Review: Roompot De Heihorsten met tieners

Lekker even een weekendje weg richting Brabant? Wij bezochten in een druilerig novemberweekend Roompot vakantiepark De Heihorsten in Someren, vlakbij Eindhoven. Een kleinschalig, rustig bungalowpark met luxe vakantiehuisjes waar je auto op de oprit mag parkeren. Lees onze ervaring met 1 alleenstaande ouder en 5 tienermeisjes.

roompot vakantiepark de heihorsten someren

Als je zelf de slingers ophangt, is het leven een feestje nietwaar? Als vaste recensent was Marstyle uitgenodigd in het nieuwe vakantiepark De Heihorsten dat via de site van Roompot te boeken is. Om de brugklas vriendinnen te leren kennen, mochten er daarom 3 dames komen logeren in onze 6-persoons villa type 6B. Met 122 vierkante meter, 3 slaapkamers en 2 badkamers heeft zo’n bungalow veel meer ruimte dan wij thuis hebben. Roompot regelde zoals gewoonlijk dat er voor iedereen een handdoekenpakket klaar zou liggen en de zwemspullen namen we uiteraard zelf mee. Er is een klein zwembad op dit park.

roompot vakantiepark de heihorsten someren

Wat vonden wij van de 6-persoonsvilla?

Bekijk eerst maar even de roomtour op youtube, dan krijg je een rondleiding en daarmee een indruk van hoe onze ruime 6-persoonsvilla eruit ziet. Zeer smaakvol ingericht en aangenaam warm toen we arriveerden:

In deze 6 persoons villa, een vakantiehuis met boerderij uitstraling inclusief sfeervolle rieten kap, zijn ook je huisdieren welkom. Het park is nog behoorlijk nieuw, wellicht dat de schoonmaakploeg daarom een paar dingetjes over het hoofd heeft gezien? De keuken, servies, koffiezetter en het toilet waren spik en span, maar ik heb toch wat kleine dingetjes bij de receptie gemeld die ze kunnen verbeteren. Met een fotootje uiteraard, zodat ze weten waar het om gaat. Hier reageerden ze heel klantvriendelijk op: ik kreeg een flesje wijn aangeboden en excuses. Omdat wij met vooral minderjarigen waren, mocht ik in plaats van de wijn frisdrank meenemen uit de parkwinkel. Na mijn melding verwacht ik dat dit bij volgende vakantiegangers opgelost is en niet meer voorkomt. 

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Zeer smaakvol ingericht.

Als fanatieke Roompot-fans zijn wij ook gewend dat er meestal van die leuke Rituals pakketjes voor je klaar staan in de badkamer (als je een handdoekenpakket hebt bijgeboekt). Dit park is echter wel te boeken via de Roompot website, maar het parkbeheer staat hier los van. Veruit de meeste huisjes zijn particulier bezit. De gezellige Koos Konijn merchandise en zeepjes horen er dus niet bij. Goed om te weten en geen halszaak want als dames hadden wij sowieso allemaal onze eigen shampoos en conditioner mee: lange haren, haha.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
De slaapkamer boven is heel ruim! Kledingrek en wastafel zie je niet op deze foto. Er is ook een traphekje trouwens.

De temperatuur noemde ik al even, maar dat vond ik zeker tijdens dit natte koude weekend écht een pluspunt: de schoonmaakploeg had voor onze aankomst de verwarming al aangezet! Zeer aangenaam toeven dus ook in de winter op dit park. Na een lange file-rit een zeer fijne aankomst.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Deze kamer heeft een afsluitbare badkamer met toilet en suite.

Ook de bedden sliepen zalig. Later bedacht ik me nog dat ik bij het afhalen van de bedden voor vertrek eigenlijk even had moeten spieken van welk merk de dekbedden zijn, het lag echt heerlijk: goede matrassen en dik warm dekbed met fijn hotelkwaliteit beddengoed.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Yes, een koffiecup apparaat! En elektrische kookplaat, vaatwasser etc.

