Blogtour: Vier je kinderfeestje in het Westland

Wat zijn er veel mogelijkheden om een leuk kinderfeestje te vieren in het Westland! Bezoek Westland nodigde mij en nog enkele andere mamabloggers uit om inspiratie op te doen voor het vieren van originele partijtjes, maar eigenlijk is alles wat we gedaan hebben ook superleuk voor een lekker dagje uit met de hele familie. Vanaf mijn woonplaats reed ik in een half uurtje naar Wateringen waar deze bloggertour langs plekken vol kindervermaak begon. Lees je mee wat ik heb beleefd in het Westland?

Minicamping Zwetzone

De dag begon al direct het het vakantiegevoel. Stralend mooi weer en wij kregen koffie aan een picknicktafel op Minicamping Zwetzone. Het adres is: Zwetkade Noord 7 in Wateringen. Op deze minicamping zijn een aantal trekkershutjes met koelkast, stapelbed en dus een picknicktafel waar je prima slaapfeestjes kunt organiseren. Naast de 4 bedden kun je er prima nog wat luchtbedden in kwijt. Op het grasveld kun je spelletjes doen, er is een tafeltennistafel, er zijn badmintonrackets en er is een sjoelbak. Achter de minicamping is een poldertocht door het natuurgebied waar je lekker vies kunt worden, maar je kunt ook een kilometer lopen naar Paviljoen de Zweth om daar leuke dingen te doen (zie verderop in dit artikel). De campingeigenaren zorgen er desgewenst ook voor dat je voor het slapen gaan in de blokhut een meegebrachte dvd kunt bekijken. Super origineel en leuk voor wat oudere kinderen, wie kan er nu zeggen dat ie met z’n kinderfeestje naar de camping is geweest?

Paviljoen de Zweth

Wij stapten naast de camping op de boot om naar Paviljoen de Zweth te varen. Hier kun je allerlei soorten bootjes huren om tussen de uitgestrekte weilanden op het water te genieten. Ook is er een ruim terras waar je kunt eten of drinken, uiteraard hebben we de bittergarnituur aan het einde van de dag nog even geprobeerd. Lekker hoor! Met kinderen is Paviljoen de Zweth dé place to be in het Westland. Ze hebben er dan ook speciale arrangementen voor een dagje vertier, ook voor met de hele familie of een kinderfeestje. Er is een kleine indoor speeltuin waar ik de glijbaan even heb geprobeerd (en goedgekeurd, woei!), er is een midgetgolfbaan, je kunt er waterfietsen over de plas van 50 centimeter diep en er is een heus survivalparcours boven het water. Houden jouw kinderen vanaf een jaartje of 8 van lekker modderen en vies worden en zijn het een beetje waaghalzen? Dan is dit geweldig. Let er wel op dat je schone kleren, waterschoenen en een handdoek meeneemt (en eventueel vuilniszakken voor blubberkleren en/of grote handdoeken voor in de auto om op te zitten). Er staan ook trampolines, maar helaas waren die kapot op het moment van ons bezoek dus die konden we niet zelf uitproberen. Ook origineel: ze verhuren steps voor een stepfeestje!

Theetuin de Bongaard

Met onze elektrische sloep vaarden we door naar De Lier voor een lunch in Theetuin de Bongaard. Een geweldig plekje ingericht in brocante stijl. Overal waar je kijkt is iets te zien: potten, pannen, kaarten en zelfs een tuba… Het terras ligt aan het water en er is een overdekte serre. Speciaal voor ons waren ze deze maandag even open. Reserveren is overigens wel noodzakelijk, zeker met highteas zitten ze 3 maanden van te voren al helemaal volgeboekt! Dat snap ik wel. Overigens kun je er ook als kinderfeestje een high tea boeken, leuk voor tienermeisjes en hun vriendinnen. En dan ga je aansluitend door naar het Timmermuseum, net als wij.

Museum de Timmerwerf

Bij Museum de Timmerwerf kregen we een rondleiding door de oude timmermanswoning in De Lier. Zo’n 100 jaar geleden woonde hier het laatste timmermansgezin. We kregen een inkijkje in hun leven met 10 kinderen. “Er gebeurde weleens een ongelukje,” gaf de dame die de rondleiding verzorgde aan. Dat is niet zo gek als je ziet hoe de huisvrouw van toen haar werk moest doen in een piepklein keukentje. De kachel en het fornuis werden loeiheet en probeer maar eens 10 kleine kinderen tegelijk in de gaten te houden. Die manier van leven zagen we ook al in het Zuiderzeemuseum. Wat ben ik blij dat ik nu leef, met alle luxe van apparaten die het zware werk voor me doen dat in de tijd van mijn oma nog met de hand ging. In het museum is ook een kunsttentoonstelling. Voor kinderen is echter de werkplaats het allerleukst! Hier kun je met een kinderfeestje (of de BSO) zelf iets in elkaar timmeren. Ik mocht aan de slag met een vogelhuisje. Toen hij af was, mochten we er nog een brandmerk op maken. Het vogelhuisje wil ik nog verven, dan kan hij in mijn tuin pronken. Extra leuk als je het zelf hebt gemaakt!

Ik heb een heerlijke dag gehad op het water, gezellig bijgekletst met de andere mamabloggers, voor het eerst in jaren weer eens midgetgolf gespeeld, een leuk vogelhuisje als aandenken én genoten van een bittergarnituur.  😆 Zoek jij een leuke plek voor een origineel kinderfeestje of gewoon een gezellig uitstapje met je gezin, dan zijn er in het Westland zoals je ziet genoeg dingen te doen. Op de website van Bezoek Westland vind je nog veel meer leuke tips.

Kom jij weleens in het Westland? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ja, ik kom er wel eens 😉
    Was gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.