Knutselen en tekenen met Jill en recept pannenkoektaart

Tekenen, knutselen en tv-held Jill. Drie ingrediënten waar mijn dochters dol op zijn. Voor mijn lezers die Jill nog niet kennen, zal ik een korte toelichting geven. Ze is bekend van NPO Zapp waar ze haar eigen creatieve kinderprogramma heeft. Wij volgen haar sinds kort via YouTube en ze is een stuk prettiger om naar te kijken dan de schreeuwerige youtubers die de meisjes verder volgen. In haar programma’s laat ze zien hoe je zelf de mooiste tekeningen en knutsels kunt maken en hierbij gebruikt ze standaard veel glitters!

tekenen met jillKarakter Uitgevers stuurde ons na mijn aanmelding voor de perslijst spontaan enkele mooie boeken op van Jill Schirnhofer: ‘Tekenen met Jill‘ en ‘Knutselen met Jill‘. Mijn dochters zijn er dolblij mee, vooral de oudste die door de instructiefilmpjes van Jill – die steeds even op pauze worden gezet om daarna weer verder te tekenen – een waar tekentalent blijkt. Stapje voor stapje neemt Jill je mee in het tekenproces dat is opgehakt in kleine stukjes. Zoiets deden ze al eerder met deze set van Tiger Tribe, maar Jill met haar glitters en karakteristieke stijl is net even wat meer girly en gericht op (pre-)tienermeisjes.

tekenen met jill

Tekenen met Jill

In dit tekenboek geeft Jill stap voor stap uitleg hoe je in haar herkenbare stijl zelf mooie tekeningen kunt maken. Slimme tekentips, handige trucs en allerlei mogelijkheden om je tekenkunsten te oefenen, komen voorbij. Ze begint met het oefenen van gezichten tekenen, eerst eenvoudig met ogen en oren en later kun je uitdrukkingen oefenen. Daarna gaat het verder met beautyproducten en maak je spiegels, lippenstiftjes en girly parfumflesjes. Alles met veel tierelantijntjes. Ook je lijf, mode zoals pumps, tassen en oorbellen en zoetigheid als taartjes en cupcakes, leer je tekenen met dit boek. Als tekenleek ben ik zwaar onder de indruk van wat mijn 6-jarige hiervan maakt. De 5-jarige probeert het wel, maar voor haar is het nog lastiger. Zelf heb ik me er niet aan gewaagd, maar misschien ga ik er wel een keer voor zitten want ook voor mama’s van bijna 40 zijn de tekenopdrachtjes leuk. Ik wilde altijd graag beter kunnen tekenen en tegenwoordig doe ik het nooit meer omdat ik er gewoon niet goed in ben. Met de tips en voorbeelden uit dit boek kan daar heel makkelijk verandering in komen.

Knutselen met Jill

Het knutselboek is minder geschikt voor kinderen met luie moeders, zoals ik. Oudere kinderen (tieners) zouden wel zelf met deze knutselprojecten aan de slag kunnen, maar mijn dochters hebben er begeleiding bij nodig om taarten te bakken, lipbalsems of bruisballen te maken, creatief te zijn lampenkapjes en allerlei andere decoratieve kleine cadeautjes voor jezelf of iemand anders. Er staan in totaal 25 creatieve DIY projecten in dit boek en Jill heeft er echt werk van gemaakt. Ziet er allemaal prachtig uit, veel diversiteit in het soort knutsel: inpakken, beauty, spulletjes voor je slaapkamer, mode en feest. Dat zijn de thema’s. Met de bloemetjes van eierdozen ga ik mijn meisjes misschien nog wel een keer helpen, maar papa is al met ze bezig geweest. Samen maakten ze de pannenkoekentaart en het resultaat was even mooi als lekker!

knutselen met jill

Recept frambozen pannenkoekentaart

Benodigdheden voor deze Jill-taart:

 • 20 pannenkoeken
 • pakje vanillepudding
 • pot frambozenjam
 • bakje frambozen
 • botercreme
 • suikerparels
 • spuitzak

Voor het gemak gebruikten we een pak van 10 kant-en-klare pannenkoeken, volgens het recept heb je er eigenlijk 20 nodig om de taart wat hoger te krijgen. De botercrème hebben we ook achterwege gelaten net als de suikerparels, die zijn puur voor extra decoratie. Wat je doet is de pannenkoeken stapelen en op elke pannenkoek eerst jam smeren en dan met de spuitzak de vanillepudding. Helemaal bovenop en aan de zijkanten werkten wij het af met de overgebleven pudding om de losse frambozen vast te plakken.

Het was ontzettend makkelijk om te maken vond deze papa. De kinderen hebben eigenlijk de hele taart gemaakt onder zijn begeleiding, hij hoefde alleen een beetje te helpen met smeren. Hij kreeg ook direct ideeën om het recept een volgende keer wat meer naar zijn eigen hand te zetten. Deze knutsel van Jill was meer dan geslaagd: leuk om te doen, mooi resultaat en erg lekker om op te eten!

Onze mening over de Jill-boeken

Wij vinden het leuk, maar we weten niet waarom we het leuk vinden. Misschien omdat het van Jill is?” Het is ook best lastig om je mening te onderbouwen. Zouden jullie het ook leuk vinden als het niet van Jill was? “Ja, want je kunt er steeds mooier door leren tekenen.” “De taart was leuk om te maken en heel lekker.” Ik vind zelf het tekenboek leuker dan het knutselboek, maar vooral omdat ik een luie knutselmoeder ben. Met het tekenboek kunnen de meisjes prima zelf uit de voeten en ik kan ondertussen doorgaan met mijn werk. De knutsels vragen voorbereiding en begeleiding, mijn dochters van 5 en 6 zijn nog te jong om dat zelf te doen. Als ze de tienerleeftijd hebben bereikt kan dat misschien wel en tienermeisjes zijn natuurlijk ook meer de doelgroep van Jill, maar ook mijn kleine poppies vinden haar show geweldig en dankzij het tekenboek maken ze echt mooie vorderingen. De knutseltips die ze op tv zien passen ze op hun eigen manieren toe op hun werkjes die daardoor zeker leuker worden. Maar ik ben er dus zelf te lui voor om met ze te gaan zitten en voluit met glitters, bakwerk etcetera aan de slag te gaan. Het tekenboek is echt geweldig, een musthave voor meisjes die graag tekenen (welke leeftijd ze ook hebben)!
Wat vinden jouw kinders leuker: tekenen of knutselen? En vind jij het leuk om mee te doen als ze bezig zijn?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Amina zegt:

  Wat grappig dit! Ik ben ook zoooooo slecht in tekenen! Dus misschien ga ik als 42-jarige ook wel een boekje van Jill aanschaffen. Hahaha! Ik teken namelijk echt als een 2-jarige 🙂 Leuk dat die tekeningen zo girly zijn!

 2. MarjonS zegt:

  Onze dochter vindt Jill ook leuk. Al vind ik de boeken nog best lastig voor een bijna 7 jarige.
  Ze heeft nu 1 boek van Sint gehad, voornamelijk knippen en kleuren van mode poppetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.