De beste cadeaus voor een meisje van 7

Wat gaat de tijd snel, alweer 7 jaar is mijn oudste dochter. Voor haar verjaardag stonden er slechts een paar cadeautjes op haar verlanglijstje. Gelpennen stonden bovenaan en die vroeg ze dan ook aan iedereen… Om te voorkomen dat iedereen met hetzelfde presentje komt aanzetten, geef ik je vandaag de beste tips om meisjes van 7 blij te maken.

Nieuwe rage #LockStars

Op dit nieuwe verzamelspeelgoed zat een embargo tot vandaag. Ik ben één van de few lucky ones die afgelopen week een doosje Lock Stars ontving om te proberen. Deze Lock Stars zijn hangslotjes die de mooiste kindergeheimpjes bewaren. Je maakt ze open met een persoonlijk sleuteltje en je maakt ze vast aan… ja eigenlijk aan alles 😀 . Je schooltas, je fietssleutel, je gymtas je dagboekje, een riemlus aan je broek, je pennenetui, je zusje, je BFF…

Tientallen verschillende Lock Stars karakters staan te springen om de wijde wereld in te trekken, ik heb begrepen dat er eenhoorns, monsters en nog veel meer rare figuren van komen. Mijn meiden vinden ze erg leuk en spelen er volop mee. Vanaf juni liggen ze bij de Intertoys en vanaf half augustus zijn ze ook bij andere speelgoedwinkels verkrijgbaar. Er zijn zo’n 100 verschillende en in een doosje zitten een kleine en een grote Lock Star met sleutel en mini geheimpje. De verkoopprijs zal tussen de 5 en 6 euro liggen, dus ideaal als verjaarscadeautje voor jongens en meisjes van 7. Op YouTube kun je ons filmpje bekijken om een indruk te krijgen.

Budgetcadeau: Gelpennen

Gelpennen schrijven zo lekker en zijn er in allerlei vrolijke kleurtjes. Meisjes van 7 vinden het leuk om hiermee lekker te schrijven en te tekenen. Aanvullend zijn stiften, vulpennen en boekjes om in te schrijven leuke cadeautjes. Invulboekjes, hippe notitieblokjes met lijntjes erin, puzzelboekje (Denksport heeft bijvoorbeeld een leuke kinderlijn), setjes briefpapier, en kladblokjes met mooie papiertjes. Hier shop je ze al per 4 voor 1,50 euro.

gelpennen
Regenboog gelpennen <3

Kaartje met cadeau?

Soms ben je niet in de gelegenheid om naar de kinderverjaardag toe te gaan. Mijn dochter kreeg van de distributeur van Brixies een leuk kaartje toegestuurd inclusief cadeautje. Ideaal ook voor tieners en zelfs volwassenen. Lekker even bouwen met mini blokjes na ontvangst van je kaartcadeau. Mijn dochter kreeg een kaart met verjaardagstaart, maar eenhoorns en elfjes zijn natuurlijk ook geweldig voor meisjes van 7! Online kon ik ze vinden bij Trendy Speelgoed voor 7,95 euro.

Brixies

LOL Surprise bal

Weer zo’n echte rage, maar ook een jaar na ontvangst van hun eerste bal met popje spelen mijn dochters er bijna dagelijks mee. De vloggers die ze volgen maken er een echte hype van en zelf nemen we ook graag uitpak filmpjes op met de ballen van LOL Surprise. Steeds komen er weer nieuwe series op de markt, die vaak heel snel zijn uitverkocht.

met vriendinnen lol ballen uitpakken
Mijn meisje haar liefste wens op haar partijtje: met haar vriendinnen samen LOL ballen uitpakken. Ik kocht hiervoor de Little Sisters en beperkte de groep tot 6 kids inclusief die van mijzelf.


