11x Het allerleukste kindervermaak voor de herfstvakantie!

Yes, einde van de dag begint de herfstvakantie! Heerlijk even een weekje zonder al te veel verplichtingen. Vakanties zijn meestal dé periode om je kinderen te verwennen met iets nieuws, zodat ze zich weer even vermaken. Of om gezellig met elkaar op stap te gaan, even eruit. Vandaag laat zet ik de allerleukste dingen voor jullie op een rij én je kunt iets winnen. Ben erg benieuwd wat jullie favorieten zijn, laat je het weten?

Er is natuurlijk prachtig weer voorspeld voor volgende week, maar mocht er toch een buitje vallen of je moet lang in de auto zitten zet ik bij deze de noviteiten die wij hebben geprobeerd op kidsgebied op een rij. Wij gaan een paar dagen naar Dormio Resort Maastricht, dus vermaak voor de achterbank en handige knutselsets voor in de koffer zijn wat mij betreft ideaal voor de herfstvakantie.

1. Spirograph

Had jij er vroeger ook één? Ik wel en heb me er uren mee vermaakt (net als Janet die een grotere set voor me reviewde). Spirograph heeft echter ook kleine setjes die ideaal zijn in je vakantie- of logeerkoffer. Mijn dochters maakten er kennis mee. Het was even lastig om onder de knie te krijgen, maar toen ze het eenmaal doorhadden raakten ze er niet mee uitgetekend. Ook oma die op visite was, wilde het graag weer even proberen net als vroeger. Wij nemen dit compacte setje zeker mee op vakantie. Je maakt er in een handomdraai de mooiste grafische patronen mee!

2. Dadoe: kinderboek met cd van Jim Bakkum

dadoeHeb je peuters of kleuters? Zet dan gezellig de cd op met moderne kinderliedjes geschreven door zanger Jim Bakkum. Hij zingt ze overigens zelf niet, maar heeft wel het bijbehorende kinderboek gemaakt samen met Kirsten Michel. Luistert lekker weg, wat mij betreft fijner dan de klassieke kinderliedjes. Extra leuk is het dat alle liedjes gerelateerd zijn aan een verhaaltje uit het boek Dadoe. Een jongetje dat samen met zijn buurmeisje allerlei leuke avonturen beleefd. Wij hadden dit boek mee tijdens onze vorige vakantie, ik heb het zowel in de auto als voor het slapengaan voorgelezen. Thuis gingen we na school op de bank gezellig verder. Tot het uit was. Vriendelijke en herkenbare verhaaltjes voor de kinderen en voorzien van mooie illustraties die laten zien wat er in het verhaal gebeurd.

3. How to Draw knutselkit van Tiger Tribe

De kant en klare knutselkits van Tiger Tribe zijn echt een uitkomst als je op stap wilt. Ik schreef er al eerder over, maar nu kregen we de How to Draw kit. En we hebben toch opa en oma en de kleuterjuf ‘impressed’! Ik heb er voor de eerlijkheid toch maar bij vermeld dat de meisjes deze sprookjesfiguren inderdaad zelf hadden getekend, maar met behulp van het stappenplan uit de ‘How to Draw’ kit. In een boekje kies je wat je wilt tekenen en stap voor stap zie je wat er aan de tekening moet worden toegevoegd. Van kersje tot zwaan, van zeemeermin tot kasteel. Mijn dochters vinden deze set geweldig en de dingen die ze tekenen door het stappenplan te volgen zijn echt heel gaaf. In deze knutselset zitten naast het instructieboekje en tekenvelletjes ook kleurpotloden, een gum en een puntenslijper. Alles bij de hand dus en ideaal voor in de tas. Een winkel bij jou in de buurt die deze verkoopt vind je via de site van Bertoy. Ik vond deze set online voor 16,95 euro bij Ilovespeelgoed.

4. Ilooms Halloween ballonnen

Ik liet deze vorig jaar ook al zien, maar ze blijven leuk de lichtgevende ballonnen van Ilooms. Leuk om je geheime hut te verlichten of spookspelletjes op je slaapkamer te spelen! Even alles donker maken en de ballonnen geven een spannend lichtje. Je kunt ze ook in een uitgeholde pompoen met griezelgezicht doen natuurlijk, maar dat is voor mijn meiden nog iets te spannend. Het leuke van de Ilooms is dat ze echt heel lang licht blijven geven, onze testballon doet het na 3 dagen nog steeds… Overigens hadden we vorig jaar een topper die wel 2 weken lang licht bleef geven. Dat was een gekoesterde schat (alias nachtlampje) op de slaapkamer van mijn dochter.

