#MyLEGOWishlist: Het bos in met Duplo!

Niks gezelligers dan op pakjesavond met het hele gezin te bouwen en LEGO verhalen te bedenken, toch? Wij deden dit alvast om de zenuwen te bedwingen voor de intocht van Sinterklaas op tv zou beginnen. Want wachten duurt helemaal niet lang als je iets leuks te doen hebt! De post bracht ons Lego Duplo het grote bos, een ontzettend gave en vernieuwende set vol leuke dieren.

De dames openden een mooi pakje dat de postbode bracht, een prachtige nieuwe set van Duplo.
De dames openden een mooi pakje dat de postbode bracht, een prachtige nieuwe set van Duplo.

Wie mij kent of mijn blog al even volgt en de tips voor het schoonmaken van Duplo gelezen heeft, weet dat ons hele gezin groot fan is van deze bouwblokjes. Er wordt bijna elke dag wel meegespeeld en we hebben een flinke voorraad. De set van Prinses Sofia hebben we niet, maar die vind ik ook heel gaaf. We mochten daar op Lego World mee spelen. Duplo blijft ook maar met leuke nieuwe sets komen! Na onder meer de boerderij, de dierentuin en de Disney sets kunnen wij nu dus sprookjesachtige verhalen bedenken in het grote  Duplo bos!

De kleuter pakt het instructieboekje en gaat aan de slag. De peuter krijgt zoekopdrachtjes en zet het landschap neer.
De kleuter pakt het instructieboekje en gaat aan de slag. De peuter krijgt zoekopdrachtjes en zet het landschap neer.

Het Duplo grote bos is een dierenpark dat mijn kleuter met hulp van het instructieboekje helemaal zelf in elkaar heeft gezet. Behalve de auto en nog enkele onderdelen die de peuter voor haar rekening nam. Alleen het bouwen is al ontzettend leerzaam en goed voor het ruimtelijk inzicht. En bij deze set zijn er heel veel leuke dieren om mee te spelen! Bouw een schuur voor de hertenfamilie en rij met de wagen langs de beren om ze van dichtbij te bekijken. Kies een picknickplaats uit om wat te eten voordat je gaat spelen op de glijbaan. En kijk toch eens waar de vossen zich verstopt hebben! Oh, en zag ik daar een eekhoorntje van de eikeltjes snoepen? Deze speelset leert de kinderen respect te hebben voor de natuur en wilde dieren. Bovendien komen ze iets meer te weten over wat de diertjes uit het bos het liefst eten.

Samen bouwen is zo leuk!
Samen bouwen is zo leuk!

 

Helene Teichert, PR Manager van de LEGO Groep vertelt: “Spelen met LEGO is een goede manier om mensen samen te brengen om zo een speciaal moment en een ervaring te delen. Door onze eindeloze mogelijkheden om LEGO blokjes met elkaar te combineren zijn onze producten een favoriet Sinterklaas cadeau. Ze bieden kinderen immers uren spelplezier in hun eentje, maar ook om samen met hun broertjes en zusjes of met hun ouders te spelen. LEGO is een van de weinige spelletjes dat niet enkel focust op samen creatief spelen, het speelgoedmerk volgt kinderen ook in hun verschillende ontwikkelingsfases en faciliteert daarbij in het coöperatief spelen voor peuters, tieners en zelfs voor volwassenen.” Voor tips om samen met je peuters te spelen kun je ook terecht op www.somanywaystoplay.nl Of zoek op #MyLEGOWishlist!

Het vosje op zijn plek achter het hek
Het vosje op zijn plek achter het hek

 

De klus is geklaard! Trots op hun teamprestatie
De klus is geklaard! Trots op hun teamprestatie

Zoals je ziet is het een ontzettend leuke set, goed voor uren speelplezier. Hier zijn er al heel wat verhalen mee beleefd en inmiddels is de set verwerkt in bouwsels in combinatie met de Duplo die we al hadden. Sterker nog, op een regenachtige zondag als vandaag is er niets leuker om de complete Duplo bak leeg te kiepen en er heerlijk mee te spelen. Vanavond hebben wij dus nog wat te doen met elkaar, voordat de dames naar bed kunnen. Zolang ze zoet zijn (en we geen visite verwachten) vinden wij het prima dat alles op de grond ligt. Educatief speelgoed dat op zoveel manieren je kind uitdaagt, is perfect. Hoe meer je ervan hebt, hoe leuker je ermee kunt bouwen. Zoek je nog iets moois voor pakjesavond?

Tip: De adviesprijs voor LEGO DUPLO Het Grote Bos is €64,99. Poldermama spotte hem bij Bol.com voor 15 euro minder!

En nu lekker spelen! De doos wordt als een soort poppenkast gebruikt #legosomanywaystoplay
En nu lekker spelen! De doos wordt als een soort poppenkast gebruikt #legosomanywaystoplay
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.