Toffe cadeaus voor een meisje van 6

Zoek jij ideetjes voor een 6e verjaardag? Dan heb ik hier een inspiratie overload! Het speelgoedseizoen is weer geopend én mijn dochter wordt woensdag 6. Daarom zet ik vandaag 6 toffe dingen op een rij die geweldig zijn als cadeau voor de zesde verjaardag van een meisje.

6 toffe cadeaus meisje van 6

En die mijn dochter niet voor haar verjaardag kreeg, dat moet ik er wel bij zeggen. Ik hield het bij wat kleinere cadeaus en een huisdier, omdat we al deze dingen ontvingen voor mijn blog. Alles is nét op de markt en je scoort er zeker weten mee bij meisjes van 4 tot …? ik heb geen vergelijkingsmateriaal haha maar bij 6 jaar is het een schot in de roos 😆

Zoomer Zupp Pup

Robots blijven een fascinerende trend (ik schreef er hier al over en we hebben er één getest voor iets oudere kinderen – er wordt hier nog veel mee gespeeld). Daarom vond ik het leuk om te zien dat er ook voor jonge kinderen een schattig robotje op de markt is: de Zoomer Zupp van Spin Master. Het kleine zusje van de reeds bestaande robothond Zoomer. Robots voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar met een supercutesie uitstraling in de vorm van kleine pups.

Wij ontvingen pup Diva en mijn dochters zijn weg van haar. Ze kan niet zelf lopen, maar als je haar aanzet lichten haar ogen op en reageert ze op aanraking. Hoe meer je met de pup speelt, hoe blijer deze zal zijn. Elke pup kent een geheim truukje, door een combinatie van aaien en op de neus drukken gaat onze pup Diva bijvoorbeeld een liedje blaffen. Schattig!

In dit filmpje dat ik al op Facebook postte kun je zien hoe we dit per ongeluk ontdekken:

De jongste vindt het geweldig om de pup kusjes te geven, want dan kust ze terug. De oudste is meer van het ontdekken en probeert steeds het geheime truukje uit.

Er zijn 6 verschillende Zoomer Zupp Pups en ze hebben hun eigen website. Hier kun je filmpjes bekijken en activiteitensheets downloaden zoals woordzoekers, doolhoven en kleurplaten. Bij Bol.com zag ik ze tegen 2 verschillende verkoopprijzen (even opletten dus, want het scheelt nogal): voor 19,99 euro en voor 26,95 euro.

De Magie van mijn naam

Wat is nu een mooier cadeau dan iets persoonlijks? We hebben al meerdere gepersonaliseerde boeken in huis, maar het blijft een bijzonder cadeau. Voor een verjaardag of als kraamcadeautje. Mijn dochters ontvingen beiden een boek met daarin hun eigen voornaam verwerkt getiteld: ‘De Magie van mijn Naam‘. Dit verhaal is voor ieder kind weer anders, gelukkig kun je het als gever van dit cadeau wel vooraf zelf digitaal bekijken. Bovendien is er op de eerste bladzijde ruimte voor een persoonlijke boodschap.

In ‘De Magie van Mijn Naam‘ gaat je kind met een toverfee op reis. Onderweg ontdekt het allemaal eigenschappen die gekoppeld zijn aan de letters van zijn of haar eigen naam. Achterin het boek eindigt het met alle letters en eigenschappen opgesomd. Uiteraard zijn het allemaal mooie eigenschappen, behalve de letter Y die mijn oudste in haar naam heeft. Die staat voor Yahtzee, ze houdt gelukkig van spelletjes, haha.

Beide dochters zijn erg blij met hun boek. Er staan ook ontzettend mooie, kleurrijke platen in. Heerlijk om voor te lezen, maar mijn 6-jarige leest het ook al een beetje zelf. De jongste ook, maar dan vooral om de prachtige prenten te bekijken. Mijn eigen naam leent zich natuurlijk perfect voor het geven van een indruk, dus ik heb even een screenshotje gemaakt van de laatste pagina met mooie eigenschappen.

Marguerita eigenschappen

Als je wilt bekijken hoe dat er voor jouw kind(eren) uit zou zien, klik dan even door naar de website. Voer de naam in en je ziet het eindresultaat. Leuk? Dan bestel je en zo niet, dan niet. Ik mag een paar shopcodes verloten, dus blijf me overal volgen zodat je deze winactie niet mist! Eén boek kost 26,90 euro, maar wil je er meer bestellen – bijvoorbeeld voor al je kleinkinderen – dan krijg je korting.