De bruisballen (niet geschikt voor in bad, hebben we geprobeerd maar niet aan te raden) zijn voor 3,99 euro bij Formido te koop (of Toys2Play heet de speelgoedafdeling dacht ik). Dan heb je de Little Sister ballen die rond de 7 euro kosten per stuk en de ‘gewone’ LOL surprise en de LOL Surprise Pets van een tientje, je vindt deze bij Intertoys. In een gewone bal zit een popje met accessoires, in de little sister bal een babyzusje van de gewone popjes en in de pets ballen een huisdiertje en wat kinetisch zand. Het draait om het uitpakken van de bal, het raden welk popje je zult krijgen en daarna het spelen (vooral ook in bad). Extra speciaal zijn de LOL Surprise Confetti ballen van 13 euro waarbij je ze opent door aan een touwtje te trekken en er confetti uit popt.

Daarnaast heb je nog speciale edities zoals de Pearl Surprise en de Big Surprise die respectievelijk 35 euro en 60 euro zijn en heel beperkt verkrijgbaar. Deze zijn altijd hetzelfde, dus met 1 zo’n speciale editie ben je klaar – er zijn geen andere popjes van. Mijn 7-jarige deelde traktaties op school uit in LOL thema, had een matchende LOL verjaardagstaart en gaf zelfs een LOL Surprise kinderfeestje omdat ze zo graag met al haar vriendinnen tegelijk een bal wilde unboxen.

Fingerlings: eenhoorns of aapjes

Heb je iets meer budget voor je presentje,  maar wil je het ook niet te gek maken? Ga dan voor een Fingerling. Fingerlings zijn schattige knuffelrobots. Je hebt er aapjes van, maar sinds kort zijn er ook eenhoorns verkrijgbaar:  Gigi, Gemma en Alika. Wij kregen Fingerling unicorn Gigi toegestuurd en wat is ze schattig! Echt een leuk hebbeding voor meisjes vanaf 5 jaar, dus voor een 7-jarige zit je goed.

Fingerlings houden zich vast aan je vinger en reageren op beweging, geluid en aanraking met de magische geluidjes en bewegingen van een eenhoorn. Ze weten zelfs wanneer ze ondersteboven hangen. Mijn dochters waren direct verliefd op kleine Gigi, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Fabrikant WowWee heeft 3 unicorn zusjes Gigi, Gemma en Alika op de markt gebracht en nog veel meer aapjes. Fingerlings hangen graag aan je vinger en weten wanneer je tegen ze praat en aanraakt. En het leukste is, ze reageren op beweging, geluid en aanraking. Hang je speelgoed aapje op de kop, geef ze een kusje of wieg ze in slaap. Leuk voor thuis, maar ook klein en geinig onderweg in auto, trein of vliegtuig. Fingerlings kosten net geen 20 euro en zijn te koop bij Intertoys of hier bij Bol.

Hatchimals

hatchimals colleggtiblesHatchimals zijn ook zo’n wannahave voor meisjes van deze leeftijd. Bij mijn dochters stonden de grote al tijden op de wishlisht, maar je hebt nu ook de Hatchimals colleggtibles die wat vriendelijker geprijsd zijn. Deze eitjes zijn bedoeld om te verzamelen. Je maakt ze warm met je handen (zie ons filmpje hieronder) en kunt dan het eitje open breken. Hierin zit dan een minifiguurtje. Mijn meisjes spelen graag met kleine popjes en speelfiguurtjes en combineren ze ook met hun andere speelgoed om verhaaltjes te bedenken. Er zijn meer dan 100 verschillende figuurtjes inclusief een zeldzame gouden variant. In een verpakking van 14,95 zoals die uit het filmpje die wij hebben gekregen, zitten 4 eitjes én een bonusbeestje. Ideaal om te delen voor 2 zusjes. Als je een klein verjaarscadeautje zoekt, heb je ook al aan Hatchimal Colleggtible vanaf 3,99 euro.

