Batcave Movie Studio in Utrecht vanwege nieuwe LEGO Batman film

Afgelopen woensdag mochten Mama’s Liefste en haar dochters namens Marstyle aanwezig zijn bij de opening van de Batcave Movie Studio op het stationsplein van Utrecht Centraal. Deze werd feestelijk geopend door Gerard Ekdom en Dennis Weening, de stemcast van de nieuwe LEGO Batman film. Lees hier hun verslag. 

Gastblog door Fleur Veldkamp

Opening Batcave Movie Studio 

De Batcave Movie Studio werd woensdag feestelijk geopend in de stationshal van Utrecht Centraal, ter hoogte van perron 9. Uit school waren we snel naar het station gefietst en namen de eerste trein naar Utrecht Centraal. We waren ruim op tijd hierdoor en moesten nog even wachten tot we naar binnen mochten. De meiden hadden er erg naar uitgekeken en renden enthousiast door de stationshal. Gelukkig maar, want het was flink fris.
Omdat we zo vroeg waren, stonden de meiden vooraan en mochten als één van de eersten naar binnen toe. Ze kregen zelfs het tweede nummertje om na de opening de Batcave Movie Studio te bezoeken.

De opening werd gedaan door Patrick Martens, samen met Gerard Ekdom en Dennis Weening. Zij spreken de stemmen in van Batman en de Joker in de nieuw LEGO Batman film. Door een druk op de knop viel het zwarte doek en kwam er confetti uit de lucht.

Eigen actiefilm

In deze studio kun je zelf een actievideo opnemen. Verkleed als Batman, de Joker of Batgirl leg je een parcours af en ga je op zoek naar de sleutel voor het bedieningspanel van de Batman computer. Hier worden dan foto’s van gemaakt, die je als video dan gemaild krijgt als aandenken.

Hier onze film:

Naast de actievideo opnemen, kun je er ook grote legosculpturen zien van Batman en de Joker, zelf spelen met LEGO en computergamen. Ideaal dus als je moeten wachten voor je overstap, maar ook zeker leuk als uitje dit weekend. Want je moet wel snel zijn, want de Batcave Movie studio is t/m 29 januari 2017 te bezoeken tussen 7.00-20.00.

batman lego

LEGO Batman film

De middag was na de opening nog niet voor bij, want aansluitend mochten we ook nog naar de première van de nieuwe LEGO Batman film. Samen met Gerard Ekdom, Dennis Weening, hun gezinnen, andere leden van de filmproducten en genodigden. We werden ontvangen in de nieuwe Kinopolis bioscoop in Utrecht, naast de Jaarbeurs. Op een lange tafel stond er drankjes en grote bakken popcorn voor ons klaar. Voordat de film daadwerkelijk begon, werd eerst iedereen die had meegewerkt aan de film in het zonnetje gezet met een bos bloemen. Voor mijn meiden kon de film niet snel genoeg beginnen. Ze had al veel voorstukjes gezien en zaten echt te poppelen om hem helemaal te zien. Net als Gerard Ekdom en Dennis Weening, want ook zij hadden hem nog niet gezien, begreep ik.

batman lego

Verhaal

Er liggen grote veranderingen op de loer voor Gotham City en als Batman de stad wil redden uit de handen van de Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien, heel  misschien, zal Batman het dit keer leren om meer relaxed te zijn.

Wat vonden wij van de nieuwe LEGO Batman film?

De meiden hebben genoten en hard gelachen om de film. Zelf was ik een beetje sceptisch over deze film, omdat er nogal flauwe oneliners in zitten. Maar de droge stem van Gerard Ekdom en de gekke stem van Dennis Weening maakt alles goed. Ook is er een rol voor Katja Schuurman, die de stem van de nieuwe politiecommissaris Barbara Gordon en Buddy Vedder, de stem van Robin. Het verhaal laat ook een andere kant van Batman zien. Hij is namelijk helemaal niet zo charmant als ik hem herinner uit de serie die ik keek, toen ik klein was. Ook de haat-verklaring (in plaats van liefdesverklaring) tussen Batman en de Joker is leuk gevonden. De film is zeker een aanrader voor zowel jongens als meisjes, groot en klein.

Deze film draait vanaf 8 februari in de bioscopen (duurt 104 minuten). De film zal te zien in het Nederlands en Engels (met Nederlandse ondertitels) in 2D, 3D, Dolby Atmos 3D, IMAX 3D.

Bekijk hier de trailer:

Dankjewel Fleur, lief dat je met je meisjes voor me op stap wilde gaan! Het klinkt als een ontzettend leuke film.

Lees ook:

Ga jij kijken? Heb je Batman fans in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Graag gedaan! De meiden hebben echt een topmiddag gehad

  2. Volgmama zegt:

    Heel gaaf! Wat een leuke locatie zo midden op het treinstation. Lego the movie hebben wij al gezien en ik denk dat deze net zo leuk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.