L.O.L. Surprise

Verzamelen en vloggen, welk meisje van 6 houdt er niet van? Uren lang kunnen mijn dochters op YouTube kijken naar filmpjes van MeisjeDjamila, OnneDi of andere helden die speelgoed uitpakken en demonstreren. Het unboxen is het allerleukst. Zoals jullie pas al zagen, spelen ze ook zelf graag vloggertje. En wat is er nu leuker dan nieuw speelgoed uitpakken?

lol surprise

De verzamelrage van L.O.L. Surprise was bij beide dames een schot in de roos. Ze kregen allebei een grote ronde bal met een girly uitstraling. Wat zou er in zitten? Eén voor één peuter je de laagjes er af en steeds komt er iets vrij. Als allerlaatste ontdek je welk popje je hebt, mijn dochters kregen Royal High-ney en Majorette. In totaal zijn er 45 verschillende popjes, allemaal even cute, op het ingesloten postertje kun je aankruisen welke je allemaal al hebt.

Als moeder denk je waarschijnlijk ‘wat moeten ze hier nu mee?’, maar mijn dochters zijn laaiend enthousiast. Alleen met het uitpakken zijn ze al even zoet. Steeds weer ontdekken ze iets nieuws, dat met elkaar gedeeld moet worden. Schoentjes, een flesje, kleertjes… Daarna hebben ze er heel lang samen mee gespeeld. Ze waren wel een uur zoet. De bal waarin de LOL Surprise zat, kun je ombouwen tot een soort tasje, je kunt hem als huisje gebruiken en als bad.

Wij hebben ze echt mee in bad genomen om te ontdekken welk truukje deze popjes doen als ze water uit hun fles gedronken hebben. Sommige popjes huilen, anderen spugen en weer anderen kunnen plassen. Deze nieuwe speelimpuls zorgde ervoor dat de dames wederom heel lang (tot ze uit bad moesten) zoet waren met enkel maar een popje en flesje. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, maar zeker ook leuk in de zomer om lekker buiten met water te klooien.

Super cadeautje voor een verjaardag, partijtje of op vakantie of tijdens een lange autorit. Een bol kost net geen tientje. Op de website kun je meer informatie vinden. Of lees onze tips voor het geven van een LOL Surprise kinderfeestje, LOL surprise traktaties en de LOL Surprise taart.

Little Live Pets Egels

little live pets egel

Misschien kennen jullie de vogeltjes wel van de Little Live Pets? Of de muizen? Mijn dochters raakten er niet over uitgepraat sinds ze er bij BOTI in Apeldoorn mee gespeeld hadden. Sinds deze maand zijn er ook egeltjes van verkrijgbaar en gezien het enthousiasme van de meisjes heb ik deze aangevraagd om uit te proberen.

Deze egeltjes zijn rond, ze rollen en hebben kleine stekeltjes met enorm snoezige gezichtjes! Hun ruggetje voelt heerlijk zacht aan, er zit een soort vilt op. Met een druk op het neusje trekt de egel het hoofdje in en rolt zich op tot een bal. Als de egel weer verder wil spelen, steekt hij zijn hoofdje weer uit en gaat op pad. Je kunt ze namelijk ook aan zetten en dan rollen/rijden ze alle kanten op.

Schattig is ook het bijbehorende egelhuisje met een glijbaan en lift voor de egeltjes. En je kunt de beestjes er in opbergen. Ik had dit reviewspeelgoed nog even geheim gehouden. Op haar verjaardagsfeest, na het uitpakken van de cadeaus, mocht ze van mij de kartonnen doos openen waar ze in zaten. Die blik op haar snoetje was onbetaalbaar! Overigens vielen deze diertjes ook in de smaak bij de jongetjes die op visite waren. Die moesten net als de meisjes heel hard lachen als de egeltjes zich tot een balletje oprolden.

little live pets egel

Er gaan hier LR44 batterijen in, gelukkig waren die al aanwezig zodat dit speelgoed ook meteen speelbaar is. Het egelhuisje met egeltje kost 29,99 euro en een losse Little Live Pet egel is verkrijgbaar voor 16,99 euro. En ja, ook dit grappige speelgoed in alle varianten heeft een enorme aantrekkingskracht op jonge meisjes!

Twinkletoes van Skechers

twinkle toes skechers

Oh, wat had ik ze zelf graag willen hebben als klein meisje: schoenen met lampjes! Skechers heeft net een nieuwe lijn Twinkle Toes op de markt gebracht: hoge en lage gympen met discolampjes die gaan branden bij elke stap die je zet. Perfect natuurlijk als verjaardagsschoenen, want super feestelijk.

