Knutseltip: figuurtjes maken van Aquabeads

Houden jullie kinderen van creatief zijn? Die van mij zijn gek op knutselen, dus we hebben heel wat verschillende materialen in huis. Zo ook balletjes die je in een patroontje naast elkaar legt, waarna je er water op spuit en ze aan elkaar kleven. Hierdoor ontstaan de leukste figuurtjes. We hebben ze van verschillende merken in huis en ook merkloze setjes uit budgetwinkels. Mijn dochters vinden dit superleuk om te doen. Toen ik van fabrikant Epoch een grote doos met de Beginners Studio ontving en die hoog op de kast wegzette met de woorden “dit gaan we morgen uitproberen”… Kun je vast al raden wat er gebeurde?

aquabeads beginners studioTja, ik ging winkelen met mijn oudste dochter. Er moest een prijs op de post naar een winnares en dochterlief wilde graag in enkele winkels neuzen. We liepen ook door de Intertoys waar ik de Aquabeads Beginners Studio aanwees in het schap. “Leuk he, die gaan we morgen proberen die staat thuis op de kast!”


En toen kwamen we thuis.

De doos met Aquabeads stond midden in de kamer. De kraaltjes keurig gesorteerd in de bakjes en het eerste figuurtje al gemaakt… Dag before-foto’s… Niks geen unboxing dus. Papa wist niet dat het hoog op de kast stond voor de blog en vond dat ze zo lief aan het spelen was. Madame was stiekem op een stoel geklommen om de doos te pakken en had snel de stoel weer terug op zijn plek geschoven. Kleine boef!

aquabeads beginners studio

Hoe werkt de Aquabeads Beginners Studio?

Deze Beginners Studio bestaat uit een opbergbak voor de accessoires, flyers met uitleg hoe het werkt, een legtafel, watersproeier, pen om de pareltjes mee te verplaatsen, 4 velletjes met sjablonen en een handig bakje met vakjes in stervorm waar je alle ruim 800 aquabeads in kunt bewaren, op kleur gesorteerd. Er zijn 12 kleuren pareltjes, verdeeld in ronde aquabeads en glimmende facetparels. Deze kun je door elkaar heen gebruiken.

Het werkt ontzettend simpel, dat blijkt ook wel als de 5-jarige dit stiekem allemaal al speelklaar heeft gemaakt toen mama er even niet was.  😳

 • Je schuift een sjabloontje onder de legtafel en doet daar de pareltjes op in de aangegeven kleuren. Mijn jongste doet dit het liefst met haar vingers, de oudste gebruikt graag het meegeleverde parelgrijpertje om de balletjes op hun plek te leggen.
 • Is je plaatje klaar? Water erover sproeien (ja ook dat stuk had mijn 5-jarige zonder hulp gedaan, ze weet hoe het werkt) en de balletjes kleven aan elkaar.
 • Drogen en klaar is je kunstwerk.

Wat is onze ervaring met de Aquabeads?

We hadden al wat soortgelijke knutselspullen in huis, dus konden we goed vergelijken. Het grote voordeel van deze Beginners Studio is dat het zo’n uitgebreide set is. Erg veel kleurtjes! Leuk ook dat er zowel ronde pareltjes in zitten als facetparels. De patroontjes zijn ook schattig, zeker de regenboog met de wolkjes.

Het sproeisysteem om de kraaltjes aan elkaar te laten binden, vind ik minder handig. Uit andere sets hebben we ieniemienie waterspray flesjes en dat geeft minder troep. Met de bijgeleverde sproeier komt er teveel water op je werkstuk, waardoor ze niet zo snel drogen en dus lang plakkerig blijven. Ze gaan daardoor iets bol staan en bij ons bleef er ook kleurstof van de pareltjes achter op het werkblad.

Dit knutselspeelgoed is makkelijk in gebruik en in tegenstelling tot strijkkralen – waarbij je als ouder moet strijken – hoef je hier als ouder niet bij te helpen. Mijn dochter van 5 had alles niet voor niks helemaal zelf speelklaar. De meisjes zijn gek op dit soort kraaltjes en ze spelen hier ook vaker mee dan met strijkkralen. Deze Beginners Studio is ook meteen een handige opbergbak. Die je overigens niet scheef moet houden  😉 ik kon met de meisjes na een onhandige actie alles opnieuw sorteren.

Je shopt deze Beginners Studio van Aquabeads bijvoorbeeld bij Bol.com voor 24,95 euro. Er zijn nog veel meer leuke figuurtjes verkrijgbaar. Kijk voor inspiratie op de officiële website van Aquabeads.

Lees ook: review van de Tropical Zoo knutselset

Hebben jullie al knutselsets met dit soort pareltjes in huis?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marita Knepper zegt:

  Hoi Marguerita.
  Ik zag je blog over aquabeads en dacht misschien kan jij me helpen.
  Ik heb ook een doosje gekocht voor mijn zoon van 7. Hij ging vanmorgen fanatiek aan de slag en had al snel zijn eerste vorm klaar. Ik heb het ingesprayed met water en 10 minuten gewacht. Maar de bolletjes zaten helemaal niet vast. Nog een keer water, weer wachten nog niet goed. Nog een keer water, en uur gewacht. Nu staat een deel bol en een ander deel zit nog steeds los. Heb jij een idee wat we fout doen?
  Ik hoop iets van je te horen, want hij wordt er niet vrolijker op (en ik ook niet… ?)
  Groetjes Marita

  1. Marguerita zegt:

   12 tot 24 uur laten drogen

  2. Marguerita zegt:

   En dat bol staan gebeurd hier ook weleens idd.
   Veel knutselplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.