Als ik een minpuntje moet noemen: de oven / magnetron staat heel hoog. Deze is boven de koelkast geplaatst. Ik ben inmiddels gekrompen tot 1.66 m dus ik kon daar alleen bij door op een stoel te gaan staan. In één van de badkamers staat wel zo’n opstapkrukje, maar ook dan ben ik te klein. Voor hete schalen en broodjes is het belangrijk dat je er goed bij kunt. Ben je groter dan ik? Dan heb je er geen last van.

Roompot De Heihorsten in Someren
Op de aankomstdag heb ik altijd iets uit de vriezer mee, dat alleen maar in de magnetron hoeft.

De wifi was prima in het hele huisje, de roomtour had ik snel geupload. Je zit door de QR code in een schilderijtje heel snel op de wifi. En 6 mensen tegelijk op tiktok? No problemo. Om een film naar de tv te kunnen streamen moet je even wisselen met je device naar een ander wifi kanaal, dit doe je via een QR code op de televisie. Heb dus heerlijk een romantische film gekeken in mijn uppie terwijl de dames spelletjes deden.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Genoeg parkeerplek bij de bungalow.

Bij elke bungalow is trouwens een ruime parkeerplek. Twee auto’s kun je makkelijk bij je huisje kwijt en anders is er bij de receptie nog een grote parkeerplaats (met laadpalen).

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Heerlijk ruim en comfortabel vakantiehuisje met vloerverwarming.

De parkwinkel, waar je fietsen huurt en omgevingstips vind

Ik stipte net al even de parkwinkel aan: je kunt hier frisdrank en afbakbroodjes kopen. Ze hebben enkele basisdingetjes, maar zorg dat je het meeste van thuis meeneemt. Dit is een kleinschalig vakantiepark, de parkwinkel bestaat dan ook uit een paar schappen bij de receptie. Voor grote boodschappen moet je even naar een supermarkt in Someren rijden.

Wel kun je hier ook fietsen huren. De omgeving is prachtig, dus als je van fietsen houdt zeker een aanrader. Verder nam ik hier wat folders met leuke tips mee qua activiteiten in de omgeving:

  • Klok & Peel in Asten, méér dan een museum zeggen ze, hier vind je ook de VVV.
  • Uitje in de Peel, hier kun je terecht voor een Tuk Tuk tocht, E-chopper tocht of tandem tocht, desgewenst met goedgevulde picknickmand.
  • Vlindersafari in Gemert, een tropische vlindertuin (niet het hele jaar open).
  • Billy Bird Park Hemelrijk, hier kun je lekker spelen, ’s zomers ook in de waterspeeltuin AquaFunPark.
  • Escape Kist huren, is weer eens iets anders dan een escape room: lekker puzzelen in je eigen vakantiehuis met een spannend mobiel spel dat je overal kunt spelen, te huur via Kist Enzo.
  • Beleef de geschiedenis in openluchtmuseum Prehistorisch Dorp Eindhoven
  • Speeltuin Prinses Irene.
  • DAF Museum in Eindhoven.
  • Attractiepark Toverland.

Lekker eten

Heb je geen zin om zelf te koken? Via Claudia Kookt kun je catering aan huis bestellen: buffetten, borrelboxen, soepen of stoofschotels. Je kunt deze afhalen bij Boscafé de Soete Inval tegenover het vakantiepark.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Tegenover dit vakantiepark zit De Soete Inval waar ze lekkere pannenkoeken hebben.

Boscafé de Soete Inval zit zoals gezegd recht tegenover het vakantiepark. Een mooie uitvalsbasis voor de vele wandelaars die hier aan hun wandeling beginnen. Er is geen snackbar op het vakantiepark, dus zijn wij hier gaan eten met z’n zessen. De meisjes bestelden een lekkere pannenkoek, ik ging voor een hamburger met friet. Een gezellig restaurant met prima eten en niet duur.

Geinig als je van tomaten houdt: Het Tomatenhutje aan de Hoge Akkerweg 10 in Someren. Hier kun je uit de boerderijautomaat je favoriete tomaten trekken. Van pruimtomaat tot cherry trostomaat. Lees dan zeker ook even de tomatenrecepten die wij met de kinderen bij een kweker maakten.

