Het eerste partijtje… Ging niet door…

Afgelopen vrijdag zou mijn dochter haar allereerste partijtje geven. We hadden er allemaal erg veel zin in, zeker ook kleine zus die mee mag doen. Het zou een Frozen partijtje worden. Ik had vlechten gemaakt, Frozen haarspeldjes erbij, helemaal leuk. Toveren met water zag ik op de blog van Mamaliefde en hebben we vooraf even geprobeerd. Helemaal Elsa stijl, deze activiteit. Mijn dochters bleven erover praten hoe leuk dit was.
 De avond ervoor waren de dames al wat nerveus. Op de dag zelf had de peuter haar gewoonlijke tantrum (het is een fase), maar was mijn bijna jarige kleutertje ook heel erg uit haar doen. Heel nerveus, huilen… Het was toch wel heel erg spannend. Een beetje van slag had ik wel verwacht, maar dit niet… Op naar school.

Al haar vriendinnetjes waren ook wat nerveus, maar hadden er veel zin in. Mijn meisje daarentegen bleef maar huilen en klagen over zere benen. Ik heb haar in al die tijd maar 1 keer in tranen achtergelaten op schoot bij de juf. Nog even kort nagepraat met wat moeders over het aankomende feestje. Snel met de peuter samen de laatste boodschappen in huis gehaald voor die middag en hop naar huis. Alles moest nog aan kant en klaargezet worden.

“Wil je haar ophalen?”

Ik was net lekker op gang toen de telefoon ging. De juf… Of ik mijn dochter op wilde halen, het leek meer te zijn dan alleen zenuwen. Ze was echt ziek. Mijn lieve mopje had flinke koorts. Ik hoopte eerst nog dat het feestje na een korte dut toch door kon gaan, maar temperaturen wees uit dat we beter konden cancelen. Terwijl mijn zielige hoopje kleuter op de bank lag, belde ik de ouders van de uitgenodigde meisjes. En de juf. Want natuurlijk had ik van de meesten alleen het vaste nummer die op de klassenlijst stond en niet de mobiel.

Rond een uur of 5 knapte ze wat op en gaf ze aan dat het partijtje wel kon gaan beginnen… Zo sneu. Ondertussen liep ook de temperatuur van de peuter op. Beide dames gingen dus op tijd naar bed. Gedurende de nacht werd de peuter steeds onrustiger. Zeg maar gerust inclusief gillen, per ongeluk in bed geplast, nog meer gillen, verdriet en erg beweeglijk… Ze had pijn. Dat was duidelijk. Haar oortje deed zeer. Om kwart over 7 zat ik dus beneden op de bank.

Naar de HAP

Later die ochtend toch maar de HAP gebeld, want ze had het slecht. Oorpijn is zo naar. We konden pas ’s middags terecht. Gelukkig viel ze tussendoor nog even in slaap. Dat had ze hard nodig. In de auto op weg er naartoe is het oortje doorgebroken. De arts constateerde inderdaad een fikse oorontsteking, maar daar doen ze niets aan. Neusspray gekocht van een andere variant dan wat we thuis hadden.

Eenmaal thuis kwam er flink rotzooi uit het oortje. Bleef maar bloeden, de arme mop. Grote zus was gelukkig weer opgeknapt, maar de kleine mop had nu koorts en flink ook. En oorpijn. We zijn eigenlijk de hele dag met haar bezig geweest, met haar op schoot gezeten. Eind van de middag met de kleuter haar verjaarsboodschappen gedaan. Visite gevraagd om liever ’s middags te komen. Kunnen we na deze moeilijke nacht even rustig op gang komen.

Grote zus heeft er veel zin in. Eindelijk toch een feestje. In de winkel vroeg ik haar of ze nog verjaarswensen heeft. “Ik wil niet weten wat voor cadeau ik krijg mama, daarom vraag ik niks. Dan blijft het een verrassing!” De lieverd. Ik plaagde haar dat ze van ons een theezakjes krijgt. Daar moest ze hard om lachen. Door de druktes met kleine zus hebben we nog geen slingers opgehangen. Dat moet morgenochtend nog even gebeuren. Maar mijn kleine mop krijgt als eerste cadeau…

Een ingepakt theezakje!

Even wat humor na twee sombere dagen waar ze zich zonder klagen doorheen heeft geslagen. Ze verdiend een mooi verjaarsfeestje! Hopelijk kan ze goed van haar dag genieten. Plannen we ook snel een nieuw partijtje!

Lees ook:

Bij jullie weleens een verjaardag in het water gevallen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jess zegt:

  Ach nee… Arme griet. Wat sneu voor haar. Wat een ellende zo’n oor. Hopelijk is ze nu weer een beetje opgeknapt. Snel een extra leuke herkansing!

  1. Marguerita78 zegt:

   Kom net terug van de hap…nu gelukkig wel oordruppels en antibiotica gekregen

 2. Nathalie zegt:

  Aah wat jammer. Hopelijk snel een herkansing van het feestje.

 3. Gera zegt:

  Ahhh hopelijk kunnen jullie het snel inhalen!

 4. Wilmaaa zegt:

  Aah wat sneu, nog gefeliciteerd hoor en hopelijk krijgt ze toch een mooi feestje 🙂

 5. Kim zegt:

  Aaah wat zielig! Zo sneu om te horen dat ze zo ziek was.

 6. Frederique zegt:

  Ooooh wat zielig! Nou binnenkort maar tweede poging. (en leuk het theezakje haha )

 7. Resaarcle zegt:

  Oooh, dat is spijtig. Fijn dat ze wel al weer kan lachen om dat leuke mopje!

 8. marjon zegt:

  Wat vervelend. Maar je kan er helaas niks aan doen. En voor kleine zus ook sneu, een oorontsteking is idd erg pijnlijk. Herkenbaar, onze dochter heeft het geregeld :S

  Hopelijk een fijne verjaardag en snel een nieuwe datum voor haar kinderfeestje!

 9. Mary-Lou zegt:

  Wat sneu zeg! Hopelijk snel een herkansing. Wist je trouwens dat het bloeden uit de oor normaal is bij een ooronsteking? Ik lees het nu namelijk voor het eerst en zou me rot schrikken als ik het niet wist.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, ja ik heb zelf een paar jaar geleden zo’n loopoor gehad. Heel naar… Arme pop

 10. Linda zegt:

  Dat is inderdaad wel even schrikken, hopelijk komt er snel een herkansing. Mooie foto’s ook van dat ’toveren’ ziet er heel kleurrijk uit.

 11. Romy zegt:

  Ach gos, wat sneu zeg! Hier was peuter niet lekker op haar 2e verjaardag maar dat hebben we met wat aanpassingen door kunnen laten gaan. Zal vast nog wel een keer gebeuren, kinderen pikken zo veel op. Hoop dat poging 2 geslaagd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.