Kinderfeestje, welk thema kies je?

Met een jarig kind zaten we er weer middenin: het kinderfeestje… Voor elk kind dat wordt uitgenodigd een feest, maar wat ga je doen? Wat past bij jouw kind en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes? Ik vroeg mijn collega mamabloggers welke themafeestjes zij hebben georganiseerd, vandaag dus een flinke dosis inspiratie!

Zelf heb ik de afgelopen jaren voor mijn oudste dochter thuisfeestjes georganiseerd. Zo deden we een Frozen feestje met zelfgemaakte Elsa-vlechten en een Zeemeerminfeestje met speurtocht. Haar allereerste kinderfeestje moesten we destijds nog aflassen omdat ze ziek was. Dit jaar gaan we rolschaatsen bij Skatefever in de rollerdisco. Daar hoef ik zelf niet zoveel aan te doen. 

zeemeerminnen knutsel
Vooraf vinnen uit karton geknipt en aan een sok bevestigd. Heleboel lijm en frutsels op een knutselkleed en de meisjes op het feestje konden ‘los’. De DIY van mijn dochters, zijn hun zeemeerminnenstaarten niet prachtig?

Heb je er als mama zelf zin in? Dan is het kinderfeestje ideaal om los te gaan op leuke spelletjes en bijbehorende knutsels in het gekozen thema. Ik vond dat de eerste jaren erg leuk, maar ik merk dat het me teveel energie kost. Helemaal na de scheiding heb ik daar gewoon geen puf voor. Het kindje dat op eerdere partijtjes zeurde dat mijn auto te klein is en mijn huis niet schoon genoeg, is dit jaar niet uitgenodigd. Dat trek ik even niet. In plaats van een ontploffende mama, heb ik liever dat het voor iedereen gezellig blijft. Daarom doen we het buiten de deur dit jaar. Zowel voor thuisfeestjes als voor kinderfeestjes op locatie zijn er ontzettend veel leuke opties. Ook voor creatieve feestjes, zoals een t-shirt versieren. En mijn medebloggers zijn daarin heel origineel!

Ben jij op zoek naar inspiratie? Scan dan even door deze thema’s voor kinderfeestjes en lees de artikelen van mede mama’s over hoe zij dit feestje hebben aangepakt. Pas op: leuke ideeën en keuzestress gegarandeerd!

Lego Feestje

Lego Feestje – Het allereerste kinderfeestje van mijn jongste deden we bij de Lego winkel Brick King in Nieuwerkerk a/d IJssel. Veel leuke spelletjes die je ook thuis kunt doen als je een speciale box huurt om een Lego-feestje thuis te geven. Wil je zelf uitnodigingen maken? Dhini heeft een toffe tutorial online met DIY Lego uitnodigingen.

lego bouwen kinderfeestje
Lego feestje bij de Brick King.

LOL Surprise Feestje

LOL Surprise Thuisfeestje – Ik ging los qua creativiteit op het LOL Surprise kinderfeestje van de oudste vorig jaar. Hier werden cupcakes gedecoreerd, een LOL chipsbingo gedaan en nog veel meer…

cupcakes versieren
Op het LOL Surprise partijtje kreeg iedereen zelf gedecoreerde cupcakes mee naar huis.

Outdoor feestje

Survivalfeestje in het Westland – Jarig met mooi weer? In het Westland kun je terecht voor survival en kampeerfeestjes. Zelf gingen wij vorig jaar naar De Balij in Zoetermeer, achter de kinderboerderij is een mooi bos waar we gingen wandelen voor een Eenhoornfeestje.

eenhoorn raamtekening
Ik liet de kinderen zelf een raamtekening maken voor het eenhoornfeestje.

Wie is de Mol?

Wie is de Mol Thuisfeestje – Mamsatwork organiseerde een Wie is de Mol feestje. Dit vraagt erg veel voorbereidingen, maar is súperspannend voor de genodigden. Zeker als ze het programma kennen.

Escape Room

Escape Room Thuisfeestje – Net zo spannend en ook leuk voor de ouders was het Escape Room feestje dat ze bij Mamsatwork op touw zetten. Compleet met een buurvrouw die in het complot zat en gebruik van moderne devices om het echter te maken. Ook bij Maaikeschrijftop gingen ze met het Escaperoomfeestje aan de slag, zij heeft toffe foto’s ter inspiratie.

Ninjago

Ninjago Thuisfeestje – Voor Mijn Kleintje deed een Ninjago thuisfeestje voor haar kleuter en ging compleet los op een geweldige aankleding. Met een kleine Ninjagofan moet je zeker even kijken als je een traktatie wilt maken. Haar laserparcours en ezeltje prik zien er al net zo leuk uit.

