Wat een week!

Ik deel normaal gesproken geen weekoverzichtjes, maar tjonge jonge. Dit was me een weekje! Gek genoeg om een uitzondering te maken in ieder geval. Dan valt er in ieder geval wat te vertellen! Hoor graag van jullie of je het wat vindt, zo’n weekoverzicht. Misschien dat ik er dan vaker eentje maak.

Zondag verjaardag

Zondag vierden we de 5e verjaardag van mijn kleuter. Alle visite seinden we last minute in om vooral ’s middags te komen. Peuterlief had een fikse middenoorontsteking die de dag ervoor op weg naar de HAP was doorgebroken (en we kregen alleen een lullig overal verkrijgbaar neusspraytje voorgeschreven). Het arme kind gilde al dagen van de pijn. Zo ook op deze verjaardag. Ze had het slecht, er kwam veel bloed uit het oor en slapen lukte steeds voor maximaal 3 kwartier. Terwijl steeds een van ons boven bij de kleine was, probeerde de ander er een leuke verjaardag van te maken voor de kleuter.
Ik hing trouwens heel eenvoudig in mijn uppie de slingers op dankzij handige gadgets die ik kocht bij de supermarkt. Je klemt ze tussen de muur en het plafond in en de zaak blijft hangen.

oreololly'sMaandag werk en HAP

Maandagmorgen kwam mijn moeder even langs om op de zieke te letten, terwijl ik de oudste naar school bracht. Subiet stuurde ze me naar mijn werk, zodat ik toch een paar uurtjes kon maken. De ochtend gewerkt en de rest van de week vrij genomen. Op het werk gebeld met de assistente van de huisarts om te overleggen nav ons eerdere bezoek aan de HAP. Pas met 38,5 graad moest ik langskomen en je zult altijd zien, dat mijn dochter dat pas om 5 uur had. Weer naar de HAP dus en ik moest echt aandringen om een afspraak te krijgen. Toen we eindelijk aan de beurt waren, hadden we gelukkig een daadkrachtige arts die beide oortjes er niet goed uit vond zien. We kregen antibiotica en oordruppels voorgeschreven die ik direct bij de nachtapotheek moest toedienen. Om 8 uur waren we eindelijk thuis. Snel gegeten, kind gedoucht en toen verder met de traktaties vanwege de jarige job. Uiteindelijk waren er 40 Oreololly’s klaar voor de volgende dag.

Ze kreeg smartgame Logisch Denken. Er staat op 7 jaar en ouder, maar was voor mijn 5-jarige al heel goed te doen.
Ze kreeg smartgame Logisch Denken. Er staat op 7 jaar en ouder, maar was voor mijn 5-jarige al heel goed te doen.

Dinsdag jarige Jet

Dinsdagmorgen zong ik mijn jarige Jet wakker met verjaardagsliedjes. Ook de kleine mop wilde graag mee om grote zus met haar traktaties naar school te brengen. Het oor liep nog flink, de andere mama’s en de juf waren heel lief voor mijn muppet. Grote zus had intussen haar verjaarsmuts en speciale stoel gevonden, yay! Omdat haar zieke zusjes best een stempel op deze verjaardag had gezet, heeft de klas extra veel liedjes voor haar gezongen. Ze straalde en genoot van haar moment. Daarna vierde ze op de BSO nog een leuk feestje en kreeg ze zelfs een cadeautje. Thuis kreeg ze nog een verrassing en… haar allereerste zakgeld! In de avond werden onze schuifdeuren bezorgd, voor de kastenwand op de slaapkamer.

Woensdag nog even snel een fotoshoot na het badderen in deze comfortabele matching Zeeman outfits.
Woensdag nog even snel een fotoshoot na het badderen in deze comfortabele matching Zeeman outfits.

Woensdag wasdag

Deze dag knapte kleine zus op. Ze had grapjes en streken. Ik kon eindelijk beginnen aan de megastapel was die er lag. Want zo’n loopoor geeft veel zooi. ’s Middags mocht ze even bij opa en oma spelen, terwijl de kleuter naar zwemles ging. Het tocht in de wachtruimte altijd verschrikkelijk en dit keer was het niet anders, ik was blij dat de peuter niet mee hoefde. Daarna nog even thee bij opa en oma, gezellig. Thuis snel aan de ovenschotel begonnen en toen die in de oven stond de twee muppets in de douche. Oortje schoon en chloorwater weg. Zelf ’s avonds nog even gesport, maar niet mijn hele programma afgemaakt. (Spierpijn, dus goed bezig, toch?) Daarna Drop Dead Diva tijd op Netflix!

