En dan was ik een prinses van lang geleden…

“En dan was ik een prinses van lang geleden, want er is niets zo leuk als je verkleden!” Kennen jullie dat liedje van Kinderen voor Kinderen nog? Het was vroeger een van mijn favorieten, want bij ons thuis werd er wat af verkleed. De verkleedkist stond op zolder, gevuld met oude kleding van mijn ouders en wat handgemaakte items. Ernaast stond de verzameling van zelfgemaakte papieren mutsen. Hoe anders is dit tegenwoordig! Er is zoveel gaafs verkrijgbaar op verkleedgebied. Vooral de items van het merk Souza zijn heel bijzonder.

verkleedkleren souza

Souza is de Oilily onder de verkleedkleding. Een wat duurder merk met outfits van mooie kwaliteit die niet na 1 keer spelen al scheuren, zoals ons met goedkopere merken al eens is overkomen. Ik was dan ook dolblij dat wij van dit merk iets mochten reviewen, het was nog even spannend wat. De post bracht ons een prachtige roze prinsessenjurk met heel veel tule en roosjes van tule op het lijfje. Mijn dochters noemen het dan ook de doornroosje jurk.

Ook in de doos zat een stoere, maar sjieke ridderovergooier van glanzend zilveren stof. De afwerking is erg netjes, we zien duidelijk verschil met de reeks aan goedkopere verkleedkleding uit de verkleedkist van mijn dochters. Ook na 10 keer zelf aan en uit trekken is er niets kapot gegaan. De enige opmerking die ik heb, is dat ik persoonlijk de elastieken aan de zijkanten van het ridderpak iets hoger geplaatst zou hebben. Ik denk dat Souza ze lager heeft bevestigd zodat het kostuum niet snel opwaait met rennen.

verkleedkleren souza

We hebben deze kleding uitvoerig getest, ik merk de de meiden deze kostuums graag tevoorschijn toveren. Ze spelen Mike de Ridder, sprookjes of gewoon winkeltje in de jurk en ridderoutfit. Vooraf dacht ik dat mijn meisjemeisje de jurk het meest aan zou hebben, en de peuter die zichzelf geregeld een stoere jongen noemt voorkeur zou hebben voor het ridderpak. Maar niet dus, weg met die vooroordelen: het blijkt precies andersom.

verkleedkleren souza

De kleding blijft mooi en rafelt niet, ook na 100 verkleedpartijtjes. Nichtjes en neefjes die op bezoek zijn, pikken deze items ook vaak uit de verkleedkist omdat Souza er zo mooi uitziet.

verkleedkleren souza

Verkleed top 5 van de meisjes:

  1. Rollenspel: kleine zus en grootzus of grootzus en poesje of hondje. Dan was jij dit en was ik dat en deden we zus en zo.
  2. Rollenspel: een sprookje, liefst inclusief een boze wolf die de prinses gaat pakken,
  3. Rollenspel: winkeltje en doktertje inclusief hut of winkel.
  4. Dansen, jurkjes zijn daarbij favoriet vooral die met een wijde rok.
  5. Modeshow! Liefst inclusief gelakte nagels, hakjes, hoofd vol haarspeldjes en ‘make-up’ (ik ga met een kwast over hun wangetjes, zonder poeder).

Lees ook: de mooiste cadeaus voor een meisje van vijf jaar.

verkleedkleren souza

Ben jij ook gecharmeerd van de mooie verkleeditems van Souza? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Ja dat liedje ken ik nog wel 😉 De jurkjes in de Efteling zijn toch ook van Souza? Die vind ik altijd zo mooi, Kate is er bijna groot genoeg voor 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.