#BreakTheRules voor gamefans: Lego Dimensions

Vorige week las je over ons bezoek aan Lego world op uitnodiging van Lego Dimensions. Mijn kinderen zijn nog wat te klein voor dit spel, maar ik vind het wel leuk om er wat meer informatie over te delen. Voor de mannelijke lezers… Of de lezers met wat oudere gamende kids. Als fan van comics verfilmingen vond ik het namelijk heel bijzonder dat er zoveel partijen qua licenties hebben samengewerkt voor deze game van Lego.

De stand van Warner Bros met het gave Lego Dimensions spel
De stand van Warner Bros met het gave Lego Dimensions spel

Het is de bedoeling dat spelers hun verbeelding nog meer aanspreken met dit spel dan met traditioneel gamen. De game combineert het fysieke bouwen met LEGO stenen met interactieve console gameplay in 14 favoriete universums van fans. LEGO Dimensions is verkrijgbaar voor de PlayStation4 en PlayStation3, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo’s Wii U.

14 merken

In de LEGO game komen zoals gezegd 14 iconische entertainmentmerken samen en dat is voor de fans natuurlijk erg leuk! Om welke merken gaat het? DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, LEGO Ninjago, Back to the Future, The Wizard of Oz, Scooby-Doo, LEGO Legends of Chima, Doctor Who, Jurassic World, Ghostbusters, The Simpsons, Portal en Midway Arcade. Ik ben zelf wel fan van DC Comics (Batman, yeah!), Lord of the Rings en de LEGO Movie. Jeugdsentiment zijn Back to the Future, Scooby Doo en de Ghostbusters. En zoals we op de stand konden zien, is de combinatie van al deze iconen bij elkaar een erg grappige mix.

DSC_0118

Verhaal

In het verhaal van de game duikt plotseling een mysterieuze en krachtige vortex op, die personages uit diverse LEGO werelden meesleurt. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex. Al snel bevinden zij zich op een reis door onverwachte werelden en werken ze samen met onwaarschijnlijke bondgenoten om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

“Dit is een totaal nieuwe LEGO ervaring, waarbij spelers bouwen met het fysieke speelgoed en kunnen spelen met een mengelmoes van merken in de videogame, net zoals zij in het echte leven zouden doen,” aldus Jon Burton, oprichter en Creative Director van TT Games, dat het spel samen met Warner Bros en Lego ontwikkelde. “We wilden een game creëren waar spelers hun favoriete personages en universums kunnen combineren en zonder grenzen ermee kunnen spelen. Als ze willen kunnen ze Scooby-Doo in de onzichtbare Jet van Wonder Woman door Cloud Cuckoo Land uit The LEGO Movie laten vliegen. Letterlijk elk personage kan elke wereld betreden en elk voertuig of gadget gebruiken.”

Bouwen, gamen en met poppetjes spelen in 1
Bouwen, gamen en met poppetjes spelen in 1

Er zullen dan ook steeds nieuwe uitbreidingen beschikbaar komen, om het basisspel mee uit te breiden. De LEGO Dimensions Starter Pack bevat de videogame, stenen om de LEGO Gateway te bouwen, drie LEGO Minifiguren; Batman, Gandalf en Wyldstyle, plus de LEGO Batmobiel en de LEGO Toy Pad. Met de Toy Pad kunnen spelers de speciale LEGO minifiguren en objecten in de game plaatsen en directe in-game actie ervaren door het fysieke speelgoed te bewegen. Zo liet de dame van Warner Bros op de stand zien hoe je met deze Toy Pad puzzels kunt oplossen. En hoe je er in de rest van de game mee werkt. Op mij komt het erg vernieuwend over en het lijkt mij ook dat dit concept niet snel zal vervelen.

Naast de 14 levels in het hoofdverhaal van de game kunnen spelers ook toegang krijgen tot een freeplay Adventure World voor alle 14, door fans geliefde entertainment merken, in de game. Elke wereld kan vrijgespeeld worden door een van de LEGO Dimensions minifiguren van hetzelfde merk. Hiermee krijgen spelers toegang tot extra gameplay content en kunnen ze op ontdekking gaan in de meest iconische locaties van elk merk. Net als in de story levels van de game kan ieder personage elk voertuig of gadget gebruiken in elke Adventure World.

Back to the Future, The Simpsons en Portal Level Packs, Scooby Doo en Jurassic World Team Packs en DC Comics, The LEGO Movie, LEGO Ninjago, The Lord of the Rings, LEGO Chima en The Wizard of Oz Fun Packs zijn nu verkrijgbaar als onderdeel van de eerste release van de videogame. De volgende uitbreidingen worden uitgebracht in november 2015, januari, maart en mei 2016.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.