5 coole cadeaus voor mijn 5-jarige meisje

De tijd om over verlanglijstjes na te denken is weer aangebroken. Deelde ik eerder al 6 gave cadeaus voor meisjes van 6, nu dan 5 leuke dingen voor mijn dochter van 5! In de titel staat coole cadeaus omdat dat zo lekker allitereert, daar houd ik van. De winkels liggen vol met gave cadeautjes, ik licht er hier 5 uit die wij hebben uitgeprobeerd én die betaalbaar zijn. Welk cadeau vind jij het leukste?

LOL Surprise ballen

Mijn dochters zijn er weg van en raken ook niet uitgekeken op de filmpjes van OnneDi hierover: de LOL Surprise ballen. Ronde bollen met heel veel laagjes plastic waarbij onder elke laag een andere verrassing tevoorschijn komt. Ze kunnen er daarna leuk mee spelen, dat kan óók in bad en je kunt ze verzamelen omdat er allerlei verschillende zijn. Ik schreef er hier al eerder over.  De grote bollen die je in ons filmpje ziet kosten nét geen tientje per stuk, er zijn ook ‘kleine zusjes’ die een stuk goedkoper zijn meet 5,99 euro bij Intertoys. Leuk voor in de schoen of de zak!

> Lees ook mijn tips voor een LOL Surprise kinderfeestje en LOL traktaties

Ook heel tof speelgoed: een op afstand bestuurbare auto!

Paarden weetjes kwartet

Paarden zijn de lievelingsdieren van veel kleine meisjes. Ook mijn dochters van 5 en 6 jaar zijn er weg van. Een leuk cadeau is daarom het Paardenweetjes kwartet. Overigens verkrijgbaar in 14 verschillende soorten, dus ook met dino’s, wildlife, de boerderij of sea life weetjes. Een kwartetspel duurt 20 minuten en omdat lezen wel handig is, staat op de doos dat het geschikt is vanaf 6 jaar.

>> Lees ook tips voor kaartspelletjes met kinderen

Onze 5-jarige speelt graag kwartet en genoot ervan om het samen met papa tegen mama en grote zus op te nemen. Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar zijn er overigens ook speciale Weetjes kwartetten verkrijgbaar, waarbij je met 3 kaarten al een kwartet hebt. Het kwartetspel is verkrijgbaar voor 5,99 euro. De plaatjes en paardenweetjes spraken mijn dochters erg aan en kwartetten is op deze leeftijd erg leuk om te doen. Wij kregen deze toegestuurd om zelf te proberen en ze vonden het leuk om allerlei dingen over paarden te leren door dit spel.

>> Lees ook 52 spelletjes reviews gesorteerd op leeftijd

Flip & Draw danseressen kleurboek

Van Bertoy kreeg ik dit leuke danseressen kleurboek uit de Flip & Draw serie toegestuurd. Ideaal schoencadeautje ook vanwege het kleine prijsje. Dit boek bestaat uit 3 lagen, waardoor je de hoofdjes, lijfjes en het onderlichaam steeds op een andere manier kunt combineren door te bladeren. Zo wordt jouw kleurplaat steeds anders en dat kan best heel grappig zijn! Wij ontvingen de Ballerina variant, maar je hebt ook andere Flip & Draw varianten. Kijk hier voor verkoopadressen, bij bol.com zag ik 2 andere varianten voor 7,99 euro. Als jouw kinderen ook zo van kleuren houden is dit cadeautje een schot in de roos. Die van mij vinden het erg leuk in ieder geval.

Kleine IJsbeer voorleesboek

Samen voorlezen blijft heerlijk met je kleuter van 5 jaar. Een mooi prentenboek spreekt dan tot de verbeelding, zodat er veel te bekijken valt tijdens het lezen. De reeks voorleesboeken van de Kleine IJsbeer zijn erg leuk, wij ontvingen de nieuwste uitgave ‘Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen’ die best een pittige boodschap heeft!

Vorige zomer zat de baai namelijk nog vol met lekkere vissen, maar nu kunnen de dieren nauwelijks iets eten. Het komt door de mensen die hier gebouwen en boeien hebben neergezet en om de haverklap door de baai varen, waardoor de vissen worden weggejaagd. Samen met zijn vriendjes bedenkt de kleine ijsbeer een dapper plan en weten ze de boel te saboteren. Nu is er voor alle dieren weer voedsel.

We vonden dit boek best een beetje zielig, helemaal omdat het de keiharde waarheid is. Daar hebben we met z’n 3tjes nog even over gesproken. Gelukkig loopt het in het boek wel goed af, maar in de echte wereld… Dit boek van De Vier Windstreken is een mooi cadeau voor ouders die hun kinderen wat liefde voor de planeet willen meegeven.

>> Lees ook 1001 thema’s voor het kinderfeestje

Fabulous Felt kit

Ideaal voor onderweg zijn de travel kits van Tiger Tribe. Ik heb al enkele varianten besproken, maar voor 3, 4 of 5-jarigen is de Fabulous Felt variant heel erg leuk. Wij kregen van importeur Bertoy de Jungle Party: allemaal feestelijke dierfiguurtjes en feestaccessoires van vilt. Door het speciale materiaal aan de binnenzijde van het opbergdoosje, blijven de viltjes hierop plakken. Met z’n tweetjes maakten mijn dochters de grappigste feestverhaaltjes. Deze creatieve set kun je prima in de auto meenemen, zodat de kinderen iets te doen hebben. Er zitten zoals je op de foto’s ziet ontzettend veel verschillende figuurtjes in en ze verzinnen er hele verhalen mee (inclusief de bijbehorende stemmetjes van de diertjes). Een leuk klein cadeautje en je stopt het zo in je tas wanneer je bijvoorbeeld ergens op visite gaat waar ze geen kinderen hebben! I love Speelgoed heeft een groot Tiger Tribe assortiment.

Lees ook:

Wordt jouw 5-jarige ook blij van deze cadeaus? Welke vind je het leukst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kreanimo zegt:

  Die voor zou hier ook in de smaak vallen.

  En ja verrassingseieren blijven tof… dus waarom geen ballen…

 2. MarjonS zegt:

  Ik denk dat mijn 6 jarige hier ook nog blij van wordt.
  Wij hebben de kikker versie van het kwartet en wordt graag gespeeld.
  Ook het tekenboek is leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.