Pokémon feestje

Pokémon Thuisfeestje – Mijn kinderen zijn gek van Pokémon dus een feestje zoals dit van Voor Mijn Kleintje zouden ze geweldig vinden. Inclusief toffe decoraties, een speurtocht en Pokémon pannenkoeken. Meer inspiratie nodig? Ook MizFlurry ging los op een Pokémonfeestje met supertoffe spelletjes, decoraties en uitnodigingen in dit thema.

Spelletjes zonder thema

Thuisfeestje zonder thema – Niet alle kinderen zitten op een thema te wachten. Soms willen ze gewoon een leuk feestje. En koekhappen. En stoelendansen.

eenhoorn schmink
Altijd een succesnummer: de kinderen schminken.

Logeren bij de jarige

Slaapfeestje – Hoe gaaf is voor wat grotere kinderen het slaapfeestje? Voor Mijn Kleintje organiseerde er een compleet met mini tentjes, een bonte avond en een stylish ontbijt.

Buiten de deur in Zeeland

Overdekt feestje in Zeeland – Wel binnen een feestje vieren maar niet bij jou thuis? Zeeuws Enzo tipt een paar leuke locaties in Zeeland.

Lasergamen

Lasergame Feestje met de hele klas – Supermoms nodigde de hele klas uit op het Lasergame Feestje van haar zoon. Dat is namelijk een stuk stoerder en spannender als je met heel veel bent. Ze huurde een kit waarbij ze op een locatie in hun eigen buurt konden lasergamen, errug leuk!

Ridders of jonkvrouwen?

Ridderfeest – Een stukje geschiedenis in combinatie met toffe DIY projecten voor de kinderen op het Ridderfeest van Thuisleven.

Prinsessenfeest

Prinsessenfeestje – Aanvullend op de stoere ridders is het lieve prinsessenfeestje dat Mamascrapelle voor haar dochter organiseerde. Heel veel leuke en haalbare DIY’s en speltips voor de invulling van de dag, deelt deze creatieve mama in haar verslag.

Samen ontdekken

Feestje in de Ontdekfabriek – Thuisleven tipt de Ontdekfabriek in Eindhoven als feestlocatie, dit is net zoiets als Villa Zebra in Rotterdam.

Kinderfeestje in de bioscoop

Bioscoopfeestje – Buiten koud en guur? Denk dan eens aan een bioscoopfeestje, Thuisleven vertelt hoe dit gaat bij Vue Cinema. Je kunt het ook uitbreiden met activiteiten thuis, zoals ze deden bij het Trolls partijtje dat inclusief bioscoopbezoekje was.

Zwemfeestje

Aquadisco feestje – Een feestje in het zwembad, is dat wel veilig? Bij Thuisleven hebben ze er goede ervaringen mee. Kies een mooi zwembad en je hebt ook met slecht weer een leuke bestemming om met z’n allen naartoe te gaan. Geschikt als alle genodigden minimaal zwemdiploma A hebben uiteraard.

Zeemeerminnen thema

Zeemeerminnenfeestje – Zie de uitgelichte foto voor mijn eigen DIY knutseltip op het feestje. Wij combineerden dit met een onderwaterspeurtocht die ik zelf aan de hand van een kant en klaar kinderfeestjes draaiboek heb uitgezet. Food Frobel Fun heeft aanvullend tips voor de aankleding van dit feestje. Bij MammieMammie werd het zeemeerminnenfeestje in stijl aangepakt, prachtige decoraties en zo tof die meisjes met matchende parelarmbandjes.

Proefjes doen

Professorfeestje – Van Kaat hees alle kinderen in labjassen met een haarnetje voor het professorfeestje. Erg leuk met allemaal proefjes om zelf te doen. Zij organiseerde het zelf, maar via bijvoorbeeld Mad Science kun je er ook mensen voor inhuren.

Kabouterthema

Kabouterfeestje – Voor de allerkleinsten die hun eerste kinderfeestje geven is een partijtje in kabouterthema wel heel schattig. Moonoloog laat zien hoe ze dit heeft aangepakt.

Geboorte-feestwinkel.nl

Feesten in Minions stijl

Minion partijtje – Supergrappig zijn de Minions, dus welk kind wordt niet blij van een feestje in dit thema? Bij Wereldvanmama gingen ze los op de Minion Madness met een soort escape room achtige speurtocht. Heel gaaf bedacht! Wil je dit verder uitbreiden met allerlei decoratie in Minions thema? Lees dan ook over het Minionfeestje van Volgmama.

