je dat ik dit daar ook in kan gebruiken?

 8. Joandi Loes Tholen zegt:

  Wat ziet dit er leuk uit zeg! Ik kende het helemaal niet maar ik denk dat ik dit ga aankopen voor de verjaardag van ons nichtje. Die is volgende week jarig en dit lijkt me ideaal.

 9. Ik kende het niet, maar ik vind het leuk! Knutselen en kinderen vind ik gewoon een mooie combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.