Uitnodiging Hoe Tem je een Draak kinderfeestje

Draken zijn stoer en helemaal het einde. Mijn dochter wist het dan ook zeker: dit jaar moest haar kinderfeestje in het thema van de Drakenrijders van Berk oftewel Hoe Tem je een Draak. Met haar vrienden iets leuks doen waarbij ook haar held Tandloos een rol speelt, was haar droom. Dit jaar viert ze haar feestje bij CreAcademy en die hielpen met originele uitnodigingen voor haar partijtje: drakeneieren!

Bij creativiteit vind ik het heel belangrijk dat mijn kinderen zichzelf kunnen uiten. Vandaar ook mijn enorme voorraad met knutseltips voor luie moeders: laat het maar uit het kind zelf komen, denk ik altijd. Rieke van de CreAcademy vindt dat ook. Toen mij dochter aangaf dat ze graag bij haar een creatief kinderfeestje wilde geven, mocht ze zelf vertellen hoe ze dit dan voor zich zag. 

Het thema Hoe tem ik een Draak werd direct geopperd door de kleine dame. Daarna legde Rieke haar een aantal opties voor die daarbij passen: wilde ze een schatkist versieren of liever op doek schilderen bijvoorbeeld? Draken op doek. Ze was heel resoluut. 

Opties voor de uitnodiging

Als je een creatief kinderfeestje geeft, is een net zo creatieve uitnodiging wel zo leuk. Bij CreAcademy hadden ze leuke ideeën: een feestje in een doosje, een schilderspalet, een uitnodiging in een ijsco hoorntje… Mijn dochter mocht zelf kiezen en koos de allertofste optie die erbij zat. Uitnodigingen in drakeneieren!

Zelf aan de slag

Je krijgt bij CreAcademy de mogelijkheid om zelf thuis met je uitnodiging maken aan de slag te gaan, of dat je kind ze maakt met een beetje hulp van Rieke. Wij gingen voor dat laatste.

Benodigdheden:

 • Lege plastic eieren van bijvoorbeeld de Action.
 • Gekleurd papier.
 • Potlood / pen.
 • Glitters en lijm.
 • Spuitbusjes verf.
 • Haarlak.
 • Lijmpistool.
 • Jewels (glinsterende juweel knutselsteentjes).
 • Perforator om confetti te maken. (Of kant en klare confetti.)
 • Kleine knijpertjes of lintjes.

Het stappenplan van de drakeneieren:

 • Leg de halve eitjes op een verfproof plek (op een dienblad of in kartonnen doos oid).
 • Bespuit de eieren met verschillende kleuren verf.
 • Laat deze drogen.
 • Als ze droog zijn spuit je er nog even haarlak overheen om ervoor te zorgen dat de verf niet van het plastic afbladdert.
 • Knip de stroken papier die in het ei moeten op de juiste maat.
 • Teken of plak er een draak op (mijn dochter tekende haar draken zelf).
 • Schrijf de details van de uitnodiging op de binnenkant. Niet met namen werken, dat is niet handig omdat je die aan de buitenkant van het ei niet ziet…
 • Voorzie je draken van de nodige glitters.
 • Laat dit drogen.
 • Werk ondertussen aan de confetti voor in draken eieren. Je kunt dat doen met je perforator of met kant en klare confetti.
 • Meng er wat glitterkraaltjes, pailletjes of juweeltjes door en hussel dat door elkaar. Als je echt all out wilt gaan doe je er nog een klein draakje in natuurlijk, maar zo is het ook al een feestje om uit te pakken.
 • Als je eieren droog zijn, help dan je kind met een lijmpistool juwelen op de eieren te plakken.
 • Vul de eieren met de conffettimix.
 • Rol de uitnodigingen op en bindt ze dicht met een klein knijpertje of lintje.
 • Doe de eieren dicht en stapel ze in een mandje of een nestje.

Rieke van CreAcademy maakte voor ons van een decoratief nestje, wat lintjes en een tomatenemmertje een mooie uitdeelbeker voor de uitnodigingen. Ze heeft mijn dochter van A tot Z met de uitnodigingen geholpen, maar wel alles door het kind laten bepalen. Alle kinderfeestjes zijn dan ook op maat: creativiteit is oneindig dus je kunt werkelijk van alles kiezen.

Voor de transparantie: vanwege een samenwerking voor mijn blog hebben we korting gekregen op het kinderfeestje. Ook zonder deze korting hadden we een kinderfeestje gegeven bij CreAcademy. Mijn andere dochter volgt er namelijk tekenles, wij houden van creatief zijn en zeg nou zelf het is toch gewoon leuk?

CreAcademy geeft naast kinderfeestjes ook tekenlessen en creatieve workshops voor bijvoorbeeld basisscholen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker even een kijkje op de facebookpagina!

drakenrijders uitnodiging kinderfeestje

>> Lees ook: Kinderfeestje, welk thema kies je?

Hoe vinden jullie deze uitnodigingen in draken thema?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.