Kidizoom

Met de Kidizoom raken ze niet uitgespeeld. Zoek je een wat duurder cadeautje dat alle wensen van kinderen van nu in zich heeft, is dit fototoestel van VTech perfect. Lees desgewenst ook mijn review: met dit fototoestel maken kinderen zelf foto’s, filmpjes en ze kunnen er spelletjes op doen. Foto’s bewerken met grappige filters of overlays is easy peasy. Ze hebben er de grootste lol mee. Zelf kies ik ervoor om de foto’s en filmpjes op het apparaat te laten staan, maar je kunt ze ook uploaden naar je laptop. Echt een geweldig ding, kindjes die komen spelen vallen er ook allemaal voor en zeker als je kind graag naar vlogs kijkt en ze na wil doen is de Kidizoom geweldig. Verkrijgbaar in roze en blauw.

vtech kidizoom ervaring

Lego Elves of Friends

De magische droomwereld van de Lego Elves met hun draken spreekt tot de verbeelding. De serie is op Netflix te zien, maar het speelgoed is nog veel leuker omdat je hiermee je eigen verhalen kunt maken. Lego is sowieso geweldig speelgoed: tijdloos en duurzaam. Is je kind niet zo into de sprookjeswereld? Dan ga je voor de Lego Friends serie waarmee ze de ‘echte’ wereld in hun verhalen en bouwwerken kunnen verwerken. Ook van de Friends zijn verschillende tekenfilms uitgebracht, zodat je de personages kunt leren kennen. Bovendien is alle Lego met elkaar te combineren en zijn ze er uren mee zoet. Van vriendjes kregen wij overigens wel het commentaar dat drakenlego meer voor jongens is, maar daardoor werd er des te enthousiaster mee gespeeld!

Kinderbeautyproducten

Meisjes van 7 vinden het op z’n tijd heel leuk om in de weer te zijn met nagellakjes, oogschaduw en glittertattoos. Sieraden voor kinderen, zoals oorbelletjes (waarvan ze de sluitinkjes vaak kwijtraken) zijn ook altijd goed. Let er op dat je een product koopt dat speciaal voor kinderen is gemaakt, hiervoor zijn speciale ingrediënten gebruikt. Zeker bij nagellakjes en vingers die in de monden gaan (nagels bijten, duimen) is het belangrijk dat je geen product voor volwassenen gebruikt. Kindermake-upjes zijn beter geschikt voor de gevoelige huid dan de grote mensen spullen. Bij Souza en Bertoy heb ik prachtige kinderlijnen gezien, zonder schadelijke stoffen.

Uitstapje

Zoek je een origineel cadeau voor een meisje dat je goed kent? Denk eens aan een uitstapje samen, zoals naar de bioscoop, dierentuin, pretpark, samen winkelen met eigen shopbudget… Mijn dochter ging voor haar 7e verjaardag samen met papa de stad in omdat ze dit nooit doen, hier mocht ze iets leuks uit zoeken, ze deden een terrasje, gingen ergens lunchen en de hele belevenis was inclusief een ritje met de trein. Tijd samen is soms zo ontzettend kostbaar, waarom dus niet als cadeau?

Spacescooter

Al sinds ze 4 zijn en deze dingen op het schoolplein hebben gespot, staat het bij mijn dochters op de verlanglijst: een spacescooter. Helaas zijn ze nogal aan de prijs, ik heb ze er daarom nog niet blij mee kunnen maken. Wel zie ik ze regelmatig op 2e hands sites verschijnen, dus er is een budget oplossing voor. Skeelers zijn ook leuk voor meisjes van 7 die graag buiten spelen.

Leesboeken

Houd jouw meisje van lezen? Bij die van mij kost het echt moeite om haar met de neus in de boeken te krijgen, maar Wipneus & Pim, Heksje Lily en de boeken van Fien vindt ze wel erg leuk. Sinds kort geniet ze ook van stripboeken zoals Katrien Duck (budgetcadeautje) en Dolfje Weerwolfje.

