Schoonmaaktip: het Duplobad

Afgelopen woensdag was het heerlijk warm, eindelijk! Tijd voor de voorjaarsschoonmaak van de Duplo. Vorig jaar met deze traditie begonnen, leuk voor de meiden maar vooral heel pittig voor mezelf, haha. Alle Duplo, Hubelino en Hello Kitty bouwblokjes kregen een sopje, de Light Stax maakte ik iets voorzichtiger schoon.

Voordat we – lees ik – aan de klus begonnen, werden er eerst handdoeken uitgespreid in de tuin zodat alle blokjes in het zonnetje konden drogen. Het babybadje werd opgeblazen, de waterbaan werd afgestoft door de meiden. Met de Dreft (waarom ik fan ben lees je binnenkort) maakte ik een sopje en de sponsjes uit bij elkaar gespaarde boodschappenpakketten van de Jumbo, kwamen nu van pas.

duplo schoonmaken

Op deze foto was de klus bijna klaar. Zoals je ziet is ons gezin heel groot fan van bouwblokjes, goed voor het ruimtelijk inzicht, heel educatief, stimuleert de creativiteit, stimuleert rollenspel, je leert er kleurherkenning en sorteren mee en wat al niet meer. Tot nu toe past het ongeveer in 1 grote opbergmand ๐Ÿ™‚

Natuurlijk moest ik benadrukken dat je geen zand in de waterbaan mag gooien, omdat de blokjes dan weer vies worden. Herhalen dat je niet zelf in het water mocht zitten, ook niet met alleen je voeten. En om hulp blijven vragen, die ik niet kreeg ๐Ÿ˜‰ Kliederen met water is ook veel te leuk! Met de theedoek alles weer afgedroogd en we kwamen de middag wel door.

Deze activiteit was prima te combineren met zindelijkheidstraining. Mijn oudste bedacht dat het potje wel buiten mocht staan voor het gemak en de jongste ging er braaf elke keer op zitten, wanneer haar zus dat commandeerde. Hopelijk snel meer warm weer zodat we van die dure luiers afraken.

Speelgoed schoonmaken is sowieso regelmatig nodig.ย Schoonmaken zetten we een dag later vrolijk voort in de kleuterklas. Als werkloze kun je tenslotte best iets terugdoen voor de maatschappij, dus ik help regelmatig op school nu ik daar tijd voor heb. Ik vond het dan ook shocking om in de Fabulous Mama te lezen dat 40% van de thuisblijfmoeders geen klusjes op school doet. Shame on you! En 51% van de werkende moeders ook niet. Ok, ligt eraan hoeveel je werkt misschien, maar het gaat toch ook om het schoolplezier van jouw kind?

Oh, bij de Mamagids lees je fijne schoonmaaktips met peuters.

Reacties

 1. marjon zegt:

  Wat knap om zo’n voorjaars schoonmaak te doen. Ik heb de duplo nog nooit schoon gemaakt. Uhm, misschien toch maar eens (ooit) doen….

  1. marguerita78 zegt:

   Is ook een goed excuus om zelf met water te kunnen knoeien, toch? ๐Ÿ˜‰

 2. Rianne zegt:

  ik durf bijna niet te zeggen dat ik de duplo nog nooit heb schoongemaakt, ja 1x en dat heb ik nog met behulp van de wasmachine gedaan. Maar dit is ook een leuke optie!

 3. mamazingmama zegt:

  Dat ziet er goed uit! Die duplo schoonmaakactie ga ik ook maar eens doen deze zomer! ๐Ÿ˜‰

 4. Linda zegt:

  Gezellig hoor, zag er op Facebook heel gezellig uit. Wat weinig moeders dor helpen op school. Nu snap ik dat je niet alles kan doen. Maar toch, zijn verschillende taken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.