5. Eenhoorn Craft kit van Mudpuppy

Eenhoorns, wij houden ervan! Na alle eerdere eenhoorn posts kan een eenhoorn knutselset niet in het rijtje ontbreken. En die is er dus van Mudpuppy. Een leuk kartonnen doosje met meer dan 50 ‘ingrediënten’ om bijvoorbeeld het eenhoorn voorbeeldje na te maken of je allerleukste eigen eenhoorncreaties te verzinnen. Heel erg leuk en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Om het voorbeeld goed te kunnen volgen moeten ze wel al iets ouder zijn. Bij Bol vond ik een vergelijkbare kerst set, via de eerder genoemde site van Bertoy kun je verkoopadressen vinden van deze leuke Craft Kit ‘Magical Unicorns’.

6. Fidget cubes in superhelden thema

Na de spinners zijn de vierkante fidget cubes, oftewel freubel kubussen, de nieuwe rage. Kinderen die graag iets in hun handen hebben om rustig te worden of hun focus te houden, kunnen hiermee uit de voeten. En het is natuurlijk ook heel handig om zo’n klein kubusje op de achterbank te hebben tijdens een lange rit. Hebben ze wat te doen! Mijn dochters moesten er even aan wennen ‘wat kun je hier mee mama?’ omdat ze deze speeltjes nog niet eerder hadden gezien. Mama wel, hun neefjes hebben ze namelijk ook  :mrgreen: dus daar had ik ze gespot. En in een filmpje van OnneDi. Maar die link hadden ze niet gelegd nu ze zelf zo’n kubusje in handen hadden. Mijn jongste koos de Superman kubus uit, met het logo van haar held en in favoriete kleur blauw. Ze is gek op superhelden. Grote zus koos voor een kubus in haar lievelingskleur roze. Op de knopjes klikken, rondjes draaien, het balletje bewegen… je kunt met je vingers allerlei bewegingen doen. Vroeger had je daar een balpen voor. Ken je de mensen nog die maar bleven klikken op de pen totdat je in frustratie uitriep dat ze daarmee op moesten houden? Voor die mensen is zo’n fidget cube het ideaal cadeau! Niet dat dit daaraan gerelateerd is, maar de papa van de meisjes krijgt volgende week een Batman fidget cube voor zijn verjaardag 😉 . Die kubusjes zijn best geinig, de meisjes hebben ze al mee naar school genomen en kregen er leuke reacties op. Ik denk dat dit een veel gegeven schoencadeautje wordt dit jaar.

7. Dvd ‘Het Leven van een Loser 4’ – Flutvakantie

Okee, ik tip deze nu wel maar dit pakket kwam als verrassing vandaag binnen. We gaan deze film die net nieuw uit is op dvd in de herfstvakantie bekijken. Ik had al wel van de ‘loser’-serie gehoord, maar we hadden er nog niet eerder kennis mee gemaakt. Had me eerlijk gezegd ook niet gerealiseerd dat we met een groep 4 kind de doelgroep zijn van deze kinderboekenserie door Jeff Kinney! Naast de dvd kregen we een doos vol vermaak voor de herfstvakantie: een knuffeltje, een dagboek, stickers, stiften, een reisspel van ‘Wie is het’ en dé grote hit het logboek ‘Jouw leven als loser’. Mijn dochter was namelijk ziek thuis en mocht van mij #loedermoeder even niet (meer) achter een schermpje. Wat nu? *ding dong* De postbode loste het op, dit boek mocht ze van mij gaan lezen, maar al op de eerste pagina staat dat je het zelf moet invullen. Allemaal leuke opdrachtjes, vragen en striptekeningen die je kind in kan vullen. Echt ontzettend leuk ze vergat gewoon dat ze niet zo lekker was en zelfs papa deed enthousiast met haar mee. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de film over de Flutvakantie die in het water valt en hoop dat het logboek mijn dochter stimuleert om meer thuis zelf te lezen. In het logboek vulde ze informatieboekjes in als haar lievelingsboeken… Er zijn ontzettend veel boeken van en Flutvakantie is deel 4 die verfilmd is, kunnen we even mee vooruit dus.

8. Bioscoopfilm My Little Pony

What can I say, als je dochters fan zijn ga dan zeker even naar My Little Pony The Movie die nu in de bioscoop draait. Ze worden zeemeerminnen! Of dat leuk is? Lees hier onze review, de film vond ik zelf best heel spannend maar mijn dochters vonden het meevallen…

9. Lego World 2017

Vanwege onze vakantie en andere druktes kunnen we zelf dit jaar niet gaan, maar er komt net als vorig jaar uiteraard een verslag over Lego World op mijn blog. Dit event is té leuk om niet over te schrijven. Heb jij plannen om te gaan? Lees dan zeker mijn tips van 2016 nog eens door. Als je net als ik een liefhebber bent van uitdagend speelgoed voor je kinderen, dan kun je niet om Lego heen. Dit event is altijd erg druk, maar zeker de moeite waard.

