Review: Tropical Zoo knutselset

Een leuke knutselset die voor jongens én meisjes leuk is, zie je weinig in de speelgoedwinkels. De nieuwe Tropical Zoo plakkralen set van Totum brengt daar verandering in. Je maakt er leuke dieren mee, in 3D en de kralen plakken aan elkaar door ze nat te sprayen met water. Geen strijkijzer nodig dus! Deze speelset is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 en wij mochten hem daarom proberen.

De nominatie is in de categorie kinderen van 4 en 5 jaar. Mijn dochters zijn 7 en 8 jaar en zoals ik in bovenstaand filmpje vertel, had de oudste al gehoopt dat we deze Totum knutselset mee zouden krijgen voor een review. Bij de aftrap van de Speelgoed van het Jaar verkiezing mochten de meisjes met al het genomineerde speelgoed spelen onder begeleiding van nanny’s. Toen ik haar mee naar huis wilde nemen, moest er eerst gewacht worden tot haar Tropical Zoo pinguïn droog genoeg was. (Gelukkig hadden ze plastic zakjes om het mee te geven.)

tropical zoo kralen knutselen

Pixel trend

Pixels zijn sowieso een hype door spellen als Minecraft en BlockStar Planet. Er is Minecraft lego verkrijgbaar, in stripboeken zie je het terug maar er is nog veel meer speelgoed met pixels verkrijgbaar. Zo hebben we thuis ook wat hele kleine pixels die je in figuurtjes op een wit bordje duwt, een soort ministeck maar dan anders. Ministeck kun je ook nog steeds kopen. En deze vierkante kralen dus ook. Net als strijkkralen hebben ze een opening, maar het plaksysteem met verstuivertje is gelijk aan dat van de Beados, de vierkante Qixels en de Aquabeads.

tropical zoo kralen knutselen

Fijne motoriek

Hoe dan ook, dit soort speelgoed is perfect voor de fijne motoriek! Je moet de pixelbeads goed tegen elkaar aan leggen, anders plakken ze niet goed na het natspuiten en valt je werkje uit elkaar. Leuke toevoeging dat de diertjes niet allemaal plat zijn, maar dat je er verschillende laagjes voor gebruikt. Stimuleert het ruimtelijk inzicht. In de set zit een plastic mapje om de kartonnen voorbeeldkaarten in te doen, zodat de kaart na het natspuiten nog een keer te gebruiken is. Ook zitten er zakjes bij om de overgebleven losse kralen desgewenst in op te bergen. Je kunt de diertjes als ze droog zijn leuk neerzetten in je eigen tentoonstelling.

Onze ervaring

Mijn dochters vinden creatief speelgoed erg leuk. De jongste had dit 3 jaar terug heel lastig gevonden als de boel verschoof, mooi om te zien hoe ze inmiddels het geduld en de finesse heeft om verschoven kraaltjes weer netjes recht te leggen.

TIP: Mijn oudste dochter maakte de toekan, maar het lukte haar niet goed om de standaard er op te plakken. Hij viel steeds om en dan brak deze weer af. Dat heb ik dus uiteindelijk zelf gedaan door hem op zijn kop te laten drogen met een wasknijper om de boel in evenwicht te houden. Met een brede plastic wasknijper kun je hem in alle rust de droogtijd geven die het werkje nodig heeft. 

tropical zoo
Tropical Zoo knutselwerkje afgemaakt en netjes neergezet.

Wij vinden het een leuke knutselset voor een fijne prijs. De adviesprijs is 9,95 euro en daarmee goed betaalbaar als cadeautje. Je koopt hem bijvoorbeeld hier.

Maken jouw kinderen graag werkjes van dit soort knutselkraaltjes? Welke?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.