Drakenrijders kinderfeestje: samen schilderen

Zijn jouw kinderen ook weg van de Drakenrijders van Berk? Mijn dochters hebben de serie op Netflix al erg veel gezien. Ze kennen de afleveringen bijna uit hun hoofd. Ook de films vinden ze geweldig en onlangs is natuurlijk Hoe tem je en Draak 3 uitgekomen op dvd mét al het bijbehorende speelgoed. Komt goed uit voor mijn (bijna) jarige dochter: het thema voor haar kinderfeestje werd Tandloos en zijn vriendjes.

drakenrijders kinderfeestje

Met mijn eigen kinderen erbij, had dochterlief in totaal 9 kindjes op haar feestje. Achteraf was dat voor deze mama iets teveel van het goede (note to self), maar de jarige vond het geweldig omdat ze niet tussen haar vrienden hoefde te kiezen. Daar doe je het allemaal voor.

hoe tem je een draak traktatie

Traktatie

Bij AliXpress had ik cakewikkels, servetten, bekers en bordjes in dit thema besteld. En sticker, maar die werden verkeerd geleverd helaas. Mijn zomervakantie-jarige mocht op de dag van haar kinderfeestje (een paar maanden voor de echte datum) ook trakteren op school. Hiervoor kocht ik kant en klare cakejes in de supermarkt. Met Dr. Oetker eetstiften hebben de meisjes die versierd, we deden er een Drakenrijders wikkel om en een matchende prikker in dat thema. Ruim 30 stuks klaar in een half uurtje. 

Hoe was het Drakenrijders kinderfeestje opgebouwd?

Vooraf waren natuurlijk de geweldige drakenei uitnodigingen al uitgedeeld. Gewapend met de papieren bordjes gingen we eten bij de cafetaria naast school: de Kwalitaria. Daar had ik vooraf een tafeltje achterin besproken. Maar goed ook, want de kinderen stuiterden alle kanten op. We deden de cadeautjes, kregen limonade, bittergarnituur en patat.

Toen liepen we naar de CreAcademy. Konden de kinderen onderweg even hun energie kwijt. Hier stonden de tafels met schildersezels al klaar. Rieke legde uit wat de bedoeling was en de jarige mocht als eerste een schilderij uitzoeken. Met potlood waren de basis tekeningen al op het doek gezet, zodat elk kind een uniek ‘Hoe Tem je een Draak’ schilderij kon maken. En na het feestje mee naar huis nemen. Meteen een leuk aandenken.

drakenrijders kinderfeestje

De kinders zetten ‘hun schilderij’ op de ezel en mochten daarna aanwijzen welke kleuren verf ze op hun palet wilden hebben. De kleuren die ze zelf mooi vonden, inclusief zilver en goud. Uiteraard kregen ze allemaal een groot verfschort aan, om hun kleding schoon te houden. Handig, want tijdens het schilderen liepen ze regelmatig rond de tafel om even bij elkaar te kijken hoe het kunstwerk vorderde. Vol bewondering voor elkaars werk, kwamen er flink wat complimenten uit. Af en toe schakelden ze Rieke in voor wat hulp om een foutje te corrigeren of tips om hun schilderij nog mooier te krijgen. Bijvoorbeeld met behulp van een paletmes of een bepaald kleurtje.

Sommige kinderen waren al vrij vlot klaar, anderen waren meer perfectionistisch in hun schilderwerk. Na het schilderen mochten ze zelf een cakeje versieren en opeten met een beker limonade erbij. Toen liep ik met het hele spul naar de speeltuin bij ons oude huis, waar ze even ‘los’ konden. Terwijl Rieke de boel opruimde en de schilderijen konden drogen.

drakenrijders kinderfeestje

Daarna weer terug waar een heuse schilderijen tentoonstelling was opgesteld. De kinderen kregen nog een zakje popcorn en de eerste papa’s en mama’s druppelden binnen om de kinderen weer op te halen. 

Dochterlief was apetrots op haar Hoe tem je een Draak 3 schilderij met Tandloos en de Hemelfeeks.

Hoe tem je een Draak 3 cadeautjes

Vlak na haar feestje werd er een postpakket bezorgd waardoor de kleine dame compleet uit haar dak ging. Geen enkel verjaarscadeautje kan dat cadeau van pr-bureau Triple P overtreffen: de dvd van Hoe tem je een Draak 3, een mooi boek wat je ook in combinatie met een app kunt gebruiken waar alle weetjes in staan van de draken en karakters uit de Drakenrijders én een speelfiguur van Tandloos die (als je er batterijen in stopt) echt stoom kan blazen.

De film hebben we gezellig met z’n 3tjes gekeken, ik had hem nog niet gezien dus moest steeds aangeven dat ik niet op spoilers zat te wachten. (“Wat is een spoiler mama?” “Dat je verklapt wat er gaat gebeuren.” “Oh.”) Lekker verhaal, ik vond het leuk om mee te kijken en zat niet op mijn telefoon tijdens de film. Om een graadmeter aan te geven. Was ook te druk om ondertussen 2 lieve meisjes te knuffelen en van chips te voorzien, maar toch. 

Informatie over alle draken

Het boek over ‘Hoe tem je een draak 3’ viel bij de dames goed in de smaak omdat het geen verhalend boek is, maar een informatief boek met allerlei weetjes over de verschillende draken en drakenrijders. Aangevuld met leuke quizvragen. Je kunt het boek ook gebruiken in combinatie met de bijbehorende app en wanneer je die over de codes beweegt, lijkt het net of er draken door je kamer vliegen. 

Maar nog stoerder – en in combinatie met de Barbies en LOL poppetjes te gebruiken – is de mega grote Tandloos draak die we toegestuurd kregen. Wat een ding! We zijn inmiddels een paar weken verder, maar het blijft het favoriete speelgoed van mijn bijna 7-jarige. Deze wilde ze het allerliefste voor haar verjaardag krijgen, en nu heeft ze hem gewoon al. Ik heb de instructies om hem stoom te laten blazen nog niet gevolgd, want ook zonder dat hij stoom blaast wordt er al veel mee gespeeld. Hij kan ook vuurpijlen spugen, maar de dames spelen er vooral verhalen mee.

Als ze straks echt jarig is kan ik dat in ieder geval niet meer toppen. Inmiddels heeft ze bij haar tante een taart in dit thema besteld. Ze tekende meteen maar even uit hoe ze hem hebben wil, waarop haar tante zich afvroeg hoeveel mensen ze wel niet op haar verjaardag verwacht. Hahaha. Tegen die tijd plaats ik uiteraard een foto van de taart op Instagram.

Heerlijk in ieder geval hoe ze nog helemaal kunnen opgaan in hun fantasiewerelden op deze leeftijd.

Voor het Drakenrijders / schilderfeestje betaal je bij CreAcademy 5 euro per kind. Cupcakes versieren, popcorn eten en andere extra’s kun je optioneel bijboeken. Net als het samen maken van een originele uitnodiging. Alles wordt afgestemd op de wensen en het thema van jouw kind.

drakenrijders uitnodiging kinderfeestje

Meer ideeën voor kinderfeestjes lees je hier.

Kijken jouw kinderen ook zo graag naar de Drakenrijders van Berk?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.