Er kwam een leuke lading blogpost binnen :-)
Er kwam een leuke lading blogpost binnen 🙂

Donderdag postdag

Donderdag wederom geen oppas, het ging wel beter met mijn peuter maar haar oortje liep nog flink. En het spul dat eruit komt is besmettelijk dus nog niet naar het kdv. Die middag hadden we een afspraak staan om het trommelvlies te controleren bij de huisarts. Alles zag er gelukkig – voor zover zichtbaar door de prut – goed en rustig uit. Mijn kleuter kon omdat papa thuiswerkte lekker thuis lunchen. Pofertjes, jummie! Het was weer Kinderkleding Stuntverkoop en nadat ik haar weer op school had gebracht, besloot ik toch samen met de peuter daar even heen te gaan. Een half uurtje later, stonden we met een klein tasje weer buiten. Goed ingehouden. Ik ging vooral voor de jeans op de groei dit keer, maar er was minder van wat ik zocht dan de vorige keren. Deze dag werd er ook weer leuke blogpost bezorgd.

Toveren met water vonden alle dames erg interessant!
Toveren met water vonden alle dames erg interessant!

Vrijdag partijtje

De herkansing van het partijtje! Het was nog even spannend, want 2 vriendinnetjes waren ziek. Gelukkig konden ze er uiteindelijk toch bij zijn, yay! Op school gaf ik alle meiden een Frozen vlecht en een toverstokje en zo liepen we naar huis. Gezellig hoor. Tijdens het eten stond de playlist met Frozen liedjes aan en later hebben we ookk Frozen Fever nog even gekeken. Ik ben nogal ongeorganiseerd, dus ik vond het lastig om de aandacht van de groep erbij te houden. Wel was het gezellig. Hoewel… je hebt er altijd eentje bij zitten die niets lust, ruzie zoekt en constant aandacht wil. Als het even lukt, gaan we die volgend jaar niet meer uitnodigingen want ik werd er kriegel van. De meiden waarvan ik dat soort gedrag eigenlijk verwacht had, deden juist allemaal heel gezellig mee!

Cake om te versieren met lekkere snoepjes en slagroom.
Cake om te versieren met lekkere snoepjes en slagroom.

Verder lag ook de peuter dwars. Ze was nog niet helemaal fit en het waren natuurlijk niet haar vriendinnen, maar het draaide om haar zus. Tussen de spelletjes door nog even 2 speeltuinen gedaan om uit te razen, snoephappen en het spul naar huis gebracht. Daar ben je dus ook flink langer mee bezig dan ik had bedacht. Ik was gesloopt. Nog een dwarse bui van de peuter en de ipad viel kapot op de grond. Nu blog ik dus met een kapot scherm. Maandag de verzekering maar even raadplegen, maar ik baal flink. Die avond kon ik voor het eerst in een half jaar weer eens lekker uitpuffen bij de kapper. Heerlijk! Maar ik liep een paar uur later de winkel uit en mijn oog begon zeer te doen. Ik kreeg mijn lens ook niet meer gefocust, erg lastig met autorijden. Thuis snel naar de spiegel en geprobeerd om de lens uit te doen. Kon ik hem niet vinden! Uiteindelijk bleek hij in 2 stukken achter mijn ooglid geschoven en viste ik alles eruit. Jakkes!

De inhoud van de #foodiebox voor Pasen, jummie!
De inhoud van de #foodiebox voor Pasen, jummie!

Oh en tussendoor werd de Paaseditie van de #foodiebox bezorgd met lekkere dingen er in.

kraampje schatkist

Mijn kraampje met alle ‘zooi’ van zolder.

Zaterdag verkoopdag

Zaterdagochtend sjouwde ik me een breuk aan kinderkleertjes en speelgoed. De hele meuk paste maar precies in mijn kleine autootje. Ik ging verkopen op een beurs van het kinderdagverblijf. Compleet oververhit en bezweet richtte ik mijn tafeltje in. Gelukkig had ik een heel gezellige buurvrouw die ook nog koffie voor me haalde. Hoewel deze beurs weinig bezoekers trok (niet geadverteerd in de kranten) heb ik toch redelijk wat spul verkocht. En je kon dingen achterlaten voor Stichting Dorcas, heb ik ook gedaan. Drie tassen lichter en 30 euro rijker keerde ik huiswaarts. Waar er een bekeuring op mij lag te wachten… Jaja, de ene kant erin, direct weer eruit dat geld blijft rollen. De hobbelkoe, grote beer en de Cakewalk zomerjas maat 98 die zeer in trek waren, zijn nog steeds te koop 😉

’s Middags nog even langs de opticien om mijn oog en gebroken lens te laten checken, want ik had er nog veel last van. Even zeker weten dat ik alles eruit had gevist. Daarna keken we onder het genot van lekker groenvoer voor de blog naar de dvd Piggy Tales.

Zondag uitpufdag 🙂 Hoewel, er moet flink opgeruimd en gewassen worden en ik wil wat blogdingen doen. En voor de blog naar Zootropolis als dat lukt!

Fijn weekend iedereen! Is het voor herhaling vatbaar zo’n weekoverzicht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Ik vind het een leuk overzicht. Zeker voor herhaling vatbaar, en die foodiebox hmmmmm!

  2. Gera zegt:

    Altijd leuk die overzichten!
    Leuke zeemanvesten hè! Wij hebben ze in groen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.