Workshop met de leukste pannenkoeken!

Vorige week, op ons vakantieadres, stond er iets leuks op het programma: een workshop voor de kinderen van Printjepannenkoek.nl! Dit nieuwe cateringbedrijf ontdekte ik vorig jaar via Instagram en nu zijn ze ‘live’. Met een echte pannenkoekenprinter worden de leukste, gekste en meest bijzondere pannenkoeken gemaakt. Het bedrijf is nog druk in de opstartfase, met een grote bestelling printers nog onderweg vanuit Amerika. Dus voordat de echte hype begint, had ik als blogger de primeur om zo’n apparaat in werking te zien. Hoe werkt het?

Mijn neefje kreeg een pannenkoek met zijn grote held Ernie.
Mijn neefje kreeg een pannenkoek met zijn grote held Ernie.

Sander van Mook, de initiatiefnemer van Printjepannenkoek.nl, legde het uit. Door een speciale constructie kan de pannenkoekenprinter op een gladde plaat printen. Hiervoor gebruikt hij twee soorten pannenkoekenbeslag: een voor de randjes die de printer print en een ander soort beslag om de pannenkoek vervolgens op te vullen. Via een speciaal computerprogramma kan hij kleurplaten, logo’s of tekeningen omvormen tot pannenkoekpatroon.

Een stoere olifant!
Een stoere olifant!

Wensenlijst qua pannenkoek

Voor de workshop begon mocht ik via de e-mail een wensenlijstje aanleveren voor de deelnemers, 5 kids van 3 tot 5 jaar oud. Het werden Bert en Ernie voor mijn jongste neefje, My Little Pony voor mijn nichtje en dochters, dieren voor mijn oudste neefje en Frozen zou toch ook wel heel leuk zijn… Oh, en mijn ouders zijn 40 jaar getrouwd! Zou dat mogelijkheden bieden voor een pannenkoek?

Sander van Mook vertelt de kinderen wat er gaat gebeuren.
Sander van Mook vertelt de kinderen wat er gaat gebeuren.

Slow cooking

Nou dat zat wel goed, Sander had bovendien nog veel meer leuke plaatjes bij zich voor de printer en ging in op ieder verzoek. (Mijn vader vroeg om Fred Flintstone, jaja maar die had ie ook!) Je kunt je voorstellen dat deze mooie pannenkoeken wel om wat geduld vragen. Gelukkig waren de kinderen geen grote eters. Hoewel mijn peuter met haar liefde voor koken en bakken er toch 3 op heeft. Het printen van een pannenkoek duurt zo’n 3 minuten. Als je lekker wilt bunkeren is dat een nadeel, maar als je wilt genieten van de leukste plaatjes die ter plekke op de bakplaat verschijnen heb je het er voor over.

My Little Pony pannenkoek met stroop versierd voor mijn nichtje.
My Little Pony pannenkoek met stroop versierd voor mijn nichtje.

Hoe smaakt het?

De pannenkoeken smaken prima. Net zoals elke andere pannenkoek, hoewel ik geen fijnproever ben, haha. De lijntjes zijn net even wat knapperiger dan de binnenkant, maar dat is ook de bedoeling anders zie je het plaatje natuurlijk niet. De kinderen genoten ervan. Zelf kun je er met stroop, chocopasta en poedersuiker een nog groter kunstwerk van maken. Of mini marshmellows en smarties bijvoorbeeld, wat ze in pannenkoekenrestaurants vaak bij de kinderpannenkoeken leveren. In dit geval is het uiterlijk natuurlijk het allerbelangrijkst, dus je zou er bij een workshop nog een decoratiecontest aan vast kunnen plakken.

Workshop pannenkoek printen

De kinderen mochten als ze wilden helpen met het maken van deze mooie pannenkoeken. Ze waren er misschien net even iets te jong en te kort voor (de bakplaat is heet!), maar we hadden toch enthousiastelingen die het wilden proberen. Ze mochten zelf met de knopjes een plaatje selecteren, de pannenkoek opvullen met beslag, dit beslag goed uitsmeren met een kwast en na even wachten… de pannenkoek flippen! Superstoer! Na afloop kregen ze allemaal een officieel pannenkoekendiploma.

Wat ons betreft was het geslaagd. De kinderen vonden het prachtig, de volwassenen vonden het razend interessant. En ik heb hele mooie foto’s gemaakt van mijn ouders die samen hun huwelijkspannenkoek opeten <3

Waar kun je Elsa pannenkoeken krijgen?
Waar kun je Elsa pannenkoeken krijgen?

Geschiedenis 3D pannenkoeken printer

De 3D pannenkoekenprinter is een Scandinavische uitvinding. Een Noorse vader wilde indruk maken op zijn twee dochters en sloot zich een aantal dagen met een berg legoblokjes op in de schuur. Van lego bouwde hij een pannenkoekenprinter, het beslag kwam uit een hergebruikte ketchupfles. Hij maakte hiermee niet alleen indruk op zijn dochters, ook op Social Media kreeg hij erg veel positieve reacties. Hierop besloot hij de mogelijkheden te onderzoeken om de door hem ontwikkelde machine voor meer mensen beschikbaar te maken, wat na een gedegen onderzoeksfase geleid heeft tot het huidige product: een 3D voedselprinter die van bijna elk digitaal plaatje een pannenkoek-op-verzoek kan printen.
Overigens vertelde Sander van Mook dat hij zelf al aan het experimenteren is met andere soorten beslag dan dat van pannenkoeken!

My Little Pony Puzzel pannenkoek
My Little Pony Puzzel pannenkoek

Catering inhuren

Zoek je een originele workshop voor een kinderfeestje (kindjes vanaf een jaar of 7), een bijzondere cateraar voor je event, heb je een themafeestje, zoek je iemand die jouw logo / kindertekening of wat-dan-ook in een pannenkoek kan omtoveren? Dan is dit een leuke optie! Iedereen lust pannenkoeken, dus altijd een schot in de roos. Op dit moment heeft Printjepannenkoek.nl nog slechts 1 printer beschikbaar, dus zijn alleen kleinschalige events mogelijk (vanwege de snelheid met zo’n 18 pannenkoeken per uur). Maar het bedrijf is enorm enthousiast en heeft veel ideeën. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. Kijk voor meer informatie op de website van Printjepannenkoek, of op hun facebookpagina al was het maar om steeds leuke plaatjes van mooie pannenkoeken in je feed te zien.

Tot slot kregen alle kinderen hun pannenkoekendiploma mee!
Tot slot kregen alle kinderen hun pannenkoekendiploma mee!

Lees ook:

Heb je al trek gekregen? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Iris zegt:

  Wat leuk zeg! Die ga ik zeker onthouden voor de toekomstige verjaardagspartijtjes

 2. Ilse van Kreanimo zegt:

  Oh, wauw die is zooooooo leuk!
  Komen ze ook naar België?

  1. Sander zegt:

   Hallo Ilse van Kreanimo,
   We zijn straks mobiel dus ook België is een optie.
   Mvg,
   Sander

 3. Wilmaaa zegt:

  Echt ontzettend leuk zeg! Wat een origineel idee voor een kinderfeestje!

 4. Saskia zegt:

  Wat grappig dat dit tegenwoordig kan. Erg leuk idee voor een kinderfeestje.

 5. Nathalie zegt:

  Echtwel! Wat leuk voor de kinderen. Zo word eten een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.