Blogevent: kookworkshop in het Proefpark

Mijn kleuter en ik hadden er zin in vandaag, er stond een uitje naar Proefpark Haarlem op het programma. We waren uitgenodigd door Albert Heijn voor een kookworkshop en laat de kleine meid nu verzot zijn op alles wat met koken te maken heeft! Een superleuk 1-op-1 uitje om samen wat quality time door te brengen. Helaas kwam er toch een kink in de kabel…

Proefpark Haarlem is ruim opgezet zodat iedereen heerlijk kan relaxen en genieten.
Proefpark Haarlem is ruim opgezet zodat iedereen heerlijk kan relaxen en genieten.

Proefpark Haarlem is een foodfestival met allerlei eetkraampjes en leuke activiteiten voor kinderen in het Kenaupark. Aangezien ik onbekend ben in Haarlem, was het even zoeken maar we kwamen toch redelijk op tijd aan. Dochterlief had er al een leuke dansles opzitten en was in de auto in slaap gevallen. Vlak voor aankomst werd ze weer vrolijk wakker. Het was een paar minuutjes lopen vanaf onze parkeerplek.

We werden ontvangen met een gezonde verfrissing van de tap! Jummie!
We werden ontvangen met een gezonde verfrissing van de tap! Jummie!

Leerpunt voor Haarlem

Nadeel van Haarlem is dat je alleen met munten het pittige parkeergeld kunt betalen. Seriously Haarlem, nooit van pinnen gehoord? Gelukkig had ik uit mijn verkooppotje bijna 8 euro aan muntjes geplunderd en konden we 2 uur parkeren. Het zag er wel uit als een gezellige stad, overal liepen mensen.

Proefpark Haarlem

Het Proefpark was weids opgezet zodat overal genoeg ruimte was. Om te relaxen in het gras, om aan een tafeltje te zitten, om naar muziek te luisteren. En om te proeven natuurlijk. Ik zag een stand waar kinderen bloempotjes konden schilderen, schminkers en een podium met live muziek. We hebben uiteindelijk door omstandigheden geen rondje gelopen, maar het zag er heel relaxed en gezellig uit. Als je in de buurt woont zeker een aanrader om lekker te genieten met het hele gezin. De enige andere stand dan die van Albert Heijn die we wel hebben aangedaan, was de naastgelegen Modderkeuken. Superleuk! Een rij vol speelkeukentjes met zand, water en heel veel keukenspullen om lekker aan te modderen. Voor de ouders lagen hier handdoeken klaar om op te zitten.

Lekker klooien met zand en water in de modderkeuken.
Lekker klooien met zand en water in de modderkeuken.

Gezonde verleiding bij Albert Heijn

Wij waren door Albert Heijn uitgenodigd vanwege wat leuke nieuwtjes van deze supermarktketen en mochten hier met de kinderen een kookworkshop doen. We werden ontvangen met gezonde tapdrankjes die we zelf ook weleens maken: vers fruit in water. Heerlijk! Albert Heijn gaat gezonde keuzes aantrekkelijker maken en niet zo gezonde keuzes minder aantrekkelijk maken of aanpassen. In de Allerhande van september staan daarom heel veel smakelijke en gezonde recepten die goedgekeurd zijn door het Kidspanel van de supermarkt. Tijdens de kookworkshop gingen wij met een aantal van deze recepten aan de slag.

maiskoekjes maken

Workshop Maïskoekjes

Was erg leuk om direct al begroet te worden door een aantal andere bloggers die er met hun kinderen waren. Tijd om echt bij te kletsen was er niet, omdat we aan de slag gingen met een recept en ik ondertussen foto’s wilde maken. Deze workshop was hét ding waar mijn dochter naar had uitgekeken, dus zorgen dat zij het leuk had was belangrijk.

maisbeslag

Aan onze tafel stonden wraps klaar – iets dat we thuis ook regelmatig maken, dus niet heel spannend. En er stond een grote beslagkom met ingrediënten recht voor onze neus. Na de instructies heb ik deze gepakt en het recept van maïskoekjes dat ons vertelde wat we moesten doen. Een supersimpel recept en erg lekker! Dit gaan we thuis zelf proberen. Er moest veel geroerd worden, dingen in de beslagkom gieten, samen met de chef een eitje breken, samen met mama een bosuitje en selderij snijden… Mijn dochter vond het heerlijk, aan alles kon ik merken hoe blij ze hiervan werd. Ze is ook veel gefilmd, dus ik ben benieuwd of we haar op de website van Albert Heijn terug zullen zien.

Hete pan

Toen het beslag klaar was, mocht ze de chef helpen om de koekjes in de pan te doen. Dat vond ik wel even spannend, maar hij zette haar op flinke afstand en bleef erbij. Daarom kon ik even snel een foto maken. Toen liet hij zien hoe ze de koekjes om kon flippen. Ze flipte een koekje samen met de chef, dat was leuk. Thuis mag ze nooit bij de pan. Maar toen ging het mis. Iemand anders had hulp van de chef nodig en mama stond net een foto te maken… de chef liep weg en mijn mopje wilde enthousiast nog een koekje omflippen. Daarbij pakte ze met haar andere handje de hete pan beet… Ik trok haar snel weg en we werden naar een bak met ijs en ijswater geleid, maar het leed was al geleden. Het was vooral haar duimpje dat erg zeer deed.

