Onze tips voor Lego World 2016!

Lego World is weer van start gegaan in de Jaarbeurs Utrecht. Vorig jaar raakten mijn dochters er niet over uitgepraat, dus er werd hard gejuicht vanmorgen: we gingen weer! Inclusief een ritje met de trein, dus het was weer een feestje. Benieuwd wat we allemaal gezien en gedaan hebben? Kijk mee!

Tip 1: de buggy mee

Mijn dochters zijn 4 en 5 jaar en vooral de jongste zeurt snel als / dat ze moe is. Daarom nam ik de buggy mee. We hebben hem tenslotte nog en het is een flinke wandeling van het station naar de ingang. Voor nog jongere kinderen is een buggy sowieso aan te raden. Als ze vast zitten in de buggy kunnen ze niet weglopen 😉 Er werden heel wat zoekgeraakte kindertjes omgeroepen. Bij het rondlopen moesten ze van mij de buggy ook vasthouden, zodat we bij elkaar bleven. In de buggy dump je bovendien je jassen (spaart garderobe kosten) en je hangt je tassen er makkelijk aan. Scheelt sjouwen.

Overal zijn leuke fotohoekjes!
Overal zijn leuke fotohoekjes!

Tip 2: het rolstoel toilet

Met een buggy en 2 kleine kinderen pas je heel gemakkelijk in het rolstoeltoilet, waar ook de baby verschoonplaats is. Scheelt een hoop gedoe als je niet achter twee toiletdeuren tegelijk kinderen hoeft te helpen maar met elkaar in één ruimte bent. Bovendien is hier een lage wastafel wat het handen wassen voor de kinderen een stuk makkelijker maakt. Aangezien er geen rolstoelers in zicht waren, heb ik het mijzelf makkelijk gemaakt met buggy en 2 kleine kinderen. Hoef je bovendien niet te wachten (nog een pluspunt met jonge kinderen, minder kans dat het misgaat).

Tip 3: choose your stops

Je kunt overal bouwen, dat is het leuke van Lego World. Ik heb mijn kinderen als het even kon lekker laten bouwen op plekken waar zitplaatsen zoals stoelen, zitzakken of bankjes in de buurt waren. Vooral in de Duplo gedeelten dus 😉 Kun je als moeder ook even uitpuffen. De kinderen genoten er enorm van dat we hier zo lekker de tijd voor namen. Rustmomentje voor iedereen in de drukte.

Wat waren onze hoogtepunten op Lego World?

Er was natuurlijk heel erg veel leuks te zien, vanwege lange rijen hebben we ook veel dingen overgeslagen. En omdat ik alleen was, kon mijn oudste niet in de kermisattractie bij Lego Friends (haar zusje durft dat nog niet). Toch hebben we veel gedaan, de dingen die mijn dochters het allerleukst vonden:

 • Schminken (ondanks de lange rij, die hebben we overigens deels omzeilt door niet bij Lego Friends te wachten maar bij Ninjago).
 • Survivalparcours springkussen wedstrijd dinges (er stond een flinke rij maar het ging wel lekker door).
 • Kofferrace (jezelf aan een touw naar voren trekken, er stond geen rij) bij Lego City.
 • De harde muziek uit het Duplo Theater (toen er geen voorstelling was), wat is er nu leuker dan swingend iets moois bouwen?
 • Gekleurde nepharen krijgen bij Lego Elves!
 • Alles van Lego Friends…
 • De botsautootjes naast Legoland Denemarken.
 • Bouwen, bouwen, bouwen… iets lekkers eten en ook nog even shoppen in de Lego winkel van Intertoys (10% korting op alles en een klein Lego cadeautje).

Dus ja: ook voor meisjes is dit heel leuk! Het was een topdag en we kregen net als vorig jaar weer een leuke goodiebag mee naar huis bij vertrek.

Hier kwamen we mee thuis 🙂 Ja, ik weet het ik heb ze verwend maar Belles kasteel kon ik niet laten liggen. En er werd ook wat van het zakgeld betaald.

Lees ook:

Ga jij er ook heen dit jaar? Of ben je er al eens geweest?

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Saskia zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest. Maar het ziet er wel heel leuk uit.

 2. Kaboutertuin zegt:

  Wat een leuke foto’s heb je! Het was leuk he? Wij waren er gister ook, ik heb je niet gezien!

  1. Marguerita78 zegt:

   Jou ook niet gezien, maar het was leuk he?

 3. Jeske zegt:

  Leuk! Zo te zien hebben jullie een top dag gehad. xx

 4. Erika van Koert zegt:

  Bedankt voor de tips. We gaan zaterdag

 5. Wat een leuk dagje zo te zien! Lekker bouwen. En oehh wat zijn ze lekker verwend hihi.

 6. Nathalie zegt:

  Wat gaaf! Leuke foto’s heb je gemaakt. Die tip van de invaliden wc gebruiken wij hier ook al. Best fijn!

 7. MetMirjam zegt:

  Dat ziet er super uit zeg! Ik denk dat zo’n dag nog best wel heftig zou zijn voor mijn peutermeisje van 2. Maar het lijkt me heel gaaf om er een keer heen de gaan!

  1. Marguerita78 zegt:

   Was ook heftig voor mama hoor haha en de meisjes zijn ook erg moe maar nu wel op een leeftijd dat het goed vol te houden was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.