Bezoek Kasteel Rosendael

Heb je een Museumjaarkaart en wil je iets bijzonders doen in de meivakantie? Bezoek dan eens een kasteel, bijvoorbeeld Kasteel Rosendael (vlakbij Arnhem) in Gelderland.  De toren van dit 14e eeuwse kasteel stamt uit 1314, het huis zelf is rond eind 1500 begin 1600 gebouwd. Op schilderijen kun je nog zien hoe het er vroeger uit zag. Niet alleen het kasteel is leuk om te bekijken, maar je kunt heerlijk struinen door de enorme kasteeltuinen met bijzondere schelpengalerij. Met warm weer leuk: rennen langs de Bedriegertjes zonder nat te worden!

Prinsessenmiddag. Foto: Kasteel Rosendael

Wist je dat in het kasteel wegens verbouwing tijdelijk een schoolklas les krijgt? Dat is nog eens een mooie basisschool beleving.

kasteel rosendael peugeot 308

Ik was onlangs uitgenodigd op het kasteel waar een ‘barones’ de rondleiding met talloze interessante wetenswaardigheden verzorgde over het gebouw en de bewoners van weleer. Zo’n 85 vrijwilligers zorgen ervoor dat het kasteel in goede staat blijft en verzorgen de rondleidingen. Op de wensenlijst staat nog een historische moestuin die ze graag zouden toevoegen, maar ook nu al is het een prachtig landgoed. Steeds weer hebben de bewoners iets toegevoegd zoals een verbinding tussen de donjon (bewoonde kasteeltoren) en het huis, een ophaalbrug, een zijvleugel en zelfs een prieeltje bovenop de toren.

keuken van kasteel rosendael
Voor koken en het bewaren van eten hadden ze vroeger flink wat ruimte nodig. Wat een prachtige ruimte is deze keuken, gemaakt in opdracht van één van de kasteelvrouwen.

Wist je dat Kasteel Rosendael tot begin 1900 witgepleisterd was aan de buitenkant? Toen raakte het uit de mode en nu is dat er af en zie je de stenen.

kasteel rosendael peugeot 308
Net een echte kasteelvrouwe toch? Ik had toestemming gevraagd om deze prachtige nieuwe Peugeot 308 voor de deur van Kasteel Rosendael te mogen fotograferen. Zie je links de bijzondere schelpengalerij?

Openingstijden Kasteel Rosendael en programma voor de meivakantie

Het kasteel is van dinsdag t/m zondag dagelijks geopend. Ga mee met de rondleiding of bezoek het kasteel op eigen gelegenheid met de IZI Travel app. Op zondag 1 mei ontmoet je de kasteelbewoners in kostuum. Geniet van de prachtige kleding en maak ook gerust even een foto!

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.

kasteel rosendael
De badkamer van vroeger.

Speurtocht door de kasteeltuinen

Bij de kassa kun je voor kinderen een Beleef! Plattegrond halen. Daarmee maak je een mooie wandeling door het park. Voor kinderen is er een speurtocht “Speuren & Spelen”. Ontdek het park met de verschillende activiteiten op de Beleef! Plattegrond. Durf jij te rennen over de waterspugende Bedriegertjes? Kun je een boomhut bouwen met de takken uit het bos? Of ontdek je de waterdiertjes in de bosvijver en ga je op zoek naar dierensporen? Er is ook een blotevoeten pad te vinden. Met de ‘Speuren en Spelen’ speurtocht, leer je van alles over het park en zijn bewoners en kun je een raadsel oplossen. Hebben de kinderen alles goed ingevuld? Dan krijgen ze een speurdiploma en presentje.

Datum en tijd: 23 april t/m 8 mei, doorlopend tussen 11:00 en 17:00 uur.

Entree park: € 6,00 volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,00. Speurtocht € 2,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders betalen alleen de speurtocht bij scannen jaarkaart.

kasteel rosendael
De Schelpengalerij.

Kindervoorstelling Bombasticus

Op vrijdag 29 april is professor Bombasticus op bezoek in het kasteel. Hij maakt een speciale toverdrank en kinderen kunnen hem daar mee helpen. Volg het spoor van schelpen door het park en kraak een geheime code. In het kasteel heeft de professor al zijn proefjes klaarstaan om samen met de kinderen een toverdrank te maken. Spannend!

Datum en Tijd: vrijdag 29 april 11.30, 13.30 en 14.30 uur

Duur: 1 uur

Entree: Volwassenen € 8,00 en kinderen t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen (volwassenen en kinderen) betalen € 3,00 en Museumkaarthouders betalen € 3,00 bij scannen jaarkaart. Reserveren via de website.

Hoe word ik een prins of prinses?

Op woensdag 4 mei leren kinderen hoe zij een echte prins of prinses worden met de prinsen & prinsessencursus. Droomt jouw kind over zelf een prins of prinses worden? Dan is dit erg leuk! Kinderen maken met een hofdame of een lakei een tocht door het kasteel en leren deftige manieren. Trek hiervoor je deftigste prinsen of prinsessenkleren aan! Na afloop krijgen de deelnemers een heerlijk fris glaasje ranja en een klein presentje. In het Beleef! Souterrain in het kasteel kun je spelletjes doen. Park en kasteelsouterrain zijn geopend tussen 11:00 en 17:00 uur.

Datum en tijd: woensdag 4 mei 2022, aanvang 15:30 uur (duur ca. 1,5 uur).

Entree, inclusief kasteel en parkbezoek: kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00 bij scannen jaarkaart. Reserveren via de website. 

kasteel rosendael

Praktische informatie over Kasteelbezoek incl. entree park

De normale openingstijden wanneer je Kasteel Rosendael op een ander moment wilt bezoeken.

Dinsdag t/m zondag winkel en park geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Dinsdag t/m vrijdag rondleidingen kasteel om 12.00/13.30/15.00 uur.

Zaterdag en zondag rondleidingen kasteel om 11.30 uur en bezoek op eigen gelegenheid van 12.30 tot 17.00 uur. 

Entree: € 12,00 volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en Museumkaarthouders gratis toegang bij scannen kaart.

kasteel rosendael
Het beroemde gigantische hemelbed staat er tegenwoordig niet meer, maar je kunt het via een voorstelling nog wel bewonderen.

Lees ook:

Heb jij dit kasteel of de prachtige tuinen al eens bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. theNextG1rl zegt:

    Wat ziet dat er mooi uit allemaal! Het is voor mij iets te ver om een dagje naartoe te gaan, maar misschien maar eens een vakantie in die regio boeken!

    1. Marguerita zegt:

      Voor mij eigenlijk ook, maar ik kon een tussenstop maken in Almere nadat ik eerst een mooie Peugeot had opgehaald. Perfecte fotolocatie dit, dus qua timing kwam het goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.