Spelletjes

Bij mijn dochter van 7 is Eenhoorn Flonkerglans van HABA nog steeds een hit, maar ze speelt ook graag Rummikub en het LOL Surprise bordspel. Deze 3 spelletjes vind ik zelf ook leuk om mee te spelen. Het eerste is een samenwerkingsspel, Rummikub is goed voor de cijferkennis en het logisch nadenken en het LOL spel is leuk omdat het alle elementen van de ballen in zich heeft en eenvoudig, leuk en spannend is. Je moet aan de pijl draaien en kunt dan zien op welk vakje je komt: mag je in een bal kijken en er iets uitpakken? Mag je alleen maar kijken? Moet je de ballen husselen? Ruilen met iemand anders? Het is zaak om alle elementen op je kaart als eerste te verzamelen. Wanneer je het popje hebt gepakt, mag je je speelstuk omwisselen voor een popje. Erg leuk!

LOL Surprise het bordspel! Echt leuk, we hebben al verschillende potjes gedaan. Dochterlief kreeg het voor haar verjaardag van familie uit het buitenland.

Welke knutselsets zijn leuk?

Hier thuis wordt er niet zoveel naar de strijkkralen omgekeken en voor stickers en kleien worden 7-jarigen een beetje te groot. Mijn aanraders zijn de items van tv-held Jill, waarmee ze stap voor stap kunnen leren tekenen. Kant en klare knutseldoosjes van Souza waar alle benodigdheden al in zitten. Scratch papiertjes: hierbij kras je met een pennetje het zwart van een regenboogpapiertje af en zie je een leuke tekening (te koop bij Action). Aquabeads en Sand Art. Allemaal net even wat verfijnder dan de spullen waar jongere kinderen mee spelen. Als je meisje sterk is met de fijne motoriek, kun je op deze leeftijd ook het schilderen op nummer proberen. Glitterlijm is op deze leeftijd  een groot succes en scoor je voor een paar euro bij Action, Kruidvat of Intertoys. Een ander gewild item zijn de spulen van Top Model. Er zijn kleurboeken waarbij je zelf mode kunt ontwerpen, gummetjes in de vorm van een lippenstiftje, kleurspullen, vriendenboeken en nog veel meer.

tekenen met jill

Winactie: maak kans op een Fingerling

Wil jij kans maken op een schattig Fingerling robotje? Laat dan hieronder een reactie achter dat je meedoet en je maakt kans. Uiteraard vind ik het heel lief als je dit bericht bij meer lezers onder de aandacht brengt  😉 .

De winnaar is geworden: Majonne Twigt! Van harte, ik ga je mailen.

fingerling gigi

Welk cadeautje zou jij kopen voor een meisje van 7?

beste cadeaus meisje van 7

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Claudia Diependaal zegt:

  Ik vind ze zelfs zelf heel erg leuk. Dus ik wil er graag een adopteren ?. Ik ben zeer benieuwd woe er in t begin het meeste mee speelt haha. Ik doe heel erg graag mee!

 2. G.T. zegt:

  Dit is typisch van dat speelgoed wat ik zelf nooit zou kopen, maar waar mijn kind waarschijnlijk wel enorm blij mee is. Ik waag dus een kansje 🙂

 3. melissa zegt:

  Leuke tips zeg. deze had ik een maandje eerder moeten lezen 😉 onze elise heeft inderdaad een spacescooter voor haar verjaardag gekregen en lol surprise ballen en verder heel veel knutselspullen!

 4. Eva zou die eenhoorn helemaal geweldig vinden 😀

 5. Femke Spruit zegt:

  Oké, deze post had niet beter getimed kunnen zijn! In dilemma wat we onze dochter moeten kopen voor jaar verjaardag volgende week. Zij zou zo’n Fingerling helemaal geweldig vinden, dus ik ding graag mee! Kan ik voor de rest van mijn budget gericht shoppen met jouw tips in min achterhoofd!