10. Extra opening Linnaeushof

De hindernisbaan is spannend, maar leuk!

Eigenlijk is de Linnaeushof gesloten, maar omdat er zulk prachtig weer is voorspeld openen ze toch hun deuren weer even in de herfstvakantie van 14 tot en met 29 oktober. Lekker buitenspeelweer is natuurlijk top voor een park als dit. Ben je er nog nooit geweest? Lees dan hier ons verslag van mijn allereerste bezoek vorig jaar. Met ruim 350 speeltoestellen is het park goed voor eindeloos vermaak.

11. Overgooien en voetballen

bal bertoy
Toffe bal ontvangen van Bertoy met egeltjes. Perfect maatje om te leren gooien en vangen dit roze exemplaar van Crocodile Creek.

En als het mooi weer wordt gaan we natuurlijk lekker overgooien en voetballen met deze vrolijke roze bal van Crocodile Creek! Te koop via Ilovespeelgoed.

>> Ook leuk: zelf een vogeltaart maken

Winactie

Ik ben erg benieuwd wat jou het meeste aanspreekt van deze items? Genoeg kindervermaak in ieder geval om de vakantie probleemloos door te komen. En ik mag iets weggeven en dat is altijd erg tof natuurlijk! Boti (die van dit speelgoedwalhalla artikel) stelt een fidget cube beschikbaar, je mag een voorkeur aangeven qua kleur maar ze vliegen de deur uit heb ik begrepen! Erg gewild die cubes. De superhelden kun je niet kiezen, die liggen inmiddels allemaal in de winkelschappen. Snel bestellen dus als je er eentje wilt hebben voor de decembermaand. Wil je kans maken op een fidget cube? Laat hieronder een berichtje achter voor wie je meedoet en welke kleuren je het leukste vindt. Vrienden taggen op Facebook is altijd lief en wordt gewaardeerd.

Naamloten heeft als winnaar getrokken: Femke. Van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Heb jij al leuke plannen voor de herfstvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. wilmsen anita zegt:

  ik doe mee voor mijn kleindochtertje, kleur roze

 2. Marian zegt:

  Voor mijn dochter Wendy doe ik mee en die vindt de kleuren groen, blauw en roze het mooist!

 3. Thomas zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter Lynn, en wij gaan voor de roze of oranje versie!

 4. A. zegt:

  Het dadoe boek maar ook het tekenen en knutselen, wij kunnen niet helemaal kiezen maar wel uit de cube daar zouden wij de sunset van willen ????

 5. Marcia Kan zegt:

  Hier had mijn oudste dochter het al over, de normale fidget spinner is alweer ‘uit’! 😉 Ik zou deze dolgraag winnen voor haar, de wit met roze en wit met lime-groen vind ik het leukst!

 6. Daan zegt:

  Wij lezen elke avond een verhaaltje voor. Tijd voor elkaar en om rustig te worden. Ik zou graag meedoen met de winactie, met als voorkeur de kleur blauw.

 7. Patricia zegt:

  Deze zou ik graag winnen voor mijn oudste dochter. Roze is haar lievelingskleur ?

 8. melissa zegt:

  Ik doe heel graag mee. voor mezelf 😉 oh nee voor onze elise haha, ze is 6 jaar en haar lievelingskleuren zijn groen en roze.

 9. Leandra Kok zegt:

  leuke blog! op de fidget kubes na helaas niet aan ons besteed (heb een liefzoon die niet van knutselen houdt, dingen snel eng vind en erg onrustig is)
  De spinner heeft heb toch een poosje kunnen boeien, en de fidget kubus lijkt mij voor hem ook een leuk speeltje. Hij is gek op rood!

 10. Femke zegt:

  We hebben net een advies gekregen om iets te zoeken voor onze zoon om mee te friemelen ivm concentratieproblemen. Een tangel oid maar dit lijkt me ook leuk en minder zichtbaar!
  Qua kleur, het liefst een jongenskleur

 11. Wendy zegt:

  Ik doe graag mee voor de roze variant. Het liefst voor mijzelf, ook voor volwassenen is het leuk. Maar deze zou ik weggeven als cadeautje aan mijn nichtje.

 12. Saskia zegt:

  Ik maak graag kans voor mijn zoontje op de wit met blauwe fidget cube (aqua).