Wij waren afgelopen zaterdag uitgenodigd op het vrolijke kinderfeestje van Skechers waar mijn bijna jarige haar eigen verjaardagsshirt versierde. Binnenkort lees je het verslag, maar ik tip deze geweldig leuke hoge gympen (je hebt ook een lage variant) met vleugels aan de zijkant als hét cadeau waarmee je dochter zeker weten in de wolken zal zijn. Mijn meiden zeuren er al jaren om en nu zijn ze beiden trotse eigenaar van echte Skechers Twinkle Toes, ontzettend leuk dat ze dezelfde hebben zodat ze kunnen twinnen en lekker hoog dus ideaal onder een rokje. Je shopt Skechers bijvoorbeeld bij Zalando of hier bij Ziengs exact dezelfde schoenen als wij hebben voor 59,99 euro.

Paperdolls knutsel kit

paper dolls kit tiger tribeCadeau nummer 6 waarmee je zeker weten scoort bij een meisje van zes is een knutselset. Het merk Tiger Tribe heeft ontzettend leuke knutselsets speciaal voor onderweg: knutselen en opbergen in een handig doosje dat makkelijk in je handtas past. Eén van die sets is de Paper Dolls kit Princesses & Belles die wij toegestuurd kregen van importeur Bertoy. Aangezien ik zelf vroeger vaak met mijn buurmeisje met dit soort aankleedpopjes speelde, is het voor mij een stukje nostalgie!

In deze activity kit zit aan de ene kant een opbergdoosje met kleurpotloden en 2 kartonnen aankleedpopjes met standaard om ze neer te zetten. Aan de andere kant zit een schriftje met meer dan 130 stickers, reeds gekleurde kleertjes en accessoires en zwartwit kleertjes en accessoires die je zelf kunt inkleuren. Alles om je popjes er zo leuk mogelijk uit te laten zien met de mooiste kleding van papier. Die moet je uiteraard zelf uitknippen. Een 6-jarige kan dat al heel nauwkeurig, zo demonstreerden mijn oudste en haar vriendinnetje bij het uittesten van deze knutselset. Voor de jongste is het nog wat lastiger, dus zij vermaakte zich met het inkleuren van haar ontwerpen.

paper dolls kit tiger tribe

Wederom een heel origineel presentje dat erg goed mee te nemen is in je koffer of handtas. Het ziet er ontzettend mooi uit en de uitgeknipte kleertjes kun je in het vakje van de popjes bewaren. Zolang het er niet teveel zijn tenminste. Hebben jullie dit vroeger ook gedaan, met aankleedpopjes spelen?

Met dank aan Marlous van Oenen Fotografie voor de productfoto’s van deze activity kit.

Dus: op zoek naar een cadeau voor een meisje van 6?
Je kunt nu gaan shoppen! 

Allemaal ontzettend leuke cadeaus voor kinderen van 6! Ik zou zelf vooraf twijfelen of ik het moest aanschaffen, maar alles wat ik hier heb opgesomd valt meer dan in de smaak. Ook bij kleine zus van 4, trouwens. Samen spelen blijft toch het leukst.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees onze cadeautips voor een meisje van 7 en die voor een meisje van 5 jaar. Ook leuk: wat meisjes van 6 en 7 jaar zelf van hun zakgeld kopen. En als je graag een creatief cadeau geeft, lees dan de 61 knutseltips voor luie moeders eens door. Handig voor de verjaardag: taart inspiratie.

Van sommige items volgt nog een apart artikel: met De Magie van mijn Naam komt een winactie en ik wil een verslag schrijven van het Skechers kinderfeestje.

Welk item springt er voor jou uit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Pappablogt zegt:

  Wat een leuke cadeaus! Vooral de ZOOMER ZUPP PUP zal in de smaak vallen aangezien we binnenkort zelf een hondje krijgen!

 2. Jolien zegt:

  Zo schattig allemaal!

 3. Miryam zegt:

  Leuk!! Denk dat de zoomer zupp pup hier zeer welkom zou zijn.

 4. Maikel zegt:

  WAT een geweldige foto’s! Wat is ze zoet en schattig

 5. Natalie zegt:

  Zalig die schoentjes! Mijn neefje is helemaal gek van magisch zand haha

 6. Marieke zegt:

  Wat een gave schoenen, zal mijn dochter ook helemaal leuk vinden

 7. laura zegt:

  Wauw wat een verwennerij!

 8. Layla zegt:

  Zo schattig allemaal. Dit gaat mijn dochtertje ook leuk vinden

 9. sabine zegt:

  Zeker toffe kado’s! Ik vind die schoenen het allergaafst!

 10. Jamey Herben zegt:

  Wat een leuke ideeën! Die schoentjes zijn echt te cute!

 11. Gerdi zegt:

  Hier zullen vooral de schoenen erg in de smaak vallen. Dochterlief is hier meer van het bouwen met lego en de spelletjes..

 12. Dhini zegt:

  Wat toffe cadeaus allemaal.

 13. De schoenen zijn wel erg gaaf! En het boekje met naam is echt een origineel cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.