De maïskoekjes waren ontzettend lekker!
De maïskoekjes waren ontzettend lekker!

Dochterlief had pijn en baalde ervan dat haar taakje misging, ook schaamde ze zich een beetje. Niet nodig, want mama was boos op zichzelf. What was I thinking om mijn kind van 4 bij een hete pan aan iemand anders toe te vertrouwen? Ik hoop dat de chef ervan geleerd heeft om nooit weg te lopen als hij een kind instructies geeft bij een hete pan. Die andere vraag had best 30 seconden kunnen wachten. Maar goed, dat is allemaal achteraf. Ik wist dat mijn dochter het geweldig vond om hierbij te helpen en daarom vond ik het goed, maar eigenlijk is ze natuurlijk veel te jong om in een pan te roeren. My bad 🙁

EHBO

Ze kreeg nog wat te drinken en wat lekkers maar bleef na het koelen erg verdrietig. Toen de duim weer pijn ging doen, ben ik met haar naar de EHBO gelopen. Daar waren ze erg lief en hebben ze de 10 minuten koelen getimed. Mijn meisje kreeg een bekertje koud water voor haar duim en een zakje snoepjes. Ondertussen stelden ze haar gerust door vragen te stellen over school. Daarna werd de duim bekeken, er kwam een blaar op. Ze kreeg een speciaal vingerverband en een bekertje met water mee om steeds haar duimpje in te dippen zodat hij lekker koud bleef.

We gingen terug naar de stand van Albert Heijn waar inmiddels de perspresentatie begonnen was. Ook stond er allerlei lekkers op tafel. Alleen hadden we er al veel van gemist en de kleine meid was aardig uit haar doen. Even wat drinken gepakt en dat hielp. Daarna mochten we van het lekkers pakken, maar ze wilde eigenlijk helemaal niets. Behalve de blauwe bessen die er stonden. Ik heb wel wat lekkere hapjes geproefd, maar was vooral met mijn dochter bezig. Om haar op te vrolijken kregen we een klein workshopje fruitpizza maken. Ze begon wat aarzelend, maar kreeg hierdoor wel weer wat goede zin. Dit vond ze leuk en zowaar proefde ze wat watermeloenpizzastukjes. Ik vond dit zelf ook erg lekker en het zag er leuk uit. Nog een idee om thuis mee aan de slag te gaan!

TIP: het recept van de Maïskoekjes staat op pagina 69 van de Allerhande van september!

We kregen een tasje mee met de nieuwste Allerhande waarin alle recepten staan, wat kleine aardigheidjes en gelukkig ook het persbericht met alle informatie uit de presentatie die ik niet echt heb kunnen volgen. Na nog een ongelukje op het toilet zijn we snel naar huis gegaan. In de auto heb ik mijn muppet gelukkig goed kunnen afleiden door het samen vliegtuigen spotten, want die waren er genoeg te zien. Heel gaaf dat er ook een paar vlak over onze auto kwamen! Thuis hebben we heerlijk gekroeld terwijl we een waterijsje namen zodat de duim ondertussen gekoeld werd.

goodiebag

Wat is nu het grote nieuws van Albert Heijn?

Op het event sprak ik wat mensen die op het hoofdkantoor van deze supermarktketen werken. Allemaal vroegen ze nieuwsgierig of ik een idee had van hun nieuwtjes. Nou niet echt… het enige dat ik al wist, was dat ze kinderproducten gezonder willen maken en minder uitgesproken marketing van ongezonde producten. In een notedop de nieuwtjes uit het persbericht:

 • Gezondere huismerkproducten worden voorzien van de RockFrogs: 4 stoere kikkertjes. Dit maakt gezonde keuzes aantrekkelijker voor kinderen. Een nieuwe kindertoetjeslijn hoort hier ook bij.
 • Albert Heijn heeft een Raad van Kinderen die hierover adviseert. Deze raad heeft alle recepten uit de nieuwe Allerhande goedgekeurd. Gezond Koken met Kids staat in dit relatiemagazine centraal. Ik heb hem direct gelezen en er staan leuke dingen in, wil zeker een paar recepten proberen!
 • Er is een Whatsapp Service gelanceerd, waar je tijdens het koken je kookvragen kunt stellen. Zoals “de mango uit dit recept is nog niet rijp, wat moet ik nu?” Ideaal voor people like me, want ik liet zojuist nog een pan verbranden door te weinig water bij het stomen van de broccoli… Huis vol rook, stinken, je kent het wel. Nee… een keukentalent kun je mij niet noemen. Het nummer ➡ 06 4848 4040 ga ik dan ook noteren, hulp in nood op werkdagen van 9 tot 21.00 uur en in het weekend van 12 tot 20.00 uur. Overigens ben ik niet de enige, 4 op de 10 Nederlanders wil graag hulp bij kookvragen.
 • Er wordt per 29 augustus een Allerhande Familiebox gelanceerd. Deze box en de Inspiratiebox zijn nieuwe aanvullingen op het maaltijdboxen assortiment. De familiebox richt zich op gezinnen en je kunt zelf 3 favorieten uitkiezen en zo je eigen box samenstellen. Deze box bestaat uit makkelijke gerechten die in 20 minuten klaar zijn. Kidsproof, dus milde smaken en getest door een kinderpanel. Een familiebox met 3 gevarieerde, verse maaltijden voor 4 personen kost 49 euro. Je kunt hem laten bezorgen of zelf ophalen. Meer informatie lees je op de pagina over de Allerhandebox. Hier ben ik persoonlijk erg nieuwsgierig naar, ik heb nog nooit een maaltijdbox geprobeerd. Jij wel?

