Mijn vakantieplannen: 3 leuke korte vakanties met kids

Onze staycation nadert zijn einde… volgende week begint school weer. En dan komen de korte vakanties die wij hebben gepland in zicht! Yay! Ik ben nog druk doende om ideetjes op te doen, maar er liggen er al een paar vast. Het gaat hier om korte trips buiten het hoogseizoen: dat scheelt heel veel geld met 1 lange vakantie midden in de zomer. Daarom vandaag 3 kindvriendelijke reisjes die mij erg leuk lijken! Wat vind jij van het idee om verschillende korte vakanties te plannen in plaats van één lange?

In september naar de Ardennen

De eerste trip die op onze planning staat, daar schreef ik in dit artikel al over: camping La Clusure in de Ardennen. We mogen hier voor mijn blog een lang weekend in de superluxe stacaravan type Jardenne verblijven en opa en oma gaan mee! Zij hebben de afgelopen periode veel voor ons gedaan, dus heerlijk om ze te kunnen trakteren op een korte vakantie. Er zit een vaatwasser in de stacaravan én verwarming, dus het zal echt vakantie zijn. En dan is het ook nog in een gebied waar mijn ouders volgens mij niet eerder zijn geweest, de Belgische Ardennen met zijn prachtige bossen. Ik hoop op droog weer zodat we lekker kunnen wandelen en de meisjes van de speeltuin en het grasveld voor de deur kunnen genieten.

Stacaravan type Jardenne. Fotocredits: Parc La Clusure.

In de herfstvakantie naar Maastricht

In Maastricht is een gloednieuw vakantie resort geopend met luxe vakantiewoningen in historische stijl: Dormio Resort Maastricht. Het ligt midden in de natuur maar slechts op tien minuten fietsen van het Vrijthof in Maastricht. De woningen zijn van alle comfort voorzien en wij mogen de speciale Kidswoningen uitproberen in de herfstvakantie. In totaal zijn er tien van deze vakantiewoningen die helemaal afgestemd zijn op jonge gezinnen in het ‘Kidskwartier’. Deze zijn uitgerust met dingen als speelgoed, zitzakken, stapelbedden, beveiligde stopcontacten, kinderstoelen, kinderbedjes en traphekjes. Ook heeft elk huis een bolderkar en step om op avontuur te kunnen gaan in de groene weides van het resort. De achtertuinen van de woningen grenzen direct aan een afgesloten gemeenschappelijke tuin met drie speelvelden en springkussens waar kinderen veilig kunnen klimmen, schommelen en springen. Vanuit het vakantiehuisje houd je dus je kinderen makkelijk in de gaten. Ook biedt Dormio Resort Maastricht een oppasservice. Ouders regelen via de receptie een oppas om bijvoorbeeld uit eten te kunnen gaan in het centrum van Maastricht, op tien minuten fietsen van het resort. Ze bieden hier services op hotelniveau zoals receptie, schoonmaak, beddenopmaak en een handdoeken- en linnenservice. Daarom kun je ook op iedere dag van de week aankomen of vertrekken en betaal je per nacht tussen de 80 en 220 euro. Ik verheug me hier ontzettend op!
 
resort maastricht
Leuke speeltuin in het nieuwe Resort Maastricht. Fotocredits: Resort Maastricht.

In de kerstvakantie naar Engeland

Opa is dit jaar naar Engeland verhuisd en natuurlijk willen we hem een keer bezoeken. Rond Kerst en Oud&Nieuw is Engeland the place to be. Als er dan niet al te veel wind staat, is het natuurlijk een hele belevenis om in plaats van het vliegtuig met de boot te gaan. Met DFDS Seaways kunnen we voor een Engeland autovakantie op 3 plaatsen op de ferry stappen: IJmuiden, Calais of Duinkerken. Lekker met je eigen auto! Of zonder auto, dat kan ook en scheelt veel geld. 💡 In Zuid-Engeland schijnen zelfs palmbomen te groeien en je hebt er natuurlijk de pittoreske huisjes en tuinen. Zelf zou ik kiezen voor vertrek vanaf IJmuiden, dat is het dichtste bij en dan kun je ook langer genieten van het relaxen tijdens de overtocht. Op de boot zelf is een Kidz Club aanwezig, voor als de meisjes lang genoeg uit het raam hebben gekeken. Daar vind je ook een ballenbak, een bioscoop en je kunt een speurtocht over het schip doen. Tijdens schoolvakanties zijn ook Jack the Pirate en zijn vrienden aanwezig om de kinderen te entertainen. Speciaal voor gezinnen biedt DFDS ook minicruises aan naar bijvoorbeeld een kasteel in Noord-Engeland á la Harry Potter. Verder slaap en ontbijt je op de boot, wat de overtocht allemaal nog eens extra speciaal maakt. Er zijn diverse winkels en restaurants aan boord. Bovendien worden er aan boord special Orca Wildlife rondleidingen georganiseerd, waarbij je bijvoorbeeld dolfijnen gaat spotten. Het lijkt mij al een hele belevenis, dus voor de kinderen zou zoiets extra bijzonder zijn! Wie heeft er al eens met DFDS Seaways gevaren? Hoe was dat (voor je kinderen)?

Foto’s en uitgelichte afbeelding: DFDS Seaways

Lekker even er uit, ik heb er nu al zin in! Boek jij weleens korte vakanties? Wat zijn jouw aanraders?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.