Hoera, bijna 5! Een Lego-partijtje

Hiep, hiep, hoera! Mijn kleine meisje is bijna 5 jaar. Met een kind dat in de vakantie pas echt jarig is, was ik nog helemaal niet bezig met de verjaardag, trakteren en het allereerste kinderfeestje… Tót ik me ineens realiseerde dat het al bijna zomervakantie was. Paniek! 

Wij hebben tot nu toe eigenlijk altijd thuispartijtjes gegeven. Zoveel ervaring heb ik er nog niet mee, maar de oudste heeft er toch al 2 gegeven: een Frozen-feestje (dat we in eerste instantie moesten cancelen) en een Zeemeerminnen-feestje. Nu was het dus de beurt van mijn jongste muppet die hier al het hele jaar naar had uitgekeken… Ik wilde er dus graag een mooie dag van maken, maar het organiseren van kinderfeestjes en de uitvoering op de dag zelf vind ik heel stressvol. Hoe heerlijk was het dan ook dat net op het moment dat ik me realiseerde dat er nog een feestje moest worden georganiseerd, ik mail ontving van de Brick King in Nieuwerkerk aan den IJssel met de vraag of we hun Lego-feestje wilden uitproberen! Wat een opluchting voor deze stresskip. Wat geeft het ook veel rust als je zelf eigenlijk niets hoeft te bedenken. Mijn dochters houden allebei heel erg van Lego en hebben pas nog alle afleveringen van Lego-Friends op Netflix bekeken, dus qua thema is dit echt een schot in de roos.

Uitnodigingen freubelen voor het #lego feestje van Caileigh bij #brickking #jarig #partijtje #diy

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Lego uitnodigingen

Ik vond het wel leuk om zelf uitnodigingen te maken, met hulp van de jarige Jet. Hiervoor vond ik op Pinterest een A4-tje met ‘kale’ Lego-poppetjes, 4 op een vel. Deze heb ik laten inkleuren door mijn dochter, uitgeknipt en op een gekleurd papiertje geplakt. Een A4 in de lengte door midden gesneden, zodat je de uitnodiging dubbel kunt klappen. Aan de binnenkant kwam de tekst (waarbij ik ook toestemming vroeg om de foto’s op mijn blog te plaatsen). Als je zelf niet zo’n knutselfan bent, kun je bij Brick King ook gratis uitnodigingen ophalen wanneer je daar een kinderfeestje geeft. Lekker makkelijk!

Ontvangst van de kindjes

Mijn dochter zit in groep 1 en nodigt dus alleen jonge kleutertjes uit. Voor school maak je natuurlijk een leuke Lego traktatie. Omdat Nieuwerkerk aan den IJssel voor ons nog een kwartier rijden is, nodigde ik de kindjes thuis uit en hebben we na afloop iedereen weer thuisgebracht. Per auto was er plek voor 3 kindjes, ik heb zelf 2 kinderen, dus ze mocht 4 klasgenootjes uitnodigen. Voor 3 van de 6 feestgangers was dit hun allereerste kinderpartijtje. Ze vonden het dus allemaal heel erg spannend! Het feestje bij Brick King duurt 2,5 tot 3 uur, maar vanwege onze reistijd en de ontvangst thuis werd het voor ons een vrij lang feestje. Thuis hebben we de jarige Jet naar boven gestuurd en de cadeautjes verstopt. Met haar handen op de rug moest ze deze kunnen vinden, terwijl wij hielpen met warmer en kouder. En natuurlijk zongen we ‘Lang zal ze Leven’ toen ze de kamer weer in kwam. Ondertussen sneed ik de cake in plakjes. Elk kindje kreeg een plak cake met slagroom om zelf met snoepjes te versieren. Opa kwam binnen (die hielp met het vervoer) en ik dirigeerde de kinderen om de beurt naar het toilet.