 13. Liesbeth zegt:

  Wat een leuke dingen weer! Ik doe mee voor mijn lieve nichtje van 8! Zij zal dit geweldig vinden. De roze berry !

 14. Karin zegt:

  Ik vind het zelf wel een leuke traditie om in de herfstvakantie naar de bioscoop te gaan met de kinderen. De oudste gaat dit jaar voor het eerst samen met 4 klasgenoten naar de film; ze worden groot!
  De fidget cube win ik graag voor mijn dochters. Berry heeft mijn voorkeur qua kleur.

 15. Lyn zegt:

  Leven van een loser spreekt mij het meeste aan. Ik doe graag mee om de fidget cube te winnen voor mijn nichtje en ik zou kiezen voor de kleur Sunset.

 16. Tamara zegt:

  Ik doe mee voor mijn kleinkinderen. Dit weekend zijn ze weer komen logeren. Gelukkig was het lekker weer en zijn we naar de speeltuin gegaan. Na terugkomst toch nog lekker samen geknutseld voor iets moois voor papa en mama. De kleinkinderen willen maar bezig zijn en ontdekken graag nieuwe dingen.

 17. Claudia Diependaal zegt:

  Wauw ik doe heel erg graag mee. Jammer van de Batman ze wordt zaterdag 3 en heeft er alles van. Was wel leuk geweest had ik n Batman exemplaar in de wacht kon slepen hihi. Zelfs Batman Puma’s hihi. De midnight klinkt ook wel heel stoer toch? Mocht ik winnen wordt het het die. Kans is toch heel erg klein ?

 18. Anniek zegt:

  Ohhh Spirograph! Hahaha! Ik wist niet dat het nog steeds bestond, wat was dat gaaf vroeger. En leuke blog heb je, ik kwam binnen via een heel ander artikel en heb even lekker zitten lezen.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel! Lief van je, blijf me vooral volgen 😉

 19. Linda prins zegt:

  Spirograph, dat brengt bij mij vele herinneringen boven en vinden mijn kinderen nu ook geweldig. Super leuk om in de herfstvakantie weer eens uit de kast te halen. Daar kunnen we samen met al onze herfstschatten (eikels, kastanjes en blaadjes) vast iets moois van creëren. De fidgetcubes zou geweldig zijn voor mijn 6-jarige zoontje met concentratie stoornis, liefst in blauw of groene kleur en geen drukke print.? Fijne en creatieve vakantie toegewenst.

 20. Marange zegt:

  Super leuk review! Ik wist niet eens dat Jim Bakkum een boek heeft geschreven…grappig. Degene die mij het meeste aanspreekt is de “how to draw” boek. Mijm dochter kan echt dr hele dag tekenen, dit zou ze echt fantastisch vinden! Ik ga het onthouden voor de feestdagen!
  Ik zou graag de fidgetcube willen winnen voor mijn jongste. Hij is een lieve friebel wiebel enthousiaste energieke jongen en bij de fidget spinner al hebben we gemerkt dat hij gefocussed kon concentreren. De aquablauwe graag

 21. Linda Smeets zegt:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter en de favoriete kleuren zijn: roze, blauw en geel.

 22. tamara roos zegt:

  Wat ons het meeste aanspreekt? Dat zijn toch wel de nummers 4,6,7 en 9. Mijn zoontjes hebben beiden 2 favorieten, ze zouden echt niet kunnen kiezen.
  De jongste is dol op fidget spinners en maakt graag kans op een fidget cube. Kleur maakt niet uit, zolang het maar niet roze is, want dat is volgens hem voor “smoele” … jongens die van roze houden 🙂 , en hij is absoluut een stoere jongen…..hahaha

 23. Roze, hele verrassing met drie dochtertjes

 24. Mom zegt:

  Ik doe mee voor de kleinkinderen, hebben ze weer eens wat anders om mee te spelen.

 25. Marian B zegt:

  Ik hou erg van (kinderboeken) het Dadoe: kinderboek met cd van Jim Bakkum spreekt me erg aan . Lijkt me leuk voor mijn dochtertje, helemaal omdat er een cd bij zit. Wat de cubes betreft doe ik graag mee voor mijn zoontje. (Aqua of Retro)

 26. Marjo zegt:

  De unicorn knutselen super Leuk! Ga ik eens naar kijken. Ik doe mee voor.mijn meisje dat altijd wiebelt en friemelt. Roze is haar lievelingskleur maar ze zal ze allemaal behalve de hele zwarte leuk vinden. Hopelijk wordt haar concentratie hierdhierdoor beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.