Al met al veel indrukken. Een erg leuk festival en smakelijk blogevent. Jammer dat we door wat pech niet alles mee hebben kunnen maken, maar we hebben toch een fijne dag gehad met echte quality time samen. Hopelijk ziet het duimpje er morgen beter uit.

Heb jij weleens een maaltijdbox geprobeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Batboy zegt:

  Ik vind het wel stom dat de chef een kindje van 4 alleen bij een hete pan laat staan. Erg sneu voor je dochter! Dan hadden ze beter meerdere chefs mee kunnen laten helpen….
  Een maaltijdbox heb ik nog nooit geprobeerd hoor meestal negatieve verhalen over zo’n box. Maar kan een uitkomst zijn… ik zou het niet snel proberen…

 2. Nathalie zegt:

  Echt vervelend van dat ongelukje. Misschien had er een extra kok bij kunnen zijn voor al die kinderen. Maar leuk was het zeker!

  1. Marguerita zegt:

   Ja het waren wel veel kids voor 1 chef idd

 3. Gera zegt:

  Nee ik snuffel veel te graag in kookboeken en bladen als allerhande!
  Wel goed dat ze gezonde dingen voor kinderen gaan promoten. Zo smulden ze in Duitsland van maiswafels ipv rijstewafels. Die mogen ze hier ook wel verkopen :).

  1. Marguerita zegt:

   Vandaag toevallig bij Bigbazar gespot, die maiswafels 😉

 4. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Och wat balen van dat ongelukje! Hopelijk heeft ze er snel geen last meer van. Het ziet er verder wel gezellig uit, die meloen pizza is ook een leuk idee!
  Ik ben benieuwd naar de familie maaltijdboxen. Ik heb wel eens andere maaltijdboxen geprobeerd, wie weet dat we deze ook een keertje uittesten.

  1. Marguerita zegt:

   Albert Heijn heeft verschillende soorten boxen waar je uit kunt kiezen, en je kunt dus zelf deels bepalen wat er in zit 🙂 Welke andere boxen heb je geprobeerd?

 5. Rory zegt:

  Wat ontzettend naar voor je meisje (en voor jou) Marguerita. Maar je moet maar denken. Ongelukjes gebeuren. Ik kan mij helemaal voorstellen dat zoiets in een ‘instant’ gebeurt en dat je het niet allemaal voor kan zijn. Nevertheless begrijp ik helemaal hoe je jezelf voelt en zou ik mij waarschijnlijk hetzelfde voelen. Over het artikel. Superleuk! Ik heb het gevoel alsof ik er zelf ook even bij ben geweest. Ik baalde best wel dat we er niet bij konden zijn. Mooie foto’s en heel goed trouwens dat jullie toch nog een andere workshop hebben gedaan. Dat haalt de gedachten van haar (en van jou) even af van de eerste workshop. Toch? Beterschap in ieder geval.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Rory, een dag later had ze er gelukkig geen last meer van!

 6. Saskia zegt:

  Jeetje wat balen van het duim ongelukje. Het ziet er wel erg leuk uit allemaal. Nog nooit maïskoekjes gemaakt, klinkt wel lekker. In september maar even de allerhande gaan halen. Maar inderdaad alleen nog met muntgeld betalen voor de parkeermeter is wel heel erg ouderwets. Ik heb trouwens nog nooit een maaltijdbox geprobeerd.

  1. Marguerita zegt:

   Nee ik dus ook niet, maar het lijkt me wel een keer leuk!

 7. MetMirjam zegt:

  Aach arm meisje.. 🙁 hopelijk heeft ze er al wat minder last van!
  Ik heb nog nooit een maaltijdbox geprobeerd. Ik ben er altijd wel nieuwsgierig naar, maar vind ze vaak aardig aan de prijs.

  1. Marguerita78 zegt:

   Vandaag gelukkig geen last meer van, ik ben ontzettend opgelucht!

 8. Linda zegt:

  Oei, dat had je vooraf toch vast anders voorgesteld. De maiskoekjes maak ik regelmatig en zijn altijd een groot succes. Vind ze zelf ook erg lekker. Die fruitpizza ziet er ook goed uit, wel eens geprobeerd maar lukt nooit om de plak netjes recht af te snijden. En komt heel veel vocht bij kijken.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja inderdaad, gelukkig valt het mee. Het verband is er af en je ziet er weinig van en ze klaagt er gelukkig niet meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.