Feestje bij Brick King

Bij Brick King werden we ontvangen door Ashley die het feestje gaf en Lego-Leo, de eigenaar van de winkel. We keken onze ogen uit, wat veel Lego! Niet alle kindjes hebben thuis Lego en ook de Duplo is voor sommigen de deur alweer uit, dus dit feestje viel zeer in de smaak. We kregen eerst een lekker broodje knakworst terwijl we ‘ik zie, ik zie’ speelden. In de kinderfeestjeskamer was namelijk ontzettend veel te zien! Jeugdsentiment voor mijzelf was de Fabuland Lego van vroeger, zoveel mee gespeeld als kind!

Lekker bouwen

Na het eten ging het kleed van de tafel en werd deze geopend: allemaal blokjes om heerlijk mee te bouwen. Ashley toverde een grote grondplaat tevoorschijn. Alle bouwwerken werden daar later op gezet en dit zou in de etalage komen. De kinderen wisten niet wat een etalage is, dus dat gingen we van dichtbij bekijken. Daarna werd er enthousiast gebouwd! Lekker lang en eigenlijk wilde niemand hier mee stoppen. Zo leuk vonden ze het. De kinderen vermaakten zich dus prima.

Lego quiz

Op een bepaald moment hebben we het toch afgekapt, want Ashley had nog meer leuke spelletjes bedacht. We brachten het bouwwerk naar de etalage en deden daarna een quiz in de winkel met Lego Leo. Mijn oudste voelde zich heel erg op haar gemak op haar eigen feestje, en kroop spontaan bij hem op schoot.  😆  Om de vragen te beantwoorden moesten de kinderen in de winkel dingen zoeken en raden, afgestemd op de leeftijd van 4 en 5 jaar.

Bingo met chips!

Terug in de feestruimte had Ashley een leuke verrassing. Er lagen bingo-kaarten klaar met heel veel Ringo-chips! Jummie, dat zag er goed uit. De kinderen mochten de chips op de bingo-kaarten leggen. Ashley trok kaartjes van de Lego-plaatjes uit een Lego-hoofd en als dat plaatje op je kaart lag, mocht je hem opeten.

Gaaf voor de kinderkamer: houten Lego accessoires

Daarna deden we een leuke variant van Ezeltje prik én mochten de kinderen zelf hun eigen Lego-poppetje bouwen. Deze kregen ze mee naar huis. We kregen een heerlijk Lego-cakeje toe en was het feestje bijna afgelopen.

De jarige Jet mocht plaatsnemen op de toonbank voor de groepsfoto. Toen kregen alle kinderen een leuk tasje met onder meer een kleurplaat en ballon mee en gingen we weer naar huis.

Lego Leo, Ashley en Martine van de Brick King, ontzettend bedankt voor het geweldige kinderfeestje! We hebben ervan genoten en wat was het fijn dat ik zelf nergens aan hoefde te denken. Zo’n feestje buiten te deur is toch wel een aanrader heb ik mogen ervaren. Wij komen in de vakantie zeker nog terug om een mooie grote doos Lego uit te zoeken voor als ons meisje écht jarig is. Dat wordt nog lastig kiezen… Lego Elves, Lego Friends, Lego Disney of toch een set van de Super Hero Girls?

brick king legofeestje
Een grappige groepsfoto als afsluiter van het feestje!

Geen wachtlijst en zomerprogramma

Ik vond het Lego-feestje bij Brick King meer dan een aanrader. Als je in de regio woont is het sowieso heel erg leuk om de winkel eens te bezoeken. In de maand juli staan er verschillende bouwwedstrijden op het programma en in augustus Lego spelletjes, kijk hiervoor op de website in de evenementenkalender. Als het op woensdag of zaterdag regent deze vakantie, weet je nu waar je moet zijn met je kinderen 😎 . Er zijn geen wachtlijsten voor de kinderfeestjes en je kunt ze bij deze winkel in Nieuwerkerk a/d IJssel boeken op woensdag, vrijdag of zaterdag (na de zomervakantie weer vanaf 23 augustus). Je kunt voor de deur gratis parkeren.

Meer lezen over Lego?

Heb jij weleens een Lego-feestje gegeven? Geef je liever thuispartijtjes of kies je ervoor om met de kinderen op stap te gaan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Bedankt voor dit mooie verslag; en wij vonden het heel gezellig dat jullie er allemaal waren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.