Skylanders party

Skylanders feestje – SRCK heeft goed haar best gedaan om allerlei spelletjes zelf te maken in het Skylanders thema. Heel leuk om te zien en misschien ook wel bruikbaar voor andere originele thema’s waar je zelf mee aan de slag wilt? Budgetproof!

Use the force: Star Wars

Star Wars feestje – Use the force! Volgmama toverde haar huis om in Star Wars sferen en maakte écht supertoffe uitnodigingen met lightsabers. Daarna gingen ze Clone Troopers omkegelen op de kegelbaan. MizFlurry gaf een kinderfeestje waarbij ze Angry Birds en Star Wars in één combineerde, met leuke spelideeën.

Piratenfeest

Piratenfeestje – Net zo’n stoer thema is het Piratenfeestje. Volgmama vertelt op haar blog hoe ze dit heeft aangepakt, inclusief een ‘walk the plank’ en schattenjacht.

Bowlen

Bowlingfeestje – Bowlen, mijn dochter vond het geweldig sinds het eerste kinderfeestje waar ze dit mocht doen. Pingetest deelt op haar blog de beste tips voor een geslaagd bowlingfeestje. Ik vind haar uitnodigingen echt heel leuk!

Jungle thema

Jungle feestje – Striped Panda ging los op de decoraties voor het junglefeestje van haar (best al grote) dochter. Heb je juist een ukkie rondlopen? Mamalifestyle gaf voor de eerste verjaardag een junglefeest. Nog meer inspiratie vind je bij Hemelryk die onder meer donuts omtoverde in ananassen op het junglefeest van haar peuter. Een passende traktatie bij dit thema zijn misschien wel de dino eieren van JufMaike.

toveren met water
Toveren met water op een Frozen feestje.

Nijntje verjaardag

Nijntje feest – Niet echt een kinderfeestje maar geweldig voor een eerste of tweede verjaardag zijn de ideeën van Mamalifestyle. Hoe prachtig is de uitvoering van dit Nijntje feest? Enneh… natuurlijk geef je als cadeau dan een bezoek aan het Nijntje museum!

Indianen feest

Indianenfeestje – Dit feestje van Mamalifestyle is voor een peuter gegeven, maar qua decoratie en uitnodigingen echt leuke inspiratie en mooie foto’s.

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland feestje – Een thuispartijtje vol lekker eten is het Alice in Wonderland feestje van KimsBlogs. Net als de gekke hoedenmaker gingen ze kop en schotels versieren.

Super Mario of Yoshi

Super Mario Feestje – Of eigenlijk een echt Yoshifeestje is wat MizFlurry in elkaar draaide. Hele leuke DIY’s om zelf spelletjes en decoraties te maken, bolletjes wol verzamelen en appelhappen hoorde er ook bij.

Minecraft

Minecraftfeestje – Wat ze verder precies gedaan hebben op het Minecraftfeestje weet ik niet, maar het unboxen van de taart heeft MizFlurry in stijl aangepakt.

My Little Pony Puzzel pannenkoek van Printjepannenkoek.

My Little Pony thema

My Little Pony kinderfeestje – MammieMammie haar meisjes zijn net zo weg van My Little Pony als die van mij. Geweldig om te zien hoe ze het kinderfeestje in dit thema heeft aangepakt. Niet met paardrijden, wat je natuurlijk ook kunt doen, maar wél met fantastische henna-versieringen op de handen van de genodigden. Superleuk en erg origineel! 

Samen koken

Kookfeestje – Bij Go or no Go gaven ze een kookfeestje. Tijdens dit feestje maakten de genodigden thuis allemaal heerlijke hapjes klaar, die ze daarna mochten opeten. Doe je zoiets liever buiten de deur? Kijk dan eens naar ‘Kennie Koken’ bij Van der Valk, schijnt heel erg leuk te zijn.

uitnodiging kinderfeestje

Rolschaats feestje

Rollerdisco partijtje – Dit kinderfeestje doen wij vandaag. Volgt later nog een verslag over. Ik heb het makkelijk gehouden: zelf in Canva uitnodigingen gemaakt, de mama’s geappt voor de schoenmaten en bij Skatefever in Capelle aan den IJssel staan de rolschaatsen klaar. Neonkleurige haargel voor wie dat wil is het enige dat ik meeneem. Ze krijgen na het feestje geen zakje met troep mee naar huis, maar maken wel mooie herinneringen!

Welke originele themafeestjes heb jij georganiseerd? Do share, ik ben heel benieuwd en jullie zijn super creatief.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Linda zegt:

    Wat een super uitgebreid overzicht! Heel handig voor heel veel kinderfeest inspiratie! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.