Roompot De Heihorsten in Someren
Na een drukke avondspits arriveerden we bij De Heihorsten.

Zwembad van de Heihorsten

Hoogtepuntje voor de meiden: het is een kleinschalig vakantiepark, maar ze hebben wel een lekker warm zwembad bij De Heihorsten! Niet groot, maar ideaal om met duikspeeltjes te spelen, een paar baantjes te trekken of een balletje over te gooien. Er is ook een klein pierebadje voor de allerkleinsten. Pluspunt: je leest overal over steeds kouder water, maar dat is hier zeker niet aan de hand. Echt heerlijk aangenaam de temperatuur van het water, juist omdat het bad niet groot is. Normaal moet je altijd even ‘door’ maar hier ga je graag in, goed voor de spieren.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Eerst maar even zwemmen met het hele spul. Er waren best wat andere mensen, maar dat zie je op deze foto niet ;-).

Er zijn 3 kleedhokjes en een baby omkleedhokje dat je niet kunt afsluiten. Ook zijn er kluisjes aanwezig. Douchen kan hier ook, maar wij hebben dat lekker uitgebreid in het vakantiehuisje gedaan. Die douches zijn zalig, er zitten er 2 in het huisje (waarvan één afsluitbare badkamer met toilet en-suite) en daar kun je heerlijk je eigen muziek streamen. Ze hebben een fijne straal en de extra radiator maakt het vlug aangenaam warm. De slaapkamer boven heeft trouwens een eigen wastafel.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Deze grappige handdoek van Radbag met mijn eigen foto had ik uiteraard ook mee, niemand die mijn plekje pikte.

Conclusie: ideaal voor een tienerfeestje

Onze conclusie? Dit park was ideaal voor een gezellig tienerfeestje. Ik heb thuis geen ruimte om 3 vriendinnen te laten logeren. We hadden onze eigen speaker mee voor gezellige muziek en een hele lading spelletjes. Je kunt films streamen, voor de afwisseling lekker zwemmen, naar de kabelbaan in de speeltuin of wandelen. Aan de grote eettafel konden we prima spelletjes spelen en met z’n allen ontbijten.

roompot de heihorsten vakantiehuisje
In 2 teams – voorzien van een lekker appeltaartje – deden we Codenames Pictures.

Het huisje is comfortabel (ook de bank zit heerlijk, goede kwaliteit), aangenaam in de winter en in de zomer zou je ook buiten kunnen luieren op de ligstoelen of bijvoorbeeld een potje Kubb spelen. Omdat het huisje zo ruim is, had ik geen last van de herrie (al heb ik uiteraard midden in de nacht een appje gestuurd dat het stil moest zijn). De badkamers zijn ruim en tutten met zoveel dames geen probleem dankzij de extra wastafel. 

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Zonnebedjes zijn zoals je ziet aanwezig.

De ouders die de meiden kwamen ophalen, waren ook erg onder de indruk van onze vakantiewoning en beslisten direct om hier ook – met de hond – te boeken in 2023. Het moderne interieur en comfort gaven  de doorslag.

roompot de heihorsten afvalcontainers
Hoppa vuilniszakken weg en terug naar huis!

Als single parent kan ik alleen maar zeggen: woon je klein net als ik en wil je iets leuks doen voor een tienerverjaardag? Huur zo’n comfortabele vakantiewoning voor een weekendje, neem spelletjes, zwemspullen en chips mee en klaar. Thuis geen rommel, de kids halen op de vertrekdag allemaal zelf hun bed af dus jij hoeft er alleen nog even met de stofzuiger doorheen en klaar. Vuilniszak in de auto en als je wegrijdt staan naast de receptie de vuilnisbakken. Je pasje laat je achter op de eettafel in het huisje, dus uitchecken niet nodig.

Boek je Roompotvakantie hier.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Toedels!

Lees ook:

Ben jij ook al eens naar vakantiepark De Heihorsten geweest? Heb je leuke vakantietips in de omgeving van Someren?

Pin dit artikel:

roompot de heihorsten

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.