 6. Dieneke zegt:

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar zo’n robotdiertje vinden mijn meiden vast geweldig. Echt leuke cadeau tips allemaal!

 7. Nynke zegt:

  Grappig, veel dingen herken ik. Mijn dochter wordt in de zomer 7. Ze is ook nog steeds dol op verkleden, dus iets in die richting is ook altijd een geslaagd cadeau. Ik doe graag mee aan de winactie.

 8. Marianne vd Blink zegt:

  Ik vind ‘m wel leuk, die fingerling.
  Maar denk dat m’n dochter hem GEWELDIG zal vinden… !
  Qua kadotips, de meeste tips zijn al gegeven, Jill / knutselspulletjes en de hatchimals collectebels wel favoriet.
  Goed springtouw of ander buitenspeelgoed ook leuk.

 9. Carola van Nuil zegt:

  Wat een feest van herkenning zeg!
  Mijn 7 jarige dochter zou enorm blij zijn met alles wat je hier beschrijft. Een aantal dingen kende ik nog niet, dus bedankt voor de tips! Ik denk ook dat Marinde de Fingerlings geweldig zal vinden.
  Nu even bedenken waar we de Rummikub hebben gelaten na de verbouwing..

 10. Christina zegt:

  Ik doe graag mee voor de fingerling

 11. Lisanne Bons zegt:

  Leuk allemaal. Bij ons zijn de squesies ook heel populair.

 12. Liesbeth zegt:

  Leuke dingen op een rijtje! Ik doe mee voor mijn lieven nichtje!

 13. Mirjam Buitenhek zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn bijna jarige dochter!

 14. Rosemary van Duinen zegt:

  Leuk ik doe mee voor een fingerling popje.. Wat is dat een schattig speeltje.

 15. elisabeth maria martina zegt:

  vind mijn kleindochter vast helemaal te gek

 16. Heidie van der Steeg zegt:

  Hier een meid die bijna 6 wordt en de dingen die meiden van 7 leuk vinden natuurlijk ook te gek vindt. Zo’n gelpennen, zo’n geheimschriftboekjes, en van eenhoorn houdt ze ook. Zo wist ze al eerder dat er Fingerlings eenhoorns waren dan ik. Ik dacht dat dit alleen aapjes waren maar ze had gelijk, tegenwoordig ook eenhoorns. En daar zou ze heel blij mee zijn, met zo’n Fingerling eenhoorn robotje.
  Als ik iets voor een kindje moet kopen, informeer ik altijd even wat ze leuk vindt als ik dat niet zeker weet. Zo hebben we pas voor een meisje dat 6 werd een doos met allerlei planeten gekocht, daar had ze interesse in. Dat zou ik zelf nooit bedacht hebben maar ze was er erg blij mee.

 17. Lieke zegt:

  Mijn 7-jarige dochter wilde graag zo’n aapje voor haar verjaardag maar vond het nog nogal al een onding. Zou haar dan ook wel heel erg blij maken denk ik als ik win?

 18. Majonne Twigt zegt:

  Wij gaan vaak voor lego. Friends is geweldig voor een meisje van 7. Ook houden mijn meiden van knutselspullen, ze zijn dol op van die glitterkrasknutsels. Maar ook vouwblaadjes, stiften, pennen, glitter.
  En als het schattig is doet het het ook erg goed. Eenhoorns doen het goed bij mijn meiden. Deze fingerling is wel uberschattig!

 19. Marian Zw zegt:

  Ik doe heel graag mee, deze staat ook bij mijn dochter nog op haar lijstje 🙂 Je lijstje is trouwens heel herkenbaar… haha gelpennen, hathimal, knutselspullen en lego friends

 20. Anna zegt:

  Ik doe graag mee

  Facebook: An Na

 21. Gera zegt:

  Mijn jongste wil er heel graag één maar ik zie er de lol nog niet zo van in. Misschien kan dit me overtuigen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.